14. februar 2020

Mere om SAS-videoen: Ikke en ‘historie om innovation’, men eksplicit underkendelse af dansk egenart

SAS og meningsfællerne i Twitterland hævder at reklamen er blevet misforstået, men der er ikke så meget at misforstå. Den er velproduceret, skarpt skåret, og budskabet er ikke blot ‘At rejse er at leve’.

Bemærk de triste følelsesforladte kvinder i starten af videoen, der erstattes af glade rejsende (forskellig herkomst) og afsluttes med det store gensynskram i slutscenen mellem et sort/hvidt venindepar. Man kan sige, at foruden selvhadet er indvandring og multikultur videoens underliggende tema, meget lig propagandaen for Islam i Outlandish-hittet Aicha fra 2009. Her ser man en trist dansk kvinde blandt smilende hijabklædte muslimer, og hun smiler først, da hun tager hijab’en på og altså er konverteret. Mindre danskhed, mere Islam.

Torben Mark Pedersen kommenterer på Facebook.

“Jeg undrer mig en del over, at så mange opfatter SAS-videoen som et budskab om, at vi i Skandinavien er gode til at lade os inspirere af andres ideer, hvorefter vi forfiner og forbedrer dem, altså en historie om innovation. Fortællerstemmen i videoen siger det modsatte.

Det siges eksplicit i videoen, at: ‘everything is copied’. Altså ingen forfining og forbedring. Ingen innovation. Blot kopi.

Og det siges videre, at ‘Scandinavia was brought here. Piece by piece’.

Altså igen: der er tale om direkte import, som derefter er uændret. Det er kopier af noget udenlandsk. Det er altså ikke et budskab om at lade sig inspirere af udlandet for dernæst at forbedre det.

Det hedder endeligt, at de [der rejser ud] fandt ‘the best of our home. Away from home’.

Igen: Det er IKKE en video om innovation, eller om at vi i Skandinavien har været gode til at videreudvikle andres gode ideer. Nej, kommentaren i filmen siger eksplicit, at alt er bragt hertil udefra.

Det er også derfor videoen indledes med ordene: ‘What is truly Scandinavian?’ Og selv svarer: ‘Absolutely nothing.’

Det kan man kun svare, hvis vi ikke selv har tilført noget nyt til det, vi har fået udefra. Men blot kopieret.”

(Collage: Trist nordisk kvinde i SAS-reklame, 2020 – Dansk kvinde i Outlandish’ hit Aicha, 2009)

Oploadet Kl. 11:12 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108152/trackback

37 Comments »

 1. DR1 havde Søren Espersen i studiet hvor en kvindelig journalist af anden etnisk oprindelse end Dansk spørger Søren Espersen om hans udtalelse om SAS videoen kan inspirerer til bombetruslen mod reklame biaruet Søren Espersen svarede at den slags anklager nægtede han at svare på, man må håbe at mulatten har bidt tungen af sig selv og forladt sit misforståede job, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 14. februar 2020 @ 11:40

 2. BBC har også historien på deres russisk sprogede side.
  Selvfølgelig med alle de sædvanlige negative betegnelser såsom højreekstrem og lignende.

  Kommentar by Erik — 14. februar 2020 @ 11:56

 3. Den største (kæde)indvandring de seneste 50 år har været tyrkere.

  På hvilken måde er vi blevet kulturberiget af tyrkere? Hvad har danskere haft med hjem fra Tyrkiet – og hvad har tyrkere haft med i bagagen – af spændende og brugbare idéer? Hvad skal med på Top5-listen – hvis man lige ser bort fra noget med mad og drikke?

  Jeg ved ikke hvad der værd at nævne.

  Kommentar by BE — 14. februar 2020 @ 12:05

 4. Hver gang mainstream-partierne trænges i defensiven af en nationalt sindet opposition, hedder det sig at der er tale om en nynazistisk konspiration eller russiske internet trolde. Det var de sidstnævnte der stor bag Trumps valg til præsident, hævdede hans modstandere.

  Kommentar by JC — 14. februar 2020 @ 12:06

 5. Det har givet rigtig mange dårlige anmeldelser

  https://dk.trustpilot.com/review/www.sas.dk

  Kommentar by tavsen — 14. februar 2020 @ 12:23

 6. https://www.reuters.com/article/us-science-ghost/ghost-ancestors-african-dna-study-detects-mysterious-human-species-idUSKBN2072X9

  The study indicated that present-day West Africans trace a substantial proportion, some 2% to 19%, of their genetic ancestry to an extinct human species – what the researchers called a “ghost population.”

  Til forskel har vi neanderthal-gener, men alligevel findes der stadig idioter, som påstår at der kun findes én menneskerace – at der kun er hudfarve til forskel.

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. februar 2020 @ 12:34

 7. Ja Hr. Snusk og de nye resultater (der faktisk er flere år gamle) er en voldsom udfordring for “Out-of-Africa” teorien for vi hvide har jo en anden “Ghost Population” i os (dvs. neanderthalere).

  Jeg tror at de empiriske data i årevis er blevet fortolket forkert for at støtte “Out-of-Africa” teorien. En del af problemet er at man aldrig kan sammenligne kontemporære populationer, men f.eks. skal sammenligne neanderthalere for 40.000 år siden med nutidsmennesker. Reelt burde man jo sammenligne en hypotetisk nutidig neanderthal-population med nutidsmennesker, og se hvor stor overensstemmelse der er. Det har heller aldrig givet mening, at den afrikanske homo sapiens kunne udkonkurrere neanderthalerne, som var intelligente og perfekt tilpasset til at leve i det europæiske istidsmiljø.

  Realia er snarere, at de forskellige menneskeracer udviklede sig fra urpopulationer, der var på plads meget tidligt. Mon ikke vi er neanderthalernes efterkommere som blot har udviklet sig?

  Kommentar by Vakse Viggo — 14. februar 2020 @ 12:56

 8. Personligt tror jeg det UNIKKE ved skandinavien er vores rejselyst (fra vikingetiden og fremover) KOMBINERET med evnen til at INNOVERE på det vi så.

  Måske er vindmøllen opfunden i Persien… men de møller der står i persien i dag er produceret eller i alt fald designet i Danmark. Hvorfor? Fordi vi er SMARTE og innovative.

  Og det kan da godt være rugbrødet kommer fra tyrkiet. De forædlede det bare ikke.

  Krudtet er også opfundet i Kina, men det var Nobel der fandt ud af at opsuge det ekstremt ustablie nitroglycerin i bomuld og dermed fik et brugbart produkt.

  Og det var HC Ørsted der opfandt elektromanetismen. Og sådan kan vi blive ved og ved.

  SAS? hvad har de egentlig innoveret med???

  Kommentar by redneck — 14. februar 2020 @ 13:13

 9. PS Neandertaler genet er måske grunden til vores succes? Det er jo een af de forskelle der er mellem Negre og hvide?

  Kommentar by redneck — 14. februar 2020 @ 13:14

 10. #1 Hvilken DR program blev Sørens Espersen spurgt om dette?

  Kommentar by Dennis — 14. februar 2020 @ 13:53

 11. Vakse Viggo: “Mon ikke vi er neanderthalernes efterkommere som blot har udviklet sig?”

  Nej, vores forfædre og neanderthalerne levede samtidig i Europa. Og de har parret sig med hinanden, inden neanderthalerne blev udkonkurreret. Nogle af disse fælles efterkommere vandrede østpå, og parrede sig med denisovafolkene, hvis gener findes i bl.a. østasiater og australske aboriginals. Men de vestafrikanske negre blev i afrika, og har derfor hverken neanderthal- eller denisovagener.

  Præcis hvilke positive egenskaber vi har arvet fra neanderthalerne skal jeg ikke kunne sige, men et gæt er evnen til at tænke abstrakt og føle empati. De havde faktisk større hjerner, end vi moderne mennesker har. Og vi europæere har større hjerner end negrene. Vi europæere er også den race, der har størst andel af neanderthalgener.

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. februar 2020 @ 14:00

 12. Redneck: “SAS? hvad har de egentlig innoveret med???”

  Pas. Men uden Den Hvide Mand, så ville der næppe eksistere fly, radiokommunikation, radar, asfalt osv. For slet ikke at tale om udviklingen inden for metallurgi, som er forudsætningen for at bygge flyene og ikke mindst motorerne. Alt dette tager idioterne hos SAS og reklamebureauet &Co åbenbart for givet (sic!)

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. februar 2020 @ 14:08

 13. redneck — 13:13

  Hvis jeg må tilføje yderlige et par navne til din liste: Ole Rømer, Tyge Brahe, Vitus Bering, Carl von Linné, Knud Rasmussen, Roald Amundsen, Adolf Nordenskiöld, Ellehammer, Niels Bohr…

  Føj gerne flere til listen…

  Kommentar by T. Flodur — 14. februar 2020 @ 14:18

 14. Aicha. Var det ikke den 9 årige tøs, som fik fuldbyrdet ægteskabet med diktatorprofeten? (Pædofeten).

  Kommentar by Michael Unna — 14. februar 2020 @ 14:19

 15. Vi udsættes for massiv propaganda, vi skal være globale vi skal være multikulturelle, vi skal være multietniske. Vi skal elske den islamiske kultur! Vi skal hade skandinavisk kultur, og det stoppes ned i halsen på os, at den ikke er nogen, først Mona Sahlin og nu SAS.
  Det er ynkeligt at se Jacob Ellemann, Mette Abildgaard og Kristian Hegaard afslører at de ikke kan forstå budskabet i videoen! Budskabet er ikke at vi rejser ud og tager nye ideer med hjem, for at forfine dem. Budskabet er “what is truly Scandinavia” og svare “absolutely nothing” man kan få det indtryk at de bare vil gyde olie på vandene, de kan umuligt være så ubegavede at de ikke forstår budskabet!

  Kommentar by Den Nervøse — 14. februar 2020 @ 14:25

 16. Oikophobia. Roger Scruton har ikke levet forgæves.

  Kommentar by jdm — 14. februar 2020 @ 15:06

 17. Foragten for vor egen kultur, er ikke bare et venstrefløjsfænomen. Den trives langt ind i de borgerlige partier.

  Det passer jo fint med den moderne liberale tankegang hentet fra erhvevslivets top: Ingen snærende grænser for kapital og arbejdskraft. Et land er bare et antal konsumenter og arbejdskraftleverandører. Der er ingen grund til at opretholde en speciel kultur i et givent land. Man kan lige så godt åbne op for fri indvandring, så der sker en effektiv opblanding, og kulturopløsning. Det gør det nemmere at drive forretning. Erhvervstoppen føler sig lige godt hjemme i New York, London og Shanghai som i København.

  Derfor er mange borgerlige med på befolkningsudskiftningen. Venstrefløjen hylder også kulturopløsningen, men det er af altruistiske grunde. De vil redde så mange af jordens fattige som muligt til en dansk levestandard for andres penge. De mener at deres medborgere skylder at sone den påståede mangeårige udbytning af de fattige lande. De hader desuden deres egen “småborgerlige” kultur og ser den gerne erstattet men en utopisk form for multikulturalisme.

  Forklaringen på den politiske tilslutning til befolkningsudskiftningen, er at venstrefløjen og det liberale segment har indgået en uovertruffen effektiv alliance.

  Kommentar by JC — 14. februar 2020 @ 15:41

 18. Som jeg skrev i går, andet sted på nettet:

  SAS frygter moooske, at potentialet af iSlamtro rejsende skulle frygte for/flygte fra, at få serveret leverpostej fra SAS Catering eller der ville blive sunget fælles-sange under vejs, som alle skandinaver kender og kan forbinde sig med eller at læse SAS-info-rejse-lekture om den nordiske mytologi???
  Eller skal det nærmere ses, som et forvarsel til skandinaver om, at SAS knæfalder iSlam og derfor forbereder de ur-nordiske kunder på, at stewardesserne/stewarderne fremover ikke mere er fremtrædende, med det frie skandinaviske genkendelighed og at de må affinde sig med hættemåge/skægabe betjening og respekt for, at SAS passagerer, udover andre forsinker, nu også må påregne “stop and go” tider i forhold til iSlams 5 daglige, forpligtede, bønne-tider?
  Svar udbedes fra SAS øverste ledelse!, hvis vi da ikke selv skal tage konklusionen og sige, at SAS er ikke mere Skandinaviens flyselskab, så nu må de søge skattekroner og støtte der, hvor de føler sig hjemme!!!

  Kommentar by M.S. Carstens — 14. februar 2020 @ 15:41

 19. Hvorfor går vi rundt og vigter os af vores landbrug og fødevareeksport. Dansk bacon, smør og ost. Det er jo ikke engang os der har opfundet landbruget. Det blev opfundet i Mellemøsten.

  Kommentar by JC — 14. februar 2020 @ 15:51

 20. Det flyvende gulvtæppe var altså en dårlig ide.. Og islam er bare 1,2 milliarder som ingen kan lide, en spielverderber i enhver reklamefilm, mærkeligt at de hele tiden skal opdage det igen..? det må være dumhed, blindhed og historieløshed i megalomanisk skala..

  Kommentar by Hul igennem? — 14. februar 2020 @ 15:52

 21. Fra “Den Store Hukommelse”:

  ” I har en kultur, en identitet, en historie, noget, som binder jer sammen. Og hvad har vi? Vi har midsommeraften og ligende fjollede ting.”
  (Sagt af Mona Sahlin, Euroturk, marts 2002, og ”Islams magt” af Pittelkow og Jespersen, s.237 og Karen Jespersen i Berlingske Tidende 19.02.2005).

  Når det gælder hvad som er svensk og hvem som er svensk, har Sveriges statsminister Frederik Reinfeldt i 2006 sagt følgende: ”At hævde at der findes en gruppe – som svensker – viser sig ofte vældigt svært at kunne definere. Ursvensk er bare barbariet. Resten af udviklingen er kommet udefra”.

  Denne indstilling til udefra kommende, præger de fleste skandinaviske usselrygge, dem der på tinge med djævlens vold og magt, kun vil nedgøre det nationale.
  De burde anklages for landsforræderi.

  Kommentar by der Adler — 14. februar 2020 @ 16:32

 22. Hvis man vil se et virkelig frastødende eksempel på, hvordan den anti-hvide propaganda og “black entitlement” kan få folk til at opføre sig, så er her kvalmende halvandet minut:

  https://youtu.be/bR1PFxQ38a0?t=861

  Det er ikke vold eller tvang. Det er helt frivilligt.
  Jeg sidder sjældent og råber af skærmen, men dette klip blev simpelthen for meget!

  Kommentar by Hr. Snusk — 14. februar 2020 @ 16:48

 23. Overførsel af teknologi betyder ikke overførsel af kultur.

  Hovedparten af al moderne teknologi er opfundet i USA. At resten af verden har taget denne teknologi til sig, betyder ikke, at resten af verden er blevet amerikansk.

  Kommentar by Peter Faber — 14. februar 2020 @ 17:42

 24. Det er ikke kun ledelsen hos SAS. Tag bare godmorgen Danmark, med de her små pauser, hvor de eksempelvis skifter gæster ud. Der kører de propagandaen non-stop, med små klip af berigere, der smiler venligt til kameraet.

  Men vi bider ikke på. Vi kender berigernes “venlighed”. Disse sadistiske, kriminelle og konstant voldelige psykopater som de er. Dominerer alt og alle omkring sig. Er stolte af det.

  Men det skærer nu alligevel hårdt, når SAS, som jeg engang var stolt af, har en ledelse der er så eksplicit i sit had mod Danmark, Norge og Sverige.

  # Kommentar by JC — 14. februar 2020 @ 15:41
  Gode pointer.

  #1 Hvilken DR program blev Sørens Espersen spurgt om dette?
  Samme spørgsmål herfra.

  NB: var jeg ikke forgiftet, stalket og alt det er, så havde jeg skrabet et lille hold sammen, og sat kursen mod SAS ledelsens kontorbygning. Herefter en mikrofon op i fjæset på forræderne og så afskydning af en hel byge af kontante spørgsmål.

  Kommentar by Michael Nielsen — 14. februar 2020 @ 17:57

 25. Hvad angår opfindelser og opdagelser af danskere, er der enormt mange, som er forudsætningen for vor dagligdag i vores vestlige kultur. Her er nogle eksempler:

  Ole Rømer opdager i 1676 lysets hastighed, hvilket er forudsætningen for Einsteins relativitetsteori og dermed også for f.eks. GPS’en m.m.

  Rømer finder også på at benytte vandets frysepunkt og kogepunkt som fixpunkter på et termometer, noget som er naturligt i vore kultur i dag.

  H.C. Ørsted opdager i 1820 elektromagnetismen (Lorentzkraften), der er forudsætningen for elektromotorer, generatorer, transformere osv, som bruges alle steder i dag. Ørsted er den første, der frembringer aluminium i 1825

  L.C. Nielsen opfinder i 1878 mejericentrifugen, der var forudsætningen for de de danske andelsmejeriers succes og Arla i dag.

  Wilhelm Hellesen opfinder 1880’erne tørbatteriet, og batteriet er forudsætningen for milliarder af autonome elektriske hjælpemidler i dag.

  Valdemar Poulsen opfinder i 1898 telegrafonen, en forløber for båndoptageren, disketter og harddiske.

  B&W skaber verdens første oceangående motorskib – Selandia, der søsættes i 1912, og den er forudsætningen for moderne skibsfart.

  Niels Bohrs atommodel fra 1913 er forudsætningen for moderne atomfysik

  Peter Laurids Jensen opfinder højttaleren i 1915. Alle bruger højtalere i hverdagen i dag.

  Mads Clausen opfinder i 1943 radiatortermostaten, der er forudsætning for moderne varmebesparelser i bygninger.

  Holger Møller Hansen opfinder i 1953 bobleplasten , som bruges i stor stil som emballage i dag.

  G. A. L. Thorsen opfinder vist i 1950’erne den formpressede stålkøkkenvask , som findes i alle moderne køkkener i dag.

  osv osv

  Kommentar by traveler — 14. februar 2020 @ 19:12

 26. […] Se også Mere om SAS-videoen: Ikke en ‘historie om innovation’, men eksplicit underkendelse af dansk egen… […]

  Pingback by Terror-Omars hjælper ønskede død over Muhammed-tegner – Free Speech Blog — 14. februar 2020 @ 19:26

 27. Johan Linnemann (infanteriofficer) opfinder af den lette feltspade til infanteriet. Han fik patent på sin spade i 1869 og en simplificeret version af hans feltspade blev indført i vores infanteribataljoner, som standard udrustning, allerede i 1870.
  Hverken Tyskland eller Frankrig ville dog anerkende patentet, skønt spaden indførtes i deres hære.

  Rumænerne dekorerede Johan Linnemann efter en krig på Balkan, hvori de havde brugt hans opfindelse. Russerne udbetalte ham 30.000 rubler og bestilte 60.000 eksemplarer. I dag bruger alle hære den lette feltspade.

  https://da.wikipedia.org/wiki/Johan_Linnemann_(infanteriofficer)

  NB: jeg mener at vi har andre militære opfindere, kan selvfølgelig bare ikke huske dem lige på tungen, altså udover Linnemann.

  Kommentar by Michael Nielsen — 14. februar 2020 @ 19:36

 28. Problemet er, at SAS vælger side. Det er så i orden, SAS, men det koster at ekskludere.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 14. februar 2020 @ 20:07

 29. SAS har købt venstrefløjens definitioner. For alle ovennævnte danske opfindere og opdagere – og tilsvarende svenske og norske – og alle dem, der ikke lige er nævnt, er hvide mænd og nogle hvide kvinder, hvor venstrefløjen ikke kender noget om deres kønsidentitet, raceholdning eller holdning til klimaet, og derfor er de komplet ligegyldige for venstrefløjen og dens medier. Selvom de har været med til at skabe vores moderne kultur, som venstrefløjen også lever godt af og nasser på.

  Kun folk som Nelson Mandela, Martin Luther King, den syge Greta og den slags har betydning for venstrefløjen og dens medier, og her er der ingen danskere, der har udmærket sig i deres øjne, og danskere er derfor ligegyldige i deres øjne.

  En stor dansker som f.eks. Karen Vel Jeppe, som ude i verden kaldes armenernes moder, fordi hun var den store hjælper under tyrkernes folkedrab på armenerne, er nærmest en anstødssten for venstrefløjen, fordi hun i princippet kan betragtes som islamofob.

  Kommentar by traveler — 14. februar 2020 @ 20:45

 30. Søren Espersen deltog i et panel fredag mellem kl. 0815 og kl. 0930, efter diskussionen om bombetruslen blev en dreng på 13 år med musikalske evner bedt om at optræde, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 14. februar 2020 @ 23:35

 31. Vi ved godt hvem som tæver deres koner.

  Kommentar by Nielsen — 15. februar 2020 @ 02:02

 32. Tidligere i denne tråd lavede jeg med spredehagl en liste over danskere, der opdagede eller opfandt forskelligt banebrydende, der er i dag er inkorporeret i vore moderne kultur. Inden for snart sagt ethvert fag kan man blive ved i det uendelige med danskere, der har sat deres markante aftryk. Jeg husker sådan lige på stående fod også de her:

  Peder Nielsen Horrebow opfinder engang i 1700-tallet metode til bestemmelse af breddegrad.

  Jens Christian Skou opdager i 1957 natrium-kalium-pumpen, der er en vigtig funktion i livets celler.

  Danmark har været en supermagt siden 1960’erne i opfindelse og udvikling af programmeringssprog med Peter Naur, Børge R. Christensen, Per Brinch Hansen, Benedict Løfsted, Anders Hejlsberg, Bjarne Stroustrup, Kristen Nygaard, Bent Bruun Kristensen, Ole Lehrmann Madsen, Birger Møller-Pedersen, Mads Tofte, Rasmus Lerdorf, David Heinemeier Hansson, Lars Bak, Kasper Lund …

  Ege og Grete Andersen, der i 1961 opfinder præ-fabrikerede fjernvarmerør, der er grundlaget for, at Danmark er en supermagt inden for fjernvarme.

  Thomas Schmidt opfinder i 1992 en metode til at rense brugte reservedele til genbrug i bilindustrien, der nærmest har givet ham guru-status. Han har hele 10 patenter i en løsning

  Peter Espersen opfinder 2010’erne en ny revolutionerende ventil, der er stærkt strømbesparende.

  osv. osv

  Det er alle sådanne personers opdagelser og opfindelser, og deres nære omgivelsers åbenhed derfor, der er grundlaget for vores velstand og kultur i Danmark og ikke venstrefløjens perverse marxistiske idé om kapitalistisk udbytte af andre mennesker og lande.

  Hvis Danmark fortsat skal ligge i front med en moderne innovation, kræver der national kulturel tryghed og et velfungerende tillidssamfund. Det sikres ikke ved import af nassende migranter med en anti-kultur og EU-bureaukratiets ensretning og omklamring, og venstrefløjens idiotiske historiefortællinger om udbytte, undertrykkelse, kønsidentiteter, krænkelser, hvidhedsgak-gak, hvilket netop er kopier af de samme gak-gak-fortællinger hentet i udlandet.

  Kommentar by traveler — 15. februar 2020 @ 13:23

 33. traveler —

  Godt skrevet, men hvad hjælper det, når SAS flyver i lufttomt rum?

  Kommentar by tavsen — 15. februar 2020 @ 13:34

 34. Pionerer indenfor mobiltelefonudviklingen:

  https://www.dr.dk/nyheder/viden/tech/tilbage-til-80erne-danmark-var-i-front-mobiltelefonens-foedsel

  Kommentar by Hr. Snusk — 15. februar 2020 @ 14:35

 35. Men det bedste, som vi har i Skandinavien, kommer udefra:

  https://www.bt.dk/udland/en-havde-menstruation-68-piger-afklaedt

  De har adskillige templer rundt om i verden – inklusiv et i Mariestad i Sverige.

  Kommentar by Hr. Snusk — 15. februar 2020 @ 14:47

 36. Er Stine Bosse ansat i SAS?

  Kommentar by Revisoren — 15. februar 2020 @ 19:00

 37. SAS gör bort sig

  https://m.youtube.com/watch?v=wdNmwj8npTI

  Kommentar by Bjovulf — 18. februar 2020 @ 07:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper