26. april 2020

Henrik Jensen i ‘Efter Gud’: “Der findes ikke nogen fremtid for Vesten, som vi kender det, uden Gud.”

Endnu en bog af den gode Henrik Jensen, som konservative med fordel kunne læse. Niels Lillelund anmelder ‘Efter Gud: Det 20. århundredes fortabte generationer og meningsløsheden’ for Jyllands-Posten – Velsignet modgift til Facebook og pressemøder (kræver login).

“Henrik Jensen gør ingen røverkule af sit hjerte, og han er vist blevet mere og mere kulturpessimistisk med årene. Når han allerede i indledningen taler om ‘erstatningen af store dele af de europæiske befolkninger med folk udefra’, snapper man kort efter vejret – at han tør, det er jo le grand remplacement, han taler om – og så med tranen på ryggen.

‘Fremskridtet’ er vor moderne overtro, konstaterer han, og lidet kunne han jo vide, at en ondsindet virus i den grad skulle sætte fremskridtet i stå og hele vores kultur i relief. Tilsyneladende. Men Henrik Jensens kritik af Vesten er mere grundlæggende end som så, i den henseende gør en virus hverken fra eller til.

Der findes ikke nogen fremtid for Vesten, som vi kender det, uden Gud. […] Det er uden tvivl den kristne religion, der ligger til grund for vestligt samfund, vestlig tænkning og de fælles værdier, der er fundet med dem,’ konkluderer han. …

Vertikaliteten etableres oppe fra og ned – og begynder med Gud. Efter Gud er der ingenting, så er Europa åbent land, så er vi glemte.

Oploadet Kl. 14:01 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109678/trackback

35 Comments »

 1. KOMMUNISMEN/socialismen/pladderhumanismen er danskernes nye religion. For den er der ingen forskel på mennesker eller kulturer. Men sandheden er at der er en kæmpemæssig forskel på den kristne kultur og den islamiske kultur. Islamisterne er vor tids nazister, som de klart har demonstreret i de områder hvor ISIS og ISIL herskede. Terror, tortur, barbari og massehenrettelser var noget hverdagsagtigt.

  De røde er nihilister, ateister og anarkister, samtidig med at de tilbeder staten. Selvom staten ret beset mest er et stort bureaukrati. Man kan godt være ateist uden at være rød, men er man rød er man som regel også ateist og nihilist.

  Hvor de gudløse råder, sukker folket, siger et russisk ordsprog. Et andet siger: Uden sandhed kan man ikke leve.

  Men kommunismen er selv en slangerede af misforståelser og løgne, og derfor ender rød politik altid med at være tyrannisk, løgnagtig og menneskefjendsk. Og for at nå frem til magt er de røde tit villige til at bruge alle tricks og til at alliere sig med djævelen selv.

  Meget i kommunismen er selvmodsigende, som f.eks. deres kvindesagspolitik og deres berigelsespolitik.

  Kommentar by Bent A — 26. april 2020 @ 14:32

 2. Så kristendommen står ikke bag masseudryddelser, undertrykkelse, osv. ?

  Åh Gud……

  Kommentar by Bilka — 26. april 2020 @ 14:52

 3. Det er pudsigt, at Henrik Jensen ikke skal betegnes som eks-marxist, når nu andre fremragende menneskers ungdommelige politiske vildfarelser fremhæves af Uriasposten.

  https://www.berlingske.dk/aok/historiker-henrik-jensen-er-uforstyrret-kulturpessimist-coronakrisen-forandrer

  Kommentar by np — 26. april 2020 @ 15:18

 4. Det der helt naturligt kommer efter gud, er selvfølgelig VIDENSKAB. Ægte VIDEN, faktuelle oplysninger og dermed sandheden”/virkeligheden.

  Det er i alles interesse at kende “sandheden”/virkeligheden i ethvert aspekt af livet, det er den eneste retningslinje der er, og kun empirisk viden kan give os det!

  Kommentar by Santor — 26. april 2020 @ 16:10

 5. Hej, BILKA. Du havde for ca. 14 dage siden en kommentar hvor du på en eller to linjer fortalte om samfundet på en ret genial måde. Kan du venligst finde teksten frem igen? På forhånd tak.

  Kommentar by Bent A — 26. april 2020 @ 16:17

 6. Det der helt naturligt kommer efter gud er *trommesolo* Allah! Hvis Vesten ønsker at opløse sig selv med gold liberalisme, tja, så må andre kræfter til.

  Kommentar by Børge-Muhammed Hansen — 26. april 2020 @ 16:37

 7. Konservative tænkere er i den grad en mangelvare i Danmark, og de få som er lægger alt for stor vægt på kristendommen.
  Danmark er i uhyggelig grad overgivet totalt til socialdemokratismen, er selv langt ind i de borgerlige tækker finder vi opbakning til den socialdemokratiske samfundsmodel!
  Der dr vel kun LA. og NB. der som henholdsvis liberal og konservativ ikke er syltet ind i den bløde og altomfavnende socialisme! Det undre mig at folk vil accepterer spændetrøjen i bytte for det magelige leverpostej liv!

  Kommentar by Den Nervøse — 26. april 2020 @ 17:08

 8. “Vertikaliteten etableres oppe fra og ned – og begynder med Gud. Efter Gud er der ingenting, så er Europa åbent land, så er vi glemte”

  Tak for kaffe. Jeg tror nu vi kunne klare os fint uden overtro og afguderi. Men helt sikkert klarer Europa sig aldrig hvis man deponerer sin eksistens i troen på gud. Så er alt tabt på forhånd.

  Kommentar by DavidK — 26. april 2020 @ 17:09

 9. Forstå, at islamiseringen er en konspiration om at nedbryde homogeniteten og nationalstaterne. Kalergi-planen. Vore ledere er enten med i konspirationen eller tvunget til at medvirke. Der er nogle, der ønsker en verden uden grænser.

  Kommentar by Søren — 26. april 2020 @ 17:12

 10. Efter Gud kom oplysningstiden.

  Og tak for det.

  Kommentar by Henrik Wegmann — 26. april 2020 @ 17:21

 11. Tak for linket til artiklen np 15:18. Enig i at “Det er pudsigt, at Henrik Jensen ikke skal betegnes som eks-marxist”

  ”Forfatter og historiker Henrik Jensen var selv marxist i 1970erne, men meldte sig ud af vanviddet og drog på en lang rejse mod borgerligheden og Gud” står der under hans foto i Bent Blüdnikows glimrende interview med ham i Kristeligt Dagblad Søndag d. 26. april 2020. Bent Blüdnikow, der selv af marxisterne i sin tid i Information hadefuldt blev kaldt ”Bent Blod”.

  Jeg har ofte med fornøjelse læst Henrik Jensens klummer i Jyllands-Posten, som jeg abonnerede på indtil JP for et par år siden blev en afdeling af dagbladet Politiken, der ved magtovertagelsen afsatte den daværende superkompetente chefredaktør Jørn Mikkelsen.

  Jeg har dog altid haft det lidt skidt med, at Henrik Jensen i sin tid blev lektoransat på RUC på en badebillet som marxist.

  Alle ikke-marxister, der var naive nok til at ansøge forskerstillinger på RUC, blev som bekendt sorteret fra af marxistiske magthavere, der ville fremme den kommunistiske revolution og indføre proletariatets diktatur i Danmark og verden. Med RUC som avantgarde i egen selvforståelse.

  Men mht til Henrik Jensen trøster jeg mig ved ordene i Lukasevangeliet 15,3-7: ”Sådan bliver der større glæde i himlen over én synder, der omvender sig, end over nioghalvfems retfærdige, som ikke har brug for omvendelse.”:-)

  Kommentar by A-mad — 26. april 2020 @ 18:27

 12. Vesten er post-kristen man ser det på det humanitære som reelt set er en art religion i vesten.
  Prof. Stephen Hopgood har i bogen “The Endtimes of Human Rights” set på rødderne til denne tænkning. Han skriver, at det er moderniteten i 1880erne hvor den “Gamle Gud” bliver umoderne og for naiv, at tro på. Det humanitære og dyrkelsen af “ofret” bliver den “Nye Gud” for mange i vesten. Calvinisterne starter “Røde kors”. Det er kristne i England som efter, at have læst missionslitteratur fra Afrika kræver, at man kolonisere området for, at bringe civilisation. Tidl. kristne missionsbevægelser muterer og bliver til humanitære socialmissionsorganisationer. Stephen Hopgood siger, at det humanitære ikke har slået rod udenfor vesten. Man skal helst komme fra en historisk protestantisk skyldkultur for, at tro på dette. Så, det humanitære har erstattet kristendommen i vesten som religion. Folk har ikke et billede af Jesus men en afrikansk Bongo de er fadder til i Afrika på deres køleskab.

  Kommentar by CCC — 26. april 2020 @ 19:20

 13. Vor Herre bevares.

  Kommentar by Peter Buch — 26. april 2020 @ 20:25

 14. # 12 CCC
  Uden Gud bliver vi slagtet !!
  Det var kristne,kampduelige,tapre MÆND som reddede vores civilisation de sidste 2 gange muhamedanerne forsøgte at indtage europa !!

  Det var kristne som grundlagde videnskaberne og dermed skabte hele grundlaget for vores civilisations succes. Det var kristne som grundlaged universiteterne. Hvilke lande i europa er det lige der formår at stå masseinvasionen imod ?? Det er dem holder fast i deres kristne tro. Alt nonsens om oplysningstid osv.. er.. nonsens.
  Og så den sædvanlige “jamen de kristne har også begået uhyrligheder”
  . JA, de kristne er også bare mennesker, og den perfekte verden eksisterer ikke. Som Churchill sagde : demokrati er den politiske styreform med færrest negative sider. Det samme med kristendom.
  Jeg gentager; uden kristendom som den samlende og ledende faktor i den vestlige verden er vi fortabte.

  Kommentar by Danskeren — 26. april 2020 @ 21:30

 15. Tale af Victor orban :“A thousand years ago, there was the birth of a special Christian cast of mind, and a special Hungarian Christian state. Over the past one thousand years there were times when we left this path, but we always found our way back eventually. This is why the Hungarian Constitution states: ‘We recognise the role of Christianity in preserving nationhood.’ So the Hungarian people and the Hungarian government believe that Christianity can help peoples and nations to survive, as it has helped us.
  ””Antallet barnefødsler i Ungarn i årets to første måneder økte med 8,8 prosent sammenlignet med tilsvarende tidsrom i fjor. Samtidig er antallet ekteskap blitt fordoblet, mens antallet aborter er redusert med en tredjedel, kunngjør Ungarns familieminister Katalin Novák”

  Kommentar by Danskeren — 26. april 2020 @ 21:51

 16. Hvem er hvem? Er der forskel på Henrik jensen og Henrik Gade Jensen+

  Kommentar by Bent A — 26. april 2020 @ 22:47

 17. Tak til Danskeren

  Beklageligvis vælger også jeg udenlandsk i min prisning:
  The real pandemic today is not the coronavirus, but cowardice. Nonetheless, even in these days of political correctness, wokeness, the cancel culture, and “hate speech,” there are a few public figures with courage.
  https://pjmedia.com/trending/iowa-candidate-under-fire-for-call-to-define-islam-as-militant-cultural-imperialism-seeking-world-domination/

  Kommentar by Peter Buch — 26. april 2020 @ 22:50

 18. Bent A

  Ja.
  https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/vores-forandringsneurotiske-samfundhar-brug-eftertaenksomhed

  Kommentar by Peter Buch — 26. april 2020 @ 22:52

 19. HENRIK JENSEN: bogen “Det faderløse samfund” m.fl.

  HENRIK GADE JENSEN: bogen eller kronikken “Vi burde have politik som i 50’erne og 60’erne” mv.

  Kommentar by Bent A — 26. april 2020 @ 23:14

 20. TROR DANSKEREN 21.30 har ret i at uden kristendom, uden den kristne kultur, er vi fortabte. Danskerne virker pt. som om de har opgivet at forsvare sig mod udslettelsen af deres land og dem selv. Det er som om Danmark er uden et “immunforsvar”.

  Hvis et menneskes immunforsvar holder op med at fungere, er det dødsdømt og lever højst en uge mere.

  Kommentar by Bent A — 26. april 2020 @ 23:29

 21. HVORFOR MØDER landets kristne ikke op i kirkerne og protesterer mod ræverøde biskopper og præster? Hvorfor dukker de hovederne og gemmer sig bag hinanden? Islamismen er den nye nazisme. Læs om ISIS og ISIL terroren mod kristne. Rædslerne kan blive de samme i Danmark som i Syrien, Irak, Iran og Sverige.

  Kommentar by Bent A — 26. april 2020 @ 23:36

 22. @14
  Der en en kristen essens og slavemoral i kristendommen, som er årsag til dette her. Det humanitære som multikulturen er barn af hviler på kristen slavemoral og flaggelteri. Hans Gammeltoft-Hansen kom selv fra et indremissionsk hjem. Han har selv talt om næstekærlighed som bærende for flygtninge arbejde. Kristne organisationer spiller en central rolle i, at få kvoteflygtninge til USA hvor små lokalsamfund bliver smadret totalt af totalt fremmede mennesker. Andre kulturer har ikke disse problemer fordi der er ikke en skyldkultur, at resonere med. Grav i rødderne til det humanitære og man vil finde kristendommen.

  Kommentar by CCC — 27. april 2020 @ 00:29

 23. Poul Gottfried, der selv er jøde har skrevet bog “Multiculturalism and the Politics of Guilt: Toward a Secular Theocracy” hvor han siger, at der er forbindelser til kristendommen til, at multikulturen blev religionen i vesten. Han har selv sagt, at det er problematisk, at lave et oprør uden, at ramle ind i de kristne rødder. Det mener han gør det enormt svært for vesten, at tage dette opgør med noget, der reelt set er blevet til noget selvdestruktivt.https://www.amazon.com/Multiculturalism-Politics-Guilt-Secular-Theocracy/dp/0826215203/ref=sr_1_4?crid=3QBMC0OL0QAZP&dchild=1&keywords=paul+gottfried&qid=1587940835&sprefix=poul+gott%2Caps%2C562&sr=8-4

  Kommentar by CCC — 27. april 2020 @ 00:45

 24. At folkekirken er blevet til et foretagende præget af vanvid, har også noget at gøre med at den siden 1968 er blevet fyldt med kvindelige biskopper og præster samt røde menigheds-medlemmer. De er kommet til at fylde alt for meget. Bibelen advarer mod det, men man har jo også vedtaget at ignorere alle de skriftsteder som ikke passer til marxisternes holdninger. Derfor er folkekirken blevet pladderhumanistisk, folkefjendsk og landsskadelig.

  Kommentar by Bent A — 27. april 2020 @ 01:24

 25. Frygt ikke.

  Som kirketjener snart, tirsdag, på job igen efter længe planlagt og tvungen ferie, vil jeg blot mene- kristendommen er ret bred.
  Der er talspersoner, bisper og præster og mediepersoner man ofte hører fra.
  Og så er der massen.
  Selv om der utvivlsoms godt kan trækkes tråde mellem humanisme på hovedet, multikulturalisme og hvad ved jeg af ren idioti, er der også i kristendom andet.

  At forvente civilisationers forsvar aktuelt skulle komme fra personer der er beskæftiget i eller med kristendom er måske- naivt.

  Kommentar by Peter Buch — 27. april 2020 @ 03:49

 26. Kommentar by CCC — 27. april 2020 @ 00:29

  Der er ingen slavemoral i kristendommen. Den såkaldte slavemoral eller kulturradikale multikulturideologi, som du henviser til, er en ateistisk perversion af kristendommen. At tage en sætning ud “du skal elske din næste som dig selv” og gøre den til en hellig grundlov for altfavnende globalistisk godhed har intet med kristendommen at gøre.

  Kommentar by traveler — 27. april 2020 @ 07:18

 27. Alle (etniske) danskeres tankegang er dybt præget og programeret af Jesus.Det gælder alle hvadenten de er Kristus mirakel består. Jeg er præget af det, som alle danskere er 1.Kristne, 2.kulturkristne eller 3.ateister. (Selv blafrer jeg lidt mellem 1. og 2. Jeg er døbt, så gud har lovet, at han tror på mig).
  Det er basal videnskabelig sociologisk viden. Vi giver vores normer og grundholdninger til vores børn med modermælken fra den første interaktion med barnet og videre frem til konfirmationsalderen m/u faktisk konfirmation. Konfirmationen er den eksamen forældrene skal bestå, ved at barnet dokumenterer, at de ikke alene har lært men internaliseret de kristne normer og grundholdninger. Belønningen er store konfirmationsgaver, der sjovt nok gives til både kirkeligt og kommunalt/borgerligt konfirmerede.
  Hvis de lader være med at begynde at ryge indtil de bliver 18 år får de et kørekort og stemmeret. Det sidste gives dog også til rygere.

  Kommentar by A-mad — 27. april 2020 @ 08:10

 28. Alle (etniske) danskeres tankegang er dybt præget og programeret af Jesus. Det gælder alle, hvadenten de er 1.Kristne, 2.kulturkristne eller 3.ateister.

  Kommentar by A-mad — 27. april 2020 @ 08:13

 29. Hvad kaldtes det dengang hvor europa skulle udskiftes med jøder. Efter første verdenskrig de fleste mænd var faldet skulle jøder overtage. Dette stoppede anden verdenskrig med adolf og deres modsatte jøde syn.

  Kommentar by Anonym — 27. april 2020 @ 08:15

 30. Når man læser mange af kommentarerne her så skræmmes man over uvidenheden omkring kristendommen. Videnskaben opstod i sin spæde begyndelse i de kristne universiteter i den tidlige middelalder og voksede frem i de følgende århundreder. Det er kun i kristne samfund at videnskaben opstod og siden kom jøderne til. Langt de fleste videnskabsmænd troede og tror i øvrigt på Gud. Ethvert ateistisk samfund vil gå til grunde. Se blot kommunistiske og socialistiske stater der bryder sammen på stribe. Det er troen på Gud der giver den inderste mening og glæde til menneskers liv. Det der er skræmmende er at ateister er så ekstremt uvidende og selvhøjtidelig.. Ja der findes næppe mere krænkelsesparate mennesker end ateister. Heldigvis er der mange som tror på Gud. Mange flere end man tror.

  Kommentar by PiusXll — 27. april 2020 @ 09:13

 31. Anonym 08:15. Du spørger “Hvad kaldtes det dengang hvor europa skulle udskiftes med jøder.” Det var – sat på spidsen – et internt opgør mellem to jødiske sekter. De kristne er dybest set en jødisk sekt, der brød ud fra jødedommen for 2000 år siden. De ortodokse jøder i Israel fik Romerne til at henrette Jesus. Jøden, der brød med nogle af de jødiske dogmer f.eks tabuer som forbud mod at spise svinekød og dogmet om at drenge skulle omskæres. Det var fjernelsen af disse dogmer og tabuer, der gjorde at den kristne variant af den jødiske tro, kristendommen, fik så stor udbredelse og i dag er mere end 100 gange større end jødedommen. De første jødiske kristnes markedsføring for 2000 år siden var suveræn. Jesus var både datidens og eftertidens største marketing geni!:-)

  Kommentar by A-mad — 27. april 2020 @ 09:35

 32. Der er ikke noget som firmaer, der kan rumme tvivlere og kritikere af format.

  Kommentar by Peter Buch — 27. april 2020 @ 10:46

 33. Til en vis grænse naturligvis, der er tilfælde hvor tvivl og kritik gør vedkommende er bedre stillet i et andet firma…

  Kommentar by Peter Buch — 27. april 2020 @ 10:57

 34. Santor — 26. april 2020 @ 16:10: Videnskab er komplet uegnet til at danne baggrund for et fælles værdisæt og identitet, så der tager du grundlæggende fejl.

  Kommentar by Odo — 28. april 2020 @ 02:36

 35. Enig i Kommentar by Santor — 26. april 2020 @ 16:10: “Det er i alles interesse at kende “sandheden”/virkeligheden i ethvert aspekt af livet, det er den eneste retningslinje der er, og kun empirisk viden kan give os det!” Desværre kuppede marxisterne den empiriske samfundsvidenskab efter studenteroprøret i 1968 på universiteterne. Så i dag er der kun marxistisk samfundsvidenskab på universiteterne. De har gjort fælles front med islam i erobringen af det danske samfund. De støttes af de altdominerende statsejede elektroniske massemedier, DR og TV2. Derfor bør vi snarest muligt nedlægge de landsforræderiske propaganda sendere, DR og TV2, og stoppe deres hjernevask af den danske befolkning.

  Kommentar by A-mad — 28. april 2020 @ 07:35

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper