22. marts 2020

Eva Selsing: “Nation og familie. Landsmænd og slægt. Dét er samfundets stamme – ikke individet.”

Krisebevidsthed skaber bedre normer i det offentlige rum. Eva Agnete Selsing sætter ord på i Berlingske – Coronavirussen gør, hvad ingen politiske bevægelser formåede.

“Nationalstaterne er tilbage. … nationen er den eneste meningsfulde ramme, når vi taler bekæmpelse af virus. Også når vi taler bekæmpelse af virus. Den selvfølgelighed, hvormed hvert land har fokuseret på sine egne – og den impotens, det såkaldte internationale samfund har udvist i samme ombæring – viser, at årtiers arbejde for at nedbryde det nationale har været en eklatant fiasko. Heldigvis.

… Det blev med et klart, at næstekærligheden – ikke den abstrakte og politiske, men den konkrete, kristne – trumfer løbsk individualisme. Vi vender os mod vores familier og nære. Vi tager ansvar for hinanden, og vi begynder i det tætte, fordi vi atter husker på, at ansvar og pligt strømmer som koncentriske cirkler ud fra os: det, vi er tættest på, føler vi mest for. Det, der er længst væk, mindst. En menneskelig sandhed, som hjemstavnshadende globalister har brugt år på at få bugt med. Uden held. Tværtimod er kosmopolitten nu død. Farvel til rejsefebril egoisme. …

Og så har sømmeligheden fundet vej tilbage til den offentlige debat. Når folk taler om ’samfundssind« og harmes retfærdigt over tankeløs adfærd, er det også en appel til at huske at opføre sig passende. Sømmelighed som social dyd har været savnet. Det uhæmmede individ har skabt sig alt for længe. …

Det er en bittersød erkendelse, at en tragedie også kan rumme sin modsætning. At det gode kan ligge skjult i det forfærdelige. Men det lader til at være tilfældet. Og i det omfang, det passer, er det vores tvingende pligt at lære alt, hvad vi kan af de triste omstændigheder. Coronaen viser, at vi er i det her sammen, os danskere. Det har vi til fælles med resten af kloden: at vi er afhængige af og forpligtede over for vores nære fællesskaber. Særligt dem, vi ikke har valgt. Nation og familie. Landsmænd og slægt. Dét er samfundets stamme – ikke individet.

Oploadet Kl. 19:11 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109015/trackback

11 Comments »

 1. Åbne grænser samfundet dør en dramatisk død.

  Kommentar by tavsen — 22. marts 2020 @ 19:25

 2. Hurra for familie, slægt, folk og land og kultur og historie- Hurra, hurra, hurra!
  De varme lande er noget lort.

  Kommentar by Hul igennem? — 22. marts 2020 @ 19:42

 3. Kom nu, vi venter bare på at en hardcore globalist fortæller os, at Covid-19 bare er en slags influenza.
  Hov, vent, Führer Merkel er røget i karantæne efter at have forkyndt, at forsamlinger over 2 personer er forbudt. Wir schaffen das.
  Det må sgu være bittert, at skulle lukke de grænser, man så ihærdigt har forsøgt at fjerne.

  Kommentar by Lider af danskhed — 22. marts 2020 @ 19:46

 4. Selv ultraliberalister bliver indfanget i coronas verdensomspændende net:
  Sen. Rand Paul (R-Ky.) has tested positive for the coronavirus, his office announced on Twitter Sunday.

  He’s the first U.S. senator to test positive. According to his office, Paul is asymptomatic and is not aware of making direct contact with any infected person.

  Senator Rand Paul has tested positive for COVID-19. He is feeling fine and is in quarantine. He is asymptomatic and was tested out of an abundance of caution due to his extensive travel and events. He was not aware of any direct contact with any infected person. He expects to be back in the Senate after his quarantine period ends and will continue to work for the people of Kentucky at this difficult time. Ten days ago, our D.C. office began operating remotely, hence virtually no staff has had contact with Senator Rand Paul, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 22. marts 2020 @ 20:01

 5. Er ofte ret enig med Eva Agnete Selsing. Her lidt hvor jeg ikke er enig med hende:
  Jeg synes vi har valgt både vort land og vor familje.
  Jeg mener, der kan argumenteres bredt, specifikt og godt for der er tale om bevidste valg.

  Min nærmeste familjes (søsterens) omsorg retter sig i første omgang mod hendes afkom,og mand og ringer jeg er det da fint, men jeg er og bliver- den uddøende gren.
  Min gamle ven i Piemonte
  https://en.wikipedia.org/wiki/Chiusella_Valley har det som jeg forventede det- glimrende. På afstand af det meste, og når det ikke er virkelig hård vinter, hvilket sjældent sker aktuelt, en fornøjelse for haveinteresserede som os.
  De to venner på Langeland og i Høje-Tåstrup har det fint og- tåleligt.

  Kommentar by Peter Buch — 22. marts 2020 @ 20:06

 6. Jeg tror nu at der er brug for både slægten, familien og individet. Men Selsing har ret i at løsrevne individer uden “bagland” er svage overfor systemerne, og i at globalisme og løbsk individualisme ikke fører til noget godt. Men MSM har anstrengt sig for at skabe en tidsånd der er fjendtlig overfor nationen, familierne og hjemmets tryghed og harmoni. Man har konstant appelleret til selvoptaget egoisme, til ophævelse af loyalitet og folkeligt sammenhold, til konflikter mellem kønnene, til at sætte fædrelandet og folkefæller bagerst og fjerne lande og kulturfremmede forrest.

  Desuden har de ildesindede MSM konstant agiteret for at ingen grænser, ingen national suverænitet og selvstændighed, ingen folkelig selvbestemmelse men EU-fjernstyring, ingen egen kultur men multi-kulti kultur, var vejen til et lykkeligt samfund.

  Alle disse marxistiske og totalitære idéer om globalisering, verdensredning, klimaredning, humanistisk storhed, familiers og forældres overflødighed, menneskerettighedernes guddommelighed og den FN styrede globale landsby har vist sig at være syge fantasier og utopier.

  Vi må nu håbe at den folkelige sammenhængskraft vender tilbage. Men en lang og sej kamp venter os. Først skal vi have nedkæmpet corona-epidemien, overfor hvilken vi i et vist omfang er magtesløse, fordi samfundets systemer og institutioner gennem årtier er blevet svækkede, nedbrudte og fragmenterede.

  Men derudover venter en anden hård kamp forude. Mange var glade da Sovjetunionen faldt sammen, og de forventede at kommunismen nu var færdig med at plage og forpeste verden. Men det var den slet ikke. Den kom igen forklædt som humanisme, godhedsindustri, næstekærlighed, kristendom, omsorg for verdens fattige, EU-direktiver, klimaredning og mere “velfærd”.

  Fremtiden vil vise om “tidsånden” vil blive tilført mere sandhed og demokrati, mere retfærdighed og frihed. Eller om den om kort tid igen vil være domineret af manipulerende marxistiske MSM.

  Kommentar by Bent A — 22. marts 2020 @ 20:39

 7. Lyder som fru Selsing har læst historikeren Adam Wagners : ” Danskhed i middelalderen ” Kun blodsbånd er sammenhængskraften. Derfor sender c 600 mill årligt til danskerne i det tyskbesatte sydsønderjylland ( Sydslesvig)

  Kommentar by dansker — 22. marts 2020 @ 22:32

 8. 7) sendes

  Kommentar by dansker — 22. marts 2020 @ 22:37

 9. “Kun blodsbånd er sammenhængskraften” – det fortjener at blive gentaget. Tak, Dansker.

  Kommentar by Børge-Muhammed Hansen — 22. marts 2020 @ 22:52

 10. Fru Selsing er både klog og super sexet.

  En sjælden kombination i dagens Danmark…

  Kommentar by Revisoren — 23. marts 2020 @ 09:00

 11. Straks efter undtagelsestilstandens ophør angriber føderalisterne på ny med uset aggressivitet. De har også set, hvad den små Eva har set, og de vil ikke tillade, at situationer som denne forpurrer forfølgelsen af deres livsmål, deres drøm: Det Nye Europa. Italien vil blive brugt som eksempel på “hvad der sker, når nationalstater prøver at løse problemer udenom fællesskabet”. Coronakrisen har “om noget vist, at vi behøver et stærkt EU, der har redskaber til at møde udfordringerne!” O. s. v. Derfor må forbeholdene afskaffes. Og Danmark træde “fuldt og hel ind i den europæiske familie” og “ikke være sig selv nok”.

  Det kan aldrig gå så galt, at “mere EU” ikke er løsningen for disse mennesker. Ingen pris er for høj, heller ikke kompromitteringen af Danmark som hjemland for den danske nation, for “der er intet alternativ til EU”. “Vi kan stadig nå at komme med i EUROen” var deres svar på, at enhver kunne se, at den fælles mønt ville være en katastrofe for dansk økonomi. Men Danmark er ikke vigtig. EU er vigtig.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 23. marts 2020 @ 09:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper