14. maj 2020

Professor om 3x corona-overhyppighed blandt yngre efterkommere: ‘De får det gennem deres arbejde’

DR Online har bedt tre eksperter svare på spørgsmål relateret til forholdet mellem corona og etnicitet, og som man kunne forvente, så flyder det med bortforklaringer om spørgsmålets nødvendighed, om racisme, om samfundet der ikke har kommunikeret godt nok, og så lige den klassiske – de arbejder ofte i sundhedssektoren. Man kan ikke korrigere for islamisk parallelsamfund, men man kunne godt korrigere for erhvervskvotient. Fra BT – Nye tal afslører: Yngre indvandrere har tre gange så høj smitte.

“Corona-smitten har i særlig grad floreret hos en bestemt gruppe i det danske samfund:

Yngre efterkommere af indvandrere fra ikke-vestlige lande. Smitten i denne gruppe er tre gange så høj som hos etniske danskere i samme aldersgruppe. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

‘Tallene passer til det billede, vi ser. De viser, at der er en større andel af denne gruppe, som ikke har taget anvisningerne alvorligt,’ siger Thomas Benfield, professor og overlæge ved Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital.”

(DR.dk, 11. maj 2020: “… Forskellen på jyder og københavnere er større”)

“Etniske minoriteter bor på meget lidt plads og sammen med mange generationer. Samtidig har de jobs i plejesektoren og andre brancher med direkte borgerkontakt. Netop det kan forklare, hvorfor den yngre del af befolkningen har så høje smittetal. De får det gennem deres arbejde. (Prof. Morten Sodemann)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110086/trackback

36 Comments »

 1. Det er min opfattelse at der er 18% fremmede i Danmark og 18% af de smittede er fremmede. De fremmede er ikke mere syge end danskerne er.

  Hvorfor bliver bliver de ved med at fremhæve der kun er 9% fremmede i Danmark det er jo forkert.

  Kommentar by Zenobia — 14. maj 2020 @ 00:49

 2. Kan ikke nære mig.
  Vigtig at lægge mærket til:
  https://tv.frihedensstemme.dk/2020/05/13/sf-profil-doemt-for-familiesex-borgmesterkandidat-brian-franklin-havde-et-seksuelt-forhold-til-sin-steddatter/

  SF-profil dømt for familiesex: Borgmesterkandidat Brian Franklin havde et seksuelt forhold til sin steddatter
  EMNER:Borgmesterkandidat Brian Franklin Mørkelægning Samfundstjeneste Sex SF Steddatter Tårnby Kommune

  Hvorfor er medierne tavse, når venstrefløjens politikere begår sexforbrydelser og får fængselsdomme?

  For mig ser det ud til at De røde og islammerne gerne må pille.

  Kommentar by Charles — 14. maj 2020 @ 00:51

 3. Det savner vist belæg at man skulle kunne være ekstra udsat af et rengøringsarbejde i tomme lokaler kl 5 om morgenen. I så fald burde t.ex samtlige butiksassistenter have ekstrem overhyppighed, eftersom de arbejder dagen lang mellem et utal af fremmede mennesker. Altså “direkte borgerkontakt”

  Ift. plejesektoren mangler vi også en tilsvarende overhyppighed blandt borgere / patienter der behandles af disse ikke-vestlige. De smittes jo gennem deres arbejde, lyder rationalet …Faktisk mangler vi i det hele taget andet end gætterier. Hvor er oversigten der viser at de ikke-vestlige smittede og døde rent faktisk i overvejende grad arbejdede t.ex i plejesektoren?

  Derudover kender jeg kun een der er visiteret til noget hjemmehjælp. Allerede i marts bekendtgjorde kommunen at SOSU’erne pga. smittefare IKKE længere ville komme på besøg. Der har været en een gang siden, der i øvrigt kom uanmeldt, som tog en støvsugning i stuen …

  Kommentar by DavidK — 14. maj 2020 @ 00:59

 4. Der var Morten Sodeman vel nok heldig at finde et halmstrå der kan forklare alt? Nu skal vi rigtig lede efter forklaringer, der IKKE nærmer sig fornuft..?

  Kommentar by Hul igennem? — 14. maj 2020 @ 01:01

 5. # Zenobia 00.49: mener du at der ingen overhyppighed er? Hvordan er dit regnestykke? Det med 18% og 18% og 1:1 holder ikke, hvis man kan tro diverse kilder. Er der ikke noget galt med tallene?

  Kommentar by Bent A — 14. maj 2020 @ 03:20

 6. PASSER påstanden om “små lejligheder”? Har berigerne ikke fået store gratis lejligheder og villaer stillet til rådighed, hvergang der var tale om en familie på mere end to voksne og to børn? I boligblokkene er der mange fem-værelses lejligheder. Og ti værelser hvor to lejligheder er slået sammen.

  Kommentar by Bent A — 14. maj 2020 @ 03:27

 7. Jeg ved næsten ikke, hvordan jeg skal forholde mig til idioti af denne kaliber. Mon ikke nærmere forklaringen skal findes i de kulturelle forskelle, og så det faktum at deres imamer har bildt dem ind, at virussen er Allah’s straf over de vantro, og de derfor tror de er immune?

  Kommentar by Charles — 14. maj 2020 @ 00:51.

  Det er derfor venstrefløjen og muslimerne er så begejstrede for hinanden: De er begge varme fortalere for at afkriminalisere pædofili.

  Kommentar by Kimski — 14. maj 2020 @ 06:12

 8. Jeg er overbevist om der er flere fremmede end de 9% de bliver ved med at påstå der er i landet. Mit tal er 18% og min definition er at hvis man ikke er etnisk dansk eller adopteret som lille er man fremmed.

  Kommentar by Zenobia — 14. maj 2020 @ 06:25

 9. Må og anvender de sprit til rengøring? Altså komme i berøring med alkohol.
  Men apropos smitte. De mødes jo i hobetal.
  Overhørte en samtale i en butik mellem to perkere, hvor der var sat to meter streger op. Se det var hvad jeg sagde, de er bange. Altså os danskere.

  Kommentar by Islamarebad — 14. maj 2020 @ 07:23

 10. Kommentar by DavidK — 14. maj 2020 @ 00:59

  Arbejdet for personalet i ældrecentre er gjort meget sikkert, for at svækkede ældre ikke udsættes for en risiko. Fordi Covid-19 har en meget høj virkning (dødelighed) på svækkede ældre.

  Problemet er, at indvandrere, der arbejder i ældrecentre, i deres privatliv lever i et parallelsamfund, hvor man ikke overholder almindelige afstandsregler mv. Derved er der en stor sandsynlighed for at smitte kommer ind i ældrecentre via indvandrerpersonale.

  Mimas tåbelige rasmus-modsat-logik er derimod, at det er indvandrere, der arbejder i ældrecentre, der har den meget store risiko for smitte, fordi de arbejder i ældrecentre. Den passer godt med dogmet om, at indvandrere altid er ofre, uanset om det modsatte reelt er tilfældet.

  Kommentar by traveler — 14. maj 2020 @ 07:23

 11. Elefanten i rummet. Corona kan ramme alle. Men personer med svækket immunforsvar af den ene eller anden art bliver hårdere ramt. Det er fakta, at der er mange fætter/kusine ægteskaber i de varme kredse. Og deres børn (som for længst er blevet voksne) vil alt andet lige være mere modtagelige for øgede komplikationer grundet denne indavl. Endnu en fordel ved denne mangfoldighed, som næsten ikke belaster det danske velfærdssystem.

  Kommentar by Realist — 14. maj 2020 @ 07:52

 12. Guds straf til islamister! Nasserøve! Kriminelle! Indavlede! Fremmede! Vandrende socialudgifter og skodgensspredere, corona må undersøges nærmere..

  Kommentar by Hul igennem? — 14. maj 2020 @ 08:33

 13. Hvis mellemøstlig og nordafrikansk oprindelse og muslimsk adfærd havde en betydning for coronasmitte – altså øget antal smittede – så skulle Mellemøsten og Nordafrika være hårdt ramt af covid-19. Det er de muslimske områder som bekendt ikke.

  De værst ramte områder er som bekendt USA og Europa (Italien, Spanien, England og Frankrig).

  Kommentar by np — 14. maj 2020 @ 08:35

 14. Kommentar by np — 14. maj 2020 @ 08:35
  Du lever vist i et paralleunivers

  Hvordan står det egentlig til i Mellemøsten og Nordafrika?

  Det er rigtigt, at udgangspunktet burde være langt bedre end i Europa og USA, fordi der er en overvægt af unge mennesker i MENAP, som burde klare Covid bedre. Men hvad der observeres, er på ingen måde godt:

  reliefweb.int/report/world/impact-covid-19-middle-east-and-north-africa

  Troen på, at det går godt i MENAP, skyldes alene, at der mangler pålidelig information. Men at vi intet ved, betyder ikke, at der ikke er noget problem.

  I f.eks. Iran og Tyrkiet, hvor befolkningspyramiden ikke er helt så ekstrem (der er faktiske en del middelaldrende/lidt ældre), er det vist gået helt galt, selvom regimerne forsøger at ignorere det. osv.

  Kommentar by traveler — 14. maj 2020 @ 09:10

 15. Tilføjelse: Foruden fordelen ved mange unge i MENAP, burde udgangspunktet også være langt bedre i deres tørre lande med meget sol. Med gennembrud af sommer og sol i Europa og USA, svækkes Covid tilsvarende.

  Kommentar by traveler — 14. maj 2020 @ 09:17

 16. Sædvanlig hvidvaskning efter afsløring af bønnekald til bederum i det offentlige rum.

  Kommentar by tavsen — 14. maj 2020 @ 09:21

 17. Det er ihvertfald ikke fordi at mellemøstelige folkefærd generelt er beskidte typer. Var det ikke noget med at stakkels lille Aisha måtte kradse sædpletter af muhammads klæder? De kører nok bare stilen videre.

  Kommentar by E.T — 14. maj 2020 @ 09:23

 18. https://www.bt.dk/krimi/11-aarig-udsat-for-vold-to-drenge-paa-12-og-13-aar-mistaenkt-for-overfald-og-for-at

  Kommentar by Anonym — 14. maj 2020 @ 09:58

 19. Årsagen til en større hyppighed af smitte i muslimske indvandrekredse skal findes i flere ting. Nemlig i deres gener, hvor de generelt har et svagere immumforsvar end som os nordboere. Det kan måske skyldes deres indavl i deres familieopbyggede klaner og gennem talrige fætter/kusine ægteskaber. Dernæst at de også generelet mangler D-vitamin (kvinderne går meget tildækket og får ikke det samme lys som andre). Endelig den tæthed de bor under og deres spisevaner, hvor mange familier spiser af samme fad/skål og hvor den mandlige del har forspisningsret m.m. Mændenes håndhygiegne efter toiletbesøg er ikke altid den bedste i muslimske miljøer.
  Det vil være passende om den viden man nu har fået i de danske indvandrekredse bliver holdt op imod den viden man har i de andre eu-lande i deres muslimske miljøer. Man kan jo lære af det.

  Kommentar by Erik Skifter — 14. maj 2020 @ 10:15

 20. Nå, men nu kan dansk MSM heldigvis glemme alt om kedelige historier om voldsparate og arbejdssky muhammedanere.

  Nu starter “sagen” mod den onde Inger Støjberg vedrørende de såkaldte barnebrude, som MSM dagligt kan spamme de sagesløse seere med…

  Kommentar by Revisoren — 14. maj 2020 @ 11:44

 21. Fire fætre i en bil er stadig fire fætre i en bil. Uanset hvad myndighederne siger.

  Kommentar by Gregers — 14. maj 2020 @ 12:00

 22. Hvorfor er nogen lande og befolkninger mere smittede med covid-19 virus end andre? Venner, se lige på verdenskortet/listen over de registrede covid-19 døde. (f.eks på Statista som jeg selv bruger).

  Der er helt tydeligt for mig nogle adfærds- og/eller kulturelementer, der ligger bag udbredelsen af covid-19 virus.

  Det allermest i øjnefaldende for mig er, at det ser ud som om, det er landenes, områdernes, byernes befolkningers udlandsrejsefrekvenser og disse befolkningers hyppighed af udlandsrejser der er afgørende. Covid-19 virus er en rejseepidemi – og her tænker jeg ikke kun på skiferier til Ischgl og de italienske skisteder på sydalperne, som muligvis startede/boostede epidemien. I DK takket være sundhedsstyrelsens opfordring til at de blot kunne rejse hjem fra skiferie uden at de skulle testes eller i karantæne? Det gjorde de så og bragte unden forhindriger smitten med hjem?:-)

  Hvis man kigger på de mest ramte lande og steder i verden udenfor Kina, ser man – synes jeg – at det er hyppigheder af udenlandsrejsende, der har betydet ubredelse af Covid-19 virus.

  Kommentar by A-mad — 14. maj 2020 @ 12:22

 23. De er underrepræsenteret i statistikker over befolkningsandel, ikke coronasmitteandel. 18-20 procent af Danmarks indbyggere er ikke-vestlige i dag. De 9 procent er 10 år siden.

  Kommentar by Fascist — 14. maj 2020 @ 13:03

 24. Charles — 14. maj 2020 @ 00:51

  Ikke noget at sige til socialister elsker indvandring.

  https://www.bt.dk/krimi/politiker-doemt-for-boernesex
  10 års løbende sex-misbrug af tre små indvandrerdrenge på Nørrebro i København kostede i går politikeren og psykologen B.S. seks års ubetinget fængsel.

  Kommentar by tavsen — 14. maj 2020 @ 13:11

 25. Jeg er enig i A-mads indlæg: Det er rejseaktiviteten og i bredere forstand den vestlige livsstil, som får coronavirussen til at mangfoldiggøre sig og blive til en pandemi med alvorlige konsekvenser for kernelandene i den vestlige kultur. I ramme alvor taler sundhedseksperter om at afskaffe håndtrykket i den vestlige verden.

  Det er ikke den muslimske kultur: Man giver ikke hånd. Kvinderne er tildækket. Kønnene er adskilt, og hovederne er stift rettet mod Mekka.

  Derfor er det også Tyrkiet og Iran, som er de værst ramte i det mellemøstlige område: Trods Erdogan og den islamiske revolution er deres storbyer stadigvæk vestlige orienteret i deres kultur.

  Tyskland er Vestens duks. Alligevel er bekræftede antal smittede og dødsfald over Tyrkiets og Irans. Her er nogle forbavsende data fra John Hopkins: Bekræftede antal smittede + døde:

  Syrien: 48 og 3
  Somalia: 1.219 og 52

  Iran: 114.533 og 6.854

  (Iranerne tilhører i øvrigt den indo-europæiske folkegruppe, og ikke den semitiske som araberne og jøderne, hvis man går op i det).

  Tyrkiet: 143.114 og 3.952

  Tyskland: 174.098 og 7.861

  Man hører intet om massesmitte og -dødsfald i asyllejrene. Tænk, så mange muslimer samlet under jammerlige kår, men ingen epidemi i sammenligning med Italien, Spanien, England og USA.

  Når indvandrerne er overrepræsenterede mht. coronasmitte, så er det fordi de har jobbene med stor berøring med borgere, mindre boligere og måske mindre orientering om myndighedernes anbefalinger på grund af sprogvanskeligheder.

  Kommentar by np — 14. maj 2020 @ 15:44

 26. John Hopkins:

  https://www.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

  Kommentar by np — 14. maj 2020 @ 15:46

 27. Der bliver flere og flere grunde, til at hegne de uindbudte inde.

  Kommentar by M.S. Carstens — 14. maj 2020 @ 17:09

 28. I fokusrapporten fra Seruminstituttet fremgår ikke hvor mange fra de enkelte oprindelseslande var testet, kun incidensen i forhold til befolkningsfordelingen. Derfor ved vi strengt taget ikke noget særligt om udbredelsen af smitten i de forskellige folkegrupper.

  At Kuwait ligger øverst må være baseret på ganske få smittetilfælde. For de større grupper overrasker Syrien ved at ligge meget lavt, hvor vi altså ikke kan vide om det skyldes smitten er lille blandt syrere eller at kun få var testet dengang rapporten udkom.

  Blandt landene med en hel del smittetilfælde ligger Pakistan over Somalia, hvilket jeg gætter på skyldes at der sikkert er langt flere pakistanere end somaliere, som tager kredsløbsmedicin med ACE-hæmmere og derfor lettere bliver meget syge af smitten. Fordi alle som indlægges på hospital testes for smitten kommer der en del pakistanere med i statistikken uanset om dem med mere begrænsede symptomer bliver testet eller ej.

  Kommentar by perhag — 14. maj 2020 @ 20:09

 29. Hmm, hvor mange indvandrere er i arbejde ift. til andelen af smittede indvandrere?
  Hvis etnisk danske, med samme erhvervsområder, skulle være lige så smittede, så …?

  Kommentar by M.S. Carstens — 14. maj 2020 @ 23:55

 30. Negre og arabere samt andre fra StorMellemøsten har en meget lav erhvervsfrekvens i Danmark.
  Sandsynligheden for, at de skulle blive smittet gennem deres arbejde er således ret lav.
  Man skal lede med lup efter en araber med arbejde i fx Glostrup og Taastrup samt Ülbürtslund, c-smittens epicentre i Danmark.

  Større sandsynlighed er der for, at de bliver smittede gennem deres bizarre kultur med deling af vandpiber, numsefester i moskéerne og trængsel ved begravelser.

  Samt at især de unge skægaber fra segmentet har en umådelig trang til at samles, give håndslag, køre tæt og hurtigt sammen i biler og på scootere, gerne tre ad gangen på samme, og ikke har den fjerneste respekt for myndighederne.

  De samme myndigheder griber så heller ikke ind, da Kling & Klang ikke skal nyde noget i det, der eufemistisk betegnes som Århus V (læs Gellerup og Trillegården). Politiets biler har det med på forunderlig vis at lægge sig på siden og køre ind i vejtræer, hvis de kører mod Århus V.

  Næh, kom til VandkantsDanmark: Forleden spadserede to politibetjente en onsdag formiddag på Langelinie. Endnu en dejlig dag på kontoret…

  Kommentar by Henrik Petersen — 15. maj 2020 @ 07:40

 31. Kommentar by Henrik Petersen — 15. maj 2020 @ 07:40

  I Dummark er dhimmipolitiet til grin; ved snart ikke, hvem jeg hader mest:

  • Landssviger politikerene
  • De sindssyge vælgere, der stemmer på dem
  • De 1,1 mio. møgbedkidte perkersvin i landet
  • Politiet, der har mistet kontrollen over landet, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 15. maj 2020 @ 09:03

 32. Delvis enig np 15:44. Men jeg tror den afgørende parameter er befolkningens udlandsrejse hyppighed. Hos mange middelklasse danskere f.eks er normen nu to udlands ferie rejser om året?

  Jeg kender ikke tallene, men jeg gætter, på at udlandrejser (herunder skiferier) er op mod 100 gange hyppigere hos de rige, vestlige bybefolkninger end de er hos de fattige landbefolkninger i Asien, Mellemøsten og Afrika. Det det førstnævnte rige segment, som fly-og turistindustrien servicerer. Det ser vi så nu som tomme fly og turisthoteller og konkurser og arbejdsløshed i fly- og turistbrancherne.

  Der mange rejser mere end gennemsnittet f.eks de klimafrelste Radikale og andre ventrefløjs politikere og ikke mindst politikerne fra Alternativet (der nu er gået lidt i opløsning?:-).

  “Alternativets politiske ordfører, Carolina Magdalene Maier, erkender, at hun de seneste tre år, især i privat regi, har været på for mange flyrejser.
  Det skriver hun på Facebook, efter at en oversigt over politikerens rejseaktiviteter har floreret på sociale medier de seneste dage.
  Det er bloggen Free Speech Blog, som har skrevet om politikerens omkring 20 rejser fra november 2015 til oktober i år.
  Alternativet er et parti, som mener, at man skal flyve mindre for at skåne klimaet.” (Klippet fra DR politik 23. OKT 2018)

  Udbredelsen af ‘krammeadfærd’ spiller sikkert også ind. Hvis man går sydpå fra DK krammer folk simpelthen mere. Det et kulturtræk. De viser familie- og venskabs (og klan) kærlighed på den måde og bruger det hele tiden som hilsen. De smitter selvfølgelig hinanden meget bedre med influenza og nu corona på den måde. Hos de ‘kolde’ protestanter i nord er ‘krammeriet’ ikke udbredt, selvom det var begyndt hos ‘de talende klasser’ der hænger ud på storbyernes cafeer.

  Kommentar by A-mad — 15. maj 2020 @ 11:55

 33. Det er bloggen Free Speech Blog, som har skrevet om politikerens omkring 20 rejser fra november 2015 til oktober i år.

  Kommentar by A-mad — 15. maj 2020 @ 11:55

  Hvilken af de to Free Speech Blog?

  Den nu lukkede .ch eller den stadig tilbageværende Fight The Power With Free Speech Blog?, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 15. maj 2020 @ 12:27

 34. NotariusUmulius 12:27. Det er, som nævnt, klippet fra DR politik 23. OKT 2018, hvor der står “Det er bloggen Free Speech Blog, som har skrevet om politikerens omkring 20 rejser fra november 2015 til oktober i år.”
  DR citerer selv /ritzau/

  Kommentar by A-mad — 15. maj 2020 @ 15:30

 35. Først rammes indvandrer og nu nægtes det nærmest.
  https://www.bt.dk/samfund/indvandrere-fra-arabisk-land-er-duks-mindre-smittede-end-etniske-danskere

  Kommentar by Anonym — 17. maj 2020 @ 07:54

 36. Jeg er enig i, at corona kommer rundt ved den vestlige livstil, rigdom og gode rejsemuligheder. Men glem ikke kineserne i Norditalien. Der er tætte forbindelser mellem de to egne i verden.

  Fremover bør vi meget mere kritiske med omgang med lande udenfor vores egen kulturkreds.

  Men der skal altså mere til at skabe, hvad jeg vil kalde smittereder. I den arabiske og afrikanske kultur skal der tales højt, kværuleres og omgås en masse hver dag, ellers eksisterer man ikke. Den gensidige sociale kontrol kræver det. De har simpelthen ikke begreb om det Sundhedsstyrelsen anbefaler. De kan sandsynligvis ikke mentalisere det i deres bevidsthed og få det omsat det til handling. Vi skejer måske ud til nogle festivaler og på nogle barer i ny og næ, men omgås med mere større afstand i hverdagen. Selvbeherskelse er kodeordet.

  Det er heller ikke nogen fordel med indhyllede kvinder derhjemme med mange børn. Deres sundhedstilstand er ofte elendig, og virus spredes lettere indendøre. Det er ikke ligegyldigt for sygdommens udvikling om man udsættes for større eller mindre smitte. Fortynding er bedre fortætning.

  Det er sandt, at mange arbejder i ældreplejen. De ældre er lette ofre og bliver så passet af den befolkningsgruppe, der er dårligst rustet til at isolere sig.

  Når vi ikke hører om corona i deres egne lande, er det nok en blanding af flere faktorer. En af dem er, at folk alligevel dør af en masse andet, og dertil sparsom registrering, hvor vi muligvis overregistrerer, fordi der er gået politik i at opretholde frygten for corona.

  Jeg kørte forbi en af de store bazarlignende markeder for lidt siden, og så masser af mennesker stimlet sammen. Ingen holdt afstand. Folk oofører sig generelt markant anderledes i de almindelige supermarkeder.

  Kommentar by Uno — 17. maj 2020 @ 18:37

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper