3. maj 2020

Rødmus, Hindsgavl, 3. maj 2020

Endnu en dag i den skønne natur i det sydlige Østjylland. I disse uger er mus yderst aktive i skovbunden, og et par Rødmus poserede venligt ved en træstub i Hindsgavlskoven. En Natugle (unge) ved Rands fjord havde et noget anderledes aktivitetsniveau, og lod sig ikke forstyrre af den nærliggende parkeringsplads. Det blev også tid til en tur til Hørmølledalen i Vejle, hvor frihedskæmperen Arnold Jørgensen blev skudt af tyskerne blot seks dage før 2. Verdenskrigs afslutning. Mindesmærket så lidt hærget ud, som omtalt i Vejle Amts Folkeblad forleden.

Rødmus, Hindsgavl.

Arnold Jørgensen (1917-1945). Mindesmærke, Hørmølle, Vejle.

“… blot seks dage før tyskerne kapitulerede i Danmark, udførte den 28-årige barbermester sammen med 13 andre sabotører et sabotage-angreb på banelinjen omkring den gamle banetunnel fra 1919 ved Hørmølleskoven, Vindingland lige ned til Vejle Fjords sydside. Tunnellen var bevogtet af fire tyske soldater og under forsøg på at overmande disse blev en større, nærtliggende gruppe tyske soldater alarmeret og kom vagterne til undsætning. Under den efterfølgende ildkamp blev Arnold skudt og såret. Han blev ført til den tyske arrest, Staldgården i Kolding, hvor han angiveligt døde den 1. maj 1945. …

‘… Den sten, hvori Arnold Jørgensens navn er indhugget, skal minde om kampen i den ellers så fredfyldte skovkløft. Arnold Jørgensen var en tapper og modig mand, der satte sit liv ind for Danmarks frihed. Ære være hans minde!’.” (Wiki)

Natugle (unge), Rands fjord.

Oploadet Kl. 22:07 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109804/trackback

8 Comments »

 1. Egentlig burde der skrives en mindeberetning om den engelske agent ( verdens 1. rigtige James Bond)som blev skudt og dræbt af dansk politi på ordre af ledende danske politikere. Han blev sendt til Danmark for, at organisere en national dansk modstandsbevægelse. Beklager. Jeg i øjeblikket har glemt hans navn.—- En opgave for en historiker? Møller—— Rødmus. Okay.Det er de små gavtyve , der kravler rundt i kvasdyngen her.

  Kommentar by dansker — 3. maj 2020 @ 22:43

 2. Christian Michael Rottbøll

  Kommentar by T. Snorrason — 4. maj 2020 @ 00:33

 3. Der er også en mindesten på en sidevej til slet lidt nord for Tranbjerg i Århus. Ved ikke konkret hvem de to frihedskæmpere var, men hvis der er nogen der kender den mere konkrete historiske baggrund for de to, vil jeg da gerne vide det. Støt SIAD. God mandag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 4. maj 2020 @ 06:16

 4. #2 Snorrason

  Jeg har skrevet det før og skriver det gerne igen.

  Tag ikke fejl, det danske politi er fuldstændigt ligeglade med, om de skal tjene en dansk statsminister eller en muhamedansk kalif.
  En politibetjents første prioritet er at få løn ind på kontoen d. 1 i hver måned.
  Politiets ageren og holdninger fra 1940-1945 er også beskrevet i Jørgen Kielers bøger.
  Beretningen om Christian Michael Rottbøll, er rystende.

  Kommentar by Danskeren — 4. maj 2020 @ 07:21

 5. Husk at sætte lys i vinduerne i aften, som et symbol på befrielsen (Støt SIAD). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 4. maj 2020 @ 16:45

 6. Når jeg ser disse indslag med fugle tænker jeg på, gad vide om de er fredede i andre lande? Altså trækfugle igennem europa og til afrika og retur. Mener at have set billeder hvor bla storke lå i massevis, svaler og alt derimellem.
  Fanget i net eller skudt.
  Så hvad der er fredet i danmark er måske ikke i andre lande.

  Kommentar by Islamarebad — 4. maj 2020 @ 18:03

 7. Tænker på finlands frivillige, der drog i krig imod rusland som helte. Og så de, der drog afsted i krig for tyskerne imod russerne.
  Tog ud som helte og kom hjem som forræddere.

  Kommentar by Islamarebad — 4. maj 2020 @ 19:19

 8. Jeg var i Mindelunden idag, der var fyldt af folk, og mange skoleklasser for rundt blandt os. TV 2
  satte en masse lamper op, dette kan ses iaften kl. 20.50 om deres optagelser.
  Tak Kim Møller for de flotte fuglebilleder og mindesmærker, Så Smukt

  Kommentar by IES — 4. maj 2020 @ 20:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper