24. april 2020

Mikael Jalving: “Bibelselskabets generalsekretær er kendt for at nære palæstinensiske sympatier…”

Mikael Jalving kommenterer Bibelselskabets nye Bibel – Israel fjernet fra Det Nye Testamente.

“Selskabet, anført af Birgitte Stoklund Larsen, forsvarer sig med, at fjernelsen af Israel i Det Nye Testamente er sket af rent kommunikative årsager. Hvis man havde fastholdt betegnelsen Israel, kunne nye læsere forveksle stedet med staten Israel, og den går ikke i 2020, mener hun.

Javelja. Men hvad så med Egypten? Libyen? Libanon? Syrien? Jordan? Disse navne må åbenbart godt videreføres i Bibelen af i dag. Hvorfor er lige præcis Israel helt anderledes?

Et kvalificeret gæt kunne jo være, at Bibelselskabets generalsekretær er kendt for at nære palæstinensiske sympatier og så sent som i 2016 i en kronik i JP – forfattet sammen med den ræverøde biskop i Haderslev, Marianne Christiansen, og den ræverøde domprovst ved Københavns Domkirke, Anders Gadegaard – placerede ansvaret for Israel-Palæstina-konflikten hos israelerne og frikendte palæstinenserne for at have spillet en rolle i optrapningen af konflikten.

Den kronik grinede vi meget af dengang, men nu kommer hævnen. Israel er pist borte.”

(Birgitte Stoklund Larsen mfl. i Jyllands-Posten, 1. januar 2016)

“Vi, der for et øjeblik befinder os på den forkerte side af muren om Betlehem, er gæster fra danske kirker. Vi rejser som repræsentanter for Det Mellemkirkelige Råd, Folkekirkens Nødhjælp og Danske Kirkers Råd for at se på det humanitære hjælpearbejde og høre om forholdene for de palæstinensiske søsterkirker. …

Checkpointet ved Betlehem er blot et af tegnene på den ualmindelige tilstand, som er blevet hverdag i Israel og Palæstina. Alle fredsprocesser er kæntret. Palæstinenserne på Vestbredden er i dag de facto et folk i husarrest, og den israelske besættelse håndhæves ifølge bl. a. FN i åben strid med international humanitær lovgivning, som staten Israel har tilsluttet sig. Hvad situationen gør ved folk, fik vi et klart indtryk af gennem samtaler med kirkefolk og andre, der arbejder med menneskerettighedsspørgsmål.” (Birgitte Stoklund Larsen, Anders Gadegaard og Marianne Christiansen i Jyllands-Posten, 1. januar 2016: ‘I har set -og er nu nødt til at fortælle’)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109635/trackback

90 Comments »

 1. Folkekirken er besat af kommunister og antisemitter

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 24. april 2020 @ 12:20

 2. Thomas Åberg er en særdeles ubehagelig svensker: https://www.friatider.se/joakim-lamotte-atalas-grovt-fortal-av-nathatsgranskaren

  Kommentar by Nielsen — 24. april 2020 @ 12:20

 3. Det er nok ikke sympatier for noget som helst, der styrer hende. Nok snarrer almindeligt had mod en bestemt personkreds.

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 24. april 2020 @ 12:29

 4. Grunden til at mange Danskere tror Israel er en krigsforbryder i Mellemøsten skyldes disse løgnespredere får lov til at sprede deres løgne i de statsstøttede løgnemedier, hvis Søren Espersen DF formaster sig til at forsvare Israel, så får han samtlige socialister og kommunister på Christiansborg plus de forskellige pestilenske foreninger på nakken godt hjulpet af de statsstøttede løgnespredende medier, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 24. april 2020 @ 12:43

 5. Marianne Christiansen, Anders Gadegaard og Birgitte Stoklund Larsen er tilsyneladende besatte af onde ånder og marxistiske vrangforestillinger. Mon ikke der er brug for noget djævleuddrivelse eller psykiatrisk behandling? Eller er de bare historieløse, så noget pligtlæsning og lektiehjælp kunne rette op på de mange misforståelser de render rundt med?

  Kommentar by Bent A — 24. april 2020 @ 12:54

 6. Som dansker og vesterlænding kærer jeg mig Danmark og andre Vestlige lande, IKKE om diverse mellemøstlige lande og deres konflikter.

  Kommentar by Peter Nielsen — 24. april 2020 @ 12:56

 7. Almindeligt jødehad er vel en etableret del af venstrefløjens medlemmer. Mener aldrig jeg har observeret andet. At de så bliver sure når man kalder dem nazier kan jeg ikke rigtigt tage mig af!

  @ Peter Nielsen — 24. april 2020 @ 12:56

  Hæ hæ Peter, Verden og dermed Vesten ville være fattigere og dårligere stillet uden Israel. Så der er god grund til at “kærer” sig om Israel :)

  Kommentar by Santor — 24. april 2020 @ 13:19

 8. Hvad med at have kaldt Israel med det oprindelige navnet Kaanan.

  Det er jo historie forvanskning hvis Israel er slettet fra biblen.

  Man siger sejrherren skriver historien hvilket er ret ildevarslende i dette tilfælde.

  Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 13:33

 9. Vi vil se meget mere af sådanne tiltag de kommende år, de sidste krampetrækninger fra 68erne inden de for alvor går på pension og bliver glemt.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 14:08

 10. #7 Hvad er det helt præcis at Israel har givet vesten?

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 14:09

 11. ER KOMMUNISTERNES modvilje mod Israel årsagen til at Brostrøms og sundhedsstyrelsens sendrægtighed og modstræb mht. at tage den nye israelske coronabehandling og medicin i brug? Selvom den har haft stor succés og har helbredt 99 af 100 alvorligt syge patienter.

  Kommunisten Brostrøm har jo tidligere vist at han er meget utilbøjelig til at tage imod råd og hjælp fra WHO, Tyskland og Sydkorea. Hans ignorance har kostet dyrt. Hvordan kan nogen stadig have tillid til denne arrogante mand der altid synes at være klogere end alle andre, og som har gættet forkert næsten hvergang han har gættet sig frem.

  Iflg. DR er det nu et problem for politiet når unge sidder 3-8 personer på et tæppe i Kongens have eller ved Amagerstrand. Men Brostrøm har jo sagt OK for forsamlinger på 1000, 100 og 10 personer, og har sagt at man gerne må dyrke corona-sex, hvis man nøjes med at smitte 1 person ad gangen. Sundhedsstyrelsen går ind for sex, sagde bøssen i radioen for et par dage siden.

  Og han er stadig tilhænger af åbne grænser.

  Kommentar by Bent A — 24. april 2020 @ 14:09

 12. #10 De har vel givet os masser af krige og ballade?
  Inden Israel var Mellemøsten et ret fredeligt sted, der gav eksotisk inspiration til eksempelvis Tivoli og var kendt for 1001 nats eventyr med Aladdin, Ali Baba og de 40 røvere og Sindbad Søfareren. Israel er naturligvis ikke den eneste forandring der er sket i Mellemøsten som Briterne og Amerikanerne har stået bag.

  Kommentar by Zatopek — 24. april 2020 @ 14:51

 13. Det er nok svært at stille alle tilfreds. Den autoriserede bibeloversættelse fra 1992 blev også kritiseret ved sin fremkomst.

  Når man er kristen, tror man på, at Jesus komme forudses i Det Gamle Testamente. Oversætterne af 1992-udgaven blev beskyldt for at gå den kirkelige højrefløjs ærinde ved at tilpasse Det Gamle Testamente til Det Nye Testamente og det tolkning af skriftsteder i Det Gamle Testamente.

  Folkeudgaven af Bibelen fra 2020 er en slag pixi-bog, ikke i længde, men ordvalg, for at en ny generation også skal få lyst til at læse verdens klogeste bog. Noahs ark er blevet til Noahs skib. Hvis man har det svært ved det, kan man altid læse den autoriserede udgave fra 1992. Studiebibelen er den autoriserede oversættelse med indledninger og kommentarer. Den er super.

  Kommentar by np — 24. april 2020 @ 15:07

 14. > KineserSnot 14:09

  For eksempel en imponerende mængde Nobelpriser af den hårde slags, ikke ‘freds- og litteraturpriser’.
  Du må selv gætte, hvor mange af den slags priser de utallige arabere i stormellemøsten har fået….

  Bibelselskabet og The usual Suspects af diverse provster og biskopper, der elsker ramadan, muslimer og spaghettigudstjenester.

  > Bent A 14:09
  Så vidt jeg husker, fortalte denne Brostrøm dagen før nedlukningen, at man med sindsro kunne tage til Norditalien og Tyrol på skiferie. Det ville han ikke selv have problemer med….

  Kommentar by Henrik Petersen — 24. april 2020 @ 15:07

 15. HVAD er det som Israel helt præcist har givet Vesten? Jamen det kan man jo ikke besvare helt præcist.

  Det er det samme med DR. Igen og igen spørger DR-journalisterne: Hvad er det “helt konkret” at Venstre, SF, Kina, USA, Mette F eller EU søger at opnå med dette eller hint udspil osv.? På journalist-skolen har de lært at bruge dette oftest overflødige udtryk i tide og utide. Især det sidste.

  Hvad er det som feminismen, indvandringen, kommunismen, bibelen og kristendommen “helt konkret” har givet til Europa, spørger en journalist dumt. Men det er umuligt at besvare spørgsmålet helt konkret. Og det kan da slet ikke gøres på få minutter.

  Det er blot eet eksempel på hvordan nutidens journalister spilder tid og ord når de formulerer sig mere omstændeligt end nødvendigt.

  Og hvorfor afbryder DR-journalister hele tiden dem de udspørger? Og hvorfor devaluerer de sproget med tuuuuusen, tuuuuusen tak for nærmest ingenting? Og hvorfor elsker de Enhedslisten og de Radikale så højt?

  Kommentar by Bent A — 24. april 2020 @ 15:18

 16. Israel har vundet 12 tunge Nobelpriser, en mindre end Danmark.

  Her er konkrete israelske opfindelser:

  List of Israeli inventions and discoveries
  Drip irrigation at an Israeli nursery.
  Rooftop solar hot-water system.
  A laser projection keyboard used with a tablet.
  Iron Dome rocket interception system.
  Model of quasicrystals, discovered by Nobel prize winner Dan Shechtman of the Technion.
  Eshkol-Wachman Movement Notation.

  Her er 64 mere. Made in Israel – The top 64 innovations developed in Israel

  To celebrate Israel’s 64th birthday, ISRAEL21c brings you the country’s top 64 innovations — developments that are transforming and enriching lives across the planet.

  https://www.israel21c.org/made-in-israel-the-top-64-innovations-developed-in-israel/, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 15:45

 17. Dansk Islamisk Trossamfund har sendt et brev til Kirkeministeren Joy Morgensen, hvor i brevet anmodes om læsning af bønnekald fra vores lokale menigheder.

  Her deler vi brevets indhold:

  Som følge af coronavirus/covid-19 oplever Danmark og verden en af de sværeste perioder i dette århundrede. Dansk Islamisk Trossamfund anser det som en samfundspligt at bidrage til skabelsen af trygge rammer for borgerne gennem forskellige projekter. Vi har for eksempel søsat projektet ”Ræk ud til din nabo”, der i sin enkelthed går ud på, at vores frivillige hjælper ældre og andre trængende med at handle fødevarer og medicin i denne vanskelige tid.

  https://ditsamfund.dk/brev-til-kirkeminister/

  Læg i øvrigt mærke til, at det står: GENVEJ TIL YDELSER på bemeldte hjemmesides forside, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 16:16

 18. Den Israelske stat blev primært oprettet for at undgå fremtidige jøde udrensninger som dem Russerne, Nazisterne og i mindre grad Polakkerne var så glade for.
  I dag er de Europæiske Jøder meget glade for at de har Israel som helle for dertil kan de altid rejse hvis den konstante nagende antisemitisme fra venstrefløjen og muhamedanerne og nynazisterne skulle medføre et nyt pogrom.

  Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 16:19

 19. Alle Israels Venner herinde er til at brække sig over.

  Israel er skyld i danskere er døde i krige i mellemøsten, pga deres lobbyisme i USA. De skyld i argumentation om, at vi skal redde hele mellemøsten, fordi vi har deltaget i disse krige.

  Israel er en ethnostat, men sender gerne folk rundt i hele verden der sætter en dagsorden om at Europa skal ødelægges med multikultur.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 16:20

 20. Nå, de islamist svin har ændret i teksten. Oprindeligt stod der anmodning op oplæsning af bønnekald fra vores lokale moskeer.

  Anahita Malakians er iskold:

  Kan du stave til islamisering!

  Jeg måtte lige lukke munden af forargelse og synke opkasten, da jeg så denne meddelelse fra endnu et islamisk trossamfund.

  – Først skulle de bare have et sted at bede.
  – Så skulle de bygge store moskeer med udenlandske islamisters penge.
  – Så kom der minareter på moskeerne – bare for synets skyld selvfølgelig. Der skulle ikke komme lyd ud af dem.
  – Nu kan vi lige så godt vise os som tolerante danskere og tillade dem at bræge bøn ud via moskeens minareter. For det er såååå hårdt at være foruden.

  Nu synes jeg måske, at jeg gerne vil fortsætte med at bo i DANMARK, hvor jeg ikke skal høre på en tosse kæfte noget islamisk op ud i det offentlige rum, som man gør i muslimske lande.

  Jeg er dybt dybt rystet over, hvordan det islamistisle propagandamaskine kører for tiden under Corona-krisen.

  Alt, hvad der kan undergraves af lov, som er lavet for at undgå islamisering og ufrihed, bliver der prøvet på.

  Det kan godt være, at I islamister tror, at vi hader jer og kører hetz mod jer. Islamofobi kalder I det! Men det er umådelig svært at rose nogen eller smile pænt til jer, der prøver langsomt at indføre islamiske skikke og traditioner under påskud af tolerance og sammenhold.

  Jeg må ærligt indrømme … mindre sammenhold passer mig aldeles fint i disse tilfælde! Kald mig bare intolerant – jeg kan leve med det.

  Kan du også, så del gerne budskabet. 🇩🇰 forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 16:25

 21. Jeg glæder mig til den dag den nationale fløj i Danmark udelukkende koncentrer sig om Danmark og ikke lefler for zionister i Israel og herhjemme. Det bliver en god dag når de nationalsindet partier som SK, NB og DF ikke sætter Israel op på en piedestal.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 16:26

 22. Er der nogen som konkret ved hvorfor venstrefløjen er antisemitisk?

  Er det noget som er kommet til efter den muhamedanske masseindvandring eller var de latent antisemitiske hele tiden?

  Findes der antisemitiske passager i noget at den oprindelige socialistiske/marxistiske/kommunistiske litteratur?

  Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 16:30

 23. Venstrefløjen er over en bredkam ikke antisemitiske, de kan ligesom de fleste fornuftige mennesker ikke lide Israels pga deres lobbyisme der fører til krige, konstante brud på menneskerettigheder osv.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 16:32

 24. Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 16:30

  Karl Marx var frådende antisemit og jøderhader.

  Michael Ezra argues that Karl Marx’s anti-Semitism is clear and unambiguous.

  In a review of the recently published book, Antisemitic Myths: A Historical and Contemporary Anthology, edited by Marvin Perry and Frederick M. Schweitzer, David Hirsh has argued that it is a “standard misreading” of Marx to say that “Marx was an antisemite.” With this, he concurs with Robert Fine, who attempted to “explode the myth” of Marx’s antisemitism. As far as Professor Fine is concerned, those who believe this “myth” have an “inability” to read Marx or comprehend Marx’s “ironic style” of writing.

  What truth is there in this argument? Marx’s essay, On the Jewish Question, originally published in 1844 contains the following:

  What is the worldly religion of the Jew? Huckstering. What is his worldly God? Money.…. Money is the jealous god of Israel, in face of which no other god may exist. Money degrades all the gods of man – and turns them into commodities…. The bill of exchange is the real god of the Jew. His god is only an illusory bill of exchange…. The chimerical nationality of the Jew is the nationality of the merchant, of the man of money in general.

  Marx argues that, “In the final analysis, the emancipation of the Jews is the emancipation of mankind from Judaism.” Larry Ray explains, “Marx’s position is essentially an assimilationist one in which there is no room within emancipated humanity for Jews as a separate ethnic or cultural identity.” Dennis Fischman puts it, “Jews, Marx seems to be saying, can only become free when, as Jews, they no longer exist,” forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 16:35

 25. Marx pegede blot på det åbenlyst, nemlig at nogle jøder er grådige kapitalister.

  Se f.eks. Sackler-familien, de grådige jøder, som i USA stået for en Opioidepidemi med titusindvis af dødsfald og ødelagte liv.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 16:41

 26. Det kan vel vanskeligt være Israels skyld at Anders Fjog Rasmussen og de Radikale m.fl. igen og igen har haft travlt med at sende danske soldater ned til krigszoner i fjerne lande. Sidst til Mali i Afrika. De radikale har aldrig gidet forsvare Danmark, men de ofrer gerne unge danskeres liv og helbred i Afghanistan, Libyen, Bosnien og Mali osv.

  Kommentar by Bent A — 24. april 2020 @ 16:41

 27. Nu er det jo sådan at Anders Fogh Rasmussen, valgte at se bort fra danske efterretninger og valget at beror sig på efterretninger fra Pentagon, som havde fået deres viden fra Israel.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 16:42

 28. Danmarks ‘borgerlige’ politikere har haft travlt med alt muligt andet, end at passe på danmark og bedrive borgerlig politik.

  Håber snart Stram Kurs får påbegyndt stillerindsamlingen til søsterpartiet, så vi kan presse NB til at føre ægte pro-dansk politik og ikke kun tale om det bag, når de møder deres vælgere.
  Det er ikke så vigtigt at være stueren, hvis politiken skrider – det er DF et omvandrende bevis på og det bør NB lære af.

  Kommentar by Polka — 24. april 2020 @ 16:46

 29. Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 16:41

  De er i hvert fald rige.

  A December 2019 audit from AlixPartners, hired by Purdue for guidance through Chapter 11 restructuring, said the Sacklers withdrew $10.7 billion from Purdue after the company began to receive legal scrutiny, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 16:47

 30. NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 16:25

  Er det en repostering af noget Anahita Malakians har skrevet?

  Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 16:53

 31. Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 16:53

  Yeps.

  Alt det, der står imellem Anahita Malakians er iskold: og forbyd islam i Danmark er skrevet ordret af Anahita Malakians, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 17:00

 32. Vel talt Notarius!

  Kommentar by Finn A. Skov — 24. april 2020 @ 17:14

 33. Marxs antisemitisme virker meget bred, unuanceret og stereotypisk.
  Som Nazisternes propagandafilm der ewige jude fra 1940.

  Historien siden industrialiseringen er fuld af skrupelløse, glubske, grådige og griske forretningsfolk både kristne, jøder og muhamedanere. Så hvorfor fremhæve jøderne i denne sammenhæng? Hvad er motiveringen for det?

  Marx kan næppe være inspireret af The protocols of the elders of Zion.
  Som outliner at der er 2 etiske værdiset i forretninger. Et jøde til jøde og et andet jøde til vantro hvor anything goes.
  The protocols autenticitet er også tvivlsom og blev først publiceret i Marx’s eftertid.

  Kristne kan være antisemitter pga. “Jøderne” dræbte Jesus men Marx var næppe troende.

  Karl Marx må have været antisemit siden hans platte misundelses argumentation ikke tager højde for at jøder også kan være proletarer og at grådighed er en universel ting blandt alle folkeslag.

  Men det forklarer ikke hvor alle venstrefløjserne tog i Kibutz i Israel i 1970-80’erne men idag hader Israel og føler en enorm solidaritet med muhamedanerne.

  Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 17:23

 34. Marx skriver jo bare det samme som Martin Luther, der er intet nyt under solen. Jøderne har altid brugt penge til at få indflydelse også selvom det går udover værts-befolkningen.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 17:28

 35. Skal vi lige blive enige om, at der ikke eksisterer – og aldrig har eksisteret – et land ved navn “Palæstina”, ligesom der ikke eksisterer et folk ved navn “palæstinensere”.

  Så er det på plads!

  Kommentar by Revisoren — 24. april 2020 @ 17:30

 36. Socialdemokratiet stormer frem. Det viser en ny meningsmåling lavet af Epinion for DR og Altinget.

  Samtidig viser målingen en massiv opbakning til regeringens coronastrategi.

  Endelig viser målingen en stor og brat stigende tilslutning til Mette Frederiksen som statsminister.

  Stemmetal i målingen
  Hvis der var valg i dag ville socialdemokratiet få 35, 9 procent af stemmerne. Ved folketingsvalget fik partiet 25, 9 procent.

  Omvendt går især De Radikale og Venstre tilbage. De to partier har markeret sig med en skarp kritik af regeringens coronastrategi. De har beskrevet denne strategi som forvirret og selvmodsigende. Og de har presset på for, at regeringen lemper sin stramme kurs.

  3,1 procent til Nye Borgerlige, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 17:39

 37. omg, who gives a fuck!

  Kommentar by Buris Holm — 24. april 2020 @ 17:53

 38. OT og dog:

  Den lille fedladne islamist Øzlem Cekic skriver i Ekstra Bladet, at hun sidste fredag stod på Rådhuspladsen, og fik en meget stor oplevelse.

  Årsagen var, at Ekstra Bladet havde skrevet følgende tekst på deres lysavis:

  “Til alle muslimer.
  Glædelig ramadan.
  Kærlig hilsen Ekstra Bladet.”

  Poul Madsen opfører sig som en vaskeægte tyskertøs…

  Kommentar by Revisoren — 24. april 2020 @ 18:13

 39. Alle burde støtte op om Israel. Det eneste demokratiske land på de breddegrader. Men venstrefløjen vil ha mere islam.

  Kommentar by PiusXll — 24. april 2020 @ 18:23

 40. “KineserSnot”. Det er Israelsk teknologi der er årsagen til at vi sidder og kommunikerer lige nu.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 24. april 2020 @ 18:52

 41. Jeg er vant til misinformationen om de menneskeskabte klimaforandringer og corona-pandemien i kommentarsporet på Uriasposten, men med oplysningen om, at Karl Marx skulle være antisemit og jødehader, Marx der selv var jøde, når enfoldigheden alligevel nye højder.

  2+2=5

  Er der nogen i tråden, der er med på den? Umulius eller Zenobia?

  Det må være fem, når både kommunisterne og de homoseksuelle mener, at det er fire.

  Kommentar by np — 24. april 2020 @ 18:59

 42. Marx havde jødiske aner men forfattede alligevel et antisemittisk skrift. Søg på det…

  Kommentar by FrafaldenModerat — 24. april 2020 @ 19:31

 43. Hvor lang tid går der, før han har en ny dansk kæreste i fængslet..

  Kommentar by Martin — 24. april 2020 @ 19:39

 44. Kommentar by np — 24. april 2020 @ 18:59

  Farmand Henrich Marx måtte som jøde ikke praktisere som sagfører, hvorfor han konverterede til den evangelisk-lutherske kirke. Karl blev døbt i samme kirke og gik også i evangelisk-luthersk grundskole, men senere i livet blev han ateist, afsværgede sig både jødedommen og kristendommen og sagde de kendte, nedladende ord om organiseret tro:—Religion er opium for folket, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 19:40

 45. 37# Du forkert på den, det var ikke en fra Israel der opfandt micro-processoren. Hvis IBM ikke havde fået succes, så var der andre lige i opløbet der havde fået det.

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 19:41

 46. Der er et godt stykke vej fra at være kritiker af religion, herunder den jødiske, til at være antisemit og jøderhader.

  Men på en måde er det glædeligt nyt i dette forum, at man medgiver, at man kan transcendere sin etnicitet og oprindelige tro. Det giver håb for vores mange muslimske medborgere. De kan altså også aflægge deres muslimske tro, blive folkekirkekristne eller ateister, ja endda blive islamofober :-)

  Kommentar by np — 24. april 2020 @ 19:57

 47. Adolf Hitler?

  “I jødebefolkningen genkender vi således et generelt nutidsrelateret asocialt element; et element der igennem den historiske udvikling, – i hvilken jøderne, på den skadeligste måde nidkært har bidraget – har opnået et så højt niveau, at det nødvendigvis må opløse sig selv. … I sidste ende er frigørelsen for jøderne, menneskehedens frigørelsen for jødefolket. … Hvorfor skulle tyskerne interessere sig for jødernes frihed, hvis jøderne ikke interesserer sig for tyskernes frihed.”

  Karl Marx

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 24. april 2020 @ 19:59

 48. Jørgen Nielsen

  Hvis Marx har skrevet det, så må jeg trække i land: Jøden Marx var jødehader, hvor sært det end lyder.

  Men det fortæller også lidt om, hvor ubehagelig stemningen var i Tyskland på det tidspunkt, både i de kulturelle cirkler og universitetsmiljøet.

  Det er ikke underligt, at det vender sig i nogle jøder, når Wagner nu til dags bliver spillet i Israel.

  Kommentar by np — 24. april 2020 @ 20:32

 49. Kommentar by np — 24. april 2020 @ 20:32

  Det er lidt ligesom chefredaktør, suicidalsmovsen Martin Krasnik, der både er jøde og jødehader; godt jeg ikke har abonneret på Weekendavisen de sidste to dekader, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 20:42

 50. Så kender vi DDR igen:

  Som afslutning på programmet “Fællessang” har man gravet den gamle afdankede betonkommunist Annisette frem fra gemmerne, og hun “sang” naturligvis Kringsat Af Fjender.

  Så manglede man kun Outlandish og Anne Marie Helger…

  Kommentar by Revisoren — 24. april 2020 @ 21:02

 51. Kommentar by np — 24. april 2020 @ 20:32

  Få fat i bogen “The Jewish Revolutionary Spirit: And Its Impact on World History”

  Kommentar by KineserSnot — 24. april 2020 @ 21:31

 52. Det eneste møde, jeg nogensinde har haft med en anden suicidalsmovs var som nystartet telefonsælger ved Det Berlingske Officin.

  Der dukkede daværende chefredaktør Tøger Seidenfaden op personligt for at fortælle om Weekendavisens kvaliteter og litterære indhold. Han var ikke til at stoppe med sine forblommede roser; der var sgu ingen chefredaktører for Berlingske Tidende eller B.T., der dukkede op med salgstaler i telemarketing afdelingen, det var i 1990, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by NotariusUmulius — 24. april 2020 @ 21:33

 53. Antisemitismen blandt rene jøder er en form for ungdomsoprør hvor de unge gør op med patriarken i familien som ofte er en ren hustyran.

  De hader den indoktrinering de blev udsat for i synagogen og hjemme og derfor kan de ubesindigt finde på f.eks. at sige “jeg ønsker at Hitler havde fået udryddes alle jøder”. Det lyder selvdestruktivt og nihilistisk og skal ikke tages bogstavligt idet det dækker over et underliggende faderopgør. Hvor ungdommen distancerer sig på den kraftigste mulige måde fra forældregenerationens ideer og idealer.

  Martin Krasnik er en naiv idealistisk multikulturalist som lever i et elfenbenstårn og derfor forstår han ikke den muhamedanske trussel og tager den følgeligt ikke alvorligt.

  De ting Krasnik siger tror han generelt selv på.
  Krasnik siger ikke de ting som bedst kan betaler sig for ham i nuet. Martin Krasnik er ikke per se selvdestruktiv men et bundnaivt navlebeskuende godt menneske der tror på det gode i mennesket og at alle er som ham selv.

  Kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 21:37

 54. DET ER lidt sjovt eller sært med kommunisterne. De påstår at de kun vil det gode og retfærdige, at mennesket er grundlæggende godt, at alle almindelige mennesker undtagen kapitalister, fortjener at leve i det jordiske paradis som kommunisterne altid arbejder på at fremskaffe.

  Alligevel foragter kommunisterne almindelige mennesker, og er klar til at fængsle og udrydde dem hvis de mener noget “forkert”. Og topkommunisterne lever alle som rigmænd og kapitalister og vælter sig i luksus, privillegier og gratis goder.

  Læs om “Kammerat Napoleon”, Stalin, Bresnjev og Honecker. Læs Kommunismens sorte bog.

  Kommentar by Bent A — 24. april 2020 @ 22:03

 55. JA, så er der jo også et par andre ting med marxisterne: De mener at staten har ret til alt. Borgerne er til for statens skyld. Derfor skal de plyndres, overvåges, indoktrineres og ensrettes. Det er endemålet. Børn og unge skal helst opdrages af staten i diverse institutioner. Hvis statens bureaukratier har lyst til at splitte og adskille landets familier og gøre børnene og forældrene retsløse, så er det helt i orden. Hvis staten hellere vil bruge penge på fjerne landes befolkninger end på sin egen befolkning, så er det fint og flot. Og bliver Big-Brother- eller Big-Mother-Staten træt af sine egne borgere, er den naturligvis i sin gode ret til at udskifte dem med fremmede fra andre verdensdele.

  Det er sådan bolsjevikkerne tænker.

  Kommentar by Bent A — 24. april 2020 @ 22:33

 56. Israel er som kanariefuglen som minearbejderne havde i bur med ned i minen. Når den falder død om i buret er vi selv døende.

  Kommentar by A-mad — 25. april 2020 @ 07:27

 57. Hvor er det beskæmmende, at læse folk der kalder sig konservative nationalister er så på halen for Israel og zionisterne.

  Tåberne sætter ovenikøbet lighedstegn imellem kritisk sans overfor zionisme og så moderne venstreorienteret antisemitisme. Det er så snotubegavet, at flere åbenlyst burde få deres skolepenge tilbage.

  Og det viser desværre, at den etablerede højrefløj i Danmark er så inficeret af socialistisk zionistisk tankegods, at der i virkeligheden er tale om national socialister og ikke national konservative.

  Det er et alvorligt problem for dansk konservativ nationale, når kritik af zionisme og konstruktionen Israel kun kommer fra enten åbenlyse nazister eller i mild grad fra eksv. den “alternative” kunstner Uwe Max.

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 08:13

 58. Kristne og jøder er brødre. Sådan har jeg det.

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 09:34

 59. Det handler jo ikke om hvorvidt man er brødre eller ej, mange på begge side vil desuden være dybt uenige.

  Det handler derimod om, at Israel i moderne kontekst ikke er Israel på hverken Jesu tid, da det Nye Testamente blev skrevet, da vi blev kristne eller da vi fik den reformation der gældende idag som et Luthersk protestantisk kulturpræget land.

  Selvfølgelig skal navnet Israel ikke fjernes fra biblen, men ligeså selvfølgelig skal det såkaldte Israel af navn idag ikke retfærdiggøres af det Israel der omtales i Det Nye Testamente.

  De to “Israel” er diametrale modsætninger, og selve den kristne og ikke mindst Luthersk protestantiske opfattelse af Israel er ikke forenelig med hverken den zionistiske eller for den sags skyld jødisk historiske opfattelse af Israel.

  Hvis man føler anderledes skal man enten konvertere eller hverken kalde sig kristen eller kulturkristen for den sags skyld.

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 10:09

 60. Endnu en antisemit – Gab

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 25. april 2020 @ 10:19

 61. Endnu en totalt historieløs såkaldt “national” nulbon! Gaaaaaaaaaaab!

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 10:25

 62. Og må jeg tilføje en socialistisk indoktrineret af slagsen..

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 10:26

 63. Heine Sylvi

  Jeg forstår ikke din position. Har jøderne ikke ret til den jødiske stat i Palæstina? Skal de afgive jord til araberne? Skal de igen fordrives og udsættes for pogromer, som de er blevet af europæerne i århundreder?

  For min skyld må den kirkelige venstrefløj med deres had mod den jødiske stat forvanske alt, hvad de lyster, i deres pixi-version af Bibelen anno 2020.

  Den autoriserede bibeloversættelse fra 1992 står imidlertid fast med anvendelsen af Israel som det forjættede land, Jahve skænkede Jakob og hans efterkommere.

  Her er lidt opbyggelig musik, som for mig står som modsætningen til Schillers/Beethovens destruktive angreb på national kultur og partikulære værdier, EU’s Internationale.

  The Exodus Song. This land is mine. God gave this land to me.

  https://www.youtube.com/watch?v=32YPozK5Y-0

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 10:52

 64. Budskabet bliver nok tydeligere med tekst og sang:

  This land is mine
  God gave this land to me
  This brave and ancient land to me
  And when the morning sun
  Reveals her hills and plains
  Then I see a land
  where children can run free.
  So take my hand
  And walk this land with me
  And walk this lovely land with me
  Tho’ I am just a man
  When you are by my side
  With the help of God
  I know I can be strong.
  So take my hand
  And walk this land with me
  And walk this golden land with me.
  Tho’ I am just …

  https://www.youtube.com/watch?v=tNMetYtiUs4

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 11:04

 65. Religionerne fra Mellemøsten er materialiseringen af lort. Hvis Jorden havde et røvhul, ville det være placeret samme sted.

  Kommentar by Bilka — 25. april 2020 @ 11:44

 66. @np

  Du taler om en etnisk og religiøs gruppe, jeg taler om en socialistisk ideologi.

  I forhold til jøderne som en etnisk gruppe, er de ikke forskellige fra skandinaver, der også er spredt udover hele kloden. De har så en jødisk aka. religiøst funderet stat, men den er grundlagt på et socialistisk zionistisk grundlag.

  Israel i kristen optik kan aldrig være andet end stedet hvor Jesus netop gjorde op med jødedommen. Så det er klart, at som kristen er Israel idag som før uforenelig med hvad man som kristen enten tror på eller kulturkristen er formet af.

  Så spørgsmålet er igen ikke om jøderne har ret til jødisk stat kaldet Israel, men om den zionistiske socialistiske grundlagte stat Israel er legitim. Det er jo et politisk spørgsmål med for og imod, som jeg hverken kan eller vil gøre mig til herre over, men det kan aldrig blive en religiøs ret udfra et kristent synspunkt!

  Udfra perspektivet den jødiske etniske gruppe som forfulgt og hvad det har afstedkommet, er der tusindvis af etniske grupper der har været udsat for lignende forfølgelser. Skulle hver enkelt forfulgt etnisk gruppe tildeles territorie efter deres oprindelse udfra et moralsk synspunkt, ville der ikke være plads nok på kloden.

  Jeg ved godt, at zionisme og jødisk identitet i praksis ikke kan adskilles idag. Sjovt nok er gælder samme praksis ikke når det gælder eksv. armeniere og kristen identitet..

  Hvor er vi henne hvis man ikke kan kritisere en politiks ideologi uden, at blive beskyldt for, at være racist…?
  Ja det lyder besnærende bekendt fra andre sammenhænge, og hykleriet er tykt på begge sider.

  Så jeg forbeholder mig retten til:

  1. At være politisk modstander af zionisme såvel som andre socialistiske funderede ideologier.

  2. At samtidig være national konservativ af politisk observans.

  3. At være Lutheransk protestantisk troende.

  4. At min kulturkristne tradition ikke på nogensomhelst måde vil være strid med ovenstående.

  Det giver faktisk sig selv og burde ikke udpensles, men hermed gjort.

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 11:55

 67. Heine Sylvi

  Du er nok den fremmede her. Jeg bemærker, at du skriver “Lutheransk protestantisk”, hvad det så end betyder. Vi er evangelisk lutherske her til lands. Evangeliet kommer før Luther. Som han selv pointerede, var det ikke ham, som blev korsfæstet, men Jesus Kristus. Han anså sig ikke for mere end genopdageren af evangeliet og Paulus’ før-evangeliske tekster, efter den katolske kirkes forvanskning af den kristne tro i århundrede.

  I dag er det så den kirkelige venstrefløj, som forvansker Bibelen. De ønsker, at iraelsk jord skal gives til araberne, og i Danmark ønsker de en art genetablering af den katolske kirke, hvor de socialistiske biskopper gøres til paver. Og nu har de skabt deres egen pixi-udgave af Bibelen, fuld af fejl og forvanskninger, lige til markuleringsmaskinen. Fred være med det.

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 12:26

 68. Nu er Israel jo ikke fjernet fra oversættelsen 2020, der i øvrigt ikke er en autoritativ oversættelse, som oversættelsen fra 1992. Navnet Israel optræder hele 316 gange i den nye oversættelse, der er en nudansk og idiomatisk oversættelse. Det er ikke nyt for oversættelser af Bibelen – mange udgaver af Bibelen på fremmedsprog følger ikke den bogstavelige ord-for-ord oversættelse. Det er ikke en “King James” oversættelse. Og to af de 316 henvisninger til navnet Israel er at finde i Den Nye Aftale, som er en nudansk oversættelse af det de fleste kender som Det Nye Testamente. Ellers glemmer man ikke jøderne, da Israel ellers bliver oversat med – menings gengivelserne – jødernes land, jøderne osv. Jalving har vist ikke sat sig ned og læst i den nye oversættelse eller forstår sig på oversættelser af ældre tekst og dødt sprog. Det er pinligt at være vidne til den her uvidende fake news fra hans hånd!

  Kommentar by den rævrøde biskop — 25. april 2020 @ 12:28

 69. @np

  Du taler udenom. Det var desuden dig selv der insisterede på den etniske vinkel. Som en del af en etnisk gruppe fordelt på flere nationalstater bruger jeg korrekt betegnelsen Lutheransk protestantisk, men hvad det er suppen i din flue!..

  Hvis vi derefter udelader den katolske kirkes forvanskninger og ser på den ortodoks kristne tro bla. den tidlige østkirkes forhold til Israel, så kunne det jødiske ditto ikke være længere væk før som nu!

  Behændigt undviger du også det faktum, at den moderne stat Israel aldrig ville være opstået var det ikke for det socialistiske zionistiske grundlag!

  Så lad os holde fast i temaet! Det Israel der omtales i NT er ikke det Israel, som zionister på nogensomhelst måde identificerer sig med. I jødisk historisk kontekst vel næppe heller.

  På samme måde er det Israel, der omtales i GT ikke noget kulturkristne identificerer sig med og i kristen historisk kontekst er det den diametrale modsætning af det Israel Kristus efterlod.

  Sådan er det også med det Israel der eksisterer idag og her i meget høj grad i forhold til kulturkristen identitet.

  Værsgo mere suppe til din flue!

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 12:56

 70. Desuden! Testamente(pagt græsk)=Den nye pagt, som forudsagt i GT og vidnesbyrd om Jesu opgør med jødedommen.

  Paulus brev til romerne kap 11 V7 “Hvad kan vi da slutte heraf? At det, som Israel stræber efter, har det ikke opnået, men de udvalgte(de omvendte hedninge)har opnået det. De andre(troende på jødedommem) blev forhærdet”

  Mon jøder zionister eller ej identificerer sig med det Israel Paulus beskriver?

  Det er vist nok for nu eller?

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 13:19

 71. Heine Sylvi

  Et nynazist som dig skal ikke belære kristne danskere om deres tro.

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 13:29

 72. @np

  Og det er dit argument lille tissemyre! Og et socialistisk svin som dig, skal ikke belære en kristen national konservativ dansker om Paulus!

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 13:32

 73. Tidligere i tråden er der en, der spørger, hvad godt det moderne Israel har gjort menneskeheden.

  Mit svar er, at de fik dømt og hængt den nazistiske massemorder, Adolf Eichmann.

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 13:35

 74. Og det var godt han blev det. Men hvad har det med, at gøre du begynder, at kalde nationalsindede konservative nazister?

  Har du desuden mere udenomssnak udanske, socialistiske møgsvin?

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 13:46

 75. Det er to ting der er sørgeligt i det her. Det første er, at Bibelselskabet politisk motiveret fjerner ordet Israel i den nye udgave af Det Nye Testamente.

  Det andet og mindst ligeså sørgelige er, at den/de første der påtaler det, på samme måde politisere ordet Israel i NT, på en måde der ligeså er i strid med såvel historisk kristen som kulturkristen forståelse.

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 14:03

 76. Heine Sylvi

  Du sætter prædikatet “national konservativ” på dig selv. Men jeg har aldrig nogen sinde hørt om nationalt konservativt-sindede, som var imod staten Israels eksistens.

  Det er da fremragende, at europæiske jøder, som med nød og næppe undgik den totale udslettelse under den nazistiske holocaust, har fået et nationalt hjem i Mellemøsten, og at Vesten har fået en demokratisk forpost blandt de muslimske diktaturer.

  Jeg forstår som sagt ikke din position. Hvis du ikke er nazist, så må du være araber eller muslim. Dansker er du ikke.

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 14:03

 77. Som sagt er jeg bedøvende ligeglad med, at den kirkelige venstrefløj har flikket dres egen hjemmebrændte pixi-udgave af den danske bibel. Men det er alligevel bekymrende, at den arabiske-muslimske lobby har så meget magt :-)

  Kommentar by np — 25. april 2020 @ 14:16

 78. @np

  Du bliver ved med dit udenomssnak.

  Nu har jeg desuden læst hele Michael Jalvings blogindlæg på JP og det understreger desværre, må jeg sige, min pointe!

  Det viser sig, at den nye udgave af Det Nye Testamente er kaldt “Den Nye Aftale” !
  Det nævner Jalving i en parantes! Altså en sidebemærkning og fortsætter derefter fuldstændigt ud af et moderne israelsk spor og alene i den optik!

  Hvad fanden bilder han sig ind rent ud sagt! Det skal sgu da ikke være omdrejningspunktet for en fejlagtig og yderst dårlig oversættelse af Det Nye Testamente, der som sagt netop hedder TESTAMENTE fordi det er en pagt og vidnesbyrd om Jesu opgør med jødedommen!

  Og det bliver faktisk mere absurd, det viser sig faktisk også, at oversættelsen i lang række tilfælde undlader, at benævne de forskellige jødiske grupper ved rette navn, som farisæerne, kanæerne osv. men blot bruger betegnelsen det jødiske folk, jøderne og af jødisk slægt.

  Enhver der har læst Det Nye Testamente ved, at netop de forskellige jødiske grupper og deres indbyrdes fortolkninger af gammeltestamentlige love har stor betydning for Jesus opgør med netop de love og ophøjningen af dem til en lov!

  Jalving nævner ikke med et ord denne i kristen forståelse forfalskning. Igen hvad fanden bilder han sig ind!

  I det hele taget må man spørge sig selv om de åbenbart mange udeladelser og fordrejede oversættelser der findes i den nye udgave af Det Nye TESTAMENTE! Alene er foretaget for, at please palæstinensere!

  Det er jo direkte sygt i første omgang og dernæst tragikomisk, at Jalving fortsætter ud af samme antikristelige linje!

  Kommentar by Heine Sylvi — 25. april 2020 @ 15:19

 79. JP har de 3s semi-nazistiske kronik online. (ja, jeg vil jo ikke kalde dem for personligt “semi-nazistiske…, bare gøre opmærksom på at de holdninger de giver udtryk for, er det let at finde “semi-nazistiske”)

  https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE8337647/i-har-set-og-er-nu-noedt-til-at-fortaelle/

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 25. april 2020 @ 22:23

 80. Jeg må erklære mig enig med Heini, alt for mange på den nationale fløj slikker røv op Israel Og er dermed ikke et hak bedre end de neo-konservative tosser i USA, der har sørget for at danskere deltagere i krige i mellemøsten, hvor vi intet sted har hjemme.

  Kommentar by KineserSnot — 25. april 2020 @ 22:50

 81. Historien kører nu adskillige steder på de sociale medier, altså med Jalvings synspunkt!

  Hvis man ikke kan se fra et dansk udgangspunkt, at det største problem i den oversættelse er, at dansk og europæisk kulturkristen identitet bliver trådt mere under fode end såvel palæstinensisk og jødisk identitet, så har vi seriøst et problem!

  Vi kunne jo ligeså godt brænde vores kirker ned hvis Jalvings prioritering skulle følges i forhold til problematikken i den oversættelse!

  Det er rent ud sagt til, at brække sig over!

  Kommentar by Heine Sylvi — 26. april 2020 @ 02:01

 82. I min bog er kristendommen en jødisk religion. Kristendommen var en dissident religion, der skilte sig ud fra jødedommen, men de kristne forblev jøder til en start.

  Kristendommen bredte sig udover det græsk og romersk prægede mellemøsten og til sydeuropa, til dels fordi de jødiske forbud mod at spise svinekød og flere andre af de jødiske religiøse tabuer – herunder kravet om omskæring af drenge – blev forladt af de første kristne jøder.

  De første kristne var fanatiske religiøse revolutionære, der i løbet af få hundrede år bredte sig i mellemøsten og derefter til romerriget. De to romerske hovedstæder, Konstantinopel i det østromerske rige og Rom i det vestromerske rige blev hovedstæderne for den nye variant af den gamle jødiske religion. Det nye var Jesus.

  “The history of Christianity concerns the Christian religion, Christendom, and the Church with its various denominations, from the 1st century to the present.

  Christianity originated with the ministry of Jesus in the 1st century Roman province of Judea. According to the Gospels, Jesus was a Jewish teacher and healer who proclaimed the imminent Kingdom of God, and was crucified c.30‑33 AD. His followers believed that he was then raised from the dead and exalted by God, and would return soon at the inception of God’s Kingdom.

  The earliest followers of Jesus were apocalyptic Jewish Christians. Due to the inclusion of gentiles, the developing early Christian Church gradually grew apart from Judaism and Jewish Christianity during the first two centuries of the Christian Era.” (wiki)

  Kommentar by A-mad — 26. april 2020 @ 10:16

 83. “De første kristne var fanatiske religiøse revolutionære …”

  De blev forfulgt og henrettet af romerne. De søgte ikke selv martyriet. Jeg ved ikke, hvordan de kristne martyrer skulle have optrådt, når de blev smidt for løverne i de romerske arenaer, for at blive accepteret af det nutidige ateistiske segment.

  Kommentar by np — 26. april 2020 @ 10:46

 84. I øvrigt er kristendommen det man med et fint ord kalder for en synkretistisk religion. En blanding af mange religioner og tankesæt.

  F.eks. findes den paradisiske efterverden ikke i jødedommen. Ideen stammer fra den græske forestillingsverden. Nietzsche kaldte hånligt de tidlige kristne for folke-platonister.

  Det har aldrig gjort mig noget, at kristendommen som en art kannibal har opslugt lokale forestillinger og skikke.

  Ateister mener, at de har trukket tæppet væk under kristendommen ved at gøre opmærksom på, at de danske årtidsfester oprindeligt er hedenske.

  Det eneste man afslører med dette, er, at man ikke magter verdens sammensathed.

  At kristendommen i en omskiftelig verden stadig formår at forny sig og bringe håb og støtte til mange millioner mennesker, er lidt af et mirakel.

  Kommentar by np — 26. april 2020 @ 11:16

 85. Enig np 11:16. Kristus mirakel består. Jeg er præget af det, som alle danskere er. 1.Kristne, 2.kulturkristne eller 3.ateister. Selv blafrer jeg lidt mellem 1. og 2. Jeg er døbt, så gud har lovet, at han tror på mig.
  “De første kristne var fanatiske religiøse revolutionære …” OK, enig i, at de ikke selv var voldelige og at de blev udsat for vold af de ikke-kristne. Men de ville revolutionere samfundene og det gjorde de. I dag ser vi hvordan.

  Kommentar by A-mad — 26. april 2020 @ 11:38

 86. “KineserSnot” skrev (#80) “… alt for mange på den nationale fløj slikker røv op Israel Og er dermed ikke et hak bedre end de neo-konservative tosser i USA, der har sørget for at danskere deltagere i krige i mellemøsten, hvor vi intet sted har hjemme”.

  Jep, mange såkaldt “national-konservative” er desværre i virkeligheden Zio-Cons.

  Kommentar by Peter Nielsen — 26. april 2020 @ 13:59

 87. 2 Du skal ikke tilføje til ordet, som jeg befaler dig, og ikke fjerne fra det, så du måtte holde budene fra Herren din Gud, som jeg befaler dig.

  Du må ikke lægge til eller trække fra Guds ord. Hvis det er hvad Jesu Kristus sagde inklusiv disciplene og nedfældet i de første dokumenter, at landet hed Israel, så står det til troede.

  Men jeg kan desværre se at Jesus Kristus er vandet ned til bare at være et simpelt menneske, hvis Kristus ikke er Guds søn og ikke er Gud i menneskelige skikkelse på denne jord. Så er vi stadigvæk under loven og er der nogle af alle os som har overholdt loven på hver eneste punkt, inklusiv jøder?

  Kristus kom til os for at tage loven væk, og den eneste der kunne gøre det, er Gud. Kristus levede et liv uden synd, og blev født af en jomfru, hvis Kristus var undfanget af utroskab, var han født af synd.

  Adam kan sammenlignes med Jesus i den forstand, 15-16 at ét menneskes handling har fået konsekvenser for hele menneskeheden. Men hvor ét menneskes ulydighed førte til død for et utal af mennesker, bragte ét andet menneskes lydighed Guds vældige kærlighed og nåde ud til et utal af mennesker. Efter at ét menneske havde forsyndet sig, måtte Gud afsige dommen over os mennesker og erklære os skyldige. Men efter at mange mennesker havde forsyndet sig, gav Jesus Kristus frivilligt sit liv for os, og derved kunne Gud erklære os skyldfri. 17 Det var ét menneskes synd, som førte til, at døden fik herredømmet over menneskene. Men det var ét menneskes gave, som fører til, at livet får herredømmet over alle, som tager imod Guds overstrømmende nåde og tilgivelse i Jesus Kristus.

  18 Det vil altså sige, at ét menneskes forkerte handling førte til fordømmelse og død for alle mennesker. Men det var også ét menneskes rigtige handling, der førte til frikendelse og liv for alle mennesker. 19 Ét menneskes ulydighed førte til, at mange andre gjorde oprør mod Gud. Men det er også ét menneskes lydighed, der fører til, at mange andre ønsker at gøre Guds vilje.

  20 Da loven kom til, voksede synden. Men da synden blev større, blev Guds nåde endnu større. 21 Før havde synden herredømmet, og det førte til død. Men hos dem, som har opnået Guds tilgivelse, er det nåden, som har herredømmet, og det fører til det evige liv ved Jesus Kristus, vores Herre.
  https://www.biblegateway.com/passage/?search=Romerne%205&version=BPH

  Kommentar by Jan huus — 26. april 2020 @ 15:55

 88. Aabenbaringen 22:18

  18 Jeg understreger kraftigt for enhver, som hører de profetiske ord i denne bog: Hvis I lægger noget til, vil Gud lægge alle de plager på jer, som er beskrevet i denne bog. 19 Og hvis I tager noget væk, vil Gud fratage jer retten til livets træ og den hellige by, som der er skrevet om i denne bog.

  Om at lægge til og trække fra Guds ord. Linket er på engelsk.
  https://bible.knowing-jesus.com/topics/Adding-To-The-Bible

  Kommentar by Jan huus — 26. april 2020 @ 16:06

 89. “Findes der antisemitiske passager i noget at den oprindelige socialistiske/marxistiske/kommunistiske litteratur?” Står der i kommentar by Zenobia — 24. april 2020 @ 16:30.

  Mit svar: Ja det er vel beskrevet. Jødehadet er en del af kommunismen.

  De inspirerede Adolf Hitler. Da han levede af at sælge sine malerier på gaden i Wien, var han en bejstret tilhører til den socialistiske borgmester i Wien, Dr. Karl Luegers, hadefulde antisemitiske taler. Han så, hvor jødehadet bejstrede tilhørerne.

  Det var før han flyttede til München og blev nazistisk agitator for Deutsche Arbeiterpartei (DAP, Det tyske Arbejderparti, grundlagt af lokomotivfører Anton Drexler, som var formand til 29. juli 1921. Partiformand fra og med 1921 var Adolf Hitler)

  Antisemitismen i kommunismen/socialismen er grundigt belyst f.eks her:

  “The great Marxist lie about Jew-hate
  Loyal Marxists today maintain that the ‘true’ version of the ideology is free of antisemitism. A closer look at Russian history after the 1917 Revolution debunks this claim
  To this day, loyal Marxists claim that “true” Marxism is free of antisemitism.
  Jewish history and culture argue powerfully against this claim, with particularly strong evidence from writers including Ahad Ha’am, Isaac Babel, Boris Pasternak, Osip Mandelstam and Peretz Markish.
  Though the Russian Revolution of 1917, carried out in the name of Karl Marx, led to a ban on antisemitism, hatred of Jews and contempt for Judaism were widespread among socialists.
  Marx identified Judaism with the hated capitalist system, an antisocial force of alienation. “Real” emancipation meant doing away with Judaism. Marx’s antisemitic prejudices were later cited with relish by the Nazis, including Hitler.
  In Marx’s Kapital, the model of the hated capitalist exploiter is Shylock, the Jewish moneylender. Marx’s view of the Jews was close to the mainstream in Germany, as antisemitic views of French socialists such as Fourier and Toussenel were widespread in 19th century France.
  In the doctrine established by Lenin and Stalin, the Jews, having no territory or language (Yiddish being considered a “jargon” destined to die out after two or three generations), were not a nation but merely a passing phenomenon, a catalyst for the disappearance of national differences.
  By 1922, Jews reached their maximum representation in the Bolshevik party, 15 per cent, second only to ethnic Russians at 65 per cent.
  Stalin, in contrast, was deeply suspicious of Jews, many of whom he had imprisoned and murdered, but it could be argued that he treated everyone equally.
  Soviet antisemitism pre-dates Stalin’s dictatorship, originating in the early years of the Revolution. In 1919, Hebrew was banned in Russia, and Hebrew writers, including Bialik and Tchernichowsky, were forced to leave.
  The Jews were never seen as genuine Russians. As in Christian Europe, where Jewish persecution and suffering “bore witness” to the truth of Christianity, so also in atheist Russia the torment of Jews “proved” the fallacy of national and religious identity as opposed to the truth of Marxist communism.
  The Revolution did not end widespread popular antisemitism in Russia: to most Russians and Ukrainians, the legal prohibition of antisemitism was a charade.
  Among Bolshevik representatives of national minorities, Jews were singled out for abuse. By the mid-1920s, Stalin’s anti-Trotsky vilification became openly antisemitic as he claimed that the opposition to Communism was led by Jews, alien to Russia. On 4 March 1926, Trotsky wrote incredulously to Bukharin: “is it true, is it possible that in our party, IN MOSCOW, in WORKERS’ CELLS, antisemitic agitation should be carried out with impunity?’
  By the late 1930s, most Russian institutions of higher learning had an unofficial quota, and antisemitic racism became official policy: those with one Jewish grandparent could not hold positions in the party and state hierarchy; even via intermarriage, a Jew could no longer escape official classification as a Jew, and children of mixed marriages were treated as Jews; the Russian elite could not marry non-Russians and keep their privileged positions. In Stalin’s purges, the Jews were largely defenceless against exclusion, isolation and persecution.”

  (Klip fra The JC News. David Aberbach September 5, 2019)

  Kommentar by A-mad — 28. april 2020 @ 08:54

 90. It was in his article, “The Russian Loan,” published in the New-York Daily Tribune on January 4, 1856, that the grotesque antisemitism of Karl Marx’s writing was on full display:

  Thus we find every tyrant backed by a Jew, as is every pope by a Jesuit. In truth, the cravings of oppressors would be hopeless, and the practicability of war out of the question, if there were not an army of Jesuits to smother thought and a handful of Jews to ransack pockets.

  … the real work is done by the Jews, and can only be done by them, as they monopolize the machinery of the loanmongering mysteries by concentrating their energies upon the barter trade in securities… Here and there and everywhere that a little capital courts investment, there is ever one of these little Jews ready to make a little suggestion or place a little bit of a loan. The smartest highwayman in the Abruzzi is not better posted up about the locale of the hard cash in a traveler’s valise or pocket than those Jews about any loose capital in the hands of a trader… The language spoken smells strongly of Babel, and the perfume which otherwise pervades the place is by no means of a choice kind.

  … Thus do these loans, which are a curse to the people, a ruin to the holders, and a danger to the governments, become a blessing to the houses of the children of Judah. This Jew organization of loan-mongers is as dangerous to the people as the aristocratic organization of landowners… The fortunes amassed by these loan-mongers are immense, but the wrongs and sufferings thus entailed on the people and the encouragement thus afforded to their oppressors still remain to be told.

  … The fact that 1855 years ago Christ drove the Jewish moneychangers out of the temple, and that the moneychangers of our age enlisted on the side of tyranny happen again chiefly to be Jews, is perhaps no more than a historical coincidence. The loan-mongering Jews of Europe do only on a larger and more obnoxious scale what many others do on one smaller and less significant. But it is only because the Jews are so strong that it is timely and expedient to expose and stigmatize their organization.

  A Marxist website has provided a list of articles written by Karl Marx between 1852 and 1861 for the New York Daily Tribune. It does not surprise me that “The Russian Loan” does not appear on this list. When apologists for Marx’s antisemitism run out of explanations, they simply ignore his words.

  Source

  Note from JR: The Marx article referred to immediately above was however reprinted in “Karl Marx, The Eastern Question” (ed. by Eleanor Marx & Edward Aveling, 1897: new ed. 1969). pp. 600-606. I have also previously excerpted it here

  http://marxwords.blogspot.com/

  Kommentar by Hodja — 22. maj 2020 @ 11:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper