6. februar 2020

TFS om Tommy-hitjob i Berlingske: Fyldt med ‘fejlfyldte manipulationer, ‘usandheder og fordrejninger’

Det er et fuldtidsarbejde at gendrive MSM, når de kører det tunge skyts i stilling. Michael Pihl og Aia Fog kommenterer Berlingskes hitjob på Tommy Robinson på Trykkefrihed.dk – Mikkel Danielsens artikel i Berlingske markerer et nyt lavpunkt i viderekolportering af britiske mediers løgne.

“… Danielsens artikel om Tommy Robinson er nærmest en direkte viderekolportering af de værste usandheder, som offentliggøres om Tommy Robinson særlig i den engelske presse, og derfor tager vi endnu en omgang fejlretning, for det er ikke godt, når fagligt svage journalister ukritisk planker dele af deres historier fra den udenlandske presse, og Danielsens artikel er i en dansk sammenhæng i særklasse fyldt med fejlfyldte manipulationer. Derfor denne korrigering af Mikkel Danielsens værste usandheder og fordrejninger:

Direkte falske nyheder:

Danielsen kalder Tommy Robinson ‘højreekstrem’, hvilket ikke er en sandfærdig betegnelse af Robinsons synspunkter. Robinson er nationalkonservativ og islamkritisk, men har socialpolitiske holdninger, der kan kaldes socialdemokratiske. Danielsen gør altså det samme som journalistkollegaen Hans Skovgaard Andersen, at han ligestiller religions-og islamkritik med ‘højreekstremisme’. Det er dybt useriøst.

Danielsens redegørelse for Jamal-sagen om et skoleoverfald på en syrisk dreng gør en del ud af, hvordan Robinson brugte en kilde med forkerte oplysninger og Danielsen fortæller, hvordan Robinson selv indrømmede og erkendte denne fejl. Hvad Danielsen ikke fortæller læserne er imidlertid, at flere vidner er trådt frem med oplysninger, der tegner et billede af den syriske Jamal som ikke fremstår som nogen forfulgt uskyldighed. Familien til den 16-årige dreng, som hældte vand over syreren er i øvrigt blevet truet til at forlade deres hjem af lokale bander. Det fortæller Danielsen dog ikke noget om. …

Danielsen skriver at Robinson i sin reportage fra en voldtægtssag i Leeds i maj 2018 skulle have opfordret ’sine følgere til at chikanere og forfølge de tiltalte, mens sagen stadig var i gang’. Det er direkte usandt. Robinson opfordrede medier og journalister til at skrive om de implicerede voldtægtsforbrydere, men har aldrig opfordret til at ‘forfølge’ nogen.

Danielsen hævdet at Robinsons reportage fra voldtægtssagen i Leeds i maj 2018 skulle have resulteret i at ‘hele sagen var ved at kollapse, fordi Tommy Robinsons udtalelser kunne have påvirket juryen’. Transkriptioner fra sagen i Leeds viser imidlertid at dommer Marson ikke vurderede at Robinsons reportage udsatte sagen for risiko for at kollapse og at juryen og nævningenes arbejde desuden var færdigt og afsluttet, da Robinson lavede sin reportage. Intet af dette fortæller Danielsen i sin artikel.

Danielsen hævder at terroristen Darren Osborne skulle have korresponderet direkte med Tommy Robinson og at han var inspireret af Robinson til et terrorangreb. Det er en grov løgn. Der er ingen korrespondance mellem Robinson og Osborne og det citat, som Danielsen hævder skulle stamme fra Robinson stammede i virkeligheden fra en BBC-dokumentarfilm om Manchester terrorangrebet i 2017. Danielsen kunne lige så godt hævde at Darren Osborne skulle have været inspireret til sit terrorangreb af journalisterne bag en BBC-dokumentarfilm. Danielsen hævdet at Robinson skulle have retfædiggjort Darren Osbornes terrorangreb mod en moske i England, hvilket også er en grov løgn. Tommy Robinson har fordømt Osbornes angreb og har aldrig støttet vold eller opfordret til vold mod nogen.

Det var ganske mange, grove fordrejninger og usandheder i én artikel. Det går simpelthen ikke, at journalisternes vidensniveau er så lavt og deres research så ringe, at de vildleder læserne. Derfor vil vi i Trykkefrihedsselskabet overveje hvilke oplysende og pædagogiske tiltag, der kan virke fremmende for journalisternes forståelse og interesse for sandheden.”

(Mikkel Danielsen og Berlingske, 1. februar 2020)

“Han kaldte gruppen af mænd for en ‘voldtægts-jihad-bande’ og han opfordrede sine følgere til at chikanere og forfølge de tiltalte, mens sagen stadig var i gang. … Kortvarigt var hele sagen ved at kollapse, fordi Tommy Robinsons udtalelser kunne have påvirket juryen.” (Mikkel Danielsen, Berlingske)

“Darren Osborne lejede 17. juni 2017 en varevogn, og to dage senere bragede han direkte ind i en gruppe mennesker, som befandt sig i et vejkryds, kort efter at de havde forladt en aftenbøn i Finsbury Park Mosque. Én person blev dræbt, 11 blev såret. … Under retssagen kom det frem, at han inden angrebet havde læst en række automatiserede mails fra Rebel News. Beskederne var underskrevet ‘Tommy Robinson’, men er næppe skrevet eller sendt af ham, skriver The Times. (Mikkel Danielsen, Berlingske)

“I et af de mest kendte tilfælde opsøgte Tommy Robinson historikeren og The Independent-skribenten Michael Stuchbery på dennes hjemmeadresse natten mellem 3. og 4. marts.” (Mikkel Danielsen, Berlingske)

Apropos.

“Osborne began to exhibit other known warning signs: he developed an irrational grievance and sense of injustice that drove him to take matters into his own hands.

It appears to have begun when Osborne became fixated on Three Girls, a three-part BBC drama about the Rochdale abuse scandal in which most of the victims were white and most of the perpetrators were Pakistani-heritage men.

His partner told police how he had become ‘obsessed’ with the drama which aired the month before the attack. Commander Dean Haydon, the head of counter-terrorism at the Metropolitan Police, says that this drama was the ‘catalyst’.” (BBC, 1. februar 2018: Finsbury Park: What led Darren Osborne to kill?)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107935/trackback

9 Comments »

 1. Du arbejder jo allerede på halv tid for MSM. Hvis man møder klokken 7, tjener man penge til Politiken, Information, Radio4 og integrationsydelserne til omkring kl. 12-13, forudsat man har fri klokken 16 og også skal betale meromsætningsafgift efter indkomstsskat.

  Kommentar by Fascist — 6. februar 2020 @ 00:31

 2. @1 Fascist
  Hahaha…..det kan ikke siges mere klart, nærmest som at få en god kindhest. Men det kan vi takke landsforræderne fra Venstre og bøsse partiet de konservative og dansk fjolseparti.
  Stram Kurs 90 mandater eller undergang og ud af EUSSR NU.

  Kommentar by Piphans — 6. februar 2020 @ 01:04

 3. Danielsen kalder Tommy Robinson ‘højreekstrem’, hvilket ikke er en sandfærdig betegnelse af Robinsons synspunkter.

  Nej, desværre. TR er tilhænger af masseindvandring og han er tilhænger af islam. Det, TR er modstander af, er “islamisme”.

  Og antisemitisme, naturligvis.

  Kommentar by Erling — 6. februar 2020 @ 04:50

 4. Få år efter Muhammed tegningerne havde Jyllandsposten ændret sig så meget at en mere dækkende betegnelse var “Politiken Light”. Dette viste sig imidlertid kun at være en mellemstation på vejen til at blive “Politiken Vest” eller “Aarhusudgaven af Politiken”.
  Positionen som “Politiken Light” blev dog hurtigt besat af Berlingske. Imidlertid har dette vist sig også for Berlingske at være en mellemstation på vejen til at blive “Pilestrædeudgaven af Politiken”.
  Denne udvikling har især taget fart efter at Berlingske i de seneste par år har fået nye redaktører med de rigtige venstreorienterede og kulturradikale baggrunde. Ida Ebbensgaard er blever udlandsredaktør. Hun kom fra en stilling som redaktør på DRs udlandsredaktion og var tidligere på Politiken. Mette Østergaard er blevet med-chefredaktør. Hun kom fra en stilling som journalistisk chefredaktør og kanalchef på TV2.NEWS og var tidligere politisk redaktør på Politiken.
  Vi kan så beklage men næppe undre os over at Berlingske er endt som den er.

  Kommentar by bjarne binee — 6. februar 2020 @ 13:07

 5. UHadada, når formastelige undersåtter tillader sig at angribe MSM, der får mediestøtte og udbede sig beviser.
  Det vil Regimets håndlanger bare ikke finde sig! fordi deres FakeNews, det er sandheden (sig det højt i kor!).

  Sten Nørskov og Mikkel Danielsen er sølle luderkarle, de lægger gerne røv til når Regimet ønsker!
  At tænke sig: at “die dumme dänen” finder sig i at blive pålagt at tvangsbetale til Den Røde DhimiRadio!
  Hvordan syntes I selv det går?
  DirekTe Demokrati NU! Støt SK! Støt GI! Stem NB! Ud af FN&EU! Luk DR!
  P…

  Kommentar by Piotr — 6. februar 2020 @ 15:34

 6. Danske medier vil da ikke bruge så meget som et minut på at finde fakta. En direkte afskrift af et hvilket som helst udenlandsk medie er fakta nok for dem. Det er historien de er interesseret i ikke fakta. Vel at mærke en historie der fremmer deres egen sag og ikke mindst pengepung.

  Det er grunden til at folk som TR og andre borgerjournalister har vind i sejlene på trods af deres begrænsede resurser. De gamle medier er simpelthen ikke troværdige længere.

  Kommentar by Santor — 6. februar 2020 @ 16:08

 7. #vieralletommyrobinson

  Kommentar by Revisoren — 7. februar 2020 @ 08:58

 8. Perkerlingske ved du altid hvor du har!

  Kommentar by Hul igennem? — 8. februar 2020 @ 01:24

 9. Der er gået inflation i begreberne i disse år. Hvordan kan man kalde eksempelvis Sverigesdemokraterne og AfD for højreekstreme.

  Ved et højreekstremt parti forstår jeg et parti som det nazistiske i 30-ernes Tyskland. De gik ind for at afskaffe demokratiet og indføre diktatur, de gik ind for folkemord, de ville erobre landområder i nabolande og gøre dem tyske, de gik ind for at fængsle og myrde politiske modstandere, de indførte censur og statslig inddoktrinering af befolkningen.

  Det er helt ude i hampen at kalde partier og personer som TR, som tværtimod vil redde deres land fra at blive overtaget af udemokratiske og ødelæggende kræfter udefra, for højreekstreme. Jeg vil kalde det nysprog med henblik på at sværte konkurrenter til magten.

  Kommentar by JC — 29. februar 2020 @ 10:29

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper