9. marts 2020

Lars Løkke: “Der sættes hårdere mod hårdt, end Orbán gjorde, men den folkelige forargelse udebliver.”

I seneste udgave af ‘Mediemøllen’ på Radio4, kritiserede Politikens billedredaktør Thomas Borberg BT’s brug af et billede af myrdede Huda Ahmad Al-Ali og 9-årige Azad. Det var en historie om social kontrol, og det havde ikke ‘offentlighedens interesse’. Senere forsvarede han brugen af et foto af 3-årige Aylan, der druknede i forsøget på at nå Europa. Hvis blot der er ‘perspektiv’, og det fortæller en ’samfundsvigtig historie’.

Alt afhænger af øjnene der ser, og det der var brutalt for fem år siden, er ikke nødvendigvis brutalt i dag, som tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen korrekt påpeger. Danmark er ikke en isoleret ø, men før EU erkender at Europa ikke skal være et nordligt Afrika/Mellemøsten, så findes der ingen holdbar løsning i EU-regi. Orban forstod det, og grækerne er ved at forstå det nu. Utallige videoer cirkulerer fra græske øer og grænseposter i Evros, og det er artige sager. Indvandrere stoppes fysisk med de nødvendige midler, og ligeså vigtigt – de bliver fortalt, at de ikke er velkommen. Måske endda med en gyllespreder, som man se på billedet nederst i denne post.

Lars Løkke Rasmussen kommenterer på BT.dk – Løkke om flygtninge: Er vi blevet mere kyniske.

“Husker du billedet af den toårige Aylan, der iført shorts, rød T-shirt og gummisko blev skyllet død op på en tyrkisk strand 2. september 2015?

Billedet af ham gik verden rundt og blev symbolet på den syriske tragedie. Dagen før havde ungarske Viktor Orbán beordret banegården i Budapest, hvor tusindvis af desperate mennesker forsøgte at komme med tog til Østrig, evakueret. De måtte søge asyl i Ungarn eller vende tilbage, hvor de kom fra, mente han. De billeder gik også verden rundt.

Orbán var en hård hund. Sådan kan man ikke behandle mennesker, var de fleste enige om.

Nu spidser situationen til igen, men noget er forandret. ‘Wir schaffen das’ er skrevet ud af Merkels vokabularium, og græske grænsevagter skyder med gummikugler mod menneskemasserne ved den tyrkisk-græske grænse. Der sættes hårdere mod hårdt, end Orbán gjorde, men den folkelige forargelse udebliver.

Er vi blevet mere kyniske og forråede? Eller er det realismen, der har ramt os?

Måske er det lige dele begge dele. … Jeg ville ønske, at den udeblevne folkelige forargelse over gummikuglerne vækkes til live med et krav om, at Europas ledere tager et langsigtet og kollektivt ansvar for at passe på vores kontinent. Danmark yder vores del, men det rykker først for alvor, hvis alle løfter i flok.

Vores ekstra bidrag kunne passende være, at vi melder os fuldt ind i den europæiske familie og dropper de bekvemmelige forbehold. Går det helt galt for Europa, kan Danmark i længden alligevel ikke klare frisag.”

(Form. en gyllespreder i aktion, Evros, Grækenlands grænse til Tyrkiet, marts 2020; Foto: Snaphanen)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108686/trackback

37 Comments »

 1. “Vores ekstra bidrag kunne passende være, at vi melder os fuldt ind i den europæiske familie og dropper de bekvemmelige forbehold. Går det helt galt for Europa, kan Danmark i længden alligevel ikke klare frisag.”

  ER MANDEN KOMPLET SINDSYG?!?

  Vores bidrag burde sgu da for fanden være at MELDE OS UD af den kollektive sindsyge, før det går galt!

  Gid fanden havde Løkke. Vi kan nemlig ikke bruge ham til en skid.

  Kommentar by Quark — 9. marts 2020 @ 12:08

 2. “Gid fanden havde Løkke. Vi kan nemlig ikke bruge ham til en skid.”

  Han kan bruges som eksempel på, hvordan tingene IKKE skal gøres. Det lille svin fortjener en skamstøtte for sit løftebrud i 2015.

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. marts 2020 @ 12:13

 3. Lars hvem..?

  Kommentar by Bror Lerbror — 9. marts 2020 @ 12:18

 4. Lars Løkke er en latterlig, ligegyldig småfed socialkammerat og populist. Generelsekretær Josef Stalin fra SUKP var et liberalt borgerligt fyrtårn sammenlignet med denne EU-kommunist, der vil have mere af mere, der stemmer for indfødsretsmeddelelserne og som elsker migranter og planøkonomi.

  Kommentar by Fascist — 9. marts 2020 @ 12:27

 5. Nok den mest selvfede, selvovervurderende og uduelige statsminister nogensinde som kun var interesseret i at rage til og bruge andres penge. Der verserer rygter om at han har vaeret en skidt tyveknaegt siden barnsben og en karrierekriminel fra teenage aarene.
  At han i artiklen springer ud som foederalist er at betrage som en jobansoegning til EU kommisaer.

  Kommentar by Zenobia — 9. marts 2020 @ 12:36

 6. “Europa beskyttes med et jerntæppe. Med trådhegn i fire baner, lyskastere og vagtposter. Mange vagtposter. Og til havs bevæbnede Frontex-skibe, som kan samle flygtninge op og sejle dem tilbage til den kyst, de kom fra.”

  Uffe Østergaard

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 9. marts 2020 @ 12:47

 7. Jeg er ikke landmand, men det ligner den slags hvide plastic-tanke danske traktorer har bagpå, når de sprøjter med pesticider. Gylle plejer at fordeles med større tanke med egen aksel.

  Jeg vil tro, at gylle ville stoppe dyserne i den første type spreder.

  ….men som sagt er jeg ikke landmand, så tag ikke mit ord for den skinbarlige sandhed.

  Kommentar by Henrik — 9. marts 2020 @ 13:01

 8. Lars Løkke er so last year…

  Merkel siger nu: “Europa er lukket”

  Ursula von der Leyen støtter Grækenland: “Grækenland er vores skjold mod invasionen(influx)”

  Østrigs indenrigsminister Karl Nehammer: “Grækenland beskytter EU”, “Vi har brug for fuld støtte til Grækenland”

  Horst Seehofer: “Grækenland udfører en vigtigt opgave for hele Europa”

  “Willkommen” og “Wir schaffen das” er mange, mange, mange år siden…

  Politiken, FN og væmligboerne hyler op

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 9. marts 2020 @ 13:03

 9. Det er jo et helt fantastisk paradigmeskifte, vi nu ser i EU’s flygtningepolitik.

  Næste skridt – Aldrig har den europæiske jord været gødet bedre til at smide alle velfærdsmigranterne hjem – der er ingen forskel på de migranter vi nu afviser i Grækenland, og så dem Merkel sagde willkommen til for fem år siden – så hvis migranterne i 2020 bare skal blive hjemme i deres lorte lande, så skal dem vi fik fra 2015 og frem vel også bare sendes hjem?

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 9. marts 2020 @ 13:15

 10. Luk kasserne, så finder græshopperne et andet sted at slå sig ned – hvis alle kasser var lukkede for dem, ville de næppe søge nord på.

  Kommentar by Lundahl — 9. marts 2020 @ 13:35

 11. > Jørgen Nielsen 13:15

  De fra før, fx fra 1983 (udlændingeloven) kan for min skyld også gerne forsvinde. Ser i øvrigt ud til, at for hver generation af mellemøstlige, afrikanske osv. tilvandrere bliver det blot værre. Dårligere skolegang, langt højere kriminalitet og langt større grad – blandt kvinder – af tildækning.

  I 80’ernes København var der godt nok ikke mange kvinder med slør og den slags, selv ikke på Nørrebro og omegn.

  Blandt fremskridtene, de langsomme, har jeg bemærket, at selv DR og Politiken nu skriver om migranter og ikke flygtninge. Selv skribenter kan åbenbart blive klogere….

  Personligt satser jeg på en ordentlig omgang covid-19 i alle migrantlejrene samt de overbefolkede lande i mø, Afrika, Bangladesh osv. Hvilket sundhedsvæsenet og heksedoktorer i disse lande ikke kan håndtere.

  Covid-19 og senere vel 20, 21 osv. er blot en form for udrensning på en overbefolket klode.

  Selv den lille sure svensker må glæde sig: Forudsat klimaforandringerne er menneskeskabte, kan man kun være tilfreds med færre mennesker på jorden.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2020 @ 13:39

 12. Er det 70.000 fanger de lukker ud pga virus. Mon ikke de finder nord på. Hvorfor bruge penge på dem, når de kan udbrede islam og samtidig være kriminelle i udlandet.

  Kommentar by Anonym — 9. marts 2020 @ 13:40

 13. Andre smitsomme sygdomme gjorde en del. Naturen fejlede med HIV/Aids, der i første omgang primært ramte ikke-reproduktionsdygtige mennesker.

  Men nu er det åbenbart kvinder i den fødedygtige alder, der dør af aids, så også et gennembrud hér. Kvinderne, der bliver ramt, er primært fra subSahara og omegn.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2020 @ 13:45

 14. Paradigmeskift? – Har I drukket af natpotten? – At tro på hvad EUSSR og dets ‘danske’ lakejer siger om den ny masseinvasion burde få Jer til at søge læge. De ‘Frontex’-soldater, som skal sendes til Grækendland, burde retteligen kaldes receptionister. EUSSR og Fjolsetinget i Mohammedanmark vil da skide grækerne et stykke og pønser i øleblikket blot på, hvorledes man kan få alle de opstuvede muslimer i Tyrkiet hertil uden at det vækker for megen opsigt. For eksempel ‘hjælper’ Mohammedanmark Grækenland med patruljebåde: de samler muslimer op i tyrkisk farvand og sejler dem til græsk havn!

  Kommentar by Voldposten — 9. marts 2020 @ 13:48

 15. > Henrik 13:01

  Uanset hvad gør de gavn: Pesticider udrydder skadedyr, gylle holder dem på afstand.

  Hvorfor er det lige, at Danmark ikke har vandkanoner ved grænsen, så ukrudtet ikke kan fyge over hegnet? Selv Tyskland og Nederlandene har vandkanoner, et meget effektivt redskab i forhold til gummikugler.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2020 @ 14:08

 16. Hvilken grænse?

  EU overvejer at tage imod 1500 børn fra asyllejre
  https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-03-09-tyskland-eu-overvejer-at-tage-imod-1500-born-fra-asyllejre

  Kommentar by Fascist — 9. marts 2020 @ 14:21

 17. Karrierepolitikeren Lars Løkke siger lige præcist det der passer hans karriere bedst.

  Kommentar by Morten/Realisten — 9. marts 2020 @ 14:28

 18. Historien om den døde dreng er meget værre end man lige kan se. Han blev oprindelig fundet på en stenfyldt ( store sten ) strand og først senere placeret på sandstranden så man kunne tage det “ikoniske” billede.

  Ren Pallywood propaganda!

  Fra Wiki :

  Around 5 am authorities started an investigation after an emergency call that a boat had capsized and bodies were coming ashore. The bodies of Kurdi and another child were discovered by two locals at around 6:30 am. The two men moved the bodies from the water, where Kurdi was later photographed by a Turkish press photographer.

  @ Henrik — 9. marts 2020 @ 13:01

  Du har helt ret. Det er nok snarere noget disinficerende af en slags.

  Ps. Jeg er heller ikke landmand men jeg kan kende en gyllespreder når jeg ser en.

  Kommentar by Santor — 9. marts 2020 @ 14:48

 19. Jeg er heller ikke landmand, men gylle er jo mere tyktflydende og, ja, brunt og bliver ledet ned til jorden gennem gummislanger. Som Henrik i 7. tror jeg også, at gylle ville tilstoppe en dyse – det kan ikke forstøves, som det sker i videoen.
  Mon ikke det bare er vand, men det er vel også virksomt.

  Kommentar by Gunnar Biering — 9. marts 2020 @ 15:05

 20. Det er simpelthen et spørgsmål om vores kultur skal overleve eller gå under! Står det til mig, skal vi overleve, og så må vi gøre, det der må gøres!
  Historien har uhyggelig mange eksempler på hvordan det går et folk hvor indvandrende muslimer bliver for mange! Allerede ved 7-8 % er de et stort problem! Ved 10-12% begynder de at slå os ihjel og allerede ved 20% vil de forsøge at dominerer!

  Kommentar by Den Nervøse — 9. marts 2020 @ 15:24

 21. FOR SPARTA!!!

  Kommentar by Zatopek — 9. marts 2020 @ 15:33

 22. Nej, det er muligvis ikke svinegylle, men hvis muslimerne tror det, fanget som de er i totalitær idioti, så virker det efter hensigten. Helt ufarligt og kan vel næppe overtræde nogen konventioner.

  I den grad det ikke er reservere til biogasproduktion, kunne danske landmænd sende tonsvis af svinegylle til krigszonen. Et par af forsvarets Herkules-fly kunne bruges til at sprede det glade budskab, hvis ellers politikerne tør bruge vores skattepenge til noget fornuftigt.

  Kommentar by traveler — 9. marts 2020 @ 16:23

 23. “Gyllesprederen” bliver sgu ikke rigtig effektiv, før der bliver hældt benzin i tanken, og der går en mand bagved med en flammekaster.
  Jeg er dødtræt af muslimer.

  Kommentar by Kimski — 9. marts 2020 @ 17:59

 24. I Kina har de kørt rundt og sprøjtet med en slags anti-virus i gaderne (nogen har skrevet at det er Lysol). Kunne det være det samme, som grækerne er i gang med?

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. marts 2020 @ 19:21

 25. Mon ikke det er orne pis som er i tanken, det formoder jeg skulle være tyndt nok til at komme igennem dysserne.

  Kommentar by Jan huus — 9. marts 2020 @ 19:27

 26. Jeg er dødtræt af muslimer.

  Kommentar by Kimski — 9. marts 2020 @ 17:59

  Du er ikke alene. Vi mangler en fælles, samlet og endelig løsning på vores allesammens muslimprobllem, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 9. marts 2020 @ 19:56

 27. Har lige set begge TV-aviser. De har begge valgt ikke at bringe nyt fra den græske grænse, selv om det vel er vigtigt nyt, at befolkningen nu hjælper politi og militær med at forsvare landet mod den maskerede invasion.

  Kommentar by Gunnar Biering — 9. marts 2020 @ 20:09

 28. Hans evige “og i øvrigt mener jeg, at de fire forbehold bør ødelægges” afslører ham. Danmark er ikke vigtigt. EU er vigtigt.

  Det er løgn, at Merkels “wir schaffen das” er fejllæst. Vi husker godt, at Merkel skabte en korridor – en togkorridor – helt frem til den danske grænse. Længere siden er 2015 ikke. Og dummere er vi ikke.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. marts 2020 @ 20:35

 29. Ha-ha, og selv kommunisterne i Grækenland, blandt andet på Lesbos, deltager i kampen mod migranterne. Skyd efter bådene…..

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2020 @ 20:36

 30. Jeg tvivler på, at det nogensinde har været Tyrkiet-aftalen, der mindskede migrantkrisen i 2016. Det var snarere, at landene op gennem Europa lukkede grænserne, hvilket gjorde situationen så kritisk i Grækenland og Italien at migrationspresset stoppede. Forholdene for migranterne i Grækenland var nemlig ikke særligt gode og Grækenland havde en interesse i at stoppe migrationen. For at skjule, at lukningen af grænserne havde virket, skyndte Merkel sig at lave en aftale med Tyrkiet, så vi kunne give ham penge og modtage flygtninge for hver returneret flygtning til Tyrkiet, samt give visumfrihed til Tyrkiet og måske EU-medlemskab på sigt. Vi ser nu, at Tyrkiet-aftalen aldrig var nødvendig, fordi Grækenland lukker grænsen, når de ved, at de ikke kan sende regningen videre til Nordeuropa.

  Kommentar by Helios — 9. marts 2020 @ 20:51

 31. 1) Glimrende,superb beskrevet. — EU’s immigrationsaftale med c 20 afrikanske lande består uanfægtet. Aftalen om visumophør med kokaingangsterlandet Columbia og 20 overbefolkede østater i Caraibien og Stillehavet fra 1. maj 2014 stortrives med storstilet” indvandring” gennem Spanien.– Traktoren kører med en træsprøjte beregnet til frugt og juletræer.

  Kommentar by dansker — 9. marts 2020 @ 22:31

 32. @ 11, 12, 13

  Bemærk, at der ikke er Covid-19 i Tyrkiet!??
  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  Kommentar by FranklyFrank — 9. marts 2020 @ 22:51

 33. Jan huus — 9. marts 2020 @ 19:27

  Det er nyt for mig, at ornepis skulle være særligt tyndt, f.eks. tyndere end sopis. Det lyder mere som en lille morsomhed. Mon ikke et gyllesepareringsanlæg med udfældning af tørstof er hemmeligheden bag den tynde grisepis.

  Ligesom udtrykket ‘hvad forstår bønder sig på agurkesalat’ må der være en pendant for byboere a la ‘hvad forstår byboere sig på grisegylle’. Hæ hæ

  Kommentar by traveler — 9. marts 2020 @ 22:59

 34. > Kommentar by Lundahl — 9. marts 2020 @ 13:35

  Det er en absurd naivitet du udviser med den kommentar.

  Økonomien er sekundær, kan der modtages penge fra de ‘dumme’ vantro, så tager muslimerne gerne imod denne luksus, men det er ikke en afgørende faktor.

  Det handler først og fremmest om erobring – hijra – hvor nye områder underlægges islam. Det er foreskrevet i rotternes manual (og ja, dyreanalogier kan med rette anvendes om berigerne). Hijra kan på mange måder ses som en slags jihad, så øger din agtelse blandt andre muslimer.

  Kommentar by Polka — 9. marts 2020 @ 23:26

 35. Det ligner en kunstgødningsspreder og den kan måske bruges til at desinficere chimpanserne på den anden side hegnet…måske er det håndsprit de dyser ud over dem…Ha!

  Kommentar by Black Watch — 10. marts 2020 @ 01:10

 36. Med reference til 2015 9/02 det var synd for knaegten at han ikke havde en bedre far,og skam faa den/de fotograf (er) der var med til at arrangere “iland driviningen” pressen dengang som nu totalt skadelig for den offentlige nyhedsformidling.

  Kommentar by dunk — 10. marts 2020 @ 08:32

 37. > Quark 12:08
  Til dit spørgsmål: Øh,ja det tror jeg nok han er.

  Kommentar by Nielsen — 10. marts 2020 @ 16:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper