8. februar 2020

Inger Christensens Gade (Århus V): “… særdeles alvorligt, når der bliver affyret skud på åben gade…”

Vejen omkring det kommunale kontorhus ‘Blixens’ er opkaldt efter den kommunistiske forfatter Inger Christensen, men det er stadig blot en sidegade til Edwin Rahrsvej i det multikulturelle Gellerup. Pressemeddelse fra Østjyllands Politi sakset fra Politi.dk – Mand ramt af skud – politiet søger vidner.

Østjyllands Politi fik kl 23.04 en anmeldelse om, at blev affyret skud på Inger Christensens Gade ved Gudrunsvej i Brabrand, og at en person var blevet ramt. Flere patruljer kørte til stedet, men da de kom frem, var episoden overstået.

Det viste sig, at den 29-årige var kørt til skadestuen. Her ventede politiet, der anholdt fem mænd, som ankom sammen den sårede mand. Alle fem, der er mellem 20-27 år blev anholdt, men de vil formentligt blive løsladt, når de er blevet afhørt, da der umiddelbart ikke er grundlag for at sigte dem i sagen.

Vi tager det særdeles alvorligt, når der bliver affyret skud på åben gade, og derfor har vi også sat alle sejl ind for at opklare sagen hurtigst muligt. Vi har i løbet af aftenen og natten afsøgt gerningsstedet, vi har foretaget ransagninger og adskillige afhøringer, og vi er i fuld gang med efterforskningen for at finde ud af, hvad der præcist er sket, og hvem der var involveret. Men det er endnu for tidligt at konkludere, om det er banderelateret, eller om der ligger et personopgør bag,’ siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.”

(Inger Christensenss Gade, 8220 Brabrand; Foto: Maps)

“Som en del af helhedsplanen for Gellerup anlægger Aarhus Kommune nye veje i området. Med nye veje kommer nye navne til, sidst var det Karen Blixen. En af de veje, der skal have et nyt vejnavn, er tværforbindelsen fra den ny-anlagte Karen Blixens Boulevard til den eksisterende Gudrunsvej. Det nye vejnavn er: Inger Christensens Gade. Navnet skriver sig ind i rækken af pigenavne, som gaderne har i forvejen. At pigenavnene nu er med efternavn skal ifølge Aarhus Kommune sikre, at man lettest muligt kan orientere sig og finde frem til den pågældende vej, ejendom, bygning osv. … Inger Christensen (1935 – 2009) var forfatter og især kendt for lyrik. Hun betragtes som en af Danmarks mest respekterede digtere og nød ligesom Karen Blixen international anerkendelse. Ved hendes død blev det ligefrem påpeget, at hun burde have modtaget Nobels Litteraturpris. Vi byder Inger velkommen til Brabrand. (Brabrand Boligforening, 2017)

Oploadet Kl. 09:54 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108002/trackback

13 Comments »

 1. Er jagten på Arabere gået ind. ?
  Jeg er sikker på nogle ønskede det.

  Kommentar by Charles — 8. februar 2020 @ 10:14

 2. Et samfund kan være så stenet
  at alt er en eneste blok
  og indbyggermassen så benet
  at livet er gået i chok.

  Og hjertet er helt i skygge
  og hjertet er næsten hørt op
  til nogen begynder at bygge
  en by, der er blød som en krop,

  Et af Inger Christensens bedst kendte digte. Ironisk, at en gade i det stenhårde Århus Vest opkaldes efter hende.

  Kommentar by Crass Børsting — 8. februar 2020 @ 10:46

 3. Lad os sætte lidt musik til:

  https://www.youtube.com/watch?v=03-nz_J7VY0&list=PLq4ZVQ5O2nBbDrtksFIqfM6n6JcqpqyN9&index=4

  Kommentar by Hr. Snusk — 8. februar 2020 @ 10:53

 4. Hvem vover at skyde imod Inger Christensen?

  Kommentar by Moth — 8. februar 2020 @ 11:19

 5. Bare rolig, det er mere trygt at gå på gaden i Gellerup end resten af byen. https://stiften.dk/artikel/boligforening-trodser-skyderi-og-viser-rundt-i-forandret-gellerup

  Kommentar by Erik Balle Povlsen — 8. februar 2020 @ 14:01

 6. Hold nu op med at skjule det åbentlyse. Lad den lokale mufti, klanleder, narkogangster, walla walla bro eller imam opkalde gadenavnene efter deres forgodtbefindende. Så ville de være så pisse arrogante at de udstillede deres virkelige tilhørsforhold.

  Kommentar by FrafaldenModerat — 8. februar 2020 @ 14:08

 7. Det er da godt at skyderi bliver taget alvorligt,endda saerdeles,saa gaar det nok

  Kommentar by dunk — 8. februar 2020 @ 14:17

 8. Når det er perkere der snyder og svindler eller skyder, myrder, voldtager eller laver terrorhandlinger så er det jo bare drengestreger i følge de dumske dhimmistrissere.
  Stram Kurs og NB minimum 90 mandater eller undergang, og ud af EUSSR.

  Kommentar by Piphans — 8. februar 2020 @ 15:28

 9. Der er for mange socialister og kommunister, der på det sidste har lagt navn til gader og stræder i Aarhus, Irma Pedersens gade og nu Inger Christensen. Deres navne burde i stedet placeres på en skamstøtte! Måske burde gaderne i stedet hedde Pernille Vermunds gade eller Mette Thiesens gade eller hvis det ikke skal være piger, hvad så med Rasmus Paludans gade? Måske Edwin Rahrsvej burde omdøbes til Rasmus Paludansvej! Det kunne faktisk være morsomt!
  Naturligvis er skyderiet et klanopgør, husk på at der er flere sekter af muslimske klaner, og så er det danskerklanen, der ligesom i Sverige snart bliver viklet godt og grundigt ind i klanopgøret!

  Kommentar by Den Nervøse — 8. februar 2020 @ 16:43

 10. […] Fanø Bryghus har endnu til gode at lancere en øl, der nedgør muslimernes profet Muhammed eller den islamiske sharialov.Se også Inger Christensens Gade (Århus V): “… særdeles alvorligt, når der bliver affyret skud på åb… […]

  Pingback by Hadske øl fra Fanø Bryghus: Donald Trump er fascist – Free Speech Blog — 8. februar 2020 @ 17:58

 11. Nå, har halvhjernerne og abekattene fra Stormellemøsten igen hygget sig i de hjemlige ghettostrøg med lidt skyderi og lidt vold. De prøver vel bare at skabe det miljø, de trives i: vold, frygt og undertrykkelse. De ædle vilde, som Karen Blixen beundrede, og de grå betonmure, som Inger Christensen frygtede, har da skabt en helt særlig vitalitet, mens vi har mistet vores.

  Kommentar by Uno — 9. februar 2020 @ 07:48

 12. Politiet udtaler “Vi tager det særdeles alvorligt, når der bliver affyret skud på åben gade”
  Så er der der ingen grund til bekymring.

  Kommentar by Danskeren — 9. februar 2020 @ 18:19

 13. DE kunne da hve kaldt den arab street, den arabiske gade

  Kommentar by Niels — 10. februar 2020 @ 00:31

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper