15. marts 2020

Paula Larrain (i min fortolkning): Migranter skal kaldes for ‘flygtninge’, så politikerne ikke stopper dem

Sproget har stor betydning for hvordan vi opfatter problemstillinger, og lige netop derfor bør migranter der blot søger et bedre liv, ikke kaldes for ‘flygtninge’. Tidligere nyhedsvært på TV-avisen Paula Larrain har et andet syn på sagen, men trods alt godt der sættes ord på logikken bag propagandaen der indirekte faciliterer masseindvandringen. Kommentar set på Altinget.dk – Lille Leila døde af kulde, mens hun var på flugt.

“‘Den lille, kolde krop klamrer sig ind til det varme bryst. Sveden og tårerne vidner om den umenneskelige situation, som denne far står i lige nu. Hans etårige datter, Leila, er ved at dø i hans arme.’

Beskeden kom i min indbakke fra Røde Kors med overskriften ‘1-årige Leila frøs ihjel’, og selvom mine hænder dirrer og mine egne tårer presser sig på, tvinger jeg mig selv til at læse det.

For jeg vil ikke være med til at distancere mig yderligere fra krigen i Syrien og dens mange ofre. Bare fordi det er mere bekvemt for mig. Jeg gør det eneste, jeg kan gøre: Jeg sender fluks 400 kroner i støtte.

… Som nyhedsmedier har vi et ansvar for at beskrive virkeligheden, som den er, og virkeligheden er den, at folk stadig flygter fra konflikten i Syrien, og derfor kan man ikke spare ordet ‘flygtninge’ væk, når man lige nu rapporterer om situationen ved Europas grænser.

Hvorfor understrege dette så bastant? Fordi de nævnte ord ligger til grund for den folkestemning, der lige nu dannes i Europa, og som politikerne lytter til. … Måske vil flertallet i Europa i sidste ende finde det nødvendigt at tage drastiske midler i brug og skyde mennesker direkte ned ved grænsen, fordi de ’stormer’ den, men det skal gøres med åbne øjne.

Vi skal se dem i øjnene som mennesker, når ‘de’ kommer og trygler om at komme ind. Og vi skal vide med os selv, at det var flygtninge, vi afviste, det var børn som Leila og hendes familie. Ikke lykkejagende ‘migranter’.

(Mandlige migranter ved den tyrkisk/græske grænse, 1. marts 2020; Foto: New York Times)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/108849/trackback

53 Comments »

 1. Den chilenske migrant og hidsigprop er en landssviger. Send hende hjem til Santiago de Chile nu, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 15. marts 2020 @ 14:21

 2. De der stormer den grænse grænse, er ikke syrere og de er ikke flyftninge. Kan konen ikke Google?

  Kommentar by BB — 15. marts 2020 @ 14:30

 3. “Hvis man bruger karantæne for tidligt, risikerer man at ramme forkert.”

  Paula Larrain
  https://twitter.com/PaulaLarrain1/status/1239134931047067648

  Kommentar by tavsen — 15. marts 2020 @ 14:41

 4. 400 kr i støtte?…pfft, hun er godt nok en nærig godhedsapostel!

  Men 400 kr sikrer at PL kan føle sig god resten af året . i et “flygtninge” og indvandrerfrit boligområde, naturligvis 🙄

  Kommentar by Elvadatter — 15. marts 2020 @ 14:43

 5. Et tydeligt billede af Erdogans invasionsstyrker!
  Hvordan stopper man dem? Det forlyder, at en gylle kan gøre underværker. Fint forstøvet gylle er garanteret langt bedre end tåregas. Jeg kan se det for mit indre øje, hvordan de vil mase sig baglæns. Langt bedre end tåregas og gummikugler!

  Kommentar by NotaBene — 15. marts 2020 @ 14:43

 6. Hvordan var det nu det var? 4% af de migranter, Grækenland sendte retur til Turkiet, var fra Syrien. Omtrent 80% var fra Afghanistan. Et par procenter var endda fra selve Tyrkiet.

  Ordet “migranter” passer derfor perfekt.

  Kommentar by Quark — 15. marts 2020 @ 14:55

 7. Ifølge nogenlunde pålidelige oplysninger er ca. 4% af migranterne ved den tyrkiske grænse til Grækenland syrere (der er faktisk fredelige områder i Syrien, hvor Rusland og Tyrkiet ikke lige finder det fordelagtigt at støde sammen).
  Resten af migranterne kommer fra Pakistan, Afghanistan, Iran, Irak osv.
  Sikkert også fra Vestafrika. Og langt størsteparten stærke unge mænd.

  Fotograferne i brændpunkterne har imidlertid en forkærlighed for at filme de få kvinder og børn, der tosser rundt dernede. Se fx fotoet, endda fra det svært venstreorienterede medie NYT.
  Find Holger, rettere Find en kvinde og et barn blandt alle disse vrede unge mænd.

  > Notabene 14:43
  Gylle i fint forstøvet form er udmærket. Gerne i vandkanoner, som Danmark af uransagelige årsager ikke bruger, i modsætning til fx Tyskland og Grækenland. Et langt mere effektivt våben og tilligemed mere uskadeligt end gummikugler.

  Kommentar by Henrik Petersen — 15. marts 2020 @ 15:00

 8. En mere korrekt betegnelse vil være:

  Fuldfede velfærdsturister

  De siger jo selv alle til hobe, at det eneste de ønsker er at komme til Europa for at få en bedre tilværelse…….de har intet at komme her efter…..ingen krav på asyl…..ingen krav på noget som helst.

  At vi skal bruge så meget som 1 kr. på at sagsbehandle den slags turister, er en hån mod verdens reelle flygtninge.

  Og det er jo de reelle flygtningen som godhedsindustrien står og pisser op og ned af ryggen, mens de i deres uendelige godhed pudser deres glorie.

  Gad godt se en tumling som Johanne stå nede i en flygtningelejr og sige til den måbende skare: “Ja, vi kunne have hjulpet 10.000 af jer, der står her, men vi har istedet valgt at servicere 100 turister, som synes de vil få en bedre tilværelse i Danmark”…….for det er jo sådan det er i virkeligheden.

  Kommentar by kent — 15. marts 2020 @ 15:01

 9. Tallene, ifølge Græske myndigheder, fra krigskorrespondent Aris Roussinos:

  Afghanistan: 64%
  Pakistan: 19%
  Turkey: 5%
  Syria: 4%
  Somalia: 2.6%
  Iraq, Iran, Ethiopia, Morocco, Bangladesh, Egypt: 5.4%

  https://twitter.com/arisroussinos/status/1235630402221543425

  “Facts don’t care about your feelings” og man kunne tilføje, “or which words you use”.

  Kommentar by Quark — 15. marts 2020 @ 15:02

 10. Folk med flygtningebaggrund og efterkommere hader Danmark og den hånd der fodrer dem. De ser gerne Danmark omdannet til et hotel for mennesker fra hele verden, et servicecenter for biologiske væsner med det ene formål at opfylde deres dyriske behov. Uden identitet, kultur, sjæl og sammenhængskraft.

  Kommentar by JC — 15. marts 2020 @ 15:04

 11. Paula Larrain køber humanistisk aflad for skatte-fradragsberettigede latterlige 400 kr.
  Med den skattebetalte høje løn hun let indkasserer fra TV burde 30.000 kr. være det mindste beløb som grundlag for at hun kan lufte sin egen “fantastiske” godhed.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 15. marts 2020 @ 15:05

 12. Mærkeligt nok kommer de alle fra muslimske lande. Deres imam har sagt til dem at de skal drage til Europa og erobre de vantros land for islam.

  Kommentar by JC — 15. marts 2020 @ 15:06

 13. Jamen den mest simple kur mod algebeholderen Paula Larrain mentale sygdom er simpelthen at sende hende på rundtur hos ‘flygtningene’ ved den tyrkisk/græske grænse.
  Og hvis algebeholderen Paula Larrain mod alle ods skulle overlever mødet med islams friske fyre, så skal hun nægtes adgang ved den danske grænse hvis hun skulle nå tilbage.

  Kommentar by Piphans — 15. marts 2020 @ 15:14

 14. Danmark tog mod Paula med åbne arme, og hun kvitterer med at jage en kniv i ryggen. Føj for satan. Hija de puta fristes man til at sige.

  Kommentar by Johnson — 15. marts 2020 @ 15:17

 15. Paula Larrain lad os lege en leg.

  En ny version af ” find Holger ” som hedder ” Find baby ” og lad os starte med billedet foroven, hmm!

  Kommentar by Santor — 15. marts 2020 @ 15:21

 16. Folk flygter fra Syrien! Men det er altså kun 4% der er fra Syrien!
  Resten må altså være migranter.
  Når man se på billedet, samt stort set alle andre billeder af de menneskemasser, der angriber den græske grænse, så er det ikke småbørnsfamilier, det er unge mænd!
  At påstå noget som helst andet er manipulation.
  Som Journalist burde Paula Larrein være interesseret i at få sandheden frem, ikke den vinkel hun ønsker at få frem, men sandheden! Alt andet vil være tendentiøst! Sandheden: De fleste er fra Afganistan, langt langt de fleste er unge mænd, de kommer fra et sikkert land og de er lykkeriddere på jagt efter et bedre liv!

  Kommentar by Den Nervøse — 15. marts 2020 @ 15:26

 17. Paula larrain…. bor selvfølgeligt selv i et område med mange flygtninge fra Afghanistan, Pakistan, Irak osv. Ligesom hendes børn selvfølgelig deler hverdag med alle disse vidunderlige , men stakkels flygtninge fra ….nå ja nogen stykker fra syrien var der vel også iblandt.
  Det er vi alle jo helt klar over.(sarkasme/ironi kan forekomme)

  Kommentar by Heisahero — 15. marts 2020 @ 15:29

 18. Det rigtige navn er FJENDER.

  Kommentar by Hul igennem? — 15. marts 2020 @ 15:30

 19. FELTMADRAS.! Hun trænger til en opsang af vores leder Rasmus Paludan.!

  Kommentar by Jane P — 15. marts 2020 @ 15:44

 20. ISIS fortæller terrorister om ikke at rejse til Europa for jihad – på grund af coronavirus.
  https://nypost.com/2020/03/15/isis-tells-its-terrorists-not-to-travel-to-europe-for-jihad-because-coronavirus/

  Kommentar by Jan Huus — 15. marts 2020 @ 15:55

 21. Paula Larrain som skrevet i nr.10 så ulidelig, med al den godhed, hvor vi skal redde hele den ganske verden. Derfor skal vi spare 2% hver år på sundhedvæsenet og alle de andre institutioner. Det kan vi jo ikke blive ved med. Dumme er vi, fattige bliver vi.

  Kommentar by IES — 15. marts 2020 @ 16:25

 22. Paula Larrain må have økonomien og pladsen og det personlige overskud til at have en migrantfamilie boende hos sig.

  De mest privilegerede mennesker i Danmark må gå forrest med at bære nogle byrder. Jeg gider ikke høre på, at hun tuder og sender 400 kroner.

  Kommentar by BE — 15. marts 2020 @ 16:33

 23. https://24nyt.dk/video-joeder-er-farlige-end-corona-aids-og-kolera-siger-imam-jihad-renser-kroppen/

  En lærd imam…hvad er det lige den infame ko til paula larrain ikke fatter?

  Kommentar by Black Watch — 15. marts 2020 @ 16:49

 24. Det minder mig om, da jeg læste ‘Den lille Pige med Svovlstikkerne’ første gang. H.C.Andersen vidste godt, hvordan man kalder på følelserne.

  Kommentar by Ole Madsen — 15. marts 2020 @ 16:53

 25. Paula Larrain og andre overflødige chicanos fra Chile blev fløjet med alt betalt til landet af danske nyhipoer. Hipoer er de landsforrædere ,der blev likvideret af” Holger danske gruppen. ” Ære være deres minde. Alle chilenerne burde være returneret for længst til gavn for deres eget land.

  Kommentar by dansker — 15. marts 2020 @ 17:03

 26. “‘Den lille, kolde krop klamrer sig ind til det varme bryst. Sveden og tårerne vidner om den umenneskelige situation, som denne far står i lige nu. Hans etårige datter, Leila, er ved at dø i hans arme.’

  Man kan næsten høre Paula og hendes ligesindedes ovarier hulke i krampegråd over den iscenesatte følelsesporno, mens de naivt påtager sig ansvaret for den lille piges skæbne på alle andres vegne, ikke?
  Det ville næsten være morsomt, hvis ikke det var så ækelt at overvære..

  Kommentar by Kimski — 15. marts 2020 @ 17:24

 27. Den skatteyderlønnede landsforræder Paula Larrain vil importere flere indavlede retarderede kriminelle korandyrkende terrorister til Danmark, hun skal deporteres med en etiket med no return too Denmark, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 15. marts 2020 @ 17:28

 28. Paula Larrain er en smatso og linselus, opmærksomhedssøgende og en feltmadras. Hun og Mads Holger var det “perfekte” par, begge landsforrædere, der red med på “bølgen,” af rodløse.

  Kommentar by der Adler — 15. marts 2020 @ 18:10

 29. Den chilenske migrant Paula Larrain var som bekendt folketingskandidat for “Det Konservative Folkeparti” for nogle år tilbage.

  Mon ikke den små Paula relativt nemt kan få et kandidatur i Gøglerpartiet?

  Kommentar by Revisoren — 15. marts 2020 @ 18:12

 30. Paula Larrain er så infam at man tror det er løgn. Her har vi danskere tilladt hende at komme hertil, og givet hende et godt liv, og så kviterer hun med at arbejde målretttet på at ødelægge vores land. Hun skulle øjeblikkeligt sendes hjem ! OG hjem er chile ,IKKE danmark.

  Kommentar by Danskeren — 15. marts 2020 @ 18:18

 31. Lad alle de rige og barmhjertige købe nogle øer, hvor de kan lave paradis for alle deres venner

  Kommentar by Kratossen — 15. marts 2020 @ 18:43

 32. Det viser bare at der ikke er noget der hedder velintegreret, selv en elitær snob kan pludselig vende samfundet og fællesskabet ryggen, det bør få alle til nøje at genoverveje det ords ubetydelige vægt. Man må indse, fjendens ekstremisme lurer overalt og djævelen kommer i alle mulige former.

  Kommentar by LarsB — 15. marts 2020 @ 19:10

 33. Hun har arbejdet hos DR. Hvor ellers?

  Kommentar by Ewing — 15. marts 2020 @ 19:12

 34. […] Sådan lyder det fra en tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen. En styrelse, hvor den øverste pressechef udkæmper en politisk kamp mod dele af højrefløjen. Mere på Frihedens StemmeSe også Paula Larrain (i min fortolkning): Migranter skal kaldes for ‘flygtninge’, så politikerne ikke … […]

  Pingback by Sundhedsstyrelsen melder ud: Vi skal have åbne grænser – Free Speech Blog — 15. marts 2020 @ 19:12

 35. Pigen, Larrain skriver om, var hverken flygtning eller migrant, for hun havde aldrig forladt sit eget land. Hun var offer for, at tyrkerne har lukket tre kurdiske hospitaler i Afrin – hun led af hjernesvind.

  Kommentar by Henrik — 15. marts 2020 @ 20:15

 36. Lykkejagende migranter. Godt udtryk. Det vil jeg huske. For det er præcis, hvad de er.
  Og de skal stoppes. Med alle midler…

  Kommentar by Jernhenrik — 15. marts 2020 @ 20:17

 37. Paula Larrain har jo ret i at en del er flygtninge fra krig, og nabolandene er overfyldte. Det er mildest talt en meget grim situation for mange millioner af uskyldige ofre.
  Vi skal i kristen ånd bidrage til at sørge for dem i nærområderne og med diplomati og penge arbejde for fred. Det giver jeg også gerne 400 kroner til.
  Når de bevæger sig tusinder af kilometer uden for nærområdet er de per definition også migranter, og der er mennesker med strømmen, der flygter fra et lorteliv generelt og ikke fra krig.
  Verdens befolkning er voksende, og det meste af verden tilbyder kun et kort brutalt liv i fattigdom. Sådan er kapitalismen, som sangen lyder.

  Her er den tikkende demografiske bombe:
  https://www.worldometers.info/

  Kommentar by Zatopek — 15. marts 2020 @ 20:25

 38. Hvis jeg var i et muslimsk lorteland ville jeg også flytte til et vestligt land, hvor krigsideologien iSlam ikke har hærget alt og alle.

  Jeg ville dog ikke tage et gram af hade-guden Allan med mig.

  Derfor skal besætterne med iSlam i blodet ikke lukkes ind.

  Kommentar by Iznogut — 15. marts 2020 @ 20:54

 39. nr.8 Kent: Jeg er aldeles enig med dig. Godt brølt.

  Kommentar by Iznogut — 15. marts 2020 @ 20:57

 40. JF-TV: Die Migrationswaffe
  Es ist ein Wort, das man in deutschen Leitmedien in den letzten Jahren nicht gehört oder gelesen hätte: die Migrationswaffe. Doch wenige Tage haben dem türkischen Ministerpräsidenten Recep Tayyip Erdogan gereicht, der Weltöffentlichkeit vorzuführen, dass dieses Wort durchaus seinen geopolitischen Sinn und Zweck hat.
  http://www.pi-news.net/2020/03/jf-tv-die-migrationswaffe/

  Kommentar by Peter Buch — 15. marts 2020 @ 21:22

 41. Turks Jailed for Killing Boy Whose Drowning Sparked 2015-16 Migrant Crisis.
  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/15/turks-jailed-killing-boy-whose-drowning-sparked-2015-16-migrant-crisis/

  Kommentar by Kimski — 15. marts 2020 @ 21:39

 42. I skyggen af Mexicansk øl, Corona – Tid til David Iche:
  Agenda 21, They want to kill you (in order to save the World…!)
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=bMeXSlGJZYc&feature=emb_logo

  Kommentar by Iznogut — 15. marts 2020 @ 22:24

 43. Husker jeg forkert, eller var der ikke noget med at Saudi Arabien har 3-5 millioner telte stående hele året med airkondition og all-inclusive service til det her årlige Mekkabesøg af millioner af muslimer—-så hvad er problemet hvis man er rigtig flygtning og ikke immigrant?

  Kommentar by Allan Rasmussen — 15. marts 2020 @ 22:59

 44. En af de selvfede journalister der tror man er et dannet mennesket men er ureflekteret over hvad de siger, direkte tale med de såkaldte rigtige formuleringer….

  Kommentar by Moth — 15. marts 2020 @ 23:50

 45. Send soen tilbage til Latin Amerika.

  Kommentar by Nielsen — 16. marts 2020 @ 00:35

 46. Jeg havde regnet med at før de flygtede, havde lært at sætte tæring efter næring.
  Så var det ikke nødvendig at stå i denne enorme kø. ☻☻

  Kommentar by Charles — 16. marts 2020 @ 01:35

 47. Hr Allan Rasmussen.
  Det vist “kun” ca. 3 millioner telte de har permanent stående. Så skal vi lavt sat sige de kan have omkring 20 mill. Personer boende af deres artsfæller boende.
  Det burde da være en win-win, for alle parter. De kan endog snakke sammen, det skulle man da formode ! Det kniber jo en hel del her. Har hørt at der i Århus går rygter om at der skal indføres en ny dialekt : PERKERDANSK.

  Kommentar by Jsch. — 16. marts 2020 @ 03:05

 48. Ja når virkeligheden ikke passer til det billede som DR vil beskrive, men blot er en masse mandlige jihadist som islam har skabt. Så skal vi smadre vores civiliserede verden. Så kan det gå over vores børn. DR virkelighed fjerne ideal til samfundet selvmord. Støt Siad. God mandag mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 16. marts 2020 @ 04:10

 49. Vi var på Lesbos i sep 2015. Langt de fleste var unge mænd fra Afghanistan. Fuldstændigt som på billedet. Max 10 procent var kvinder og børn.

  Kommentar by Martin — 16. marts 2020 @ 06:28

 50. Flygtning, fra krig. Hjem når muligt, eller i nabolande.
  Asylansøger, forfulgt. Undersøgelse hvorfor forfulgt.
  Emigrant, lykkeridder. Klare sig selv, ellers ud.

  Kommentar by Anonym — 16. marts 2020 @ 07:25

 51. Libyen begynder at holde deres aftale med EU og FN er sure.
  https://www.breitbart.com/europe/2020/03/15/un-angry-after-hundreds-of-europe-bound-migrants-stopped-at-sea-returned-to-libya/

  Kommentar by Asger G N — 16. marts 2020 @ 08:00

 52. Udmærket at den typiske journalist er ærlig og beskriver sin mission her i livet som den er: At beskrive virkligheden så den passer ind i hendes eget verdensbillede og i et sprog der fremmer hendes egen politiske dagsorden.

  Eksempelvis at kalde velfærdsmigranter for flygtninge. At betegne en islamisk erobringhær som desparate krigsflygtninge. At kalde kriminelle indvandrere for sociale ofre. At beskrive islam som fredens religion. At beskrive flertallet af muslimer som gode demokrater som tager afstand fra Sharia. At beskrive IS-krigere som undertrykte der reagerer forståeligt på deres undertrykkelse. At kalde terrorister for psykisk syge. At beskrive indvandrede bistandsklienter som ofre for diskrimination på arbejdsmarkedet. At beskrive ghettoer som udsatte boligområder. At beskrive fundamentalistisk islam på samme måde som fundamentalistisk kristendom.At beskrive unge indvandrere der aldrig har fået lært dansk som to-sprogede. At benægte at social kontrol i indvandrermiljøer har at gøre med religion.

  Meget afslørende for den journalistiske opfindsomhed mht. at konstruere et nysprog, der har til formål at tilsløre problemerne.

  Kommentar by JC — 16. marts 2020 @ 09:52

 53. @ 52 JC

  Udmærket beskrivelse af virkeligheden.

  Kommentar by der Adler — 16. marts 2020 @ 10:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper