12. maj 2020

BT kalder tiltalt venstrenationalist for ‘højreekstremist’, fremtrædende i ‘det højrenationalistiske miljø’

‘Dansk højreekstremist forsøgte at fremstille bombe, kan man læse på BT.dk, men ideologiske etiketter i MSM skal altid tages med forbehold. Tiltalte betragter sig selv som nationalsocialist, og er aktiv i NMR, en erklæret revolutionær socialistisk bevægelse. Når BT noterer at han har haft ‘en fremtræden rolle i det højrenationalistiske miljø i Danmark’, så er det en bevidst manipulation. Han er relativ ukendt, men har en rolle i det venstrenationalistiske miljø herhjemme. En socialist bliver ikke højreorienteret, blot fordi han bygge bomber.

“”Manden er beskyttet af navneforbud, men ifølge B.T.s oplysninger har han haft en fremtræden rolle i det højrenationalistiske miljø i Danmark og har i den forbindelse tilkendegivet sine holdninger på flere forskellige hjemmesider.” (BT, Simon Boas, 6. maj 2020)

“… de er jo socialister grundlæggende, men så bare med et nationalt forhold. De ser ikke sig selv som højreorienterede, de ser sig selv som venstreorienterede, faktisk.” (Tom Carstensen om NMR, P1, 2019)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110041/trackback

10 Comments »

 1. Højre/venstre-skalaen gør folk dumme.

  Kommentar by KineserSnot — 12. maj 2020 @ 00:52

 2. I Rusland er der pt. et parti, der kalder sig “nationalbolsjevikker”. Den betegnelse er vist også passende her.

  Kommentar by Hertz — 12. maj 2020 @ 06:28

 3. Den velkendte mekanisme: Hvad venstrefløjen ikke p.t. bryder sig om, stemples højreorienteret; jo mere den uønskede position er insisterende, jo mere ekstremt højreorienteret kaldes den, hvor ekstremt alene går på graden af insisteren og ikke på afstanden fra normalpositionen.

  Mediernes voldsomme optagethed af nazismen kan ikke betragtes som almindelig historisk interesse, fordi der tilsvarende hersker en total tavshed om kommunismens hærgen. Der må være noget andet på spil: Der må være tale om en mentalterapi for venstrefløjen for at reparere venstrefløjens selvbillede som de gode. Problemet, der har sat venstrefløjens selvbillede under pres, er, at mange i stigende grad betragter nazismen og kommunismen for beslægtede bevægelser på venstrefløjen.

  Kommentar by traveler — 12. maj 2020 @ 06:36

 4. https://da.wikipedia.org/wiki/Den Nordiske Modstandsbevægelse

  Kommentar by barfbag — 12. maj 2020 @ 06:40

 5. BT bør bruge overskrifter på forsiden, der er ærlig forbrugerinfo:
  “KRIMI: BT forsøger at fremstille bombe” :-)

  Kommentar by A-mad — 12. maj 2020 @ 09:27

 6. BT er mindre værd end brugt lokumspapir…

  Kommentar by Revisoren — 12. maj 2020 @ 11:07

 7. Tom Carstensen om NMR:

  “Jeg har ikke oplevet nogen, der har fortalt mig, de går ud og stemmer på…indvandringskritiske partier DF, NB, SK.”

  “Når jeg spørger dem til deres ideologi…så ville han stemme på Enhedslisten – han så sig selv som nærmere socialist

  https://www.dr.dk/radio/p1/p1-debat/p1-debat-2020-04-20

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 12. maj 2020 @ 11:11

 8. Hvis man er kritisk overfor masseindvandring og et multi-etnisk samfund, så er man ifølge mainstream medierne “højre-national” eller “far right” UANSET hvad man ellers mener om noget som helst – det giver ikke rigtig mening.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. maj 2020 @ 11:41

 9. Manden har ikke været medlem i mere end 1 år af NMR, men du skriver han stadig er aktiv for dem? Her er hvad de selv skriver om sagen. https://www.nordfront.dk/bombetiltalte-forlod-modstandsbevaegelsen-i-begyndelsen-af-2019/

  Kommentar by 7274 — 13. maj 2020 @ 08:49

 10. Enig Peter Nielsen 11:41. Det er lige efter bogen. Junglebogen?:-)

  Sådan er de biosociale udstødningsmekanismer hos homo sapiens (og de fleste andre primater:-). Stemplingsteorien siger, at det har karakter af selvopfyldende profeti, hvis man betegner (stempler) personer som afvigere, fordi det medfører, at den stemplede identificerer sig med rollen, og at andre behandler vedkommende i overensstemmelse med denne rolle.->fra den gamle teoribog, som studentermarxisterne forbød lige efter 1968.

  Kommentar by A-mad — 13. maj 2020 @ 13:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper