15. februar 2020

Genforeningen: Fra ‘Frø af ugræs er føget over hegnet’ til ‘Frygt for andre har hersket på vor egn her’

Mandag sendte DR3 i anledning af 100-året for Genforeningen live fra Folkehjem i Aabenraa. Et to timer langt show, der blandt andet inkluderede Sigurd Barretts nyfortolkning af Johan Ottesens historiske folkevise ‘Det haver så nyeligen regnet’ fra 1890. Grænseforeningen har længe været et blødt radikalt organ, men det er nu alligevel et kvanteskridt. ‘Frø af ugræs er føget over hegnet’ bliver til ‘Frygt for andre har hersket på vor egn her’, og det der oprindeligt var en sang der skulle give håb om frihed, er nu en sang om mellemfolkelig rummelighed.

En folkevise skal i sagens natur ikke være en vise ‘alle kan synge med på’, og mon ikke Barretts købeværk bliver et parentes i historien. Nyd istedet Aksel Schiøtz’ 1946-udgave. Perfekt. Intet mindre. Her lidt fra et læserbrev i JyskeVestkysten af cand.mag. Henrik Petersen – Censur af Sønderjyllands nationalsang 100 år efter.

“… I en direkte transmission fra Folkehjem i forbindelse med 100-året for den sønderjyske folkeafstemning fik Danmarks Radios ordrige, men sørgeligt uvidende ekspertpanel uimodsagt lov til at konkludere, at tiden også er løbet fra Sønderjyllands nationalsang.

Johan Ottosens smukke og vemodige hymne ‘Det haver så nyligen regnet’ blev skrevet i anledning af sønderjydernes besøg i København i 1890, på et tidspunkt hvor alle håb for de danske sønderjyder lod til at være ude, og efterfølgende forbudt af de prøjsiske magthavere. 100 år efter genforeningen ønsker Grænseforeningens Marie de Fine Licht og sangeren Sigurd Barrett sangen skrevet om. De synes, at linjen ‘Frø af ugræs er føget over hegnet’ er et hadefuldt og ekskluderende budskab, der ikke passer ind i vor moderne og rummelige tid. …

‘Det haver så nyligen regnet’ har i sin oprindelige form givet utallige mennesker håb – såvel i den sønderjyske udlændighedstid som under 2. Verdenskrig. I begge tilfælde blev sangen forbudt af tyskerne. Begge gange primært pga. linjen ‘Frø af ugræs er føget over hegnet’, som Sigurd Barret og Grænseforeningen på selve afstemningsdagen gjorde sig til fortalere for at censurere bort.

Dette overgreb på vor nationalsang er et slag i ansigtet på alle sønderjyder. Det er en direkte hån mod os, mod vor historie…”

(Grafik: Facebook/Grænseforeningen)

Original (Johan Ottesen, 1890)

“Det haver så nyeligen regnet,
det har stormet og pisket i vor lund.
Frø af ugræs er føget over hegnet,
åg på nakke og lås for vor mund.
Årets løb har sin lov,
der blev lyst i vor skov,
ak, hvor kort, indtil alt er stormens rov!

Det har regnet – men regnen gav grøde,
det har stormet, men stormen gjorde stærk.
Som de tro’de at skoven alt var øde,
så de vårkraftens spirende værk.
For de gamle som faldt,
er der ny overalt,
de vil møde, hvergang der bliver kaldt.”

Nyfortolkning (Sigurd Barrett, 2019)

“Det har været et vildt og voldsomt regnvejr
Og det drypper fra træerne endnu.
Frygt for andre har hersket på vor egn her
Fremmedhad sprængte tillidsbånd itu.
Det giver lysere vejr, når man rummer enhver

Og har folket og sammenholdet kær.

Det har været et voldsomt vejr herhjemme
Stormen tog hvert et nyudsprunget blad
Vi har hørt frygtens onde kolde stemme
Den har prædiket om fjendtlighed og had
Og når intet var trygt, har i afmagt vi søgt
Denne stemme som spreder angst og frygt
Men med stemmer skal frygten overvindes
Står vi sammen vil lyset bryde frem…”

Oploadet Kl. 12:21 af Kim Møller — Direkte link54 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108183/trackback

54 Comments »

 1. Det er derfor at jeg aldrig ser eller hører danske programmer af enhver art og ej heller køber dansk musik…da jeg ved at de altid håner og nedgører mange danskere på forskellig måde og opildner til selvhad og ondskab…ofte pakket ind i uigennemsigtige gevandter og med slet skjulte dagsordner.

  Alle danske journalister, kulturformidlere, kunstnere osv. osv. er skyldige.
  Alt det rakkerpak, som ofte uimodsagt får lov til at svine Danmark og befolkningen til på groveste vis er ikke til at holde ud, så jeg gider ikke bruge tid og penge på at høre og se alt det lort, løgn og bedrag de fylder deres omgivelser med.

  Hver gang en eller anden dansk kendis fører sig frem, ved man at denne altid skal svine nogen til…de taler med 2 tunger og er at regne for det rene lort!

  Kommentar by Black Watch — 15. februar 2020 @ 12:49

 2. Den kulturradikale logik er altså, at hvis danskerne og især de danske sønderjyder havde været mere rummelige og inkluderende, havde de aldrig fundet på ideen med genforeningen med Danmark med al den kiv og splid, det skabte. Her glemmer vi selvfølgelig al den kiv og splid, som den tyske besættelse skabte.

  Ligesom Brexit-valget var en dårlig idé med al den kiv og splid, som den medførte. Hvis bare briterne dog havde været mere rummelige og inkluderende. Her glemmer vi selvfølgelig al den kiv og splid, som EU-medlemskabet skabte.

  Kommentar by traveler — 15. februar 2020 @ 13:03

 3. Frankfurther-skolens syge ideologi er desværre blevet normaliseret via uddannelsesystemet og medierne i Danmark.

  Jeg ved ikke om personer som Sigurd er ondskabsfulde eller de bare er massivt indoktrineret. Debatten om dette fænomen er ikke tilstede. Fordi Nazisterne var imod kulturbolsjevisme, så må vi andre åbenbart ikke være der. Det er lidt ærgerligt fordi magasiner og dagblade i Danmark var fyldt til randen med denne debat, længe før Nazister kom til magten i Tyskland.

  Kommentar by Dennis — 15. februar 2020 @ 13:03

 4. De taler da ikke med to tunger? De taler med én tunge, der nedgør alt hvad der er dansk.

  Jeg var til koncert med TV-2 i DDR’s koncertsal, og hele publikum, der alle var 50-60 år sang entusiastisk med på alle sangene, undtagen de perkerforherligende linjer i “Det er samfundets skyld”

  Blandt publikum gik 30 års realiteter gik alligevel forud for politisk korrekthed fra en tid hvor de færreste havde oplevet indvandringens svøbe på egen krop.

  Jeg skal ikke kunne tale for Gnags’ publikum, for jeg kunne heller ikke lide dem for 30 år siden.

  Kommentar by Træt — 15. februar 2020 @ 13:05

 5. Minder mig om dette sovjetiske billede, hvor folkekommissæren for interne anliggender pludselig forsvinder:

  https://petapixel.com/assets/uploads/2018/07/sovietphotoshopfeat.jpg

  Kommentar by Fascist — 15. februar 2020 @ 13:18

 6. “Originalen” fra 1890 er jo heller ikke originalen! Den originale indeholder ikke omtalte linje og Ottesens nyfortolkning af folkevisen er lavet med henblik på foreningen Studenter Samfundets Sønderjyske Samfund(stiftet af Ottesen) besøg i København for, at få en folkelig støtte til den sønderjyske sag.

  Kommentar by Andromedus — 15. februar 2020 @ 13:27

 7. Man må godt nok side. Original af (Johan Ottesen, 1890) er og bliver den bedste.

  Den nye er noget politisk korrekt makværk. Vi Danskere behøver ikke at blive irettesat af sådan en nar.

  Kommentar by Charles — 15. februar 2020 @ 13:28

 8. At sangen havde samme melodi og delvis samme tekst som en gammel folkemelodi blev udnyttet. Når den preussiske gendarm (politibetjent) påtalte, at man sang denne sang, kunne man over for den ofte meget lidt danskkyndige betjent hævde, at man jo bare sang en gammel folkevise.

  https://graenseforeningen.dk/om-graenselandet/leksikon/det-haver-saa-nyligen-regnet-digt-af-johan-ottosen

  Kommentar by Andromedus — 15. februar 2020 @ 13:33

 9. Vi har altså en gammel og en ny version. Og for at berolige får vi at vide, at de ligesom eksisterer side om side. På et tidspunkt vil den ene dog være forældet og reaktionær – og den anden mere tidssvarende. Og så må vi jo prioritere.

  …..

  “Ministeriet beskæftiger sig med nyheder, underholdning og kunst. Dets formål er at omskrive historien og ændre kendsgerningerne så de passer til partiets doktriner. Hvis Store Broder har forudsagt noget, der senere visere sig at være forkert, omskriver ministeriets medarbejdere historien, så enhver forudsigelse fra Store Broders side er korrekte.”
  https://da.wikipedia.org/wiki/Ministeriet_for_Sandhed

  Kommentar by BE — 15. februar 2020 @ 14:04

 10. Det var dog en talentløs og amatøragtig omskrivning af denne smukke gamle sang.

  Vi trænger til en omskrivning af “Internationale” og “Sådan er kapitalismen”, så alle de politiske korrekte fjolser, forhåbentligt får speltbollen galt i halsen.

  Kommentar by Elvadatter — 15. februar 2020 @ 14:41

 11. Det er noget svineri,naar Barret vil have en ny sang kan han skrive den selv,og kke oedelaegge en smuk og sjovt nok stadig up to date sang,det er i det hele taget noget svineri at omgoere tekster af tidligere forfattere,”der ikke passer ind i vor moderne og rummelige tid” hvad er det for noget aevl.Pipi Langstroempe og Halfdan Rasmusssen o.a.var skrevne i deres tid,for saadan var den tid.Selvfoelgelig har man ikke selv evnen til at skabe noget “der passer ind i vor moderne og rummelige tid” kan man jo altid oedelaegge andres kunst.

  Kommentar by dunk — 15. februar 2020 @ 15:03

 12. Var det ikke på høje tid at vi fik lavet en opgørelse over hvor meget de danske landsforræder politikere har kostet os danskere alene i de sidste 50 – 100 år.

  1. Overlade det tysk besatte Sydslesvig til tyskerne på trods af at Danmark kunne få sine egne borgere tilbage til deres eget land. Hvilket også har kostet danskerne tusindvis af milliarder i tabte indtægter da Sydslesvig er det mest værdifulde landområde i Danmark.

  2. Hvad har den fordrukne bums til hækkerup kostet os danskere i tabte olieindtægter da han forærede vores undergrund til fjeldaberne i norge.

  3. Hvad har de danske landsforræder politikere kostet os danskere ved at overlade vores fiskeri til EUSSR + alt det andet de har lukket for at tilfredsstille EUSSR’s nazi merkel og de franske psykopater med den nekrofile psykopat i spidsen.

  Stram Kurs 90 mandater eller undergang.

  Kommentar by Piphans — 15. februar 2020 @ 15:06

 13. @ Kommentar by Black Watch — 15. februar 2020 @ 12:49

  Helt enig. Jeg gider aldrig lytte til en idiot med påklistret titel af kunstner, ekspert, journalist osv. Jeg ved jo, at det blot er en skide rødgardist, der vil vort samfund dårligt.
  Jeg ser og hører i store træk intet DRlort og holder ingen MSM.

  Kommentar by Knud Madsen — 15. februar 2020 @ 15:33

 14. Venstreorienterede er løgnere helt uden respekt for sandhed og virkelighed.

  Kommentar by Winged Hussar — 15. februar 2020 @ 17:32

 15. For mig at se er de danske kommunister næsten magen til kommunisterne i Sovjet, Rumænien og Sverige. Grænseforeningen bør skamme sig og nedlægge sig selv. Der er også noget om en ugræs bølge hos Hodjanernes blog, samt sjove tegninger.

  Kommentar by Birthe R — 15. februar 2020 @ 17:58

 16. Hvis min gamle lærer havde læst dette.:
  Det haver så nyeligen regnet’, var han blevet rasende og havde fortalt dig nogle grimme ting.
  Niels “Bugge” Jørgensen opfattede det som en personlig fornærmelse, for den sønderjyske nationalsang hedder.:
  Det haver så nyligen regnet’ og skal også synges sådan med ny-y.

  Vi store lømler drillede ham selvfølgelig i sangtimerne, og han rev violinen ned og brølede Neeeej.
  Respekt for historien og teksten, om jeg må bede.

  Kommentar by Jacob Lund — 15. februar 2020 @ 18:17

 17. Det haver så nyeligen regnet’

  Det haver så nyligen regnet, hedder det!

  Kommentar by Jacob Lund — 15. februar 2020 @ 18:19

 18. Det haver så nyeligen regnet’

  Det haver så nyligen regnet, hedder det!

  Respektt for tekst og historien, om jeg må bede

  Kommentar by Jacob Lund — 15. februar 2020 @ 18:20

 19. Og hvem havde DDR hyret som vært på programmet om Genforeningen?

  Naturligvis den islamofile “journalist” Tine Gøtzsche, der er kæreste med væmligboen Mads Nygaard…

  Kommentar by Revisoren — 15. februar 2020 @ 18:33

 20. Der må have været en idemand bag denne ændring alternativt hvem der i givet fald har godkendt Barrett´s nye tekstning.
  Kan det opklares hvem det er…??

  Kommentar by frank mathiesen — 15. februar 2020 @ 18:52

 21. Sigurd Barretts naive budskab i sin efterligning af den fantastiske gamle sang, er at bare vi er flinke og rare og taler sammen, så løses alle problemer. Men konfrontationer og strid kan desværre ikke altid undgås. Sønderjylland kan jo ikke både være en del af Tyskland og en del af Danmark samtidig. Ligesom Storbritanien ikke både kan være med i EU og udenfor.

  Det var ikke dialogkaffe, der fik Sønderjylland tilbage i 1920. Glem ikke at det var Tysklands nederlag i 1. verdenskrig, der lå bag genforeningen. Det var ikke godvilligt at tyskerne gav Sønderjylland tilbage.

  Det er irriterende når man laver gamle tekster om i den politiske korrektheds navn. Der mangler historisk bevidsthed blandt de nye generationer, der aldrig har haft historie i skolen.

  Kommentar by JC — 15. februar 2020 @ 20:03

 22. Som sønderjyde (velsagtens i nysprog: “Sonder-Jude”) lod jeg mig besnakke til at se lidt af bemeldte udsendelse. Her skulle man så citere den famøse strofe, hvilket af Danmarks Statsradiofoni blev til. “frø af ugræs er føjetover hegnet (sic.).

  Det hedder sig ellers, at man skal sætte alting i ‘kontekst’ (på dansk: i rette sammenhæng), i hvert fald når det gælder venstrefløjseres flovser og fortalelser, men at anskue en 130 år gammel sang med datidens briller er tilsyneladende en intellektuel udfordring som overstiger délitens evner.

  Så nu venter vi på omskrivningen af “Kong Christian stod ved højen mast”, (hvori “Gotens hjelm og hjerne brast”) og “I alle de riger og lande” (hvor dansken fægter – oh rædsel – med åben pande, iført. en brynje med korsets tegn (oh dobbeltrædsel). – Og mange, mange andre sange, skrevet i en tid hvor man slet ikke var såinkluderende og tolerante som man burde være. Hvilket selvfølgelig skyldes, at mennesker på den tid ikke var nær så intelligente som vores nuværende kulturelite…

  Kommentar by Voldposten — 15. februar 2020 @ 20:26

 23. I en anden virkelighed kunne vi have haft en helt anderledes ansvarsbevidst public-service-virksomhed, som ville være i stand til at finde en kunstner, som kunne synge en sang uden problemer. Men sådan skal det ikke være. Vi har “vores allesammens” DR, som endnu en gang ikke kan lade være med at facilitere en bestemt politisk-ideologisk aktivisme med bestemte sympatier og antipatier.

  Og det hele foregår underligt “naturligt” og “ukontroversielt”. Fordi DR får lov til det. Får lov – ikke kun af politikere – men også den befolkning, der kigger på og betaler.

  Kommentar by BE — 15. februar 2020 @ 20:35

 24. Som sønderjyde burde du vel vide, at visen Det haver så nyligen regnet, indeholdende linjen Frø af ugræs er føget over hegnet, netop er en omskrivning! Uvidenheden kender ikke grænser blandt såkaldte “nationale”

  Kommentar by Andromedus — 15. februar 2020 @ 21:21

 25. Jeg synes det er utroligt diskriminerende at få en hvid mand til at omskrive sangen. Det burde have været en mørk multseksuel muslimsk hermafrodit med rod i mindst 2 verdensdele så sønderjyderne kunne lære hvad inklusion virkelig er for en størrelse

  Pfhøj siger jeg altså bare.. uff

  Kommentar by redneck — 15. februar 2020 @ 21:44

 26. Jeg håber Sigurd Bjørnetime får stoppet Bjørnen Bjørn så langt op bagi han ikke kan sidde ned ved sit ånssvage flygel en måned

  Kommentar by redneck — 15. februar 2020 @ 21:46

 27. Sangen synges da som: det haver så nyeligen regnet…. altså ny-e-ligen regnet

  Kommentar by Birthe R — 15. februar 2020 @ 22:21

 28. @Andromedus

  I har sejret af helvede til og tillykke med det. Hvad bliver det næste odiøse projekt i vil kaster jer over næste gang, fortæl fortæl?

  https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7468694/Slut-med-negerfinke-og-sigøjnerfugl-Sverige-får-nye-fuglenavne/

  Kommentar by Jan Huus — 15. februar 2020 @ 22:39

 29. …frø af ugræs over hegnet koster mere end beregnet.

  Kommentar by Nielsen — 15. februar 2020 @ 22:55

 30. Om maks 75 år, vil Dybbøl mølles vinger være hugget af og møllekroppen ombygget til tårn til bønnekald for islam.

  Kommentar by Revser — 15. februar 2020 @ 23:06

 31. 20) Den nydigtede sang er en betalt bestillingsopgave af grænseforeningens formand Jens Andersen. Tine Gøtzsche er bestilt af samme som værtinde. Manden formulerer sig i øvrigt skriftlig, som en rablende radigal galning.–De radigale med formand Margrethe Vestager stillede et forslag i folketinget om bortfald af økonomisk støtte til det danske mindretal i sydslevig. ” Tiden var løbet fra det”. De radigale var kompakt modstander af en grænseregulering op til 1920. ” Danskerne kunne bare tilpasse sig som tyskere ” OSV

  Kommentar by dansker — 15. februar 2020 @ 23:13

 32. Jeg erfaret at Stram Kurs kanalen på tuber er slettet. 40900 abonnementer er dermed fjernet.
  Et der slet intet man kan gøre ved det. ??

  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/paludans-youtubekanal-slettet/8004479
  Lørdag d. 15. feb. 2020 – kl. 11:19
  Paludans youtubekanal slettet
  Kanalen ‘Stram Kurs’ er blevet slettet fra YouTube. Rasmus Paludan vil appellere beslutningen

  Kommentar by Charles — 15. februar 2020 @ 23:32

 33. Alle sange og melodier i Danmark har alle en historisk betydning for mange mennesker og hele befolkning – disse skal ikke ændres, omskrives eller undertrykkes. De er folkeeje på godt og ondt og skal respekteres af alle.

  Man da skrive nye sange, tekster osv. der beskriver og omhandler historiske hændelser og folkelige bevægelser!

  Vi er dog stadig Danmark og mange af vores nationalromantiske og følelsesmæssige vigtige sange og tekster, er stadig vigtige at huske og synge…uden ændringer…tak!

  Kommentar by Black Watch — 15. februar 2020 @ 23:57

 34. > Voldspost
  Det er føget. Føje – fyge

  Kommentar by Nielsen — 16. februar 2020 @ 00:16

 35. Undskyld min åbenbare uvidenhed, men hver er Sigurd Barret?
  På hvilken måde, og hvorfor, er han med i eventet ifm. omtalte 100 års jubilæum?
  I øvrigt erindrer jeg at en, vistnok anerkendt DR Kulturjournalist, på DR TV gav udtryk for at der i de 100 år der er hengået siden genforeningen, mellem Tyskland og Damark har hersket fred og lutter idyl – den bemærkning bør indgå i skolebøger (hvis sådanne findes).
  Nå, der er jo tale om DR, det er i sig selv en forklaring på denne Morten Korch´ske udlægning af de faktiske forhold. Mon ikke omtalte DR journalist inden længe tildeles et Ridderkors for sin viden?

  Kommentar by UTROLIGT. — 16. februar 2020 @ 00:37

 36. Den multikulturelle globaliserede ideologi skal partout stoppes ned i halsen på os!
  Globalisterne kan simpelthen ikke lade en national festdag være uden at de skal have deres ækle ideologi klemt ind.
  Det er i øvrigt sigende at en national fest henlægges til DR3 og ikke sendes på hovedkanalen, det ville de røde simpelthen ikke kunne bærer!
  Vi er intet mindre end til grin for vores skattepenge, det eneste anstændige ville være at sælge DR, så kan folk selv vælge om de vil indoktrineres!

  Kommentar by Den Nervøse — 16. februar 2020 @ 07:50

 37. Forpulede Dansk Folkedanserparti tvang DDR ned i halsen på os ved medieforliget, i stedet for at kræve aktiv tilmelding med kodning, som TV2 og alle de andre reklamekanaler.

  Hvor mange ville aktivt tilmelde sig DDR hvis de kunne slippe? Ikke jeg.

  Kommentar by Træt — 16. februar 2020 @ 09:10

 38. @37 Træt
  Du har fuldstændig ret.

  Kommentar by Piphans — 16. februar 2020 @ 09:16

 39. @ 12 underpunkt 2.
  Det er en “and” at omtalte udenrigsminister Hækkerup pga. en brandert “solgte” olieområder.

  Kommentar by UTROLIGT. — 16. februar 2020 @ 10:03

 40. @37 – Træt:

  Spot on – Tulle og co. har lullet os i søvn og ført os bag lyset. Hvad står DF egentligt for – Danske Frimurere?

  … We need to drain the Swamp too!

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 16. februar 2020 @ 11:03

 41. Jeg synes at hovedet på sømmet er ordet ‘fremmedhad’ – ikke et almindeligt ord, men et agitationsbegreb, der påstår at modpartens politiske mening er ‘had’.

  Dermed er sangen ikke bare en fredeligere udgave, men samtidig et angreb på andre meninger om sagen.

  Så man kan faktisk sige at sangen vender brodden fra tyskerne og over mod danskerne – eller danskere, der mener anderledes end Grænseforeningen.

  Kommentar by Søren Ferling — 16. februar 2020 @ 11:11

 42. Har de ikke bare skrevet en anden tekst til samme melodi? Hvorfor dog ønske at “erstatte” andres sangtekster? Er det måske led i et større projekt hvor de også vil skrive en ny koran!? Dr er en landsforræderforening, – hvad laver de overhovedet i Sønderjylland? Har de ikke lavet nok smædekampagne og historieforfalskning med deres “1864”?

  Kommentar by mv jensen — 16. februar 2020 @ 11:49

 43. Disse handlinger er jo et udmærket bevis på, hvad der er sket de seneste årtier. Det er jo et bevis på, at der faktisk er noget lige.nu, man kunne kalde frø af ugræs.

  Nu er Tesfaye og Joy Mogensen pludselig kommet op af stolene i forhold til sharia- domstole. Men gad vide om de ikke beslutter sig til, at den danske stat nu skal opkræve skat til moskéer på ligefod med kirkeskat? Med en aftale om en form for kontrol, som de snedige imamer gerne skriver under på, for de har tiden og fertiliteten med sig.

  Og deres små gadesoldater gør resten af arbejdet med at terrorisere og kue vores børn og unge mennesker til at miste deres sidste illusioner om retten til er fædreland.

  Kommentar by Uno — 16. februar 2020 @ 12:19

 44. Hvor er det i øvrigt nogle jammerlige og gebrækkelige vers.

  Kommentar by Uno — 16. februar 2020 @ 12:25

 45. Ligesom SAS sådan ønsker sig at blive fri for sit oprindelige skandinaviske image og bare være et “fritsvævende” globalistisk kopiprodukt og kort og godt hedde Airlines Systems eller AS (interessant at udtale på engelsk), så burde Danmarks Radio også tage konsekvensen af deres afsky for det danske og kalde sig slet og ret Radio eller bare R.

  Kommentar by traveler — 16. februar 2020 @ 12:57

 46. Ligesom med SAS. Først troller de, nedgør og håner alt hvad vi tror på. Når vi reagerer, spiller de dumme og ofre “hvorfor er I så hadefulde?”. Og derefter sørger de for at lukke kæften på os med alle de midler de har til rådighed. Vi skal bare i bedste 1984 stil sidde og tage deres globalistiske propaganda, vi skal ydmyges og nedbrydes.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 16. februar 2020 @ 13:06

 47. Hvis den nye sang havde været sunget fra 1890 til 1920, var genforeningen aldrig blevet til noget.(hvis man havde fulgt ordlyden)
  De der har skrevet den, må have manglende historisk viden.
  Man kan ikke altid være forstående, – det er heller ikke altid nok med passiv modstand.
  Se på kuppet i Rønne, hvor man dræbte den svenske kommandant,- uden dette kup havde Bornholm idag været svensk.
  Nu skriver jeg, at forfatteren til den nye sang må have manglende historisk viden,- hvis ikke, er forfatteren landsforræder.

  Kommentar by Jørn Boye — 16. februar 2020 @ 14:02

 48. Johan Ottosens nye tekst i 1890 til den traditionelle sønderjyske sang var formodentlig en tekst stort set alle dansksindede på det tidspunkt støttede, mens Sigurd Barretts tekst vel ikke støttes af nogen dansksindet. Et forslag til Grænseforeningen er at få den nye tekst oversat til tysk, hvorefter det tyske mindretal kan synge den tekst ved genforeningsjubilæet, mens de dansksindede synger Johan Ottosens version.

  Kommentar by perhag — 16. februar 2020 @ 19:03

 49. Når ikke engang to så nærtbeslægtede folkeslag som det danske og det tyske kan integrere sig ind i hinanden, efter at have levet side om side i hundreder af år, hvordan skal så de to vidt forskellige kulturer som den muslimske og den danske kultur så nogensinde kunne forenes.

  En dag kommer muslimerne i DK og vil have deres egen stat (hvis de da ikke overtager hele landet).

  Kommentar by JC — 16. februar 2020 @ 19:37

 50. Også i middelalderen havde vi regeringer der ikke var for kloge. Dengang satte man tysksindede hertuger i Slesvig til at vogte grænsen til Tyskland. Med det resultat at de inviterede en hel masse af deres tyske venner til at bosætte sig i Slesvig. Disse tyskeres efterkommere fandt så senere ud af at de hellere ville høre til Tyskland, hvorefter de med Preussens hjælp løsrev Slesvig fra Danmark.

  Kommentar by JC — 16. februar 2020 @ 19:50

 51. @39 UTROLIGT
  Ok Nick.

  Kommentar by Piphans — 16. februar 2020 @ 21:15

 52. […] os tage det første vers, det kan ses hos Uriasposten her, og ser således […]

  Pingback by Fordækt | ricardtriis — 16. februar 2020 @ 21:16

 53. Jan Huus, du er et swoot negerudskud, som niggamølleren fra Lystrup, jeg skal gerne dokumentere det lowlife, kom bare an, degenererede affaldsprodukt😊.🤣

  Kommentar by Andromedus — 17. februar 2020 @ 03:31

 54. Denne “Andromedus” lyder som den gamle venstreradikale troll “Pedersen”, der dagligt spammede Uriasposten for et par år siden.

  Eller er det bare Per Henrik Rasmussen under et nyt alias?

  Kommentar by Revisoren — 17. februar 2020 @ 18:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper