13. februar 2020

Professor Kurrild-Klitgaard om Bernie Sanders’ primærvalg: “Det går faktisk ikke rigtigt godt for ham.”

Odds for Trump-genvalg er i frit fald i disse uger, og som Steffen Larsen skriver på Facebook, så går tingene Trumps vej. Mexico har ‘fuld kontrol på deres side af grænsen’, og indirekte betaler de for Trumps mur. Økonomien går fremragende. Arbejdsløsheden historisk lav.

Donald Trump har ingen modkandidat, men det er stadig muligt at stemme på ham ved primærvalgene. I nøglestaten New Hampshire fik han 118.774 stemmer, langt flere end andre siddende præsidenter før anden periode. Barack Obama fik blot 49.080 stemmer tilbage i 2012, og blev som bekendt genvalgt. Udenfor den talende klasse går det ret godt for Trump.

Så er det selvfølgelig også Trumps hemmelige våben, som Nancy Pelosi illustrerede forleden. Demokraterne er hårdt ramt af anti-Trumpisme, så kandidathavet er en stribe nulbon’er eller en 78-årig revolutionær socialist. Professor Peter Kurrild-Klitgaard kommenterer på Facebook.

“… altimens danske medier svælger i Bernie Sanders’ ’sejr’: Det går faktisk ikke rigtigt godt for ham. I Iowa blev hans stemmeandel halveret i.f.t. 2016, og Buttigieg vandt flest delegerede. I New Hampshire gik Sanders fra 60% i 2016 til nu 26%–og vandt samme antal delegerede som Buttigieg, der dermed fører (med 1).

Dét viser tydeligt, at Sanders i 2016 primært klarede sig godt, fordi Hillary Clinton var så upopulær: Han var ‘ikke-Hillary’. Den fordel har han ikke denne gang. Der vil ‘electability’ (i.f.t. at kunne slå Trump) i sidste ende veje tungt hos mere pragmatiske Demokrater.

Den traditionelle Demokratiske mainstream er presset fra venstre og har samtidigt spredt deres stemmer (Biden, Buttigieg, Klobuchar og nationalt også Bloomberg). Men når de først koagulerer om én (ikke-Hillary-)kandidat og ruller kanonerne ud, bliver det svært for Sanders, der ideologisk ligger langt fra den amerikanske medianvælger.

Mange glemmer også let, at Sanders faktisk ikke er spor populær blandt Demokratisk politikere. Han er jo ikke engang selv valgt som Demokrat. Derfor er der p.t. kun en senator (fra Sanders’ egen hjemstat) og syv reps., der har anbefalet ham–og nul guvernører. …”

(Nancy Pelosi, hårdt ramt af ‘Trump Derangement Syndome’; Foto: WDET)

Oploadet Kl. 11:40 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108127/trackback

13 Comments »

 1. Så i går den faste DR Deadline ‘Tordenskjold soldat’ Niels Bjerre Poulsen, lektor ved Center for Amerikanske Studier, SDU og Astrid Haug, Digital Rådgiver Astrid Haug Bureau, diskutere resultatet af Demokraternes primærvalg i New Hampshire.

  Med en DR-ordstyrer, Jacob Rosenkrands, der tydeligvis kun kan blive begejstret for det Demokratiske Parti i USA. Måske blot en del af DRs almindelige politiske kampagene for venstrefløjen, som jo sandt at sige er deres eksistensgrundlag.

  Jeg har aldrig (som i aldrig nogensinde) oplevet nogen DR eller Deadline bejstring for Donald Trump resultater?

  Måske lyver DR og Deadline bevidst om primærvalgene i USA og så er der vel ikke meget andet at gøre end at afskaffe DR ved en afstemning i folketinget?

  Men måske skulle Niels Bjerre Poulsen og de andre DR-Tordenskjolds Soldater, søge noget faglig undervisning og analysemetodisk opdatering hos Professor Peter Kurrild-Klitgaard på Institut for Statskundskab ved København Universitet? :-)

  Kommentar by A-mad — 13. februar 2020 @ 13:03

 2. Det bliver sgu op ad bakke for demokraterne, hvis Sanders vinder.

  »Ingen kan lide ham,« siger Hillary Clinton.
  »Ingen gider at arbejde sammen med ham, han får ikke noget gjort. Han var en karrierepolitiker. Det er alt sammen varm luft, og jeg føler med dem, der er blevet suget ind i fortællingen om ham«

  https://www.berlingske.dk/internationalt/hillary-clinton-sender-sviner-mod-praesidentkandidat-ingen-kan-lide

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 13. februar 2020 @ 13:07

 3. SAS flyver bovlamme heste for DR. DR’ s valgte præsident bliver det ikke.

  Kommentar by Hul igennem? — 13. februar 2020 @ 13:29

 4. Det bliver da underholdende, hvilke tricks “Demokraterne” vil gribe til, for at Bernie ikke skal vinde…. :-) Men de har INGEN der kan slå Trump eller bare komme i nærheden af Crooked Hillarys tal

  Kommentar by BB — 13. februar 2020 @ 16:24

 5. Mon ikke DDR henter den fedladne Trump-hader Jens Olaf Jersild tilbage på skærmen igen, for at dække valget til november?

  Kommentar by Revisoren — 13. februar 2020 @ 16:59

 6. Det bliver lidt en tam valgkamp, indtil den ikke er tam mere. Der er ikke plads til at Trump kan slappe af og når han ikke kan skose demokraterne så skal han arbejde for det.

  Husk at valget først er over når alle stemmer er talt og en vinder er udråbt!

  Kommentar by Santor — 13. februar 2020 @ 17:20

 7. Men vi kan håbe at vi igen skal se Trump blive indsat, og høre Hesteflyveren vrøvle om tidligere præsidenter; “Æhh, øhh, æh, er det trumps familie? Ah, der er Obama”, det var den eneste sinken kunne genkende..?
  Jazz hedder den berejste pegasus hest, eller var det hans modvillige kones? Giv mig en hest, en hest som jeg kan flyve med..

  Kommentar by Hul igennem? — 13. februar 2020 @ 19:38

 8. Trump har som sædvanlig ret.

  Sanders har ikke en chance og det ved alle inklusiv ham selv. Sanders stiller kun op for at få unge demokrater til at registrere sig som vælgere så de efterfølgende kan være stemmekvæg for deres mere midtersøgende kandidat.

  Det kunne være “Obama-light” kandidaten Buttigieg. Problemet for ham er bare at han er hvid, men jeg tror at han overrasker de fleste og vinder fordi han langsomt er ved at blive mediedarling.

  Kommentar by kenneth — 13. februar 2020 @ 19:55

 9. Oftest tager et parti en kadidat de ved alligevel ikke kan slå en siddende populær præsident, for så at gemme (d)et bedre valg til næste gang, det synes også at være tilfældet denne gang for Demokraterne. Et parti i absolut ruiner…

  Kommentar by LarsB — 13. februar 2020 @ 20:22

 10. Trump bliver selvfølgelig genvalgt. Bauer og Fellers kan ikke nå at stoppe vores krav om frihed.

  Kommentar by Nielsen — 13. februar 2020 @ 20:40

 11. Impeachment af trump gik ikke, nu prøver demokraterne igen ? …
  13. februar 2020 trumfes 2
  Anledningen er at de samme korrekte justister, som var på Muellers hold, nu har sagt op, fordi justitsminister Barr har bedt dem om at nedjustere

  https://hodjasblog.one/impeachment-af-trump-gik-ikke-nu-proever-demokraterne-igen/

  Demokraterne er sindsyge. De har jo alt at vinde og intet at tabe.

  Kommentar by Charles — 13. februar 2020 @ 22:18

 12. Donald Trump er self made forretningsmand og leder USA som en virksomhed, eftertidskrigens politikere er med deres ideologer som støbt i beton og kan ikke komme ud af stedet og det er en af årsagen til politikerleden i den vestlige verden, politikerne følger ikke med tiden deres held er at de statsstøttede medier bakker op om den fastfrosne beton kommunisme, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 13. februar 2020 @ 22:43

 13. Undervurder ikke Sanders. Hans situation i Primarys er næsten spot on hvad Trumps var i ’15. Hvis de andre demokrater ruger for længe til at finde en endelig kandidat kan han tage den på success avler success som Trump gjorde.
  Rubio and Cruz was ikke upopulære for de primaries.
  Spørgsmålet er so general election og der afhænger næsten alt af hvor mange demokrater ikke vil stemme på ham. Demokraterne har nogle ret effektive strukturelle fordele fordi Trump skal vinde næsten ALLE de store svingstater så længe demokraterne ejer new york, og. californien
  Alt i alt er det Trumps valg at tabe, men sov ikke på Sanders. Selv ikke i generel election. Det var PRÆCIS som den kandidat Trump vandt sidst.

  Kommentar by Anonym — 13. februar 2020 @ 23:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper