9. april 2020

Magisterbladet holder mikrofonen for socialister et al: “Er covid-19 nyliberalismens dødskys?”

Epidemien beviser blandt andet, at Liverpool er det bedste fodboldhold i England, at Beatles er bedre end Stones, ja, kart sagt, beviser den alt det ‘jeg hele tiden har ment’, ironiserer Henrik Dahl. Den suveræne nationalstat træder i karakter i disse uger, men uvist af hvilken årsag vælger Magisterbladet at spørge en række socialister om deres holdning til det de kalder ‘nyliberalisme’. Fra Magisterbladet.dk – Staten genfødt: Er covid-19 nyliberalismens dødskys?.

“Mange økonomer drager sammenligning med krige, når de skal forklare den aktuelle situation. De peger også på en afgørende forskel. Vi er i krig mod Covid-19, og hele samfundet er sat ind. Men denne gang er værktøjet ikke mobilisering, det er en omfattende demobilisering. Vi har lukket os selv inde og økonomien ned.

Som den engelske økonomihistoriker Adam Tooze har skrevet i The Guardian: ‘Vi har med fuldt overlæg iværksat en af de mest alvorlige recessioner nogensinde’.

Hans pointe er, at vi med en ukendt omkostning har prioriteret liv og fællesskab over økonomisk logik. Dermed udfordrer vi det dogme, der siden 1990’erne har gjort markedet til det udgangspunkt, som alle institutioner, ikke mindst staten, var indrettet efter.

den politiske kommentator Lars Trier Mogensen har peget på, at Mette Frederiksen (S) har genskabt troen på en stærk og social velfærdsstat, forudser Ove Kaj Pedersen, at krisen vil føre til en større regulering af markedskræfterne og større accept af statslige indgreb fremover.

Økonomiprofessor emeritus Jesper Jespersen er knap så opmuntret. Han har svært ved at se, at det politiske system pludselig skulle være parat til at tilbagerulle ‘de seneste 30-40 års liberale fejltagelser’.

‘Min erfaring har vist mig, at der er en betydelig træghed i tænkemåder, og konkurrencestaten kom ikke overnight. Velfærdsstaten blev allerede kritiseret i 1970’erne, men vi skal helt op i 1990’erne, før det slog igennem i dansk økonomisk politik. Så man skal passe på med at lade sig forblænde af et øjebliks overraskende begivenheder. …

Jesper Jespersens pointe er, at danske regeringer i ly af finanskrisen hovedsageligt fulgte det nyliberale dogme om, at udbuddet af arbejdskraft kan forøges ved at reducere velfærd gennem skattelettelser og forringelser af dagpenge og kontanthjælp. Modsat vil en keynesiansk tilgang indebære øgede offentlige udgifter i nedgangstider for herigennem at stimulere økonomien og øge efterspørgslen efter arbejdskraft.

Og selvom et enigt folketing godt nok lige nu pumper milliarder ud i økonomien i form af hjælpepakker, advarer Jesper Jespersen mod proportionsforvrængning.

‘Jeg sidder med en fornemmelse af, at man i hvert fald ikke underdriver det, staten gør. Hvis man lægger tallene sammen, kommer man op på 287 mia., men de 221 mia. er reelt blot udskudte skatter og moms samt garantier for virksomheder, altså ikke ekstra penge, men et midlertidigt sikkerhedsnet. …’

Andre er mere forhåbningsfulde. På venstrefløjen mener Pelle Dragsted, tidligere medlem af Folketinget for Enhedslisten, at coronakrisen kan resultere i en ny epoke med ’grøn keynesianisme’.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109366/trackback

34 Comments »

 1. Pas på everybody! Socialisterne vejre morgenluft! Fuldstændigt som diverse religiøse dommedagsprofeter, så tror de, at nu kommer deres utopia, nu vil frelsen komme!
  Pas på — pas på utopier medfører altid tyranni, og når jeg sige altid, mener jeg altid!

  Kommentar by Den Nervøse — 9. april 2020 @ 21:45

 2. Kan covid-19 ikke nærmere være de skandinaviske socialisters dødskys til deres egne befolkninger? I Norge, Sverige og Danmark har magthaverne ikke gjort sig de store anstrengelser for at beskytte borgerne bedst muligt mod covid-19. Særlig i Sverige og Danmark har sundhedsmyndighederne reageret slapt, langsommeligt og så amatøragtigt, at det har haft unødvendige milliardudgifter, mange syge og en del meningsløse dødsfald til følge.

  Det ligner måske at Mette F regeringen har grebet dygtigt og håndfast ind, trods visse mangler, men pga. dårlig vejledning fra S-S risikerer regeringen nu at sætte det hele over styr. I stedet for at lytte til Brostrøm og sundhedsstyrelsen, burde Mette F og Heunicke lytte til institutleder, mikrobiologi professor og virus-ekspert Kristian G. Andersen, USA. KGA fraråder med solide argumenter at åbne op allerede i næste uge. For sker en oplukning for tidligt, kan det risikeres at epidemien blusser op og kommer ud af kontrol i lang tid.

  Kommentar by Bent A — 9. april 2020 @ 22:01

 3. Som jeg tidligere har skrevet (på OT), så ligner meget af regeringens corona-håndtering noget, der passer uhyggeligt godt, ind i de røde ismers bagtanker.

  Kommentar by M.S. Carstens — 9. april 2020 @ 22:37

 4. Det spørgsmål jeg stiller mig selv er hvorfor er der intet borgerligt modtryk imod den røde klimakamp?
  Skal venstrefløjserne virkelig uimodsagt have lov til at sætte klimadagsordenen?
  Vi (Danmark)er så små og ubetydelige i det store regnskab at vi ikke kan gøre nogen forskel overhoved. Så hvorfor gøre noget når det er ren symbolpolitik.
  Pengene kan bruges på så meget andet fornuftigt som f.eks sænkning af bilafgifterne og skattelettelser.

  Kommentar by Zenobia — 9. april 2020 @ 23:07

 5. Zenobia — 9. april 2020 @ 23:07:

  Alle de nu genvalgte “borgerlige” partier, er gennemsyrede af RV.

  Det er derfor jeg ofte skriver RV+.

  Kommentar by M.S. Carstens — 9. april 2020 @ 23:18

 6. NB er det eneste normale og borgerlige parti i de utilpassede smølfers og zombiers borg. SK kom ikke ind, men hvordan blev stemmesedlerne optalt? Og hvad med Astrid Krags mystiske 2½ år lange forbud mod indsamling af vælgererklæringer? Vores demokrati er blevet et mystisk, uforståeligt, bizart og blodrødt fænomen.

  Kommentar by Bent A — 9. april 2020 @ 23:39

 7. Ganske som socialisme aldrig har været praktiseret i længere perioder nogetsteds, så gælder det samme økonomisk liberalisme.

  De vestlige lande er nogle af de værste til at foregive fri konkurrence, hvor virkeligheden er at der tjenes penge på at undgå den frie konkurrence.

  Endnu værre er at kæmpefirmaer via korruption og ret skjulte magtstrukturer er med i den øjeblikkelige biologiske krigsførelse, hvor det lader til den hovedansvarlige er Bill Gates:

  https://banned.video/watch?id=5e8c9ef7475781009430c49d

  Kommentar by perhag — 10. april 2020 @ 00:24

 8. Vi mangler et ægte højre-orienteret parti, som fokuserer på dansk identitet, etnicitet, tradition, vestlig kultur, traditionelle familier og værdier etc.

  Et parti, som vil gøre op med ikke blot massindvandring og multi-kultur, men også promoveringen af degenereret (usund/unaturlig) adfærd og værdier.

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. april 2020 @ 00:35

 9. * MS Carstensens 23:18
  Du kan da vel ikke mene at NB. er gennemsyret af RV? Men i øvrigt er jeg enig. Specielt Venstre er efterhånden en RV klon, og det sammen kan man desværre sige om det knap så Konservative og knap så folkelige Konservative Folkeparti!
  Ellers er utrolig mange partier udbrydere af RV fra Alternativet over LA til Stram Kurs!
  Fælles for alle udbryderne er at de formodentlig ikke kommer ind ved næste valg. Gid man kunne sige det samme om moderpartiet!

  Kommentar by Den Nervøse — 10. april 2020 @ 05:57

 10. Perhag 00.24: Der er en film hvor Bill Gates i 2015 advarer om at pandemier vender tilbage med mellemrum, og hvor han opfordrer alle lande til at have et beredskab mod at komme i samme situation som dengang den spanske syge slog mellem 50 og 150 millioner mennesker ihjel. Se hodjanernes blog. En anden film fra samme år med en italiensk læge advarer om at kineserne er i gang med risikable og farlige eksperimenter i et laboratorium for biologisk krigsførelse. Virus- eller bakterie-epidemier har hærget menneskeheden igen og igen de sidste 10.000 år. Kun få lande tog advarslerne alvorligt. De begyndte at poppe op for omkring tyve år siden, så der har været god tid til at forberede sig. I Stockholm valgte man ligefrem bevidst at blæse advarslerne en lang march, og resultatet er katastrofalt.

  Kommentar by Bent A — 10. april 2020 @ 06:42

 11. Inderst inde er vi alle kommunister, der tror på det gode i mennesket. Vi er ikke onde kapitalister, der snyder og bedrager. Derfor vinder kommunismen. Kommunismen vil sejre og herske med proletariatets diktatur, som er en politistat med Gulaglejre. Den kommunistiske politistat kan til sidst ikke klare at overvåge, undertrykke og fængsle så mange og så gør folket oprør og genindfører kapitalismen.

  Kommentar by A-mad — 10. april 2020 @ 07:59

 12. Nu hvor den sædvanlige medieblæst om ingenting og ligegyldigheder er taget så kraftigt af, så kan man så meget bedre se, at socialnazifascikommu’erne egentlig ikke har noget at byde på…
  Og derfor ævler de rådløst mens de piller sig og kikker nervøst i pensionsaftalen..

  Kommentar by Hul igennem? — 10. april 2020 @ 09:18

 13. Sober artikel i magisterbladet.dk af Thomas Bøttcher. Den gengiver mange forskellige perspektiver på de mulige konsekevenser af corona-krisen, f.eks. af ophavsmanden til begrebet “konkurrencestaten”, Ove Kaj Pedersen, Berlingskes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen, som har bebrejdet nationalbankdirektør Lars Rohde for at lege “julemand” og lederen i Financial Times. Ingen af dem er socialister.

  Et tankevækkende citat fra artiklen af Rune Møller Stahl, der forsker i økonomisk historie ved Københavns Universitet:

  “Jeg kan godt forestille mig, at man vil diskutere, om sådan noget som medicinproduktion eller sundhedsforskning er smart at have på private hænder. Havde Bjarne Corydon været finansminister i dag, ville han næppe have solgt Statens Serum Instituts vaccine-produktion til Saudi-Arabien.”

  Kommentar by np — 10. april 2020 @ 09:20

 14. Hvad Delle Pragsted udtaler fra vinkælderen i palæet på Amicisvej 17, Frb C er vel bare det sædvanelige opium for folket, egnet til at fylde hans lommer til den næste polakmodernisering?

  Kommentar by Hul igennem? — 10. april 2020 @ 09:31

 15. Problemet med dagens velfærdssocialisme er, at den er fødekilde for en horde af ubrugelige jubelidioter og tilrejsende parasitter, som igen er stemmekvæg for velmenende socialistiske politikere.

  Mon ikke det er en samfundsmæssig dødsspiral på den lange bane ?

  Kommentar by Bilka — 10. april 2020 @ 10:07

 16. Ret enig med 4,5,6,7, og 8
  Der var ikke nok der ved indførelse af indkomstskat, ejendomsskat, skat og afgifter på alt og omsætningsafgift oveni, fik det stoppet.

  Der var gennem de mange år ikke private kald det borgerlige kræfter der kunne få et stærkt alternativ etableret og være svaret på stadig flere områders afhængighed af en lidet fornuftig struktur og organisering af samfund og erhverv.
  Kort sagt- sygt.

  Kommentar by Peter Buch — 10. april 2020 @ 10:45

 17. Statens vaccine-fabrik og serum-institut er ikke længere statens, eftersom tre kvindelige ministre plus Corydon solgte-forærede disse livsvigtige institutioner væk til Saudi-arabien. “Handelen” efterlod skatteborgerne med et tab på over en milliard kr., og udsatte sundheds-sikkerheden for at forsvinde under fødderne på befolkningen. Et større direkte angreb på folkesundheden fra politisk hold er ikke set i Danmark nogensinde før.

  Hvem der er socialister nu om dage, og hvem der er borgerlige, kan være svært at afgøre. Grænserne er flydende. Og mange politikere som er borgerlige udadtil, er ræverøde indeni.

  Kommentar by Bent A — 10. april 2020 @ 12:50

 18. Den Nervøse — 10. april 2020 @ 05:57:

  Bemærk, at jeg skrev “de nu genvalgte partier”. NB hører ikke til de genvalgte.
  – og er heldigvis heller ikke ramt af RV+ inficeringen *SS*

  Kommentar by M.S. Carstens — 10. april 2020 @ 13:16

 19. Jamen Bent, Corydon blev jo belønnet med en fed stilling hos McKinsey Group, som er ejet af (((Goldman-Sachs))). Noget for noget, ikk?

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. april 2020 @ 14:52

 20. Ja, der er udkommet en bog om Corydon, der efterlader Corydon (og Helle T-S) i en noget forpjusket tilstand. Lidt som gæs eller påfugle som har fået de fleste fjer pillet af.

  Kommentar by Bent A — 10. april 2020 @ 15:37

 21. #16
  ..Og pengene er af mange små kanaler og bifloder endt i IDF..

  Kommentar by Hul igennem? — 10. april 2020 @ 15:40

 22. For ligesom Corydon’s loyalitet ikke helt ligger i Danmark, således ligger Goldmann-Sach’s loyalitet heller ikke helt i USA..

  Kommentar by Hul igennem? — 10. april 2020 @ 15:48

 23. Hul igennem: IDF?? Israeli Defence Force, men det er vel ikke det du tænker på her?

  Vil tillade mig at påstå eller fastslå en ting: Det er hul i hovedet at S-S har rådet regeringen til at åbne op om få dage. Smittetallet er højt lige nu, og det skal først i bund, iflg. en række læger, fagfolk og virus-eksperter som er helt uenige med Brostrøm og S-S. At åbne vuggestuer, børnehaver og skoler netop nu har intet at gøre med en forsigtig og kontrolleret oplukning, tværtimod.

  Kommentar by Bent A — 10. april 2020 @ 16:02

 24. #20 Hul Igennem, nej IDF finansieres af amerikanske skatteydere gennem de grotesk store årlige overførsler fra USAs skiftende regeringer.

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. april 2020 @ 16:41

 25. Bent A. Er du opmærksom på, at mindst 90 procent er ikke det mindste påvirket af den kinesiske syge og de svært “angrebne” tilfælde kan kureres på 8 timer med en kombi af Hydroxychloroquine, antibiotika og Zink tabletter?

  PLANdemic er et skuespil. Planlagt af bl.a. Bill Gates.

  Kommentar by Iznogut — 10. april 2020 @ 18:14

 26. Statens Seruminstitut ejet af sauderne har gjort et bedre arbejde med at orientere om epidemien end Sundhedsstyrelsen under kontrol af WHO.

  De burde jo have sat en stopper for kinesiske studerende og arbejdere på vej tilbage til Europa fra det kinesiske nytår. I stedet meddelte WHO at det ville være stigmatisering af kinesere at sætte dem i karantæne eller teste dem for virussen.

  Desuden er det vigtigt at få frem at dette Sars-2-virus er laboratorieskabt, hvilket sagkyndige kan se ved at studere virus i et elektronmikroskop. Desuden blev der slet ikke på markedet i Wuhan solgt hesteskoflagermus, hvorfra coronadelen af virus stammer.

  Kommentar by perhag — 10. april 2020 @ 18:23

 27. # 4 Zenobia

  “Det spørgsmål jeg stiller mig selv er hvorfor er der intet borgerligt modtryk imod den røde klimakamp?”

  Det HAR du selv givet svaret på i dine tidligere indlæg. De “borgerlige” har travlt med at være pæne. Vi må endelig ikke være lige så skrupelløse og brutale som vores modstandere, “så bliver vi bare ligesom dem”.
  De “borgerlige” insisterer på at overholde alle spilleregler mens vore modstandere bruger alle de beskidte kneb de kan finde på.
  Derfor er de “borgerlige” altid i defensiven og hvis man er det, er det kun et spørgsmål om tid før man taber.

  Kommentar by Danskeren — 10. april 2020 @ 19:19

 28. Iznogut, og det fungerer tilsyneladende ret godt for dem. Bare se på k.m. i Off Topic i øjeblikket. Han VIL ikke forholde sig til fakta, fordi frygtpropagandaen har fået tag i ham. Vil hellere slå budbringeren ihjel, selvom jeg faktisk prøver at hjælpe ham ud af frygtens greb.

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. april 2020 @ 19:25

 29. Information om hydroxychloroquine bliver undertryk på sociale medier, fordi det, på forhånd, var bestemt at Bill Gates skulle komme som en frelsende engel med sine forbandede vacciner.

  Kommentar by Hr. Snusk — 10. april 2020 @ 19:27

 30. Kommunisterne ser corona-epidemien som et varsel på kapitalismens undergang, som bevis på kapitalismens ondskab, og jeg kunne blive ved. Det er interessant, og lidt skræmmende, at observere i disse tider, hvor dybt religiøsiteten ligger forankret i den menneskelige psyke. Der har i øvrigt vist sin en ny komet, C/2019 Y4 (ATLAS), på himlen tilbage i december, og var det ikke lige der, det startede? Så, jo, den er god nok! Det bliver sikkert også snart Rasmus Paludans skyld at coronaen har ramt os … (de troende har altid haft brug for djævlefigurer, og Pia og Tulle er blevet for håndtamme til at være brugbare ondskabssymboler længere). Der er ikke langt til at man griber ud efter det ultimative værnemiddel, sølvpapirhatten, når man følger med i nyhederne i disse tider. Medierne og deres journalister viser sig også fra deres værste side, selv om man ikke troede det kunne blive være. Intet er for faktaløst, selvmodsigende eller ligegyldigt til en historie, blot der kan stå corona i overskriften. Man græmmes.

  Kommentar by JMR HH Jr — 10. april 2020 @ 20:08

 31. Så lykkedes det socialisterne Hanne Vibeke Holst og Peter Lund Madsen at propagandere for at corona-krisen og klimakrisen hører sammen, og at det viser at der er brug for mere EU. Iøvrigt er det påfaldende så tit DR er mikrofonholder for Enhedslisten og de Radikale. Og at radioaviserne tiere og tiere bruger tiden på infantilt pjat.

  Kommentar by Bent A — 10. april 2020 @ 21:06

 32. Ærede Hr. Snuske (basse) jeg har noteret mig dit flid og jeg ser dig i et nyt lys.
  Tak.

  Sejr for patrioter og mennesker i helhed.

  Kommentar by Iznogut — 10. april 2020 @ 21:06

 33. #27: Danskeren — 10. april 2020 @ 19:19:

  Helt enig! De såkaldt “anstændige borgerlige” er totalt ubrugelige og på nogle måder en værre modstander end venstrefløjen.
  Disse “cuckservatives” vil hellere tabe “med anstændighed” end gøre, hvad der skal til for at vinde – det er ulideligt at være vidne til.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. april 2020 @ 00:15

 34. Kommentar by Danskeren — 10. april 2020 @ 19:19.

  Bingo! Vi har en vinder her!!

  Kommentar by Kimski — 12. april 2020 @ 12:22

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper