29. marts 2020

Kendt erhvervsmand om Sverige efter Coronakrisen: “Der vil komme social uro. Der vil komme vold.”

Jeg holder mig helt ude af debatten om den igangværende ‘lockdown’, for ret beset så ved vi ikke endnu om kuren var værre end sygdommen. Var jeg statsminister, så havde jeg nok gjort det samme som Mette Frederiksen. Sverige har valgt en mere chancebetonet tilgang, men uanset hvad, så bliver det en dyr affære. Selv socialister forstår trods alt, at man ikke kan kickstarte økonomien med beskatning af folk på offentlige overførsler. Interview med erhvervsmanden Jacob Wallenberg i Berlingske – Sveriges største erhvervsmand er ‘dødsens bange« for corona-indgreb: »Der vil komme social uro. Der vil komme vold’ (kræver login).

“I Sverige bobler en stadig mere højlydt debat om, hvor længe vi kan tåle at være lukket ned af coronakrisen i forhold til at undgå markante og langsigtede problemer for hele samfundet. Flere højtprofilerede svenske stemmer råber op.

… mere specifikt advarer han om de langsigtede konsekvenser af nedlukningen af samfundene rundtomkring. De svage skal beskyttes mod sygdommen, ja, men politikerne må ikke overse de vidtrækkende konsekvenser, indgrebene for at forhindre smittespredning har for erhvervslivet og samfundet generelt.

Han forudser, at en langvarig krise kan føre til en arbejdsløshedsprocent på så meget som 20-30 procent.

Der vil ikke komme nogen genopretning. Der vil komme social uro. Der vil komme vold. Der vil komme socioøkonomiske konsekvenser: dramatisk høj arbejdsløshed. Borgerne vil lide alvorligt: Nogle vil dø, andre vil have det elendigt,’ advarer han.”

Oploadet Kl. 18:27 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109157/trackback

9 Comments »

 1. Som jeg har skrevet så mange gange før. Man ved aldrig hvilken lille og ubetydelig ting der starter borgerkrigen.

  Et er dog sikkert – Den kommer!

  Kommentar by Santor — 29. marts 2020 @ 18:49

 2. Det er mærkeligt; vi lever i menneskehedens guldalder; vi har råd til at sende mennesker til månen og planlægger at sende mennesker til Mars; der har aldrig været færre, der sultede på Jordkloden. Alligevel har vi ikke råd til at behandle nogle relativt få syge mennesker. Det er vigtigere, at holde hjulene i gang, så aktiekurserne ikke falder. Lad dem dog dø, de gamle, som alligevel skal dø, synes mange at mene. Watson og Crick knækkede DNA-koden, og vi er i stand til at klone mennesker, men vi kan ikke klare en lille ny virus. Tankevækkende.

  Kommentar by Ole Madsen — 29. marts 2020 @ 19:32

 3. Se på Italien først. Der er allerede tecn på social uro og plyndringer.
  Svenskerne tror også de kan køre solo ligesom med indvandringen..
  Der er 72 omkomne i Danmark og over 100 i Sverige, så de får en gevaldig røvfuld fordi de holder alting åben

  Kommentar by k. m. — 29. marts 2020 @ 19:47

 4. Det er også tankevækkende at denne virus er sammensat af dele fra flere virusarter, som er kombineret til een ny virus af et laboratorium i Wuhan. Man opnåede med denne kombination maksimal smitteeffekt.

  I flere lande har man været dygtige nok til at hindre den i at brede sig. I Italien blev man overrumplet. I Danmark og Sverige har man haft mere tid til at forberede sig, men i begge lande har sundhedsstyrelsernes akademiske teoretikere trods mange vågn-op-signaler sovet sødeligt. Det kommer til at koste begge landes borgere dyrt i liv og penge.

  Kommentar by Bent A — 29. marts 2020 @ 20:02

 5. #1 Santor, ja nogle af de værste uroligheder i Frankrig begyndte, da en kriminel perker, som forsøgte af flygte fra politiet, gemte sig i en transformatorbygning, og fik lavet sig selv om til grillet kebab. Så løb rygterne om politivold og unødig magtanvendelse, og BOOM!!! Der skal bare et løst rygte til, så går alle disse stakkels ofre fuldstændig i chimpanze.

  I Sveriges tilfælde, så håber jeg da at Svensson og Jönsson endelig begynder at bruge deres 2 mio. jagtvåben til at jage andet end dyr i skoven. Kan godt være, at perkerne og negrene får sig lidt af en overraskelse, når tålmodigheden slipper op. En middelmådig jæger kan snildt lægge en perker ned på 200 meters afstand.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. marts 2020 @ 20:06

 6. Hr. Snusk — 29. marts 2020 @ 20:06:

  Ja, selv en middelmådig jæger rammer bedre, end ynglet fra iSlamistan!

  Måske skulle vi oprette en fond, til at dække for bøderne, når en af vore jægere/skytter siger i retten: Je tøt bestemt han ligned sån et rådyr, da han stod ….”

  Jeg spenderer gerne!

  Kommentar by M.S. Carstens — 29. marts 2020 @ 21:26

 7. Kommentar by M.S. Carstens — 29. marts 2020 @ 21:26.

  https://www.youtube.com/watch?v=B4Hg9kcmQwo

  Kommentar by Kimski — 29. marts 2020 @ 23:06

 8. De røde socialister proklamerede at de ville skabe en humanistisk stormagt. I stedet har de skabt et fallitbo samt landsdækkende no-go zoner og krigszoner. Det er typisk for marxisterne. De leverer det modsatte af hvad de lover.

  Kommentar by Bent A — 30. marts 2020 @ 09:04

 9. Kimski — 29. marts 2020 @ 23:06:

  Jeg kviterer for genhøret :-)

  Kommentar by M.S. Carstens — 30. marts 2020 @ 13:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper