12. marts 2020

Professor Eric Kaufmann om demogratisk udskiftning: “Jeg mener, at der er tale om empiriske fakta.”

Professor Eric Kaufmann tager afstand fra den identitære bevægelse, og argumenterer for at ‘Den Store Udskiftning’ er en konspirationsteori. Venstrefløjen har dog forstået, at Kaufmann først og fremmest positionerer sig. Det hvide Europa bliver udskiftet, og ‘It’s okay to be white’ er reelt en af Kaufmanns overordnede pointer. Interview med professoren i Berlingske – Professoren, der bliver kaldt racist: Hvide mennesker skal vænne sig til at være i mindretal (af Troels Heeger; kræver login).

“Hvide mennesker vil i løbet af de næste 100 år blive en minoritet i store dele af den vestlige kultursfære. Og den erkendelse bør ændre vores forhold til hvidhed som politisk kategori og identitet, siger Eric Kaufmann, der til daglig er professor i statskundskab ved Birkbeck College på University of London.

‘Jeg taler ikke så meget om behovet for en hvid identitetspolitik. Jeg siger bare, at hvid identitet bør behandles som en identitet blandt så mange andre. Jeg mener ikke, at vi skal tilskynde det, men jeg mener, at den attitude, vi anlægger over for etnisk identitet, bør være ensartet på tværs af grupperne.’ …

‘Først i slutningen af dette århundrede vil det ske i vesteuropæiske lande med meget indvandring,’ siger Eric Kaufmann og peger på lande som Østrig , Holland, Sverige, Belgien, Italien, Spanien, Irland og ikke mindst Storbritannien. …

I lande som Danmark, Finland, Norge, Portugal, såvel som en række østeuropæiske lande med lavere indvandring vil etnisk hvide formodentlig forblive en majoritet indtil det 22. århundrede, siger Kaufmann…

Hans kombination af demografisk statistik og en indtrængende appel om at lytte til hvide menneskers følelse af usikkerhed i en globaliseret verden har været nok til at udløse angreb fra venstreorienterede kritikere og studerende. Han er blevet kaldt ‘kvalmende’ og ‘racist’ af vrede studerende, mens andre angriber ham for at lyde som et ekko af den franske ideolog Renaud Camus, hvis teori om ‘den store udskiftning« bliver dyrket intenst på den ekstreme højrefløj. …

‘En forskel er, at jeg taler om demografiske fremskrivninger vedrørende etnicitet. Jeg mener, at der er tale om empiriske fakta. Vi kan så diskutere, hvad de betyder. Men det er forholdsvis ukontroversielt at sige, at hvide i USA ikke længere vil være en etnisk majoritet i 2050, såfremt udviklingen fortsætter,« siger han.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108749/trackback

2 Comments »

 1. Tjah, Professor Kaufmann kan selvfølgelig godt hævde,at befolkningsudskiftningen i de europæiske lande er en konspirationsteori. Omvendt kan vi ved selvsyn se at politikerne,journalisterne og banksterne konspirerer om at erstatte den oprindelige europæiske befolkning med brune mennesker,som oven i købet har meget lidt at byde på rent intellektuelt. Er det en konspiration? JA. Er det en teori? Nej! Det er et faktum.

  Kommentar by Nielsen — 12. marts 2020 @ 02:15

 2. Mennesket besidder en urokkelig tro på dets uendelige magt over verden. Mange tror f.eks. fast på, at mennesket kan regulere den globale temperatur op eller ned med 1 grad om 100 år.

  Men hvad angår lige netop bevarelse af et hjemland for en etnisk kultur, er der ingen tro, der er legitim. Her må mennesker bare finde sig i at blive udskiftet med, hvad der helt tilfældigt vælter ind over grænsen af mere eller mindre uheldige eksistenser.

  Professor Eric Kaufmann deltager lystigt i at bekræfte denne fatalisme: Vi skal bare finde os i at blive et mindretal i eget land, og det vigtigste en ‘fessor kan bruge sin autoritet på, er at fortælle den undrende hob, hvordan de skal forholde sig til det uafvendelige, som han kalder de “empiriske fakta”, selvom ingen fatter formålet med galskaben (medmindre man er forskruet af en rasmus modsat-idelogi).

  Men Professor Eric Kaufmann udstiller på det pinligste, at hans tænkevne er svag og naiv. Læs bare denne vanvittige sætning:

  “Jeg siger bare, at hvid identitet bør behandles som en identitet blandt så mange andre.”

  Man kan så spørge, hvem der skjuler sig bag “bør behandles”. Hvem er det mon konkret, der “bør behandle” dem med den hvide identitet?

  Her må man lige forstå, at i Vesten gør de oprindelige hvide etniske flertal store anstrengelser for at give plads og frihed til ikke-hvide etiske mindretal. Vi accepterer f.eks. i DK et tab på 10% af statsbudgettet for at please de uintegrerbare unævnelige. Men der er intet, der peger på, at disse ikke-hvide etnikkere vil tage hensyn til de oprindelige hvide folkeslag, når sidstnævnte kommer i mindretal i deres hjemlande i de kommende årtier.

  Der er en udbredt men naiv idé om, at hvis de oprindelige hvide folkeslag opfører sig rigtig sødt og pænt over for ikke-hvide etiske mindretal, så vil sidstnævnte ikke blive aggressive, når de kommer i flertal. Men intet tyder på, at den idé har nogen gang på jord. Sydafrika er for tiden lakmusprøven på, hvad der kan vente danskerne, når de kommer i mindretal, ligesom armenernes skæbne heller ikke bør glemmes. Historien er fuld af sådanne skæbner for folkeslag.

  Så hvorfor overhovedet tage risikoen, og hvorfor overhovedet betrage befolkningsudskiftningen som den uafvendelige skæbne?

  Kommentar by traveler — 12. marts 2020 @ 11:16

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper