26. februar 2020

Ungkommunistisk filosof om blogs på faktatjek-site: Højrefløjen etablerer ‘en alternativ virkelighed’

Sidste år blokerede jeg undtagelsesvis en Martin Frost, der uopfordret skrev til mig over Messenger, og associerede mig med nationalsocialisme. Det viste sig, at han er teamchef hos Mandag Morgen, mediet bag Tjekdet!

Tjekdet! er efter eget udsagn ‘faktatjek-partner med Facebook’, og det forstår man ikke helt. Seneste artikel er en kommentar til begravelsessagen af Silas Lischang Marker, der helt ignorerer sandt eller falsk – sitets eneste berettigelse. Cand.mag. Silas Marker er tilknyttet ‘Center for Information og Boblestudier’, og det overordnede budskab er, at den manglende dialog risikerer at skabe fjendskab og polarisering.

Det er en bizar konklusion, når nu han så sent som sidste år, som aktivt medlem af Socialistisk Ungdomsfront, skrev en længere beretning til Solidaritet.dk, blandt andet omhandlende ‘en vis fascistisk YouTube-stjerne’, og den revolutionære tilgang til samme. Se evt. portrætartiklen: Silas samler verdens røde ungdom i Billund (2018).

Ungkommunistisk analyse set hos Tjekdet.dk – Barnebegravelsessagen viser vejen til det postfaktuelle samfund.

“… Uenigheden går derimod på objektive, faktuelle spørgsmål: Fandt der en begravelse sted? Lå der et barn i kisten eller ej? Når man ikke er enige om helt simple fakta, er det svært at have en politisk diskussion om dem. …

Stram Kurs får støtte fra en underskov af højreorienterede medier og blogs som Snaphanen, Free Speech Blog, Uriasposten…

… Påstanden er derimod, at medierne lyver om, at der fandt en begravelse sted. Man benægter, hvad de fleste andre ser som fakta.I dette højreorienterede informationsøkosystem etableres en alternativ virkelighed, hvis indbyggere bekræfter hinanden i, at en elite bestående af politikere og de etablerede medier holder folket for nar. Der er tale om ekkokamre, hvor holdninger, der går imod den herskende mening i gruppen, enten bliver lukket ned eller aldrig slipper ind.

De fleste danskere har stadig de traditionelle publicistiske medier som DR og TV 2 som en del af deres daglige nyhedsdiæt. Dog får stadig flere de sociale medier som primær nyhedskilde. Det er derfor ikke urealistisk, at vi i fremtiden vil gå rundt med hvert vores personaliserede nyhedsbillede, der bekræfter vores politiske holdninger, uanset om de er bygget på fakta eller ej.”

(Silas Lischang Marker rapporterer fra SUF-landsmøde for Solidaritet.dk, 13. maj 2019)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108400/trackback

13 Comments »

 1. Alternativ virkelighed?: Kapitalisme med opørr og proletariatets diktatur. Ungkommunist. Min bare. De lever tungt på Jupitor med den tyngdekraft De har i hovedet….Dem som ikke kan gribe virkeligheden, men bortforklare den med teoretiske abstrakte termer med ligegyldighedsidealer der intet har med virkeligheden at gøre. Min bare…OK Støt SIAD. God onsdaag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 26. februar 2020 @ 05:51

 2. […] idioter kan få deres alt for rigelige tid til at gå. I går blev jeg omtalt som “meget højreorienteret” af en overklassesocialist ‘Center for Information og Boblestudier’ på […]

  Pingback by Helena Edlund: Svenske tilstande « Snaphanen.dk — 26. februar 2020 @ 07:03

 3. Tænk, at en rødsvenden Morten Frost fra SFU ikke bryder sig om nationalsocialister.
  Du er da vist i det forkerte parti:
  https://fremskridtdk.wordpress.com/2008/08/28/rode-gert-med-nazifortid/

  Og mens jeg har fat i Morten Frost, kunne han så ikke fortælle vi andre sandheden om, hvem det er, som skaber fjendskab og polarisering hvorend de befinder sig?
  http://www.islaminfo.dk/artikler.asp?PgID=1924

  Kommentar by Karsten Lund — 26. februar 2020 @ 07:40

 4. Venstrefløjen mener, at man kan stemme sig til sandheden.

  Kommentar by Bastardo — 26. februar 2020 @ 08:20

 5. “De fleste danskere har stadig de traditionelle publicistiske medier som DR og TV 2 som en del af deres daglige nyhedsdiæt.”

  Jeg kender godt idéen om at vi har public service og andre veletablerede medier, som leverer troværdig og gennemarbejdet og uafhængig journalistik. Idéen om at man skal rynke på næsen af tilfældige overskrifter på tilfældige hjemmesider. Det er en idé, som jeg selv for år tilbage har været med til at fremføre.

  Hvis en borgerlig regering stillede forslag om at reducere de offentlige udgifter med 25%, så ville et væld af journalister kaste sig ud i en omfattende analyse af konsekvenserne. Sådan har det aldrig været med indvandrings- og udlændingepoltik. Det journalistiske ideal om at være en fjerde statsmagt og rapportere om den rå virkelighed – blev skiftet ud med en helt anden ansvarsbevidsthed. I dag skammer man sig ikke over åbent at erklære, at nyhedsformidlingen nødvendigvis må gennemgå nogle filtre, der handler om hvad der relevant, konstruktivt og gavnligt. Det er – og har været – et svigt af dimensioner.

  Befinder jeg mig i en boble? Muligvis. Men jeg er da mere bekymret over, at en stor del af befolningen – efter min mening – stadig er kdoblet på Matrix. Og endnu ikke har slugt den røde pille.

  https://www.youtube.com/watch?v=zE7PKRjrid4

  Kommentar by BE — 26. februar 2020 @ 08:23

 6. Folk er forsvarsløse overfor DDR, TV2 News, CNN osv. med deres Trump-historier, “muslimer er ofre”, tavshed om vold og drab af kristne, pseudo- beskyttelse af jøder, ligegyldighed overfor befolkningseksplosuon og slaveri i Mellemøsten og Kina…. Netop fordi Yousee kun kører med røde medier har jeg opsagt YouSee. 80 % journalister er røde ( dog på Google og undersøgelsen kommer frem) og det hedder INDOKTRINERING !!!!!! journalistuddannelse skal ændres og presselov!!!!

  Kommentar by H. Nielsen — 26. februar 2020 @ 09:45

 7. @#5
  Jeg beklager stavefejl. Det går nogle gange lidt for hurtigt når jeg handler i affekt.

  Kommentar by BE — 26. februar 2020 @ 10:42

 8. Hvorfor er der ikke nogen journalister der undersøger om der virkelig var tale om en ægte begravelse. Det burde være forholdsvis let for “Tjekdet”. Men det man selvfølgelig ikke, for tænk nu hvis det var et falskneri. Så falder deres gode historie om Paludans ondskab jo sammen.

  Det “postfaktuelle” samfund, hvad er det? Det er et samfund hvor den sammenspiste flok af etablerede journalister har mistet monopolet på definitionsretten. Dvs. retten til at afgøre hvad der er sandt og falsk. Nu har tænkende mennesker uden et velbetalt job på statsstøttede medier, mulighed for kritisk analyse af samfundsforhold og for at komme til orde på de sociale medier. Meningsmonopolet er brudt.

  Kommentar by JC — 26. februar 2020 @ 12:02

 9. “Boblestudier”. Endnu en pseudovidenskab og en overflødig samfundsuddannelse der kan udspy venstreorienterede kandidater til at udføre pseudoarbejde og politisk propadanda for skatteydernes regning. Kunne de ikke forske i sæbebobler i stedet for?

  Kommentar by JC — 26. februar 2020 @ 12:09

 10. EEfter sigende skulle der ikke have været sagt noget fra imamen,som normalt blver sagt ved begravelsesritualer. Og så er der jo lige det med rustvognen! Det synes mere som en krigslist fra deres side mod Stram Kurs. Og som vi gang på gang ser,når korrespondenter rapporterer fra konfliktområder,sluger de det råt.
  Ja,som hanens overskrift nylig var: “Inkluderingsingeniør, patriarkatknuser, algoritmeaktivist”

  Kommentar by Nielsen — 27. februar 2020 @ 07:06

 11. Gad vidst hvor mange venstreorienterede narrehatte som Martin Frost, der er? De er imod ytringsfrihed og folkestyre. De er mere til ét-parti styre og centralkomité. Ich will mein Maur zurück! siger de ligesom de gamle kommunister i det tidligere DDR. Og så vil de styre og begrænse nyhedsformidlingen især den frie online.

  Hvad er problemet? “Ungkommunistisk filosof om blogs på faktatjek-site: Højrefløjen etablerer ‘en alternativ virkelighed’”

  Kommunisten, Silas Lischang Marker, kan heldigvis berolige centralkomitéen: “De fleste danskere har stadig de traditionelle publicistiske medier som DR og TV 2 som en del af deres daglige nyhedsdiæt.”

  Min konklusion: Ensretningen af meningsdannelses vha de statsejede elektroniske massemedier, DR og TV2, som ‘ejes’ af venstrefløjen, har fået hård konkurrence af online nyhedsmedierne.
  Så online nyhedsmedierne vil venstrefløjen få fjernet af informationsstrømmen.
  Et af midlerne er statslig censur, vha folketinget, hvor venstrefløjen har magten.
  Et andet middel er udskamning af dem, der bruger online nyhedsmedierne.

  Men det er op ad bakke for de venstreorienterede i censurkomiteerne. For som bekendt: “Information wants to be free”

  Kommentar by A-mad — 27. februar 2020 @ 08:12

 12. De røde fantaster taler om alternativ virklighed, næsten lidt komisk. Fakta og historie har aldrig været deres stærkeste side, egentlig burde man smågrinende have medlidenhed med så megen retardation, men tiderne er alt for alvorlige til at spilde på deres idiotiske pjat.

  Kommentar by LarsB — 27. februar 2020 @ 23:44

 13. […] det. Elitens helgardering, hvilken sørgelig forsamling. Her skal vi heller ikke glemme instituttet for boblestudier i København, der netop er der hvor det bobler mest […]

  Pingback by “Tommy Robinson ‘is arrested for common assault” « Snaphanen.dk — 3. marts 2020 @ 13:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper