29. marts 2020

Carsten Jensen om Coronavirus: “.. indre eksil i fortidens naftalinlugtende klædeskab er ingen løsning”

Carsten Jensen angriber ‘neoliberalisme’, og vil have ‘vrede unge’ (læs: venstreradikale) såsom ‘Extinction Rebellion’ ind i virksomhedsbestyrelser. Essay af pensionsmodne Carsten Jensen hos Politiken – Carsten Jensen: Inden i virussen lurer en anden virus. Det er frygten.

“Sundhedseksperter fortæller, at det ikke nytter at lukke landets grænser, for en virus ankommer ikke med pas og visum. Psykologer fortæller os det modsatte, at det faktisk hjælper at lukke grænser, for den illusoriske tryghed bag stammefællesskabets lukkede dør mindsker frygten.

Man taler om en ny samling om nationen, men den nationalisme, der i disse dage får kunstigt åndedræt i mediernes respirator, er ikke fortidens aggressive, ekspanderende nationalisme, men en afmattet, lungesvækket nationalisme, der ikke drømmer om erobringer, men om stadig højere mure, bag hvilke gamle mænd kan være i fred med deres erindringer.

Men det indre eksil i fortidens naftalinlugtende klædeskab er ingen løsning. Coronavirussen er ikke populist. Den kender ikke til ‘dem’ og ‘os’, den skelner ikke mellem hjemmefødninger og udlændinge.

Afglobalisering er ønsketænkning. Coronavirussen er inkarnationen af globaliseringens ustoppelighed… Globalisering er også, som klimaforandringerne viser, et skæbnefællesskab. Den populistiske selvisolation, ideen, at alle problemer er løst, blot vi ignorerer verden omkring os, er en ødelæggende, selvnedbrydende, selvformindskende ideologi, der ikke kan løse bare ét eneste af globaliseringens påtrængende problemer, hverken pandemier, klimakrise eller den voksende globale ulighed. …

Lad os bruge isolationen til selvransagelse og politisk eftertanke, en åndelig øvelse i store kommende samfundsforandringer. …

Hvorfor skal asociale finansgiganter nyde godt af vores godgørenhed? De firmaer, der i disse dage og måneder modtager finansiel hjælp fra staten, skal underskrive en ny samfundskontrakt…

I samfundskontrakten skal der stå det indlysende simple, at ethvert firma, uanset størrelse, uanset antallet af lobbyister, uanset forbindelser til den politiske top, nu er underlagt samme demokratiske vilkår som en ufaglært arbejder fra provinsen: Betal din skat uden fiksfakserier.

Bidrag til samfundet. Forstå dig selv som en del af et forpligtende fællesskab. Virksomhederne skal betale en særlig klimaskat, hvis de vil modtage statsstøtte. De skal omlægge deres maskinpark og produktionsmetode til bæredygtighed. I deres bestyrelser skal der afsættes pladser til repræsentanter for de ansatte, for Klimarådet, for Fridays for Future og Extinction Rebellion, jo yngre og jo mere vrede, desto bedre. Sådan bliver de en del af det fællesskab, som bygger fremtiden, når vi engang har ladt coronavirussen bag os.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109163/trackback

36 Comments »

 1. Læste et sted i dag, at danskernes forbrug af alkohol er stærkt stigende i disse coronatider.

  Har den gamle afdankede kulturmarxist Carsten Jensen drukket af håndspritten?

  Kommentar by Revisoren — 29. marts 2020 @ 19:00

 2. Carsten Pubæ kender vejen fremad. Følg ham!

  Kommentar by Crass Børsting — 29. marts 2020 @ 19:00

 3. Carsten Jensen. Kan han dog ikke finde folk der kan lade ham være med i i Zælskab med de unge vrede han så gerne ser.
  Kom nu Carsten.
  Kom nu Carstens venner.

  Kommentar by Peter Buch — 29. marts 2020 @ 19:04

 4. 1 Zælskab…

  Kommentar by Peter Buch — 29. marts 2020 @ 19:05

 5. En mere selvsmagende tekst skal man lede længe efter. Her har vi virkelig en dygtig forfatter, der forstår at sammensætte mange synonyme adjektiver, så de danner en smuk (?) sproglig helhed.

  Kommentar by Ole Madsen — 29. marts 2020 @ 19:20

 6. Manden er arrogant og bedrevidende, og har absolut intet at bygge det på. Han er komplet ignorant, aner ikke slet ikke hvad han taler om. Han kan bare pakke det ind i en ordflom så Politikens får tror han er intelligent.
  Oven i hatten så viser han sig her, ikke overraskende, som en total stalinist.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 29. marts 2020 @ 19:24

 7. Mine Damer og Herre – En levende floskel!

  Kommentar by Santor — 29. marts 2020 @ 19:31

 8. Carsten Jensen forstår ikke at det er en del af den sociale kontrakt at staten hjælper erhvervslivet specielt de små og mellem store der som en forsikringspræmie har betalt skat i håbet om at hvis der skete noget grimt med national økonomien så ville staten hjælpe dem.
  Hvis økonomien ramler for alvor så er alt lige meget. Det kan føre til krig nok først borgerkrig senere krig imellem nationer og alliancer.

  Og han snakker varmt om den favre nye multikulturelle verden som han nok ikke selv er en del af da han ikke bor blandt muhamedanere og andet godt folk fra de varme lande.

  Kommentar by Zenobia — 29. marts 2020 @ 19:40

 9. Carsten Jensen er som en gasbeholder så propfuld af ord, at trykket kom langt over hvad ventilen kunne holde til, hvorfor det er bedst at have gasmaske på hvis man kommer tæt på “forfatteren”. At han er en “bæredygtig” betonkommunist fremgår af hans tirader. At han har mistet sin realitetssans, fremgår af hans dommedagsprofeti om at jorden går under senest om ti år, hvis vi ikke straks bruger 5000 milliarder på at redder klimaet.

  Selvfølgelig vil Politiken gerne trykke hans udgydelser.

  Kommentar by Bent A — 29. marts 2020 @ 19:42

 10. “… ideen, at alle problemer er løst, blot vi ignorerer verden omkring os, er en ødelæggende, selvnedbrydende, selvformindskende ideologi”

  Og netop den ideologi, som Carstens venner i sundhedsmyndighederne valgte at følge. Resultaterne ser vi nu.

  “De skal omlægge deres maskinpark og produktionsmetode til bæredygtighed”

  Produktionsvirksomhederne har en naturlig interesse i at bruge mindst mulig energi – det gør produkterne billigere, og dermed mere konkurrencedygtig. Det er ikke tilfældigt at radiatortermostaten blev udviklet og masseproduceret i Vesten, af bl.a. Danfoss, mens Carstens venner i Sovjet regulerede indendørstemperaturen ved at åbne eller lukke for vinduerne.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. marts 2020 @ 19:44

 11. “Danmarks vredeste unge mand på 52 år sidder overraskende selvironisk i sin store, solbeskinnede, højloftede, stukprydede, hvidmalede, herskabslejlighed på toppen af Østerbro.”

  No shit Sherlock!!!

  https://www.berlingske.dk/kultur/danmarks-stoerste-roev-med-oerer

  Er godt klar over, at artiklen er nogle år gammel, men mon ikke han stadig residerer i det liljehvide kvarter? – ligesom landsforræderen Brostrøm.

  Kommentar by Hr. Snusk — 29. marts 2020 @ 19:48

 12. Carsten Jensen kan selv tage ud og pleje et par CoVid- ramte. Især dem der kommer fra udlandet.

  Men han har da ret i, at det bliver svært at få nationalstaten til at hænge sammen, når den ikke længere kan producere, altså som at lukke os inde, og ikke kunne drive virksomhed. Det giver rig lejlighed til at ændre kurser for alt. Jeg siger ALT.

  Selvom han er et ondt menneske, er han jo ikke dum.

  Kommentar by Uno — 29. marts 2020 @ 20:14

 13. Hvem sagde loony left?

  Kommentar by Revisoren — 29. marts 2020 @ 20:46

 14. Hvis Stalinister som CJ og ekstremister som “Extinction Rebellion” får magt som de har agt, vil vi få endnu flere byrder hængt på os. Da vil der inden længe hænge en politikerbyrde, en coronabyrde, en indvandringsbyrde, en klimabyrde, en islambyrde, en skattetryksbyrde, en EU-byrde, en globaliseringsbyrde og en verdensredningsbyrde på nakken af os. Vi vil knække under vægten. CJ er snu og ikke dum i klassisk forstand, men en åndeligt smalsporet kommissær og bureaukrat. Som vil have at alt skal tilhøre staten. En kamel- eller æseldriver véd at der er grænser for hvad et pakdyr kan bære, men CJ tror at han har ret til at kræve så meget af borgerne, at der intet er tilbage til dem selv.

  Kommentar by Bent A — 29. marts 2020 @ 20:47

 15. Stakkels læger, der engang skal give manden en diagnose. Corona er det rene vand ved siden af.

  Kommentar by Michael — 29. marts 2020 @ 20:51

 16. Hver eneste gang jeg ser et billede af carsten jensen, kommer jeg til at tænke på om ikke han fik begrebet “skimlede kældermennesker”, efter at have set sig selv i et spejl.
  Hvor ser han dog usund og skimlet ud.

  Kommentar by Danskeren — 29. marts 2020 @ 21:04

 17. Hr. Snusk. Tak for linket til”Danmarks største røv med ører.”En fremragende artikel fra år 2004.

  Carsten Jensen har altid været at sammenligne med en stinkende hundelort man ved et uheld er kommet til at træde i – og er kommet til at slæbe med hjem og ind på ens pæne ryatæpper hvor dens modbydelige stank gennemtrænger alt smukt i ens liv!

  Her får man en glimrende baggrunds orientering for den vrede og ondskabsfulde unge Politiken anmelder, som nu er blevet en selvfed parodi, hyklerisk og mislykket gammel forfatter.

  Gamle Jensen med lokumssproget er udskrevet og impotent – men angler efter bare lidt opmærksomhed fra Politikens uddøende abonniner.

  Kommentar by MKM — 29. marts 2020 @ 21:26

 18. Pol Pot er stolt over carsten jensen. Han brugte også børnesoldater i sin iver efter magten.

  Kommentar by Santor — 29. marts 2020 @ 21:26

 19. Ord fra Carsten fra link 2004:
  »Jeg har altid haft et sikkert instinkt for nogen, som havde det lige som mig. Nogen der slæbte på en vaklende selvfølelse, fordi de var blevet vraget et eller andet sted i barndommen. Jeg søgte på en eller anden måde det fællesskab, men det er et af de steder, hvor lige børn ikke leger bedst. Så det gik altid galt.«

  Kommentar by Peter Buch — 29. marts 2020 @ 21:36

 20. Han er en vanvittig kommunist.

  Kommentar by Gert — 29. marts 2020 @ 22:01

 21. Det må have været en meget skæv potte Carsten Jensen sat på som lille. Den sidder han vist stadig væk på.

  Men værre er der dog for de personer, der tager hans fantasier alvorlig.
  Hvordan kan nogen miste så meget jordforbindelse og så længe.

  Kommentar by Oppenheimer fan — 29. marts 2020 @ 22:57

 22. Nej nej nej nej neeej,jeg tåler ikke at høre mere om den meget mærkelige mand.

  Kommentar by Nielsen — 29. marts 2020 @ 23:20

 23. Tænk han kalder sig intellektuel, kan ikke engang læse imellem linjerne…. gør sig til grin hver gang han åbner munden eller skriver sin munkemarxisme……

  Kommentar by Moth — 29. marts 2020 @ 23:36

 24. Igen, vi frygter dig ikke, du er blind, kender ikke konsekvensen; prøv at slå ordet populist op og finde den filologiske rod som betyder lovgivende!!!

  Kommentar by Moth — 29. marts 2020 @ 23:41

 25. Send dette mærkelige subjekt ned i en kælder til skimmellugt :-). Hvorfor i al verden spilde tid på den idiot? Støt SIAD. God mandag. :-). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 30. marts 2020 @ 05:54

 26. Han må da være i familie med Troels ((Trier))?

  Kommentar by Træt — 30. marts 2020 @ 06:26

 27. Træt

  Jeg tvivler på familje, Troels Trier kunna skrive om han tog på rekreation på landet…

  Kommentar by Peter Buch — 30. marts 2020 @ 06:32

 28. Selvfølgeligt drømmer kommunisterne om at tage magten i alle virksomheder, intet nyt under solen der; det eneste nye er, at det nu med regeringens coronahjælpepakke som undskyldning.

  Kommentar by Hertz — 30. marts 2020 @ 06:57

 29. Det er yderst sjældent , at jeg gør brug af nedsættende ord på tryk, men helt ærligt manden er jo idiot.

  Kommentar by hartvig jensen — 30. marts 2020 @ 07:39

 30. Ja naturligvis øjner den hengemte og efterhånden ildelugtende 68’er muligheden for at indfører proletariatetsdiktatur.
  Vanen tro benytter han samtidig lejligheden til at udgyd sin grønne galde ud over det borgerlige nationale Danmark! Det er efterhånden en automatreaktion, som virker triviel.
  Carsten Jensen er ved at tiltage sig narrens rolle! Men han er også farlig, for det er helt tydeligt at han taler for en betydelig indskrænkning af vores frihedsrettigheder!
  Fakta er jo at EU og de internationale samfund, har spillet totalt fallit!
  Kun nationalstaterne har været i stand til at reagerer i forbindelse med Coronakrisen!
  Helt ærligt hvad får Carsten Jensen til at tro at han har forstand på klima og virus og hvad i alverden får ham til at kæde de to ting sammen?

  Kommentar by Den Nervøse — 30. marts 2020 @ 09:39

 31. Det er sjovt nok at alle tror at der vil komme en ny verdensorden efter coronaen, formet efter lige netop deres ønskedrøm.

  Jensen og hans utopistiske kolleger tror at tiden nu er kommet, hvor det socialistiske verdensparadis skal realiseres. Nu kommer deres gamle støvede marxistiske ideer til ære og værdighed igen, håber de.

  Selv håber jeg at verden efter pandemien kommer til at gøre op med den løbske globalisme, der fører så mange ulykker med sig. Det tror jeg er en mere sandsynlig konsekvens.

  Kommentar by JC — 30. marts 2020 @ 10:25

 32. Carsten Jensen lever i er osteklokke, han aner intet om samfundsøkonomi man kan bare kaste blikket på Venezuela hvor kommunister har smadret landets økonomi og raget værdier ulovligt til sig, men det er måske den drøm Carsten Jensen og hans ligesindede går rundt med, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 30. marts 2020 @ 10:34

 33. De firmaer der modtager finansiel hjælp fra staten, får jo blot en lille brøkdel af de penge retur, som de og deres medarbejdere selv har tjent og har betalt gennem mange års skatteindbetalng. At vi i krisetider benytter os af vores fælles forsikringsselskab, den danske statskasse, ændrer overhovedet ikke ved den grundlæggende kapitalistiske struktur vi succesfuldt har opbygget vores samfund efter.

  Der er ingen grund til at kommunisterne på venstrefløjen skal vejre morgenluft, og håbe på en økonomisk revolution efter venezuelansk model.

  Der er overhovedet ikke basis for yderligere brandbeskatning af det erhvervsliv, som er grundlaget for det høje danske velstandsniveau.

  Derimod er der behov for at politikerne holder hus med økonomien. At de ikke spilder vore allesammens penge på at forgylde fattigdomsflygtninge fra fejlslagne stater og nyttesløse kostbare klimatiltag som kun har symbolsk betydning.

  Kommentar by JC — 30. marts 2020 @ 10:46

 34. Hvordan kan en verdenfrelser, der rejser frit i tid og rum, dog gå rundt med det gamle simple navn Jensen, der i den grad lugter af dansk provinsialisme. Han burde tage navneforandring. Hvad med “Christus”.

  Kommentar by JC — 30. marts 2020 @ 10:53

 35. Carsten Jensen den åndelige svensker og æresmedlem af sekten “Politiken” er så rædselsfuld at han virkelig var en oplagt modtager af Oluf Kvalme-prisen i 2009.

  Kommentar by bjarne binee — 30. marts 2020 @ 12:34

 36. Som ung forsøgte jeg at læse en af Carsten Jensens bøger. Jeg havde hørt så meget godt om bogen, men jeg nåede ikke mange sider ind i den. Jeg kunne simpelt hen ikke udholde hans sprogbrug.

  Jeg opfatter hans tekster som ren form uden substans – en form for litterær skampuling af det danske sprog. Galschiøt burde rejse en skamstøtte for Carsten Jensen.

  Kommentar by Mackety — 30. marts 2020 @ 19:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper