25. april 2020

Ringdrossel, Fynshoved, 25. april 2020

Dagens target-art var Ringdrossel, der i disse uger næsten dagligt ses på Fynshoved. Dagen startede med to overflyvende Havørne, men de sjældne drosler var ikke sådan lige at finde. Jeg fotografede enkelte solsorte/stære-agtige fugle på lang afstand, og på vejen hjem, besluttede vi os derfor at se nærmere på fuglene ved den store sø på vestsiden. Pludselig fløj den forbi, ingen tvivl – min første Ringdrossel! Det lykkedes ikke rigtigt at komme tæt på, selvom jeg over et par timer forsøgte at komme på skudhold af en lille flok på fire der rastede midt på halvøen.

Der findes ikke dårlige dage i felten, men lørdag blev en af de bedre. Klart vejr med udsigt til vand på flere sider. Masser af svirrende Sanglærker, poserende Tornirisk og afslutningsvis endnu en overflyvende Havørn.

Den Romantiske Have, Sanderumgaard, 24. april 2020. Blishøne, Munk…

(Morten Korchs gravsten, Fraugde kirke)

Oploadet Kl. 22:08 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109659/trackback

18 Comments »

 1. Det kan siges og menes meget om forurening og klimatiske forhold, et er dog sikkert corona tilstanden har fået arter der har været fåtallige i årtier til, at blomstre.

  Det drejer sig selvfølgelig ikke om et generelt fald i CO2, men om lavere partikel udledning og mindre kulstof i jordhøjde og muligvis i lokale habitater.

  Jeg har ikke set så mange sommerfugle i slutningen af april siden 80erne og det er tydeligt, at det nuværende næringsfattige miljø bekommer dem vel. Kvælstof hungrende planter er kommet på retræten til fordel for nøjsomme arter der netop først og fremmest kræver lys og ikke kvælstof.

  Det forplanter sig igennem hele fødekæden og giver bla. de drosselfugle med kræsen kost gyldne tider. Jeg er faktisk tilbøjelig til, at påstå vi ikke har haft en forårsfauna som nu siden krigstiden og derfør i 1800 tallet.

  Det er ret vildt og tankevækkende.

  Kommentar by Heine Sylvi — 26. april 2020 @ 01:29

 2. Kommentar by Heine Sylvi — 26. april 2020 @ 01:29
  Dine observationer behøver nødvendigvis at ha´ noget med corona krisen at gøre.
  Det er mange år siden vi her i DK har haft et så fantastisk April vejr.
  Men ud over det så viser observationer fra alverdens storbyer at klimaet ikke er “ramt” af corona.
  Tvært imod.
  Så klimatosser er nok ikke så tossede som nogen ønsker at fremstille dem som.
  Til Møller.
  Du bliver bedre og bedre med kameraet.
  Flotte billeder

  Kommentar by Anonym — 26. april 2020 @ 01:44

 3. Kommentar by Heine Sylvi — 26. april 2020 @ 01:29
  Om dine observationer skyldes corona krisen er nok tvivlsom.
  Det er rigtigt mange år siden (måske tilbage til 80´erne) at vi har haft et så fantastisk April vejr.
  Til gengæld så er rapporteringer fra alverdens storbyer måske et tegn på at klimatosser nok ikke er så tossede som nogen ønsker at fremstille dem som.
  Møller du bliver bedre og bedre med dit kamera.
  Yderst flotte billeder

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 26. april 2020 @ 01:54

 4. Den danske forening og Grundlovsforeningen meddeler at sommerfesten er aflyst.

  Kommentar by Nielsen — 26. april 2020 @ 03:04

 5. @anonym

  Det “fantastiske” april vejr, har sgu da intet, at gøre med arter der trives i nærings og kulstoffattige habitater, at gøre! Lad være med, at kloge sig på ting så åbenlyst ikke har begreb om!

  Kommentar by Heine Sylvi — 26. april 2020 @ 03:17

 6. @anonym

  Desuden viser samtlige observationer i storbyer, at corona krisen netop har betydet færre tilfælde af luftforurenings relaterede sygdomme og en blomstring af urbant dyreliv.

  Og hermed en rettelse: Lad være med, at kloge dig på ting, du så åbenlyst ikke har begreb om!

  Kommentar by Heine Sylvi — 26. april 2020 @ 03:25

 7. Kommentar by Heine Sylvi — 26. april 2020 @ 03:25
  Ro på nu.
  Vi er nok ikke så uenige som du tror.
  Jeg mener bare uden at være ekspert at det med habitater o.s.v måske er lige tidligt nok at konkludere på.
  Grunden til at du observerer flere sommerfugle end tidligere hænger garenteret sammen med vejret.
  Og når jeg nævner det med klimatosser er det fordi jeg hælder kraftigt til at gi´ dem ret

  Kommentar by Per Henrik Rasmussen — 26. april 2020 @ 03:40

 8. https://www.corbettreport.com/interview-1537-financial-survival-in-the-corona-world-order/
  -På trods af møgdyret Per Henrik Rasmussens tilsmudsning af UP.

  Kommentar by Nielsen — 26. april 2020 @ 05:15

 9. Igen flotte fotos! Jeg vil give gravstenen en lille kommentar.
  Forargelsen angående kulturminister Joy Mogensens ”u-kulturelle musiksmag” har jo knap lagt sig, før også Morten Korchs gravsten dukker op her på Uriasposten.
  Morten Korch var da om nogen også indbegrebet af dårlig smag blandt den såkaldte røde elite, som ellers generelt aldrig har været, eller er, særlig kulturelle.
  Allerede før Korch døde i 1953 var det galt, fordi han testamenterede nogle af sine penge til Fraugde Sogn, hvor han var født i Over Holluf, hvor hans mindesten vistnok også stadig står ved gadekæret. For med de testamenterede penge fulgte to betingelser, nemlig at pengene ikke måtte bruges til kirkelige eller sportslige formål.

  Det er et interessant foto af gravstenen.
  Da hustruen Sophie Korch døde i Gentofte kort efter årsskiftet 1953-54, blev kisten ført til Fraugde hvor hun blev begravet. Hun var dengang den første der blev begravet på denne del af kirkegården, som da var helt ny,
  Kun trekvart år efter hustruen, så døde Morten Korch selv, og blev begravet onsdag den 13. oktober 1954 ved siden af hustruen. Inden Morten Korch døde havde han antydet hvorledes han ønskede højtideligheden skulde foregå, så kirken var udelukkende pyntet med markblomster og små kornneg, og den første salme var “I Østen stiger Solen op”.

  Morten Korch opnåede at blive en af Danmarks mest læste forfattere efter H. C. Andersen. Og kritikken fra de velbjergede haglede da også ned over ham,
  I Social-Demokraten skrev Harald Engberg allerede i september 1943 en kronik om underlødig litteratur, som Engberg indledte med:

  “Det danske Aandsliv synes for Tiden at dele sig i to Lejre, for eller imod Morten Korch. Det gælder Folkets Fremtid. Nu er det Morten Korch, der forgifter Folket – ikke “med ormstukne Frugter”, men med – Sødsuppe.”

  Flere gange op imod nutiden er kritikken mod Morten Korch blusset op, og bibliotekerne har gennem årene en del gange truet med at gøre alvor af, at fjerne hans bøger fra hylderne.
  Her oppe i vore dage er det endelig lykkedes, for de fleste biblioteker har nu smidt Morten Korch ud. Ja ikke kun Morten Korch, men de fleste af alle forfatteres bøger er ”kørt til forbrændingen”.

  Kommentar by Henning Jensen — 26. april 2020 @ 07:30

 10. Tak for skønne naturfotos — og ligeledes for det af Morten Korchs gravsted. Korch var en solid nationalkonservativ underholdningsforfatter. Kultureliten brød sig selvfølgelig ikke om ham. Han tjente sine mange penge på bogsalg, mens de overvejende levede af at fodre hinanden med skatteydernes penge.

  Korch vender næppe tilbage til bestseller-listerne. Hans sprogbrug og emnevalg hører fortiden til. Dejligt ville det være, hvis der dukkede en eller flere nye nationalkonservative underholdningsforfattere op.

  Kommentar by Crass Børsting — 26. april 2020 @ 08:44

 11. Flotte billeder.

  Skarven sidder i toppen af træerne og skider så de stakkels træer dør pga. sur afføring.

  Det røde svin klatter på Uriasposten. Sørg for grundig rengøring før Uriasposten visner væk.

  Kommentar by k.m. — 26. april 2020 @ 09:49

 12. Hvis ens betydning skal måles på størrelsen af ens gravsted, så var Morten Korch en af Danmarks største forfattere.

  Morten Korchs gravsted overgår langt Johannes V. Jensens, som befinder sig i en fællesgrav på Bispebjerg Kirkegård.

  Korch mente selv, at det var hans mange ægteskabelige sidespring, som var drivkraften i hans forfatterskab.

  Kommentar by np — 26. april 2020 @ 10:26

 13. Ingen Wet Marked i Danmark, tak. Fuglene har det bedst i naturen.

  O.T.-men MEGET aktuelt:
  https://vimeo.com/411630782

  Præsident Donald Trump kendte til denne kur, da han spurgte om UV-stråler kan “puttes” ind i kroppen. Det kan det… og mange lungesygdomme vil blive kureret – også Den Kinesiske Virus/CoVid-19.

  Kommentar by Iznogut — 26. april 2020 @ 10:28

 14. Sidespring? – Javel, så forstår vi bedre; ét af Mortens sidespring, har så desværre udviklet sig til et lille forvirret pigebarn, som tid efter anden flipper ud herinde på Uriasposten!

  Kommentar by T. Flodur — 26. april 2020 @ 12:22

 15. Ad. Kommentar by T. Flodur — 26. april 2020 @ 12:22

  Jeg har observeret der ikke er mange kvinder herinde.

  Så din bemærkning er antageligvis møntet på mig.

  Hvis du har noget på hjertet så argumenter for din sag.

  I stedet for at komme med feje slet skjulte stikpiller mavesurhed som lige skal klemmes ud mellem sidebenene.

  Kommentar by Zenobia — 26. april 2020 @ 12:47

 16. Ja det er sørgeligt som misundelige kunstkritikere især litteraturkritikere kan gøre gode forfattere til noget ingen bør læse. Men filmindustrien her den danske- har nu ikke altid gjort forfatteren den ære han fortjente. Men sådan har det vel egentlig altid været. Jules Verne, Mark Twain, Arthur Conan Doyle, R.R.Tolkien og mange mange flere ja sågar Joanne Kathleen Rårling har været gennem møllet med at få deres arbejder pisset så meget på at næppe nogen gider tage en af deres bøger til gennemsyn. Og ja! Bibliotekerne har omdannet sig fra et sted hvor vi kunne søge viden til legestuer og kaffebarer med “søde” “venlige” bibliotekarer af varierende køn yder borgere den ypperste service udi vildledning og indoktrinering.

  Kommentar by Nielsen — 26. april 2020 @ 12:52

 17. Zenobia, Zenobia, Zenobia ? – Er der en Zenobia som skriver herinde på Uriasposten – Nå, skidt pyt, hvis du synes, at beskrivelsen passer på dig, så guf du bare den i dig. Jeg stiller mig bestemt ikke hindrende i vejen – Man er vel en gentleman.

  Kommentar by T. Flodur — 26. april 2020 @ 14:28

 18. Ad. Kommentar by T. Flodur — 26. april 2020 @ 14:28

  Du er ret god til at nedrakke på en vag, listig og subtil måde så du ikke senere kan klantres for det.

  Men det er åbenlyst og let gennemskueligt du troller.
  Det skal du nok øve dig noget mere på.

  Kommentar by Zenobia — 26. april 2020 @ 18:00

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper