2. april 2020

Mirco Reimer-Elster om dækning af Trump: “… man vinkler ting for skarp/er for upræcis i sin dækning”

Donald Trump frygter at Coronavirussen vil koste 100.000-200.000 amerikanere livet, og selvom det lyder skræmmende, så svarer det nogenlunde til det tilsvarende danske estimat på mellem 1500 og 3000 døde. Sjælden ærlig kommentar til den løbende Trump-bashing af Mirco Reimer-Elster på Facebook.

“Her er et godt eksempel på, hvor medierne unødvendigt gør sig til skydeskive og angrebar for anklager om Trump-bias, fordi man vinkler ting for skarp/er for upræcis i sin dækning.

Nedenunder er, hvad præsidenten sagde til prognosen om antallet af corona-relaterede dødsfald i USA. Bid særligt mærke i delen, der er markeret med sort og rødt af mig, hvor Trump blandt andet siger, at ‘100.000 – er et forfærdeligt tal’.

Her er, hvordan Trumps lange svar er blevet opsummeret i store dele af den danske dækning af selvsamme pressemøde:

– Donald Trump mener, at USA har gjort et ‘godt arbejde’, hvis 100.000 til 200.000 amerikanere dør af coronasmitte.

– Hvis USA kan holde dødsfaldene nede på mellem 100.000 og 200.000 mod potentielle 2,2 millioner, vil det betyde, at vi har gjort et godt stykke arbejde, siger Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters om den indsats, der er blevet gjort. …

Ingen af gengivelserne er decideret forkerte.

Men det ville være synd at kalde dem for en nuanceret og retvisende gengivelse af essensen af Trumps udsagn, hvis man ikke som minimum gør læserne opmærksom på, at præsidenten altså også omtalte 100.000 døde som ‘et forfærdeligt’ tal’.”

(Donald Trump, 29. marts 2020; Foto: White House Gov)

Oploadet Kl. 00:52 af Kim Møller — Direkte link25 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109221/trackback

25 Comments »

 1. En dum-som-et-brædt-journalist (kvinde med skærebrænderstemme) spurgte, hvor mange døde er et acceptabelt nummer?

  Præsidenten kiggede lige på “den” og svarede:”NONE”.

  Kommentar by Iznogut — 2. april 2020 @ 01:21

 2. De 2,2 mio. døde amerikanere, hvis smitten får lov til at florere og man ikke giver zink og andre effektive behandlinger, er et minimumstal bygget på erfaringerne fra Wuhan. Men i Wuhan er der meget færre over 70 år end i USA. Også flere overvægtige og blodtryksforhøjede i USA, men måske færre lungesyge.

  I Lombardiet har det vist sig dødeligheden tilsyneladende er meget høj, hvilket dog mest skyldes at det i høj grad var plejepersonalet på hospitalerne som spredte virussen til de hospitalsindlagte.

  Kommentar by perhag — 2. april 2020 @ 01:28

 3. Jeg troede sku at Mirco Reimer-Elster var skarpere en det.
  Selvf. udtaler Trump at 100k – 200k “is a horrible number” men først efter at han har malet et nærmest apokalyptisk scenario op med over 10x så mange.
  Det er rent spin for at afbøde skaden ved hans indtil for nyligt katastrofale håndtering af krisen som han derved vil forsøge at vende til en “succeshistorie”

  Jeg håber at det amerikanske folk kommer så godt igennem det mararidt de i øjeblikket står overfor som de efter alt at dømme kun har set begyndelsen af i betragtning af at de er ca. 3 uger efter Europa.
  I amerikanske medier er Danmarks indsats blevet bemærket da det foreløbigt er lykkedes at flade kurven hvad der foreløbigt kke er lykkedes andre steder på den nordlige halvkugle
  .Vi må så håbe at det ikke er stilhed før storm.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 2. april 2020 @ 02:03

 4. hvert år (almindeligt år ) dør ca 250.000 pr år af “almindelig” influenza (lægerne er vist ved at finde ud af lidt mere om influenza…), se
  https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/infektioner/tilstande-og-sygdomme/virusinfektioner/influenza-saesoninfluenza/

  Kommentar by h.nielsen — 2. april 2020 @ 06:12

 5. ..burde lægerne (sundhedsstyrelsen ?)ikke have forudset coronaen/ og kommende virus-infektioner som følge af globaliserede verden ?
  Nedenstående link viser de seneste vira, som den globaliserede verden har bragt med sig:

  https://www.sundhed.dk/sundhedsfaglig/laegehaandbogen/infektioner/tilstande-og-sygdomme/virusinfektioner/influenza-saesoninfluenza/

  Kommentar by h.nielsen — 2. april 2020 @ 06:22

 6. Ja, det er overraskende at Mirco kan skrive sådan. Men selv han kan vel ikke blive ved med det åbenlyst uærlige arbejde.

  Kommentar by PerP — 2. april 2020 @ 08:21

 7. Jeg ville egentlig være komplet ligeglad med MSM’s Trump Derangement Syndrome og deres konstante løgne om Trump, hvis det ikke lige var fordi de har en ækel tendens til at smitte andre – og man derfor skal høre de samme løgne og “upræcise” anklager gylpet op fra venner og bekendte. Det tager meget, meget lang tid at rette på deres misforståelser. Sært nok er det kun sjældent det får dem til at føle, at MSM lyver for dem…

  Kommentar by Quark — 2. april 2020 @ 08:26

 8. Quark, ja det er dybt frustrerende at opleve hvor mange mennesker, der ikke selv kan danne holdninger, men blot ukritisk overtager, hvad MSM prædiker for dem. Hjernedøde får!

  Kommentar by Hr. Snusk — 2. april 2020 @ 08:55

 9. Amerikanerne er heldige, at de har en rigtig leder i spidsen.
  Allerede d. 31. januar stoppede han flytrafik fra Kina. Meget forudseende.
  I øvrigt midt under rigsretssagen. Kun en mand med et enormt mentalt overskud, kan gøre den slags. MSM anklagede ham for racisme !!!
  Da en fransk læge berettede om fantastiske resultater med malarielægemidlet hydroxyclorokin i behandling af corornapatienter, greb han den straks og fik FDA til at lave lynundersøgelser.
  Her i landet besluttede den politisk korrekte Sundhedsstyrelse, at iværksætte tilsvarende undersøgelser. Den barsler med resultater om et år !!!
  Der er mange læger rundt om i verden, der melder om fantastiske resultater, især når malariebehandlingen kombineres med et bestemt antibiotika.

  Kommentar by Sussi — 2. april 2020 @ 09:37

 10. Sundhedsstyrelsen er et skandaløst foretagende, og har været det 15-20 år i træk. Der må herske en særlig “kultur” hos de ansatte. Styrelsen fungerer så dårligt at det har kostet mange liv i tidens løb. Selv politikere og journalister kan have været blandt ofrene, eftersom et dårligt fungerende sundhedsvæsen med tiden er til skade for utallige mennesker i et land. Og nu er det jo så at sige styrelsen og Brostrøm & co. der har sluppet covid-19 løs på os og givet den vind i sejlene, med sin hovedløse håndtering af sagen. Men se billedet af Brostrøm tidligere her hos Uriasposten, hvor han ligner en søvngænger eller en patient med febervildelse og psykiske problemer. Så forstår man jo ligesom bedre hans “rådgivning” til regeringen.

  Kommentar by Bent A — 2. april 2020 @ 10:13

 11. Hvilken vinkel skal man se main stream medias løgne og fortielser ud fra? Hvor fra skal vi se Bullshit Bullshit Casting og deres uduelige børneopdragelsesprojekter? Hvordan skal vi se på talende hoveder i Dhimmi Radioen? Hvad skal vi mene om at de i hele deres eksistensperiode er blevet stopfodret med skatteyderes ejendom?
  Er de blevet mætte?
  hmm
  Når jeg siger forbyd skat,er det fordi det er det vigtigste forbud (som skulle være umisforståeligt nedfældet i grundloven) vi burde håndhæve.

  Kommentar by Nielsen — 2. april 2020 @ 10:44

 12. https://alvinology.com/2020/04/01/chinese-woman-anger-americans-after-buying-out-face-masks-in-central-florida/

  “It feels so awesome to buy all the masks! I didn’t leave a single mask for the Americans!”

  Kommentar by Hr. Snusk — 2. april 2020 @ 16:19

 13. Mirco´s arkikler, har været de eneste, blandt danske kommentatorer, jeg har gidet at læse her i Trumpæraen (altså fra massemedierne). Ligemeget om jeg er enig eller ej, er ikke-hadsk humor en høj kvalitet (og der er mange spøjse situationer omkring Trump) og ligemeget hvor højt jeg elsker Trump er kritik af magthaverne nødvendig, men 99% er endt i rent had. Jeg husker ikke lige om det var en chat eller tråd, hvor han sagde at på det universitet han var tilknyttet, var positive ytringer lig med en fyreseddel og i samme ombæring nævnte han at mange danske medier havde forsøgt at få tilknyttet journalister, som var neutrale omkring Trump, men de havde været umulige at opdrive…

  Kommentar by SaneGoo — 2. april 2020 @ 17:10

 14. Jeg kan som udgangspunkt godt lide Trumps politik og anser han som USAs bedste præsident i historien, men som menneske virker han klam og ækel.

  En bully. Og en tøsedreng. Er sikker på, han i skolen ville være ham, der mobber de mindre heldig børn. Og hvis et af hans ofre ville rejse sig mod ham og smække han i gulvet, så havde sikkert betalt dine medløbere og medmobbere til at beskytte ham (sikkert mod lidt håndører).

  Donald John Trump er diagnosticeret som klassisk patologisk løgner og narcissist i sværeste grad med små strejf af sociopatiske tendenser. Hans nedladenhed, hans mimik omkring spastiske lammede, hans laven om på stemmen, konstante øgenavne på fjender, hans attention span på under 120 sekunder selv under ekstremt følsomme CIA, State Department, NSC og FBI briefinger om forhold af nationalsikkerhedsmæssig betydning. Bare det i ramme alvor at kalde sig selv A Very Stable Genius. Yeeeeezuz fucking Christ.

  Men værst er dog mandens løgne, mange af dem og i en lind strøm. Hele tiden. Og hans evne til ALDRIG NOGENSINDE I VERDENSHISTORIEN at ville indrømme en fejl. Aldrig!

  Det er ALTID de andres skyld, en eller andens skyld, lige meget hvem, bare det ikke er Trump. Eksemplerne er legio, forbyd islam i Trumpland og forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 2. april 2020 @ 17:37

 15. Mere Trump Derangement Syndrome:

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8169891/MSNBC-star-Rachel-Maddow-ridiculed-claiming-hospital-ship-Mercy-weeks-New-York.html

  “Rachel Maddow said that the ships would not arrive for weeks on her show. Her pronouncement was part of a segment decrying the Trump administration’s reaction to the global pandemic. The USNS Mercy arrived in the Los Angeles area on Friday.”

  Og da skibet var ankommet skete dette:

  ht tps://cbsaustin.com/news/coronavirus/feds-man-intentionally-derailed-la-train-near-hospital-ship-1

  “A train engineer [Eduardo Moreno] intentionally drove a speeding locomotive off a track at the Port of Los Angeles because he was suspicious about the presence of a Navy hospital ship [USNS Mercy] docked there to help during the coronavirus crisis”

  Kommentar by Hr. Snusk — 2. april 2020 @ 20:02

 16. Kommentar by NotariusUmulius — 2. april 2020 @ 17:37
  Spot on for det meste.
  Stort set alle med økomonisk indsigt er enige om at han overtog en langsigtet økonomisk politik som Obama udformede efter at ha´ rejst landet ovenpå en finanskrise recessionen og lige siden har redet komfortabelt på bølgen af.
  Men en dygtig manipulator det er han så sandelig.
  At kunne vende sine egne løgne som medierne beskriver til at det er dem der lyver overgår hvad verden indtil nu har oplevet af illusioner.
  Houdini ville føle sig som en ren amatør

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 3. april 2020 @ 01:12

 17. Derfor er han så vild med Fox papegøjerne der stort set kun snakker ham efter munden.

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 3. april 2020 @ 01:53

 18. tak for info h.nielsen 06:12. Jeg kunne ikke finde det tal du nævner? “hvert år (almindeligt år ) dør ca 250.000 pr år af “almindelig” influenza”.
  I linket til sundhed.dk, du citerer, fandt jeg dette “I USA bliver over 110.000 hvert år indlagt på sygehus, og ca. 20.000 dødsfald bliver tilskrevet influenza”. Lidt svært at tolke præcist. Måske er de 110.000 dem der bliver indlagt på sygehus og dør. 250.000-110.000=140.000 amerikanere dør måske årligt af influenza uden at blive indlagt på sygehus?
  Hvad med den dødeligheden i Danmark af de ‘normale’ influenzaepidemier?
  Fra demografien mener jeg at kunne huske en ‘overdødelighed’ typisk om vinteren pga influenzaepidemier på 2000-3000. Mest gamle.

  Jeg googlede denne info hos Statens Serum Institut: “Influenzasæsonen – opgørelse over sygdomsforekomst 2017/18. Senest redigeret den 27. juli 2018
  I løbet af årets influenzasæson var der en signifikant forhøjet influenzarelateret dødelighed i perioden fra uge 9 til uge 15, 2018. Den samlede estimerede overdødelighed relateret til influenza for hele 2017/18-sæsonen var på 1.644 dødsfald. Dette er den højeste samlede influenzarelaterede dødelighed observeret i en sæson siden 2010/11, som er perioden omfattet af analysen. Den influenzarelaterede dødelighed varierer i forskellige aldersgrupper i de forskellige sæsoner alt efter, hvilke influenzavirus der har været i omløb. Blandt voksne i alderen 15-64 år og de ældre på 65 og derover sås i 2017/18 den højeste dødelighed i hele perioden omfattet af analysen, hvorimod der blandt de yngre aldersgrupper har været sæsoner, hvor dødeligheden har været højere.”

  Kommentar by A-mad — 3. april 2020 @ 07:53

 19. OBS!”Den samlede estimerede overdødelighed relateret til influenza for hele 2017/18-sæsonen var på 1.644 dødsfald.”

  Kommentar by A-mad — 3. april 2020 @ 08:07

 20. Det er desværre sandheden:

  Præsident Trump er en patologisk løgner og narcissist.

  Bare se og hør på ham i The James S. Brady Press Briefing Room hver dag, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 3. april 2020 @ 08:54

 21. Lever vi efterhånden i Nord-Korea?

  Det viser sig nu, at TV2 Fake News havde opfordret små uskyldige skolebørn til at stille sig op for rullende kameraer, og skamrose Skrigeskinkens indsats under Coronakrisen.

  Kommentar by Revisoren — 3. april 2020 @ 12:45

 22. Kommentar by A-mad — 3. april 2020 @ 08:07
  En sæson der varer helt op til 5 mdr. !!!
  Et tal der svarer til hvad New York city har oplevet på lidt over 1 uge.
  For at pirre din tal fetish så er der alene I New York city med 8,6 mill. indbyggere 1562 døde
  Storbritanien som også havde svært ved at komme ud af hængekøjen 66,4 mill /2921

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 3. april 2020 @ 14:32

 23. Per Henrik Rasmussen 14:32. Du misforstår både tallene og intentionen. Det var almindelig info om variationerne i den sædvanlige årlige overdødelighed af influenzaepidemierne. Der var ifølge Statens Serum Institut i influenzasæsonen 2017/18 en OVERdødelighed pga influenzaepidemien. Det var netop den epidemi. Og ja, Statens Serum Institut opgør det årligt i den relevante ’sæson’. Det nævnte er antallet af influenzdøde i efterårshalvåret 2017->forårshalvåret 2018, der giver den overdødelighed på 1.644. Et højt tal sammenlignet med corona-dødstallene indtil i dag? Det synes jeg, i hvert fald. Jeg har svæt ved at tro, at corona-dødstallene kommer meget højere op. Det håber jeg ikke. Men andre kan jo se anderledes på det?

  Og nej, det har ikke noget at gøre med de aktuelle antal døde af coronavirus, men jeg synes det sætter det nuværende danske corona dødstal på 139* i en slags perspektiv?

  *”Udbrud med COVID-19. Her har vi samlet vores information om udbruddet af COVID-19, som begyndte i Wuhan i Kina i begyndelsen af januar. Siden opdateres løbende. Tal for dødsfald i Danmark er opgjort den 3. april kl. 12.00. Opdateret den 3. april kl. 13.00. Kilde: Statens Serum Institut”

  Kommentar by A-mad — 3. april 2020 @ 15:21

 24. Trump er sociopat, borderline eller psykopat, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 3. april 2020 @ 19:18

 25. lol ^

  Det blodrøde TV2 er selvfølgelig allerede i gang, med at mene arbejdsløsheden kan koste Trump sejren. Den globale magtelite er overalt, også Danmark er inficeret med deres daglige spin og den sygdom er langt farligere end nogen virus. Ja, man skulle ligefrem tro Corona var opfundet til lejligheden, et sidste desperat forsøg på at standse Trump og redde den korrupte sump.

  Kommentar by LarsB — 3. april 2020 @ 22:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper