5. maj 2020

Intern rapport: DR’s klima-dækning “… går ofte ukritisk til kilder, der har en klima-aktiv dagsorden”

I seneste udgave af ‘Den nødvendige refleksion’ på P1, kunne man høre de to værter Per Juul Carlsen og Nanna Mogensen håne Trump, fordi han fornyligt luftede den tanke at coronavurussen kunne være skabt i et kinesisk laboratorium. Det viste sig at være optakt til en længere samtale om corona i virkelighedens var… ‘naturens hævn’.

Klmatosserne har kronede dage, og propagandaen er her der og alle vegne. På ‘Regensen’, det hæderkronede kollegium fra 1623 ved Rundetårn, hænger i disse dage et banner med budskabet: “Aldrig tilbage til den gamle hverdag. Den gamle hverdag er problemet.” Kun den gamle hverdag giver studerende tid til banale paroler.

Selv DR’s Lytter og seer-redaktør kan se problemet med tanketom klima-aktivisme. Fra Dit Overblik – Lytternes og seernes redaktør: DRs klimadækning er skæv, ‘klima-aktiv’ og ukritisk.

Danmarks Radios dækning af klimaet er skæv og går ofte ukritisk til kilder, der har en klima-aktiv dagsorden. Den vurdering kommer ikke fra én af Danmarks Radios kritikere. Den kommer fra DRs egen lytternes og seernes redaktør (LSR), Jesper Termansen. Han har til sin seneste halvårsrapport undersøgt DRs dækning af klima-området over to uger i efteråret 2019. Konklusionen er, at DR kun sjældent går kritisk til eksperter og aktivister, der arbejder eller forsker i grøn omstilling og klimaforandringer.

‘Kun meget få artikler eller indslag i den undersøgte periode bærer præg af, at der bliver stillet modspørgsmål eller anvendt kilder, der problematiserer den klima-aktive præmis. Der er meget få programmer, artikler og indslag, som kan betegnes som klima-refleksive. Det vil sige, at de enten i metode, vinkling eller kildevalg udfordrer en antagelse om klimahandling eller klima-aktivisme, om man vil,’ står der i halvårsrapporten. …

Som eksempel nævnes et indslag i TV-Avisen om, at det går for langsomt med udfasning af oliefyr i danske husstande. Kilden til denne historie var regeringens støttepartier og Alternativet. Der optrådte ingen kilder, som ikke var enige i, at oliefyr skal udfases så hurtigt som muligt.

Et andet indslag er et P1-program med den danske klimaforsker Sebastian Mernild. Han præsenteres som ‘den videnskabelige klimasuperstar’ og værten siger i begyndelsen af programmet, at det skal hjælpe til at finde ud af, ‘om løbet er kørt, eller vi kan nå at redde Jorden og klimaet’.”

(Regensen, St. Kannikestræde, København K, 4. maj 2020; Foto: Snaphanen)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/109849/trackback

32 Comments »

 1. Der mangler 3 bogstaver i bunden af banneret: CCP

  Shaari Markson, The Daily Telegraph afslører at 16-siders dossier fastslår, at Kina har handlet med fuld overlæg.
  Intet nyt under solen for folk som følger med, men “de sovende” som får deres meninger fra DDR og TV-MeeToo aner intet og historien fra Australien kommer sikkert heller ikke for deres øren?

  Porno-Mette rider den kinesiske løgn som en furie.

  Kommentar by Iznogut — 5. maj 2020 @ 02:19

 2. Sovs: https://www.dailytelegraph.com.au/coronavirus/bombshell-dossier-lays-out-case-against-chinese-bat-virus-program/news-story/55add857058731c9c71c0e96ad17da60

  Kommentar by Iznogut — 5. maj 2020 @ 03:12

 3. Corona-krisen burde have fået medierne til at opdage, at der under normale omstændigheder faktisk findes et stort og varieret privat erhvervsliv, der tjener penge til, at hele den offentlige sektor med velfærdsaktiviteter og medier kan eksistere.

  Men nej, mediernes eneste interesse for det private erhvervsliv er fortsat, om hvor klimavenligt det opfører sig og udskamme det, hvis det ikke er grønt nok. Der er fortsat 0 interesse for det, der får det private erhvervsliv til at fungere og tjene de penge, som inddrages over skatten.

  For det private erhvervsliv er alt det grønne derimod kun noget ekstra, som ofte belaster firmaerne økonomisk i faretruende grad. Specielt fordi alt det grønne skaber en urimelig konkurrencefordel for de firmaer, der placerer alt deres aktivitet langt borte fra DK, typisk i Kina, hvor der ikke er nogle væsentlige grønne krav, og hvor det er for langt væk for medierne og de grønne aktivister.

  Der er ydermere noget genialt over, at det er kommunister, der sidder på magten i Kina. For det stækker medierne og de grønne aktivister, da de ideologisk er på linje med de kommunistiske magthavere, og man kritiserer jo ikke sine ideologiske venner.

  Kommentar by traveler — 5. maj 2020 @ 06:20

 4. At tale om ‘naturens hævn’ er det man kalder antropomorfisme, for naturen har ingen menneskelige følelser. I gamle dage brugte man det langt bedre udtryk: “Guds hævn”.

  Men de, der er tilhængere af ideen om ‘naturens hævn’, burde stoppe at være tilhængere af ‘diversitet’. For corona-virussen er fra naturens side bare et bidrag til diversiteten.

  Kommentar by traveler — 5. maj 2020 @ 06:29

 5. Klimaet er den nye religion, der afløste kommunismen. Én gang troende, altid troende. Kommunisterne havde abstinenser efter kommunismen, Jerntæppet og Muren faldt i 1989.

  Klimaet frelste dem, da de opdagede at de kunne skyde det intravenøst direkte ind i blodbanen. Men pas på! De er psykotiske og kan blive farlige og voldelige, hvis de møder hindringer for at få deres fix.

  Kommentar by A-mad — 5. maj 2020 @ 07:40

 6. De røde møgsvin er problemet.
  Det er dem der presser på for mere censur på sociale medier, dem der udøver mødeterror på gaden.
  Dem der opfordrer til voldelig revolution

  Som det røde møgsvin sagde her på Uriasposten : “fuck freden”

  Ordet var frit, og der blev talt om en bred vifte af emner. Lige fra, hvorfor så mange politiske beslutninger og sager bliver gemt for befolkningen – over nødvendigheden af en ikke-fredelig revolution
  https://vafo.dk/artikel/se-billederne-af-en-anderledes-1-maj-revolutionen-begyndte-med-et-minuts-stilhed-for-yahya-hassan

  Kommentar by k.m. — 5. maj 2020 @ 07:46

 7. Klimaforandringer bruges som undskyldning for at skabe en panikstemning. Befolkninger manipuleres til at føle dårlig samvittighed, og dermed frivillig give deres sidste skilling til en lille elite af globalister.

  Tænk over hvorfor det går så stærkt med at udvikle overvågningssystemer. Kinesere kan stort set ingenting uden smartphone. Telefoner bruges som kontokort og alle køb registreres. De deles op i grupper i et sindrig pointsystem. Dem der skriver negativ om kommunistpartiet anses for dårlige mennesker, og får få point på tilfredshedsskalaen, dermed mister retten til et lån eller andre goder i samfundet.

  Lad os sige vi får et pengeløst samfund. Da er det lettere at fjerne selvstændige landes valuta – fysiske sedler og mønter.
  Pengeløs samfund = én global regering med én fælles digital valuta.

  Man arbejder på et sindssygt farligt 5G telenetværk, som sidste led i umyndiggørelse af verdens befolkninger.

  For det første er 5G sundhedsskadelig, for det andet er det vejen til total overvågning døgnet rundt.

  Kommentar by k.m. — 5. maj 2020 @ 08:08

 8. For det første er 5G sundhedsskadelig, for det andet er det vejen til total overvågning døgnet rundt.

  Kommentar by k.m. — 5. maj 2020 @ 08:08

  Og jeg har et godt tilbud til dig, k.m.: En sølvpapirshat for tre kroner, tre sølvpapirshatte for en rund tier, forbyd konspirationstosser og forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 5. maj 2020 @ 08:38

 9. Ups, der kom det røde møgsvins lille hjælper

  Kommentar by k.m. — 5. maj 2020 @ 08:44

 10. De tupide talking heads fatter ikke,at virusen kunne have været udviklet i et hvilket som helst laboratorium,og transporteret til Wuhan eller hvor den blev “opdaget”
  Det viser sig jo,at den er en variant af en eller anden fugle- eller svineinfluenza. Saars virus tror jeg det var. Men som sædvanlig går går det ud over dyrene,medens vi guder render rundt og danser efter Bauers pibe i takt til viva la france,du gamla du fria og i alle de riger og lnde.
  I USA har de behandlet slagtedyr bestialsk,fordi slagterier er lukkede. I Barbarien slog de svin ihjel ved at laste dem LEVENDE i transportkontainere. I mange lande blev hnsehold slagtet og gårdmænd tvunget til at overdække hønsegårde.
  Aldrig tilbage til den gamle hverdag
  Den gamle hverdag var tyranniet.

  Kommentar by Anonym — 5. maj 2020 @ 09:13

 11. De tupide talking heads fatter ikke,at virusen kunne have været udviklet i et hvilket som helst laboratorium,og transporteret til Wuhan eller hvor den blev “opdaget”
  Det viser sig jo,at den er en variant af en eller anden fugle- eller svineinfluenza. Saars virus tror jeg det var. Men som sædvanlig går går det ud over dyrene,medens vi guder render rundt og danser efter Bauers pibe i takt til viva la france,du gamla du fria og i alle de riger og lnde.
  I USA har de behandlet slagtedyr bestialsk,fordi slagterier er lukkede. I Barbarien slog de svin ihjel ved at laste dem LEVENDE i transportkontainere. I mange lande blev hnsehold slagtet og gårdmænd tvunget til at overdække hønsegårde.
  Aldrig tilbage til den gamle hverdag
  Den gamle hverdag var tyranniet.

  Kommentar by Nielsen — 5. maj 2020 @ 09:13

 12. Hvad var “den gamle hverdag”? Dengang vi var jæger-samlere?

  Så kan de bare smide tøjet og løbe skrigende og nøgne ud på en græsmark.

  Der er ikke en eneste at de der klimatosser der er villige til at droppe deres mobil, ipad eller alle de andre ting der deres liv så let og ubesværet, så forandringen kommer ikke fra den side.

  A-Kraft kan gøre luften renere og el-biler byer og veje næsten lydløse men de uddanner sig alle i fag der absolut intet kan gøre for “miljøet”. Deres motto er som Tv2 sang : Kom lad os brokke os.

  Klimatosserne er ikke en del af løsningen. De er en hæmsko for dem der prøver på at løse “problemerne”.

  Kommentar by Santor — 5. maj 2020 @ 09:18

 13. At der findes saglig selvkritik i DR er positivt – og næsten overraskende. Det overraskende skyldes, at det helt tydeligt ikke er en løbende selvkritik, for den slår ikke igennem. Den kommer hinkende langt bagefter propagandaen. Og indhenter den således aldrig.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 5. maj 2020 @ 09:20

 14. Regensen: Kommunismens farver er nok ikke nogen tilfældighed. Landets fornemmeste kollegium, og vi har stadig revolutionær studenter.

  Kommentar by BB — 5. maj 2020 @ 09:43

 15. Klima-hysteriet og løgnepropagandaen om co2 kan bruges til at styrke politikernes magt over erhvervslivet og pengene, og til at fremme kommunistisk og radikal magt over samfundsudviklingen. De røde mener jo at de er meget klogere end alle andre, og vil derfor i de kommende år bruge 500 MILLIARDER kroner, eller flere, på “klima-redning” mv. Men mon ikke de fleste af pengene vil forsvinde ned i korrupte lommer uden at gøre gavn?

  Kommentar by Bent A — 5. maj 2020 @ 09:48

 16. – Bent A

  Du er tilbage fra dags dato. /KM

  Kommentar by Kim Møller — 5. maj 2020 @ 09:54

 17. A-mad: Ja, uden deres fix kunne virkeligheden indfinde sig og et krav om noget for noget.
  Deres grønne gren (pun intended) bliver overbetalt i modgift for luftkasteller.

  Kommentar by Iznogut — 5. maj 2020 @ 09:56

 18. Prutte-Per skriver at han er en umulius. Tja, betalt meningspåvirker er for direkte, ikk’?

  Kommentar by Iznogut — 5. maj 2020 @ 10:00

 19. “Aldrig tilbage til den gamle hverdag” – Nej det kommer I sgu da heller ikke! – Ganske vist med en anderledes chokerende agenda end den I har sat snuden op efter – Jeres forældre/Staten, vil miste/har mistet muligheden for at finansiere jeres infantile café latte tilværelse lige midt i København! – De godtroende skaffedyr, bliver nemlig arbejdsløse, går konkurs, går på tvangsauktion, osv.

  Så helt rigtigt set det med “gamle hverdag” – Så lyt nu til et godt råd. Kom væk! Grib fat i de flyttevogne som måtte være ledige, og få så jeres gebrækkelige klamotten byltet sammen, alt forinden der kommer duelige folk og sparker jer ud på røv og albuer, i glideflugt lang ned ad Købmagergade!

  Kommentar by T. Flodur — 5. maj 2020 @ 10:02

 20. Holder den lille underudviklede mongol Greta Thunberg også ramadan?

  Kommentar by Revisoren — 5. maj 2020 @ 10:11

 21. De to hædersmænd Mogens Glistrup og Simon Spies har ligeledes boet på Regensen…

  Kommentar by Revisoren — 5. maj 2020 @ 10:16

 22. BT har en lille meningsmåling : “Spiser du også mere kød end før coronakrisen?”

  Det er så modbydelig tåbelig spørgsmål. Det har intet med coronavirus at gøre, men klimafanatikere drejer ALT hen på at afskaffe landbruget og kødproduktion.

  ja = 6%
  Nej, det er det samme som før =80%
  Tværtimod, jeg spiser mindre kød end før krisen = 12%
  Det ved jeg ikke =2%

  Kommentar by k.m. — 5. maj 2020 @ 10:26

 23. Enig Santor 09:18, når du ironisk skriver: “Hvad var “den gamle hverdag”? Dengang vi var jæger-samlere?”

  Om et par år er der 8 mia mennesker i verden. I 1960 var der ‘kun’ 3 mia.

  Hvis vi – som du dejligt ironisk skriver – skal tilbage til “Dengang vi var jæger-samlere” – f.eks til år minus 1000, hvor der kun var 50 millioner mennesker i verden, skal der ‘bortfjernes’ næsten 8 mia mennesker, så den lille restpopulation, der bliver tilbage, kan leve som jæger-samlere. Og husk det er ikke som flaskesamlere:-)

  Den internationale arbejdsdeling – også kaldet internationaliseringen af handlen nu benævnt ‘globaliseringen’ – som kapitalismen har skabt har hevet næsten alle i verden ud af absolut fattigdom.

  Og lægevidenskaben har fået stoppet, at de fleste i de fattige lande dør i en tidlig alder. Deraf (desværre?) befolkningseksplosionen. Flertallet i ulandene døede tidligere som børn – ofte som spædbørn – før vestens lægevidenskab greb ind.

  Uden kapitalisme og global arbejdsdeling bliver det manden med leen, der kommer til at regere og der vil rulle milliarder af hoveder i verden. Det vil klimatosserne og anti-kapitalisterne ikke indse og det skyldes vist ikke kun, at de ikke kan regne?

  Klimatosserne er dødens hellige fanatikere, der – som fløjtespilleren fra Hameln – vil lokke os alle ud i skoven for at ombringe os.

  Kommentar by A-mad — 5. maj 2020 @ 13:13

 24. #15 og #16
  Velkommen tilbage Bent A.

  Kommentar by bjarne binee — 5. maj 2020 @ 13:35

 25. # 22: Bjarne Binee 13.35: Tak skal du have og tak for din opbakning.

  Kommentar by Bent A — 5. maj 2020 @ 16:19

 26. # 22, 13.35: tak skal du have og tak for din opbakning. Mvh.

  Kommentar by Bent A — 5. maj 2020 @ 16:21

 27. > Iznogut
  Prutte Per og Umulius er ikke de samme. Lad dog nu være med at udfordre ham!

  Kommentar by Nielsen — 5. maj 2020 @ 18:37

 28. Nielsen, med en masse løse påstande uden sovs og en bombastisk viden om, hvem Prutte-Per og Umulius er, gå du bare tilbage til “fagre nye verden”.
  Byg dit skur i skoven, krads barken af et træ og få en mundfuld larver, fang en fisk i bækken og skid i et hul i jorden.
  Enhver sin egen lykkes smed and Freedom for All. Når det bliver koldt og du hundefryser ude i skoven, kan du få varmen på TDC, hvor en bruser koster 20 kr. per 3 minutter.
  Sæt i værk.

  Kommentar by Iznogut — 5. maj 2020 @ 19:56

 29. Ups, der kom det røde møgsvins lille hjælper

  Kommentar by k.m. — 5. maj 2020 @ 08:44

  Guuud, hvor er du altzå bare kedeligt nedladende og fordomsfuld, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 5. maj 2020 @ 20:56

 30. # 22 & 23

  Ja, velkommen tilbage, Alexander Beaumont…

  Kommentar by Revisoren — 6. maj 2020 @ 19:12

 31. Nå, nu er Regensen også blevet inficeret af feminister og klimatosser.

  Glistrup og Spies roterer i graven…

  Kommentar by Revisoren — 6. maj 2020 @ 19:42

 32. Ja Revisoren 19:42, de roterer i hver deres grave.
  Simon Spies i sit gravsted på Hørsholm Kirkegård.
  Mogens Glistrup i sin grav på på Sorgenfri Kirkegård i Kongens Lyngby. RIP.
  PS. Jeg tror lige jeg går en tur og lægger blomster fra haven på frihedskæmperen Mogens Glistrups grav og holder 2 minutters stilhed. En passende tænkepause midt i en corona- og islam indvandringstid, synes jeg.

  Kommentar by A-mad — 7. maj 2020 @ 14:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper