16. februar 2020

Folkelig modstand mod selvhadsk SAS-globalisme frames af MSM som… koordineret højreradikal hetz

Mediemagasinet på Radio4 hedder ‘Mediemøllen’, og er usædvanlig tandløst. I seneste udgave kunne man høre vært Olav Skaaning Andersen forklare, at SAS havde været udsat for ‘en gedigen shitstorm fra den yderste højrefløj’, senere omtalt som ‘en målrettet kampagne’ fra ‘et højreorienteret internetforum’. Den hidkaldte ekspert var Frederik Kulager, der satte flere ord på det overordnede budskab, men også henkastet fik indflettet, at det trods alt ikke var 4Chan der havde skabt en shitstorm mod SAS. 4Chan var et ‘anonymt lederløst netværk’, og blot ‘en lille del’ af ‘et højreorienteret økosystem på internettet’.

MSM-narrativet om koordineret højreorienteret hetz har ikke hold i virkeligheden, og havde det været anti-kapitalistisk kritik af Blackstone, McDonalds eller anden multinational koncern, så ville det være en historie om manglende føling med kundegrundlaget, om protesten fra en spirende folkelig opinion. Græsrødderne.

God kommentar i Weekendavisen af Søren K. Villemoes om det identitetspolitiske overdrevs filosofiske udgangspunkt – Flyvske ideer.

Disse voldsomme reaktioner fra folkedybet er tankevækkende, når man kender den fortælling, som reklamefilmen udspringer af. Der er nemlig intet nyt i de ting, reklamevideoen påstår. Tværtimod er denne selvbenægtende antinationalistiske kulturkritik helt almindelig på landets højeste læreranstalter. Blandt forskere i kulturmøder, migration og integration er det konsensus-holdningen, at der ikke findes nogen nationale kulturer sådan rigtigt. De er såkaldt ‘forestillede fællesskaber’, som man kalder dem med henvisning til nationalisme-teoretikeren Benedict Andersons klassiske bog fra 1983 med samme titel.

Blandt de forskere, der skal undersøge de kulturelle konflikter, vi har diskuteret, siden indvandringen tog til for snart 40 år siden, taler man kun undtagelsesvis om nogen særlig dansk kultur eller kulturer i det hele taget. De findes primært som en indbildning blandt politikere, vælgere og hos medierne, ikke i virkeligheden. Derfor kan man heller ikke tale om ‘integration’, da der jo ikke er noget at integrere folk i, som eksempelvis antropologiprofessor Mikkel Rytter har slået til lyd for.

Gad vide, hvordan folk ville reagere, hvis de opdagede, at det er de samme fjolletheder, man også abonnerer på blandt professorer? Mon de ville starte en shitstorm, indtil forskerne måtte undskylde og gå bodsgang? Eller er tiden forbi, hvor offentligheden interesserer sig for, hvad der rører sig derinde?”

(Reuters, 12. februar 2020: Nordic airline SAS cans ad after online hate campaign)

“Når jeg ser filmen, synes jeg netop, at den rammer kernen af at være dansker og nordisk.” (Venstres Jens-Kristian Lütken, JP.dk, 12. februar 2020: Fremragende reklamefilm fra SAS får gadekærsnationalisterne op i det røde felt)

“At ingen i SAS fandt på at stoppe filmen, før den blev offentliggjort, fortæller os, at SAS har overgivet sig til radikalismen og tilsyneladende ikke længere er et transportselskab, men et redskab i hænderne på mænd og kvinder, der fører krig mod kultur, nation, stat og verden, som vi kender den. Den ny kapitalisme er ikke bare troløs, den er ideologisk. Hvis man ikke vidste det før, ved vi det nu. … Reklamefilmen udløste som bekendt en lavine af kritik, og tak for det. SAS’ reaktion viste derpå, hvor lidt virksomheden havde forstået af det hele, idet ledelsen mente at vide, at russiske it-robotter, det yderste højre eller begge dele måtte stå bag. I virkeligheden kom kritikken fra almindelige mennesker, som følte sig indrulleret i kapitalisternes nihilisme og ikke tøvede med at give deres utilfredshed til kende på nettet.” (Mikael Jalving, Jyllands-Posten, 15. februar 2020)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108199/trackback

33 Comments »

 1. Jeg syntes nok også, at den reklame havde en slem stank af Politiken 1995 og Benny Andersen

  Kommentar by Snaphanen — 16. februar 2020 @ 18:02

 2. “… idet ledelsen mente at vide, at russiske it-robotter, det yderste højre eller begge dele måtte stå bag. I virkeligheden kom kritikken fra almindelige mennesker …”

  De ved udmærket godt, at det ikke er russere eller højreekstremister, der står bag kritikken. De ved godt, at det er ganske almindelige mennesker, der er trætte af at blive pisset på. Det handler om at dæmonisere almindelige mennesker, så den antinationale globohomo-dagsorden bliver Den Nye Normal.

  Kommentar by Hr. Snusk — 16. februar 2020 @ 18:05

 3. Markskrigerne bliver mere og mere skingre, efterhånden som kunderne og opmærksomheden (og pengene!) forsvinder- skide være med dem, de skal dø af sult.

  Kommentar by Hul igennem? — 16. februar 2020 @ 18:13

 4. At den SAS video blev gennemkneppet så eftertrykkeligt er et tegn på at det ikke er for sent.

  Kommentar by Johnson — 16. februar 2020 @ 18:45

 5. Der er to måder, man kan få fem millioner indbyggere til at se ens video og tale om ens firma.

  1) Betale et tocifret millionbeløb.
  2) Spille på danske værdier.

  Vi er små mus, der lige nu sidder og gumler løs i nogle kommunikations-RUCeres musefælde for SAS. De fik os!

  Kommentar by Fascist — 16. februar 2020 @ 18:53

 6. …det virker orkestreret

  Kommentar by jrp — 16. februar 2020 @ 19:01

 7. #5 Fascist, og tror du at SAS har vundet noget på al den omtale? Husk på hvordan det gik for Gillette sidste år, da de valgte at pisse på deres primære målgruppe.

  Kommentar by Hr. Snusk — 16. februar 2020 @ 19:16

 8. SAS går efter den snakkende klasse som efter Thunfisken lider af rejseskam.

  Ved at rejse med et luftfartsselskab der i den grad skider på befolkningen i Skandinavien, kan de gøre afbod.

  Kommentar by Træt — 16. februar 2020 @ 20:11

 9. Husk på at det er SAS ledelsen der er problemet. Ikke de tusindevis af ansatte. Bare så vi ikke stigmatiserer mennesker der intet har haft at sige i sagen. Kender selv danske ansatte i SAS og de er ligeså vrede.

  Ledelsen i SAS bør gå af. Hele bundtet. Ud med dem.

  Kommentar by Michael Nielsen — 16. februar 2020 @ 20:17

 10. @5: Ja, det kunne man forledes til at tro. Men hvis det var tilfældet, at de bare ville generere omtale for omtalens egen skyld, hvorfor tog de så videoen ned, for senere at uploade den i en mere “tandløs” version? Jeg tror vitterlig ikke, at de er SÅ smarte.. Og så måden de håndterede de hele bagefter, med at skyde skylden på “den ekstreme højrefløj” og Russere (I Guder..!). Det virker famlende og amatør-agtigt; som en febrilsk påstand fra en marketings-chef, der har et alvorligt forklarings-problem overfor sin top-ledelse. Skal vi gætte på, at der bliver ryddet nogle skriveborde, de næste par uger?
  Et brand har ikke alting gavn af at potentielle kunder associerer produktet med noget decideret negativt. Og når jeg ser kommentarer på diverse foraer, er reaktionen fra udlændinge ret stærkt på det Skandinaviske folks side, og ligeledes ret negativt vendt mod SAS. Som varemærker betragtet, står Skandinavien som helhed styrket, men SAS som alvorligt svækket. Måske fatalt..
  I det hele taget, fremstår hele foretagendet som ledet af uduelige middelmådigheder, og jeg er personligt ikke i tvivl om, at resultatet af hele denne misere vil kunne læses på bundlinjen. De har sat hele generationers goodwill over styr og har gjort sig til grin overfor sin egen branche og overfor resten af verden.
  Men, jeg kan selvfølgelig tage fejl; det er vanvittige tider vi lever i..

  Kommentar by Nikobar — 16. februar 2020 @ 20:35

 11. Der er vel ifølge Radio4 tale om de samme russiske trolls, der stod bag valget af Trump og Brexit?

  Kevin Shakir er formentlig helt enig…

  Kommentar by Revisoren — 16. februar 2020 @ 20:39

 12. Jamen lad os sende en stor stor tak til landsforræder partiet Venstre samt de konservative bøsser og dansk fjolseparti for at sikre at dansk hadende psykopater som Olav Skaaning Andersen kan blive tvangsfodret med vores skattekroner.

  Kommentar by Piphans — 16. februar 2020 @ 20:53

 13. Nååh ja. Hvis SAS vil fravælge sine kulturelle rødder, så kan man vel bare boykotte SAS. De er også alt for dyre i forhold til konkurrenterne.

  Kommentar by Michael Unna — 16. februar 2020 @ 21:09

 14. Det var nu også ret kosteligt at se de døende statsstøttede medier i Presselogen, sidde og piske sig selv for at have skabt denne shitstorm, de gik nærmest bodsgang.
  MSM tror vitterligt at de stadigvæk har noget at skulle sige. SAS har i øvrigt ansat komiske Ali som ny presseansvarlig.

  Kommentar by Jens — 16. februar 2020 @ 21:28

 15. Denne sag har iøvrigt været god til at skille alle de Radikale politikere ud, hos de Konservative, Venstre og LA.

  Kommentar by Jens — 16. februar 2020 @ 21:29

 16. Glimrende analyse af en særdeles fornuftig, naturligvis landflygtig, svensker: https://www.youtube.com/watch?v=wlOgCCoP1m4

  Kommentar by Nikobar — 16. februar 2020 @ 21:46

 17. Det er påfaldende at reklamen ikke omtaler det oplagt mest unikke ved skandinavien: Menneskene, nationerne, de nordiske folk.

  Men ifølge Globo-Homo Agendaen er vi alle blot rod-løse, race-løse, nations-løse og atomiserede hyper-individualistiske forbrugere i det multi-nationale supermarked.

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. februar 2020 @ 22:04

 18. Jens/#15 skrev: “Denne sag har iøvrigt været god til at skille alle de Radikale politikere ud, hos de Konservative, Venstre og LA.”

  Der er desværre stort set ikke andet end globalister i de såkaldte “borgerlige” partier …

  Kommentar by Peter Nielsen — 16. februar 2020 @ 22:06

 19. Hvis de kan bilde folk ind at kritikken kommer fra et højreradikalt miljø, eller en russisk robot, så kan de slippe for at forholde sig til kritikken! Keine hexerei nur behadigkeit.

  Kommentar by Den Nervøse — 16. februar 2020 @ 22:34

 20. Det er altsammen russernes skyld. Ligesom i gamle dage.

  Det er da synd for den nye platugle (komiske Ali),som er havnet i shitstormen (og han ser SÅ sød ud), men vi har stadig ikke fået svaret på spørgsmålet: “ Hvad var ideen fra SASs side.”

  Kom nu op på cyklen igen, fortæl os, hvad ideen var. Eller, var det bare plat?

  Kommentar by Bastardo — 16. februar 2020 @ 23:19

 21. Politiken kører i dag, søndag, også en helside for vennerne.

  Det fremgår, hvor synd det er for nys tiltrådte millionlønnede kommunikationschef, at der er nogen, der ikke bryder sig om redeskideriet. Og det er angiveligt også gået ud over hans familie! De har været nødt til at skære ned på deres kvalitetstid, som man jo ellers har krav på som millionlønnet.
  Patetisk!
  Patetisk!

  Kommentar by Bastardo — 16. februar 2020 @ 23:31

 22. Har her til aften bestilt flybilletter til Florida til hele familien. Ville for en uge siden have valgt SAS, men de blev fravalgt og det blev Swiss i stedet.
  Vil tage vandcyklen end SAS.!!

  Kommentar by Revser — 17. februar 2020 @ 00:21

 23. Hvorfor er venstre’s politikere så ivrige efter at forsvare reklamen? Det er vist lang tid siden de var borgerlige. Undskyld, jeg mente højreorienterede russiske robotter.

  Kommentar by Realist2 — 17. februar 2020 @ 01:13

 24. Andromedus — @ 03:50
  Jeg forstår ikke helt hvad du skriver? Har øllet været for stærkt i nat?

  Kommentar by Henning Jensen — 17. februar 2020 @ 05:24

 25. Boykot SAS

  Kommentar by kenneth — 17. februar 2020 @ 07:37

 26. #22 Revser, du burde sende SAS et foto, som dokumenterer at du har købt billetterne efter deres lortereklame.

  Kommentar by Hr. Snusk — 17. februar 2020 @ 08:29

 27. Der er ikke noget der hedder Danmark. Der er ikke noget der hedder Sverige, og der er ikke noget der hedder Norge, og alt kultur er ligegyldigt, så lad os nedlægge SAS og tage andre flyselskaber i stedet:-). Støt SIAD. God mandag . mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 17. februar 2020 @ 08:47

 28. Jeg kommer til at tænke på Kjærulff Schmidt med rumsterstangen: “Vi er alle i samme båd”. Om, man er en af de onde højreorienterede eller en af de gode venstreorienterede, spiller ingen rolle. Ingen kan bremse tidevandsbølgen. Skandinavisk kultur vil forsvinde og blive erstattet af islamisk kultur. Det er kun et spørgsmål om tid. Måske er jeg for pessimistisk. Isabella I og Ferdinand fik dog jaget muslimerne ud af Spanien 1492, og Kong Johan III af Polen fik stoppet muslimerne ved ‘The Gates of Vienne’. Men den gang var Vesten ikke feminiseret og gennemsyret af selvhad.

  Kommentar by Ole Madsen — 17. februar 2020 @ 09:28

 29. Carlson var islamisk neger med flyvergebis.

  Kommentar by Hul igennem? — 17. februar 2020 @ 09:28

 30. *24 Andromedus 03:50
  Har du drukket af natpotten?

  Kommentar by Den Nervøse — 17. februar 2020 @ 11:06

 31. Kim Møller har altid haft den holdning at der skal være meget højt til loftet på Uriasposten og hurra for det. Med mindre man var Carsten “køkkenkniv” Halvorsen fra Assens så har man altid kunnet skrive stort set hvad man vil på bloggen. Desværre er der dog en bagside af medaljen. Et eksempel herpå er #24 Andromedus, der får lov at skrive i Uriasposten fordi natrenovationen formodentlig nægter at tage hans udgydelser.

  Kommentar by bjarne binee — 17. februar 2020 @ 11:43

 32. Jeg kan forstå fra “Den korte avis” at Jacob Ellemann Jensen (sikkert ligesom sin far) bakker op om SAS -reklamen- (Der er ikke noget dansk eller scandinavisk), men bevares han er heller ikke Dansk (ligesom SAS heller ikke får Dansk støtte til at overleve) :-) :-) :-).

  Kommentar by Michael Unna — 17. februar 2020 @ 16:02

 33. SAS er boykottet.

  Kommentar by Winged Hussar — 17. februar 2020 @ 19:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper