11. februar 2020

Miljøflipper Joaquin Phoenix i Oscar-takketale: “Many of us are guilty of an egocentric world view…”

Den store vinder ved lørdagens Oscar-uddeling blev den sydkoreanske film ‘Parasite’ (gisaengchung), der ikke bare vandt bedste prisen for ‘Bedste internationale film’ (Best Foreign Language Film), men også den vigtigste ‘Bedste film’. På TV2 News kunne man efter Brad Pitts diskrete Trump-bashing, høre lidt fra Joaquin Phoenix’ takketale, der blev kædet sammen med den sydkoreanske films succes. Underforstået. Det er etnocentrisk at det amerikanske filmakademi har to film-kategorier – en for engelsksprogede film, og en for ikke-engelsksprogede.

Joaquin Phoenix gik full retard, som man læse hos The Guardian – Joaquin Phoenix’s Oscars speech in full: ‘We feel entitled to artificially inseminate a cow and steal her baby’.

“I’m full of so much gratitude now. I do not feel elevated above any of my fellow nominees or anyone in this room, because we share the same love – that’s the love of film. And this form of expression has given me the most extraordinary life. I don’t know where I’d be without it.

But I think the greatest gift that it’s given me, and many people in [this industry] is the opportunity to use our voice for the voiceless. I’ve been thinking about some of the distressing issues that we’ve been facing collectively.

I think at times we feel or are made to feel that we champion different causes. But for me, I see commonality. I think, whether we’re talking about gender inequality or racism or queer rights or indigenous rights or animal rights, we’re talking about the fight against injustice.

We’re talking about the fight against the belief that one nation, one people, one race, one gender, one species, has the right to dominate, use and control another with impunity.

I think we’ve become very disconnected from the natural world. Many of us are guilty of an egocentric world view, and we believe that we’re the centre of the universe. We go into the natural world and we plunder it for its resources. We feel entitled to artificially inseminate a cow and steal her baby, even though her cries of anguish are unmistakeable. Then we take her milk that’s intended for her calf and we put it in our coffee and our cereal. …”

(Collage: Joaquin Phoenix alias ‘Joker’, 2020; Grafik: Pagal Parrot)

Oploadet Kl. 02:02 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108069/trackback

20 Comments »

 1. ” … gender inequality or racism or queer rights or indigenous rights …”

  Joaquin Phoenix spiller udemærket som “Joker”, men ærgerligt at han (selvfølgelig) også er en politisk korrekt progressiv tosse ligesom de fleste andre i Hollyweird …

  Kommentar by Peter Nielsen — 11. februar 2020 @ 02:45

 2. Ratings for Sunday night’s 2020 Oscar ceremony collapsed by double digits to hit an all-time low.
  https://www.breitbart.com/entertainment/2020/02/10/nolte-woketard-oscars-collapse-20-percent-to-all-time-low/

  Kommentar by Kimski — 11. februar 2020 @ 02:55

 3. Det velkendt at Joaquin Phoenix har en handler ansat, så han undgår at tage overdosis, fordi han er en stor junkie. Og det til trods for at hans bror døde pga af dette i starten af 90erne.

  Kommentar by Dennis — 11. februar 2020 @ 02:57

 4. Oscaruddelingen er for arbejdaaky elementer (instruktører og skuespillere) som Nobel prisen er for Intergovernment Panel of Climatechange og Al Gore (2007) eller Yasser Arafat,Shimon Peres og Yitzhak Rabin (1994). Den er sågar blevet tildelt United Nations Peacekeeping Forces. Lad os Ikke glemme at Lars VON Trier og Susanne Bier også har fået den infame Oscar. Eller at Desmond Tutu fik Nobelprisen i 1984 Jeg har kun fundet eksempler på Nobels Fredspris men der skal også nok være nogle gode eksempler indenfor fysik og kemi Bob Dylan vandt litteraturprisen et år. Som Kim Larsen sagde: “Ordner hænger man på idioter”

  Kommentar by Nielsen — 11. februar 2020 @ 05:56

 5. “Many of us are guilty of an egocentric…” og “Underforstået. Det er etnocentrisk at…” Har du læst eller skrevet forkert?

  Kommentar by Nielsen — 11. februar 2020 @ 06:03

 6. Mit nervesystem er ikke gearet til Academy Awards; blot jeg hører ordet Oscar, herunder de selvfede idioter som fejrer sig selv, så brækker jeg mig i lårtykke (sumo-style) stråler!

  NB: Har set den sydkoreanske film ‘Parasite’ – Kan kraftigt anbefales!

  Kommentar by T. Flodur — 11. februar 2020 @ 08:00

 7. >Flodur
  Jeg har set mere tv end film,men tv taber,som underholdningsmedie.Meget af det er godt i dokumentationsøjemed og der forekommer ofte interessant videnskabeligt stof,men det er som regel ødelagt af en underliggende stemme,som siger hvad vi skal mene om det vi ser. Nå men jeg kategoriserer Panodrama som film. Nemlig en dokumentarfilm om BBC og John Sweeney. Den havde fortjent en pris. Hvad producenten da også fik af trykkefrihedsselskabet,så man kan vel sige at tingene er på plads i en eller anden forstand. Musikpriuddelinger er næsten endnu værre end gyldne palmer,guldbjørn,bodil og hvad de alle sammen hedder. De giver oven i købet prisen navn efter det hjernedøde radioprogram,som skal have opstillet de prostituerede pænt,så de kan latterliggøre hinanden.

  Kommentar by Nielsen — 11. februar 2020 @ 09:14

 8. Kommentar by Nielsen — 11. februar 2020 @ 05:56

  Joseph Stalin, the Secretary General of the Communist Party of the Soviet Union (1922-1953), was nominated for the Nobel Peace Prize in 1945 and 1948 for his efforts to end World War II.

  Adolf Hitler was nominated once in 1939. As unlikely as it may seem today, Adolf Hitler was nominated for the Nobel Peace Prize in 1939.

  Selv Benito Mussolini var nomineret til en Nobel pris, som andre også skriver den pris er lige til at lukke op og skide i.

  Kommentar by Jan Huus — 11. februar 2020 @ 09:17

 9. Hvis skuespillere og resten af det ros bare holdt kæft så ville vi aldrig opdagede hvor snotdumme de er.

  Hold nu kæft og syng og dans!

  Kommentar by Santor — 11. februar 2020 @ 09:24

 10. >Jan Huus
  Var Henry Kissinger John Bolton nominerede?
  Bliver Trump nomineret? -For at “fastholde Amerika sikkert”?
  I 1939 havde vi idrætsudøvere med i OL,mindst én vandt medalje.
  Jeg er faktisk mere interesseret i fysik og kemi,end humanitære områder,hvorfor jeg også foreslog,at man kan se lidt på netop de priser.

  Kommentar by Nielsen — 11. februar 2020 @ 09:48

 11. Jamen så kan idioten jo glæde sig til naturens seneste påfund, corona virusen….. kommer snart til en familie nær dig.

  – eller det var måske ikke lige sådan han havde tænkt sig det?

  Kommentar by redneck — 11. februar 2020 @ 10:07

 12. Ser ikke det røde møgshow.

  Kommentar by Ewing — 11. februar 2020 @ 12:16

 13. Der er forhåbentlig ikke nogen patrioter der ser det ækle Hollywood propaganda, der udelukkende produceres for at skade Vesten.

  Gør I? Ser I det lort?

  Kommentar by Jens — 11. februar 2020 @ 12:30

 14. #13 Jens
  NEJ ! Og har aldrig gjordt det.

  Kommentar by Danskeren — 11. februar 2020 @ 13:05

 15. Nej da. Håber ikke at tv spilder penge på at sende det?

  Kommentar by Bastardo — 11. februar 2020 @ 13:16

 16. Seertallene er lige kommet, og de er historisk ringe.

  Sidste mand lukker og slukker…

  Kommentar by Revisoren — 11. februar 2020 @ 15:06

 17. Det er mærkeligt, at såvel skuespillere som sportsfolk altid skal kæfte op om alt muligt – som om de havde forstand på det. Men når de så åbner kæften, kan man godt i de fleste tilfælde høre, at deres begavelse og viden kan ligge på et lille sted – men de tror åbenbart, at det forventes af dem, at de skal komme med nogle guldkorn om dette og hint – og som regel står de og bare taler sort. Men de er til gengæld politisk korrekte, så der er ingen der kan klandre dem for at sige noget, der ikke er salonfæhig, og så bliver deres udgydelser modtaget, som om det var den skinbarlige sandhed. Det er lige så underligt, at næsten alle disse kendisser – som vælter i penge – for de flestes vedkommende er venstreorienterede, men det er angiveligt for at tækkes pøbelen.

  Kommentar by Jørn Kjær — 11. februar 2020 @ 15:17

 18. Sammenlignede han lige kvinder, negere, transer og indianere med… køer?

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 11. februar 2020 @ 17:08

 19. Phoenix’ tale var nu fin og ægte, men filmene der i disse år(tier) får priser er det værste brug-og-smid-væk bras. Som altid var TV2 elendige, med en værtinde mere indsmurt gul end en kineser og to buttede amatører der intet aner om film. År efter år, viser disse tvivlsomme typer at de reelt ingen historisk interesse har for film, der bruges f.eks. nul tid efterfølgende på Memoriam delen hvor afdøde hyldes. Det var mere vigtigt for disse tre overfladiske personager, at tale om en ukendt grønhåret tøs der ’sang’ et gammel Beatles nummer. Claes Bang er blevet en mellemting mellem Hans-Henrik Ley og Preben Lerdorff Rye, hvilket nu heller ikke er helt så tosset at være.

  Kommentar by LarsB — 11. februar 2020 @ 23:31

 20. Skægt, at man kan “champion” en verden af konstrueret køn og absolut (og er den helt det, Homer Simpson?) lighed mellem alle “køn”, hvorefter selvsamme high and mighty udsynsfuldhed og overtolerance bliver relativeret til full stop, da han så fremfører, at vi ingen forbindelse har til den naturlige verden.

  Nej, vel og jep, cis-aben og Jokeren går i drag, en køn forestilling.

  Kommentar by Henrik Larsen — 13. februar 2020 @ 11:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper