31. marts 2020

Sund fornuft fra rød kulturminister får borgerlige partier til at udvandre: VKR kræver mere mediestøtte

“Jeg ville opfatte det som upassende, hvis jeg stod og talte om kultur lige nu”, fortalte kulturminister Joy Mogensen modigt til Berlingske, og kom herefter under angreb fra mediebranchens meget aktive debattører på sociale medier. Det var samme segment der kæmpede online for skattekroner til Radio24syv, og man kunne passende kalde dem for ‘medieadelen’. Udbyd/efterspørgsel gælder ikke lige her – selvskabte privilegier.

Det er flere grunde til at Joy Mogensen er det forkerte valg som kulturminister, men det at hun erkender at kultur i en krisesituation ikke kan have førsteprioritet, taler til hendes fordel. Bemærk i historien herunder, at det er nominelt borgerlige partier der kræver flere skattekroner til medierne. “Det ændrer jo intet på regnskabet, at man fremrykker mediestøtten, for det er penge, der allerede er budgetteret med.” Så læg et nyt budget – det er det alle andre må gøre, når indtægter ikke matcher udgifter. Fra Altinget – Partier udvandrer under forhandlinger om coronastøtte til medierne.

“Mandag middag var Folketingets medieordførere indkaldt til forhandlinger om hjælp til de kriseramte medier, der lige nu taber annoncekroner på coronakrisen. Forhandlingerne er nu brudt midlertidigt sammen, da ingen af partierne kan bakke op om oplægget fra kulturminister Joy Mogensen (S). …

‘Det ændrer jo intet på regnskabet, at man fremrykker mediestøtten, for det er penge, der allerede er budgetteret med,’ siger Jens Rohde (R), der gerne ser, at man finder 200 millioner kroner frem til at kompensere medievirksomhederne med.

Både V, K og R læner sig dermed opad et tidligere forslag fra brancheorganisationen Danske Medier om, at virksomheder med tab over 20 procent kan få dækket 80 procent af den del af tabet, der ligger over 20 procent.

… En af de større udfordringer hos mediehusene er, at de ikke kan benytte sig af hjælpepakken til lønkompensation, da det kræver, at man sender journalisterne hjem fra arbejde.”

(Mads Brügger på Facebook, 29. marts 2020)

“Kulturminister Joy Mogensen har udvist foruroligende mangel på indsigt i og forståelse for forholdene i kulturbranchen under coronakrisen, skriver kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen i denne kommentar.” (Politiken, 28. marts 2020)

Oploadet Kl. 09:18 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109189/trackback

22 Comments »

 1. Regeringen er gået i gang med at uddele ikke-eksisterende milliarder fra statskassen, og nu vil alle have det størst mulige stykke af kagen.

  Regningen kan blive ubetalelig og knusende.

  Kommentar by Crass Børsting — 31. marts 2020 @ 09:21

 2. Lad blot DR dø en naturlig død, nu chancen er der. Hvad skal vi med DR? Hjernevaske befolkningen til fortsat at støtte de røde døde partier, der døde med Jerntæppets og Murens fald i 1989?

  “On March 5, 1946, Winston Churchill delivered his “Iron Curtain” speech at Westminster College in Fulton, Missouri, in which he said: “From Stettin in the Baltic, to Trieste in the Adriatic, an ‘iron curtain’ has descended across the continent, allowing police governments to rule Eastern Europe.”

  Kommentar by A-mad — 31. marts 2020 @ 09:38

 3. De kommunistisk ledede medier mener at de er uundværlige i disse covid 19 tider hvor der hungres efter de sidste nye tiltag, to Michelin restauranter er gået konkurs, der havde sikkert været mere værdi for landet hvis de havde fået hjælp end ugeavisen på Bornholm, der er informationer nok at hente fra ikke statsstøttede medier, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 31. marts 2020 @ 10:04

 4. Crass Børsting: “Regningen kan blive ubetalelig og knusende.”

  Jeg har en ubehagelige fornemmelse af, at netop det er meningen. Allerede nu, er der mange små virksomheder, der er på vej ned i et bundløst hul, og mange har mistet deres arbejde. Snart bliver pensionskasserne tømt. Jo større del af befolkningen, der bliver afhængige af hjælp fra staten, desto større magt har politikerne. Vi kommer til at se en lang række personlige konkurser, tvangsauktioner osv. Mere magt koncentreret hos dem, der allerede har rigeligt.

  Kommentar by Hr. Snusk — 31. marts 2020 @ 10:05

 5. Jeg ser heller ingen grund til at holde liv i medier der burde være afgået ved døden for længe siden!

  Det ville være langt mere givtigt at udlodde de 200 millioner til Danskerne med 1 million til to hundrede personer. Tænk hvilke lykke det ville gøre i 200 familier, for ikke at tale om den, godt nok lille, procentdel der ville være i stand til at starte en virksomhed. Tænk innovation, arbejdspladser og ikke mindst skatteindtægter til staten.

  Det ville være en ren Win/Win situation.

  Men nej, medie-dinosaurerne skal holdes i live så politikerne har et sted der loyalt vil promovere deres skadelige dagsordner.

  Kommentar by Santor — 31. marts 2020 @ 10:12

 6. At 2:
  Den Churchill, som Politiken fastholdt var skyld i Anden Verdenskrig.
  “Organet for den højeste Oplysning”.
  Den selvdefinerende medieadel.

  Kommentar by Bastardo — 31. marts 2020 @ 10:44

 7. Kultur kommer altså fra behovspyramidens øverste etage. Først og fremmest skal de basale behov, så som mad, bolig, sundhed og sikkerhed dækkes.

  Selv har jeg den opfattelse at kun bevarelse af uvurdelig kulturarv bør være en statsforpligtelse. Moderne massekultur såvel som finkultur, bør hvile i sig selv, finansieret af markedskræfterne. Hvis staten skal gå ind og støtte denne kultur, kommer den til at fungere som smagsdommer. Det burde ikke være en statsopgave.

  Hvis kunstnere ikke leve af deres kunst, må det være fordi den ikke er god nok til at folk vil betale for den. Så må de fortsætte som hobbykunstnere. Den rigtig store kunst skal nok overleve ved egen hjælp.

  Kommentar by JC — 31. marts 2020 @ 11:27

 8. Den sekt der hører hjemme på Rådhuspladsen modtager i forvejen 17,5 mill. om året til hver af sektens medlemsblade Politiken, Politiken Vest og Ekstrabladet, ialt 52,5 mill.
  Sekten i Pilestræde der efterhånden mener det samme som sekten på Rådhuspladsen modtager i forvejen 44 mill. til deres 3 medlemsblade.
  Ialt udbetales der i 2020 over 358 mill skattekroner i mediestøtte.
  Desuden modtager DR/DDR/Danmarks Radio/Danmarks Ramadanradio over 3 milliarder om året.
  Lad de interesserede seere, lyttere og læsere betale for det de ønsker. Hvorfor skal vi andre tvinges til at betale for det vi ikke ønsker?

  Kommentar by bjarne binee — 31. marts 2020 @ 12:43

 9. Det rigtige ville være at bruge de 200 millioner kr. på mere udstyr til hjælp for corona- og andre patienter, efterfulgt af en besparelse på 2000 millioner kr. på DRs budget. Der vil stadig være over 2000 millioner til overs. DR er en voldsomt overdimensioneret støjsender. 80-90% af sendetiden fordummes lytterne og seerne.

  Kommentar by Bent A — 31. marts 2020 @ 12:49

 10. Havde ikke forstillet mig, at jeg nogensinde skulle sende Joy Mogensen en venlig tanke. Man kan stadig blive positivt overrasket.

  Kommentar by Hr. Snusk — 31. marts 2020 @ 13:04

 11. Jeg synes at Uriasposten overser at taberne ved sidste valg, toppen af Dansk Folkeparti, også er med i flokken imod Joy Mogensen, sammen med VKR.

  Kommentar by Henning Jensen — 31. marts 2020 @ 13:08

 12. Henning, det overrasker mig ikke. DF skuffer igen og igen.

  https://freespeechblog.ch/2020/03/30/tulle-mod-vermund-anonym-blog-det-hemmelige-nye-borgerlige-med-homokampagne-og-bikini-fotos/#comments

  Kommentar by Hr. Snusk — 31. marts 2020 @ 14:10

 13. Medierne er blevet spækket med skattekroner, ifm.a. tilskud og direkte finansiering, og de fleste har tillige tjent fedt på reklamer og abonnementer. De burde have reserver nok! og hvis ikke, så har de forvaltet de svimlende summer forkert og/eller ydet et usælgeligt produkt.
  Mediebistand og – finansiering er som med bistandshjælp til uduelige lande: Et bundløs hul, der udhuler andre vigtige samfunds-funktioner for dem der betaler.
  Det er på høje tid, at de finansiere sig selv. Der er rigelige sparremuligheder at tage fat på og kan netop de ikke opretholde sig selv, må de lukke!

  Jeg havde heller ikke troet, at jeg skulle kunne finde noget sympatisk ved Joy Mogensen, men her er så alligevel en undtagelse* og vi ser tillige VRK udstille sig selv, som de levebrøds-politikkere de er: ingen bestikkelsespenge til MSM, ingen valgflæsk-omtale, ingen genvalg**.

  Hvad kulturen angår tilslutter jeg mig JC — 31. marts 2020 @ 11:27,
  Red det vigtigste og lad resten falde, hvad ikke kan stå.
  – ja, det kunne ligefrem være, at en hundedyr finkultur blev erstattet af noget Hr og Fru Danmark kunne deltage i/glæde sig over, når vi når ud på den anden side.
  – enhver husholdning må sætte tæring efter næring og der er jo netop i nødens stunder, at nyt opstår. Der er sikkert mange pt., der fostrer nye ideer og ny former for livskvalitet.

  * Blind høne finder også et korn
  ** JM/S har, som regering, deres medieomtale sikret.

  Kommentar by M.S. Carstens — 31. marts 2020 @ 15:35

 14. Hvad får albinoen Mads Brügger tiden til at gå med efter lukningen af Radio24syv?

  Nå, hans lille androgyne søster kan vel skaffe ham en tjans på DR2…

  Kommentar by Revisoren — 31. marts 2020 @ 15:58

 15. Nu kommer “finkulturen” med hånden fremme, og forlanger kunstigt åndedræt/penge fra staten.
  I mellemtiden ligger der patienter på hospitalerne, angrebet af den kinesiske syge.
  De kæmper for livet, og det eneste de “finkulturelle” tænker på er flere penge.
  Kravet bunder sig vel egentlig i at man kan mærke tæppet skride under sine offentlige højt betalte lønninger.
  Oven i pandemien, kommer en gevaldig regning der skal betales af skatteyderne.
  Så må fedtet skæres væk fra de offentlige budgetter, herunder kultur.
  Staten har ingen penge, men kun skatteydernes tvangsudskrevne midler, og er der underskud i kassen, låner man på skatteydernes regning.
  Nu må man jo heller ikke forlange fra de “finkulturelle” en så simpel ting som konsekvens beregning.
  Et fy ord i disse kredse af unyttige snyltere.

  Kommentar by Finn A. Skov — 31. marts 2020 @ 19:17

 16. Få nu styr på proportionerne drenge: – Danmarks BNP 2019 er på 2.319.000.000.000. – Lige nu (kan selvfølgelig stige) er der bevilget 287.000.000.000 til diverse støtteordninger: I alt ca.12 procent af BNP – Hvis der optages et 10-årigt lån (i udlandet og eller udsteder statsobligationer) så vil de årlige rente/afdrag udgøre ca. 30.000.000.000 eller ca.1.3 procent af BNP – Vel ikke nogen katastrofe – Okay hvis vi antager at BNP for 2020 bliver halveret, så vi renter og afdrag stadigvæk udgøre 30.000.000.000 / ca. 2.6 procent af BNP, fortsat vel ikke verdens undergang? – Ret mig hvis jeg tager fejl!?

  Kommentar by T. Flodur — 31. marts 2020 @ 20:13

 17. Herfra får Joy Mogensen også min fulde opbakning.
  Der er dog visse områder der selvf. skal ha`ekstra opmærksomhed nemlig zoologiske haver hvor dyrene ikke skal hverken sulte eller vanrøgtes med mindre de skulle være i familie med dem på markederne i Wuhan der startede det hele.
  De må isoleres i Sandholmlejren og udvises hurtigst muligt.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 1. april 2020 @ 00:42

 18. Apropos kultur
  https://ekstrabladet.dk/sex_og_samliv/sexarbejdere-foeler-sig-svigtet-i-coronakrisen/8074321

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 1. april 2020 @ 00:54

 19. # hr. Flodur

  Den gamle afdankede marxist Mogens Lykketoft foreslår – ikke overraskende – i et indlæg i Berlingske i dag, at hæve skatterne, for at betale for “Coronakrisen”.

  Lur mig om ikke både Enhedslisten, SF, Gøglerpartiet og resten af Socialdemokratiet er rørende enige.
  Ja, selv Tulle-manden kunne sikkert lokkes med på den galej…

  Kommentar by Revisoren — 1. april 2020 @ 09:41

 20. Hvordan går det forresten med Joy Mogensens store ønske om at blive såkaldt “solomor”.

  Er hun blevet insemineret igen?

  Kommentar by Revisoren — 1. april 2020 @ 11:55

 21. Jeg tror du har ret T. Flodur 20:13. Dine tal ser rigtige ud. Desværre kan der komme et eftersmæk af corona-epidemien. Vi ser allerede nu en ekplosion i arbejdsløshedstallene, der viser at virksomhederne er på rekord økonomisk nedtur.

  Spørgsmålet er, hvor lang tid det tager for virksomhederne, at rejse sig igen? Det er der ingen, der ved i dag. Vores eksportmarkeder er også på rekord økonomisk nedtur. Hvor lang tid vil den vare? Det er der heller ingen, der ved i dag.

  Men al ting har en ende også corona-epidemien og dens økonomiske konsekvenser. Mit helt ukvalificerede estimat er, at det vil tage 5 år før vi er ‘på fode´ igen dvs før økonomien er tilbage på 2019-niveau og arbejsløshedsniveauet er tilbage på 2019-niveauet.

  Mange – især klimatosserne og de stadig troende post-marxister i venstrefløjspartierne – ‘fisker i rørte vande’. De udnytter ‘angsten’ i befolkningen til at forsøge at få folkelig tilslutning til deres ‘kommunistiske’ løsninger på krisen. De ser krisen – i deres sædvanlige marxistiske forklaringsmodel* – som ‘kapitalismens’ undergang, hvorefter det kommunistiske himmerige vil opstå.

  *”Karl Marx så arbejderklassen som den klasse, der i kraft af sin særlige stilling ville kunne samle sig om at erobre den politiske magt i staten. Hermed ville den kunne indføre socialisme, hvor enhver arbejdede og fik betaling efter evne. Denne fase kaldte Karl Marx også for proletariatets diktatur; et diktatur i den forstand, at flertallet, nemlig arbejderne og deres allierede, ville sætte deres krav igennem over for mindretallet af ejendomsbesiddere, kapitalisterne. I politisk forstand forestillede Karl Marx sig dette proletariatets diktatur som et demokrati. Dets historiske opgave var at gøre staten overflødig ved at afskaffe alle sociale klasser; når staten var smuldret væk, kunne kommunismen forstås som et samfund, hvor enhver arbejdede efter evne og modtog efter behov. Her ville der ikke længere være en sammenhæng mellem ejendom og indtjening eller mellem arbejde og indtjening, alles behov var legitime.” (klip fra ‘kommunisme’ i Gyldendals Den Store Danske)

  Kommentar by A-mad — 3. april 2020 @ 10:41

 22. A-mad — 3. april 10:41

  Tak for kommentaren A-mad – Lad os se hvordan tallene ser ud efter påske; hvis indlæggelser/antal dødsfald, falder eller stabiliserer sig, så har vi vel en ny situation(?) – Og lad os så, spændt, holde øje med den svenske model; hvis de klarer skærene hinsidan så styrker det vel optimismen?!

  Kommentar by T. Flodur — 3. april 2020 @ 16:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper