6. juni 2004

En terrorist føler sine demokratiske rettigheder overtrådt – efter samråd med oppositionen

I 1998 fortalte en dansk-marokaner et tv-hold at han ville være hellig kriger, og slås på islamisternes side i Tjetjenien. To år senere kom han i kontakt med den dybt islamistiske Grimhøjmoské hvor han fattede sympati for Algeriske islamister. Året efter, i januar 2001 rejser han til Afghanistan hvor han sidst på året tages til fange af amerikanerne under flygten til Pakistan. Herefter sidder han lidt over to år i Guantanmo-fængslet, men bliver desværre løsladt på grund af bevisets stilling.

Den 19. februar i år kom han så til Danmark, hvor Politiken gjorde en større sag ud af ham – her et citat: fra lørdagens Politiken – der systematisk ignoreres i såvel Politikens som i de øvrige mediers opkog.:

“Slimane Hadj Abderrahmane blev efter eget udsagn ikke udsat for tortur på Guantánamo. For som en amerikansk efterretningsmand bemærkede til ham: ‘Sådan gør vi ikke her. Vi lader tiden gøre det for os’.”

Nuvel. Tre-fire måneder i Danmark med støttende ord fra oppositionen og menneskerettighedsgrupperne har gjort ham ‘klogere’, og overskrifterne lyder:

Politiken: 5/6-04 ‘Jeg blev slået og ydmyget’
DR TV-Avisen 5/6-04 18.30: Dansker blev tortureret
Ritzaus Bureau: Dansk fange i Afghanistan “torteret og ydmyget”
DR Online 6/6-04 Dansk Guantanamo-fange: Jeg blev mishandlet
DR Tekst-tv 6/6-04 9.44 Dansk Cubafange slået og ydmyget (i oversigten: Dansk fange ydmyget af amerikanerne)
TV2 Online Søndergaard vred over “tortursag”
On and on and on and on and…

Oploadet Kl. 20:30 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper