7. februar 2020

Prof. Marlene Wind om ‘Tribaliseringen af Europa’, ‘flertalsfetichisme’: “De bruger kultur og identitet..”

For ‘De Radikale, Alternativet og SF’ er EU en bekvem måde at få indført lovgivning, som de ikke har folkelig opbakning til. Det giver derfor god mening, at de forsøger at samle de EU-positive partier mod en ‘dansk afstemning om EU-medlemskab’.

For professor Marlene Wind er udgangspunktet lidt anderledes. Hun skal ikke genvælges, og kan åbent kæmpe for føderalunionen. Senere på måneden udkommer bogen ‘Tribaliseringen af Europa: et forsvar for vores liberale værdier’, og her fremgår det, jf. nedenciterede interview at menneskerettigheder skal bruges som rambuk mod suveræne nationalstater. Hun mener England og de EU-skeptiske lande i Østeuropa er blevet ‘manipuleret’, muligvis via ’sociale medier’ (/Rusland). Det har skabt det hun kalder en ‘flertalsfetichisme’, og det siger jo sådan set alt. Bemærk også formuleringen: “De bruger kultur og identitet…”. Nationalsindede er kontra-revolutionære.

Fra et langt interview set på Altinget.dk – Marlene Wind: Jeg kan ikke bakke op om EU, hvis regeringscheferne ikke siger stop for Orbán og co..

“‘Det er en skændsel. Hvis ikke snart EU gør noget ved det her problem, så graver det sin egen grav.’

Så kontant er meldingen fra Marlene Wind, da Altinget møder hende på kontoret på det gamle Kommunehospital i København. I dag hjemsted for Københavns Universitets Institut for Statskundskab, hvor Wind er leder af Center for Europæisk Politik.

Den skæbnesvangre diagnose stiller hun i sin nye bog ‘Tribaliseringen af Europa: et forsvar for vores liberale værdier’, der er en advarsel mod den stammetænkning, antiglobalisme, identitetspolitik og populisme, der ifølge Marlene Wind spreder sig som en bølge over Europa i disse år – og i sidste instans er en trussel mod det liberale demokrati og dermed også EU. ‘En tribalistisk megatrend’ kalder hun det og fremhæver valget af Trump i USA, Brexit i Storbritannien, separatisternes kamp for uafhængighed i Catalonien og den antidemokratiske udvikling i Central- og Østeuropa som eksempler. …

Værst står det til i Ungarn under Viktor Orbán, der også har forvandlet landet fra et demokrati til et autokrati. Og det er alt sammen sket, uden EU har formået at gøre noget synderligt ved det. …

‘… Det vil nok chokere mange, men jeg kan heller ikke selv bakke op om projektet, hvis stats- og regeringscheferne fortsætter med at se den anden vej,’ siger hun og tilføjer:

Hvis vi ikke engang selv inden for egne grænser kan forsvare det liberale demokrati, hvordan kan vi så rejse rundt i hele verden og sige ‘fy fy skamme’ til Putin, til kineserne og alle de afrikanske lande, vi sender ekstremt mange penge til, forudsat at de lever op til principperne om retsstaten? EU er ikke kun et økonomisk fællesskab og et marked. Det er også et værdifællesskab…”

De bruger kultur og identitet til at sige, ‘vi er bedre end jer’…

‘… vi har i flere år i Danmark haft en diskussion om, hvorvidt det overhovedet er rimeligt og fair – ja ovenikøbet demokratisk – at Menneskerettighedskonventionen indimellem skal kunne sætte grænser for, hvad flertallet kan bestemme i Danmark. Selv om det sådan set er dét, konventionen er sat i verden for: at beskytte borgerne – ikke lovgiverne. Der har især været et massivt pres fra højre side af Folketinget. Under formandskabet forsøgte den borgerlige regering at trække magten tilbage, nogen vil sige stække magten, fra Strasbourg-Domstolen, så man kunne vise Dansk Folkeparti, at man havde gjort noget. …,’ siger Marlene Wind…”

(Marlene Wind, 2018 ; Foto: Youtube)

Oploadet Kl. 11:47 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/107989/trackback

30 Comments »

 1. den statsbetalte møg-kælling og kommunist. Det er statsundergravende virksomhed

  Kommentar by h.nielsen — 7. februar 2020 @ 11:57

 2. Den amerikanske politolog, Christopher Caldwell har lige skrevet bogen “The Age of Entitlement: America Since the Sixties” hvor hovedtesen er, at USA gennem lovgiving er endt med to konkurrende forfatninger hvor den sidste ikke har haft et folkeligt mandat. Alt er blevet dikteret fra oven. Det udspringer af borgerretsbevægelsen i 60erne.Landet er blevet stærkt polariseret af denne udvikling.
  Man kan sige, at en identisk udvikling har fundet sted i Europa med troen på menneskerettigheder og konventioner. Den historiske retsstat med borgerrettigheder er opløst til en global retsfærdigshedstat hvis juristriktion omfatter hele verden med menneskerettighederne.

  Kommentar by CCC — 7. februar 2020 @ 12:18

 3. Ursula von der Leyen og Malene Wind er et par særdeles ubehagelige kvindemennesker. De er sammen med Zenia Stampe og Marianne Jelved direkte skyld i Danmarks undergang.

  Kommentar by Nielsen — 7. februar 2020 @ 13:36

 4. Det bliver da interessant at se hvordan hun definere “liberale værdier”. Det vil nok vise sig at det blot er et partsindlæg hun har komponeret.

  I øvrigt kalder man en “stamme” på næsten 6 millioner mennesker et land. Den stammementalitet hun så gladeligt hælder ud over Danskerne, og andre lande, findes kun i hendes fantasi og selvfølgelig i den virkelige stammetænkning, islam.

  Kommentar by Santor — 7. februar 2020 @ 14:09

 5. Problemet er at alle har stemmeret. Det er ikke demokrati når alle har stemmeret ved hemmelige afstemninger. Man ved ikke, hvem der stemmer forkert.

  Hvordan får man reduceret vælgernes indflydelse? Massiv mediepropaganda mod dem, der stemmer forkert virker åbenbart ikke.

  Man må ændre det, der sker i stemmeboksen og forhindre at vælgerne kan stemme på de forkerte. Ulovliggøre nogle partier.

  Næste skridt bliver derfor, at fratage muligheden for at stemme på de forkerte. Stemmesedlen skal ikke indeholde personer og partier, der er imod EU’s planer om at afnationalisere landene.

  De skal slet ikke være på stemmesedlen, så er der ingen, der kan stemme på dem.

  Donald ‘Trumps Make America Great Again’ bevægelse kan f.eks stoppes ved at fratage hans vælgere muligheden for at stemme på ham. Det var det det Demokratiske Parti forsøgte ved at få ham væltet med deres Impeachment, som jo desværre for dem mislykkedes. (Første gang så lader vi ham gå, anden gang så ligeså, men tredje gang, så tager vi ham, og putter ham i den sorte gryde)

  Vi vil snart se mere af den slags rigsretssager i EU og EU skal sørge for det. Det mener Malene Wind. Hun menerEU skal bruge sin magt til at få deres politiske modstandere stoppet. Nationalfølelse er forældet. En slag sygdom der skal kuréres. Hun mener hun har sandheden på sin side og hun vil fjerne det onde. Hun kæmper for det indlysende gode.

  Som i Sovjet og DDR må dissidenter i EU frygte, at blive sendt i lejre til omskoling og til tvangsbehandling på psykiatriske hospitaler. Det bliver interessant at se om det lykkes?

  Kommentar by A-mad — 7. februar 2020 @ 14:15

 6. De fleste ikke-vestlige folkeslag er langt mere “tribal” end vi er. Hvis vestlige folk og kulturer skal overleve, så har vi brug for at være MERE tribal, ikke mindre. Vi har brug for langt mere etnisk sammenhold og loyalitet.

  Kommentar by Peter Nielsen — 7. februar 2020 @ 14:46

 7. Marlene Wind: ” …hvordan kan vi så rejse rundt i hele verden og sige ‘fy fy skamme’…”

  Vi skal HOLDE OP med at moralisere og belære resten af verdenen om, hvordan man skal indrette et samfund …

  Kommentar by Peter Nielsen — 7. februar 2020 @ 14:49

 8. Hvem fanden gider at høre på sådan en afdanket linselus. Hvad har hun bedrevet, for at få titlen professor, næsten intet.Når man hører dette kvindemenneske, så har hun fået stillingen grunden 50/50% M/K.

  Hvem siger iøvrigt, at vi skal rende rundt og belære andre folkeslag/nationer? Jeg har ikke brug for belæring, især ikke fra skrællinger som MW.

  Kommentar by der Adler — 7. februar 2020 @ 15:22

 9. Marlene Wind har altid sejlet under falsk flag: Drevet politik i ly af akademisk stilling.
  Hvis hun stillede op for de radikale, kunne man have respekt, nu kun foragt.

  Kommentar by Bastardo — 7. februar 2020 @ 16:27

 10. Ikke noget at sige til, at hun er DRs foretrukne “ekspert” i EU-spørgsmål.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 7. februar 2020 @ 16:44

 11. Nigel Farage sagde den 30 Jan om EU: I er U-demokratiske, I er Anti-demokrater! Passer fint på denne agitator, betalt fedt af EU-kommisionen.

  OG, nu vil de fanemej ha´ flere penge. Mette Fusk lurer nu på, om hun kan få det til at se ud, som hun er imod højere medlems-Skat til EU, spændende at se hvad det ender med.

  Lad os nu få den folkeafstemning om medlemsskab af EU (Europas undergang).

  Stem NB! Støt GI! Støt SK! Direkte Demokrati NU! Nu af EU/FN! Luk DDR!
  P.

  Kommentar by Piotr — 7. februar 2020 @ 16:45

 12. Venstrefløjen, de såkaldte eksprter og advokaterne elsker Menneskerettighedsdomstolen. For sidstnævnte gruppe signalerer denne domstol fede salærer. For eksperterne giver den masser af muligheder for at føre sig frem i medierne. For venstrefløjen er den ikke til for at beskytte borgerne, men for at tryne borgerne, så de tvinges til at rette ind efter efter den kulturradikale dagsorden.

  De utidssvarende, diffust formulerede regler, giver rige muligheder for det ikke-demokratisk valgte præsteskab ved domstolen for at gribe ind i den demokratiske proces, og lave deres egne love.

  Kommentar by JC — 7. februar 2020 @ 17:12

 13. Det kan være svært i dag at huske at den politisk korrekte Søren Pind engang var værd at lytte til. I 2011 kaldte han meget rammende den ynkelige professor for Marlene Halv-vind.

  Kommentar by bjarne binee — 7. februar 2020 @ 17:31

 14. Marlene slap en Wind…

  Kommentar by Revisoren — 7. februar 2020 @ 17:41

 15. Utroligt at vi skal betale hendes alt for høje professorgage. Hvad har vi fået for pengene bortset fra politisk propaganda. Hvis staten mangler penge, kunne den jo skrælle en hel del overflødige stillinger væk ved det uvidenskabelige samfundsfakultet.

  Kommentar by JC — 7. februar 2020 @ 17:43

 16. På den anden side er hendes surhed og frustration et godt tegn for de konservative kræfter, der vil bevare vores frihed og selvbestemmelse. Det er jo et tegn på at vinden blæser en helt anden vej end den hun og hendes venner i det europæiske magtetablissement synes om. Der er noget der tyder på at deres magt er begyndt at smuldre.

  Kommentar by JC — 7. februar 2020 @ 18:04

 17. “en trussel mod det liberale demokrati og dermed også EU”

  “Liberale Demokrati”? Her bliver det helt Orwellsk. Et pragteksempel på venstrefløjens paradedisciplin, nemlig at tømme et ord eller begreb for dets oprindelige mening for derefter at give ordet en helt anden betydning. Her er det begrebet demokrati, der tages under behandling. Først modificeres det lidt. Senere vil det utvivlsomt komme til at betyde det stik modsatte af før.

  Smart. For hvem kan være imod demokrati.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 7. februar 2020 @ 18:08

 18. Marlene Wind bruges ofte som EU kommentator og det er faktisk en katastrofe for hun er voldsomt tendentiøs!
  Hun ser splinten i Ungarns øje, men kan ikke se bjælken i EU’s øje. EU er langt fra demokratisk, hver gang en folkeafstemning går EU imod forsøger de at få en ny folkeafstemning og ofte er det lykkedes! Det er lykkedes i små lande, men UK var alligevel for stort til at de kunne gennemtvinge en ny folkeafstemning.
  Hun kritiserer at forskellige lande, først og fremmest Øst Europæiske for at ville svække Strabourg-Domstolens magt og kalder det udemokratisk. Det er dog et fuldt legitimt synspunkt at når EU ikke har evner eller lyst til at forsvarer den fælles ydre grænse, så må landene selv!
  Ingen kritik af Tyskland, der helt af egen kraft og uden at konsulterer de andre EU medlemslande åbnede grænsen for en god million migranter! For så bagefter, klynkende forlangte at de andre lande skulle tage deres del af migranterne. En ufattelig arrogance!

  Kommentar by Den Nervøse — 7. februar 2020 @ 18:19

 19. Sidste nyt:

  EB skriver, at skattespekulant og botoxdronning Helle Thorning Schmidt trækker sig fra posten som formand for FN’s panel til bekæmpelse af skattely.

  Ja, det er jo aldrig sjovt at blive taget med fingrene i kagedåsen, men mon ikke de har et velbetalt ben et sted i bureaukratiet i Bruxelles til hende?

  Ellers må hun jo genoptage sin gamle karriere som menneskesmugler…

  Kommentar by Revisoren — 7. februar 2020 @ 19:34

 20. Jeg læste slet ikke artiklen eller kommentarerne. Får når der står Malene Wind er det nemlig springovertid !!

  Kommentar by Gregers — 7. februar 2020 @ 23:14

 21. Den såkaldte professor meler bare sin egen kage.

  Kommentar by Hul igennem? — 8. februar 2020 @ 00:54

 22. “..vi sender ekstremt mange penge til,..” hende og hendes antidemokratiske EU-slæng, der undergraver europæernes demokratier og borgernes retssikkerhed.

  How dare you, Marlene Wind

  Kommentar by traveler — 8. februar 2020 @ 01:13

 23. Det librale demokrati må være det ikke eksisterende demokrati. Det snakker de for tiden om hinsidan Øresund. Nix to the six er projektets navn.

  Kommentar by Nielsen — 8. februar 2020 @ 02:12

 24. Hvad der ikke er lykkedes mange ledere, at samle et europa, er lykkedes idag. Dengang sagde england fra, som idag. Bare en tanke.

  Kommentar by Anonym — 8. februar 2020 @ 05:32

 25. Apropos Storbritanien, det eneste EU åbenbart kan blive enige er at Storbritanien skal straffes, hvor primitivt!

  Kommentar by Den Nervøse — 8. februar 2020 @ 05:42

 26. Det hun og de værste EU- ryttere ikke forstår, er at det liberale demokrati ikke virker globalt og sikkert heller ikke kommer til at gøre det indenfor en overskuelig fremtid. Det ER kun en mindre del af verden, der har et folkeligt demokrati, og hvert land i Europa har desuden hver sin version af det. Pavemagten blev også sagt imod og skabte nye skel i Europa, som netop er et kludetæppe af konkurrerende stammer. At hun synes at vi skal blive ved med at sende penge til Afrika og Kina for at gøre dem til liberale demokratier, sætter for alvor dumheden i relief.

  Den idealistiske generation fra 1940’ erne og adskillige årtier frem var sikre på at verden ville forvandle sig i deres billede, gennem EU, FN osv. Nu udlades deres uskønne bitterhed og galde over de ulydige folkeslag. Se en dame som Pelosi i USA. Også
  Se også de trofaste elever og proselytter fra denne mærkelige tidsepoke som Stine Bosse, Carsten Jensen, Verhofstadt i EU. Rene monstre af vrede og forargelse.

  Men de kan være helt rolige: verden går videre uden dem, og det bliver en helt anden overlevelseskamp Europa skal ud i.

  Kommentar by Uno — 8. februar 2020 @ 07:54

 27. Du godeste hvor et hun da grim !!

  Kommentar by Danskeren — 8. februar 2020 @ 08:02

 28. “en global retsfærdigshedstat hvis juristriktion omfatter hele verden med menneskerettighederne”. Eminent formulering. Tak CCC 12:18.

  Det er i den utopiske retsfærdigshedstat prof. Marlene Wind med glæde vil kunne virke ved at bekæmpe ‘tribalisering’. Det bliver nok en kæmpe opgave?

  ‘Tribalisering’ er i sig selv et ord, der er konstrueret til at pisse på folket. Tribe=stamme. I realiteten er stammerne for længst forsvundet i hvert fald fra Europa. De findes stadig på Ny Guinea, Tonga, Kalahari ørknen og lignende isolerede steder.

  Der er ikke hottentotter i Europa! De stammer og deres særlige normer og ritualer, der var, er forlængst forsvundet. Det burde være common knowledge selv for Malene Wind, leder af Center for Europæisk Politik på Københavns Universitets Institut for Statskundskab.

  At MW så blev ansat som professor på en (positiv særbehandling af kvinder) ‘badebillet’, er måske en del af forklaringen på hendes manglende baggrundsviden for hendes letbenede postulater?

  Kommentar by A-mad — 8. februar 2020 @ 08:35

 29. Ok vi skal så lade være med at beskylde EU og muslimske migranter for alle dårligdomme. Jeg vil lige erindre Marlene Wind om at indvandere koster Danmark 35 mia. netto 86 mia. brutto om året! Alle udgifter i Danmark opgives som bruttoudgifter men lige præcist udgiften til indvandere opgives i nettoudgifter, hvor mon?
  Muslimer er voldsomt overrepræsenteret i kriminalitetsstatestikkerne.
  Muslimerne har lagt et vedvarende kulturelt pres på os, tørklæder her og der halal her og der, forhæng, leverpostejforbud, alt drejer sig om dem og deres særkrav!
  Fødselsraterne sammen med yderlige indvandring og så dem der allerede har fået dansk indfødsret, vil udgør et flertal omkring århundredeskiftet!
  EU tror man kan fordele sig ud af problemerne med indvandring!
  EU kan ikke forsvarer sine ydre grænser, eller måske vil de ikke, for militært isenkram er der trods alt nok af.
  EU står for mere indvandring, mere Merkel og mere Tysk dominans!
  EU er overhovedet ikke demokratisk i sin opbygning, nok snarere imperialistisk.

  Kommentar by Den Nervøse — 8. februar 2020 @ 10:01

 30. Der er egentlig noget betryggende i at tumpen Marlene Wind er så EU begejstret. Det ville være mere bekymrende hvis hun var modstander.
  Tumpen modtog iøvrigt i 2010 Columbusprisen for sine saglige dokumenter i EU-debatten????? I 2012 modtog hun Tøger Seidenfaden prisen for sit mod og utrættelige formidling af viden om det europæiske Samarbejde.
  Med sådanne tilhængere føler jeg mig godt tilpas ved at være modstander af Marlene Wind.

  Kommentar by bjarne binee — 8. februar 2020 @ 11:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper