16. maj 2020

Kristeligt Dagblad: Folkekirkens Nødhjælp støtter fond opkaldt efter PFLP-terrorist Ghassan Kanafani

Jeg har flere gange skrevet om PFLP-terroristens danske enke Anni Kanafani, som jeg første gang hørte på P1 i 00’erne, ikke for at angre PFLP-angreb, men for at tale om palæstinensernes og hendes kamp for en bedre verden (sic). Folkekirkens Nødhjælp har forlængst valgt side i konflikten, eksempelvis ved at opføre en symbolsk ‘apartheidmur’ under Roskilde Festivalen i 2012. God dyb artikel i Kristeligt Dagblad, der har talt med historikerne Bent Blüdnikow og Maradona Isho, samt den amerikanske lektor i statsvidenskab Mark Ensalaco.

Billedet viser PFLP-leder Ghassan Kanafani sammen med Fusako Shigenobu, leder af Japanese Red Army (JRA), under et møde i Beirut i 1971. Året efter udførte JRA på vegne af PFLP angrebet på Lod Airport ved Tel Aviv, hvor 26 rejsende brutalt blev majet ned med skud fra stormgeværer, herunder 17 kristne pilgrimme fra Puerto Rico. Fra Kristeligt Dagblad – Kritik af kirkelig støtte til fond opkaldt efter terrorgruppes talsmand (kræver login).

“Fra flere sider møder Folkekirkens Nødhjælp nu kritik for at støtte Ghassan Kanafanis Kulturfond, som arbejder med palæstinensiske flygtningebørn i Libanon. Fonden er opkaldt efter den palæstinensiske journalist og forfatter Ghassan Kanafani, som var talsmand for den marxistiske palæstinensiske Folkefront til Palæstinas Befrielse (PFLP) og blev dræbt af en bilbombe i 1972. PFLP blev dengang kendt verden over for en række flykapringer og har siden 2002 stået på EU’s terrorliste.

Folkekirkens Nødhjælp har ikke noget problem med at støtte fonden, oplyser generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen. Fondens arbejde drives af Ghassan Kanafanis danske enke, Anni Kanafani, og Folkekirkens Nødhjælp støtter fondens arbejde sammen med mange andre donorer, herunder den schweiziske regering.

… Foreningen til støtte for Kanafanis Børnefond oplyser på sin hjemmeside, at Folkekirkens Nødhjælp ‘i mange år’ har støttet Ghassan Kanafanis Kulturfond, og foreningen henviser på hjemmesiden direkte til en kontaktperson i Folkekirkens Nødhjælp.

Fonden var imidlertid også til debat sidste år, da DR-programmet ‘Anne og Anders i Mellemøsten: Libanon’ berettede om Ghassan Kanafanis Kulturfond uden at fortælle, at han ‘kæmpede for den palæstinensiske sag, blandt andet som talsmand for PFLP, som både Israel og EU anser for en terrororganisation’. …

… Foreningen til støtte for Kanafanis Børnefond afviser kritikken og betoner, at Ghassan Kanafanis Kulturfond er en ‘apolitisk kulturel og humanitær organisation’ opkaldt efter ‘den kendte palæstinensiske forfatter, redaktør og journalist Ghassan Kanafani‘…”

(PFLP-leder Ghassan Kanafani med Japanese Red Army-leder Fusako Shigenobu, Beirut, 1971)

Apropos Anni Kanafani, Ghassan Kanafanis danske enke.

“I sommeren 1971 havde Gotfred Appel selv i Beirut forhandlet med `Fronten’s militære leder, Wadi Haddad, og i de følgende år var det Holger Jensen, som stod for rejserne til PFLP’s hovedkvarter. Ud over måske et par af hans fortrolige ved ingen i dag, hvem Holger havde kontakt med, og hvilke aftaler han indgik. `Æblerne’s primære aktiviteter fra midt i halvfjerdserne kunne dog tyde på, at i hvert fald et af ønskerne fra PFLP’s ledelse har været bidrag af kontant økonomisk art.

Nogle tidligere KAK’ere mener i den forbindelse at vide, at Holger i perioden gennemgik en særlig avanceret træning i PFLP’s lejre. Træningen skulle have omfattet en bred vifte af illegale færdigheder fra biltyverier til kidnapninger. Uanset hvilket indhold æblernes samarbejde med ‘Fronten’ havde i halvfjerdsernes første halvdel, kan det ikke have undgået at gøre danskerne til part i disse års skjulte, men mere og mere intense og hadefulde krig mellem PFLP og den israelske stats efterretningsvæsen. KAK’erne oplevede således flere gange, at ledende PFLP’ere, som de havde forhandlet og samarbejdet med, blev udsat for attentater fra israelsk side. I juli 1972 blev for eksempel redaktøren af Fronten’s blad Al-Hadaf, forfatteren Ghassan Kanafani, og hans 21-årige niece sprængt i luften i parkeringskælderen under Kanafanis hus i Beirut af en israelsk bilbombe. Allerede tre år tidligere havde de første KUF’ere mødt Kanafani i Amman, og flere af gruppens medlemmer bevarede i mange år kontakten til hans danske enke.” (Peter Øvig Knudsen, Blekingegadebanden, Bd. 2, s. 181)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110144/trackback

28 Comments »

 1. Alle hjælpe-organisationer hjælper sig selv økonomisk ved at bruge de fleste af de indsamlede midler på lønninger og drift.

  Læger uden grænser bruger angiveligt mindst ca. 20% på lønninger og drift.

  Angiveligt skulle Røde Kors være dem som har de højeste drift-omkostninger pga. de høje lønninger de giver sig selv.

  Det er meget simpelt lad være med at doner til dem og når de skal til at rasle med tigger-koppen så spred budskabet om hvor mange af de indsamlede midler de bruger på sig selv og hvor forkasteligt det er.
  Lad være med at bringe politik ind i det.

  Kommentar by Zenobia — 16. maj 2020 @ 11:06

 2. Lige for at sætte tingene på plads: Folkekirkens Nødhjælp har intet med den danske folkekirke at gøre, undtagen navneligheden. Den er en rent privat organisation, der bruger (misbruger?) navnet, fordi “Folkekirken” ikke er et beskyttet navn. Man må f.eks. godt starte Folkekirkens Billardklub, hvis man har lyst.

  Kommentar by HP — 16. maj 2020 @ 11:55

 3. Kim, moské du skulle sætte et årstal på den såkaldte apartheidmur på roskilde festivalen. Det er jo ikke en ting tilbage fra 70´erne men en mere nylig svinestreg begået af dansk røde kors.

  Kommentar by Santor — 16. maj 2020 @ 12:00

 4. Åhh shit folkekirkens nødhjælp!

  My bad

  Kommentar by Santor — 16. maj 2020 @ 12:01

 5. Folkekirkens Nødhjælp støtter Adolf Hitlers Kulturfond, som arbejder med fattige, blonde, blåøjede tyske børn…

  Folkekirkens Nødhjælp støtter Osama Bin Ladens Kulturfond, som arbejder med afghanske flygtningebørn…

  Folkekirkens Nødhjælp støtter Anders Breiviks Kulturfond, som arbejder med fattige, blonde, blåøjede norske børn…

  .

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 16. maj 2020 @ 12:01

 6. JA, GODHEDS- og indvandringsindustrien tager sig godt betalt. Og kyniske er de også tit. Jeg har hørt om at i en by bestilte en psykisk syg en “Hjælp Afrika”- butik til at afhente alt indbo, selvom den syge slet ikke havde planer om at flytte. Afrika genbrugsbutikken hentede så de allerbedste møbler og lod resten stå. Da pårørende greb ind og dagen efter forklarede butikken at der var tale om en psykisk syg, hvad de kunne bevise med lægeerklæringer og hospitals-papirer, blev de fuldstændig afvist. Da den syge så et par uger senere havde fået det meget bedre og var blevet sig selv igen, var vedkommende selvfølgelig meget ked af at have mistet sine arvede møbler, for der var ikke råd til at købe nye af samme høje kvalitet. Og affektions-værdien var jo også væk.

  Tænke sig at en “Afrika-butik” ville være bekendt at behandle en syg dansker så usselt, bare for at få flere penge i kassen til et fjernt land i Afrika. De pårørende tilbød endda at betale for at få møblerne kørt retur, men nixen-bixen. Der var ikke noget at gøre.

  Det er vist typisk for mange af verdens-redderne, at de gerne vil hjælpe ukendte i fjerne lande, men deres egne landsmænd pisser de i ansigtet.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 12:21

 7. Kommentar by Zenobia — 16. maj 2020 @ 11:06.

  Fuldstændigt korrekt. Tilbage i 2014 så jeg en artikel på et amerikansk website, der viste hvordan majoriteten af hjælpeorganisationernes donationer blev fordelt: Ca. 70% gik til lønninger, 10-15% til nye kampagner, og resten til det egentlige hjælpearbejde, (hvoraf en stor del endte op i diverse krigsherrers våbenindkøb og egne formuer.)

  Hvis man føler trang til at hjælpe nogen, så stik den lokale hjemløse en ekstra tyver, når du alligevel køber hans blad. Han bruger garanteret ikke pengene til folkemord.

  Kommentar by Kimski — 16. maj 2020 @ 12:53

 8. Folkekirkens nødhjælp sejler under falsk flag. Det er der slet ingen tvivl om. Den er nok mere kommunistisk end folkekirkelig.

  Røde Kors har ansat en kommunist-dame (Johanne “Stalin” S-Nielsen) fra Enhedslisten som formand.

  Bogen om Blekingegade-banden er både deprimerende, oplysende og interessant.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 13:00

 9. Bent A kl. 13:00

  “Røde Kors har ansat en kommunist-dame (Johanne “Stalin” S-Nielsen) fra Enhedslisten som formand.”

  Johanne Schmidt-Nielsen er generalsekretær for Red Barnet.

  Kommentar by np — 16. maj 2020 @ 13:12

 10. Rettelse: Ja, rigtigt, Johanne er g.sekretær for Red Barnet. Det bliver det ikke bedre af. Hele godhedsindustrien er filtret og syltet ind i hinanden. Anders Ladekarl er direktør for Røde Kors som driver asyl-centre og politiserer til fordel for invandrerne og til skade for danskerne. Instituttet for menneske-rettigheder er heller ikke på danskernes side.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 14:00

 11. HVORNÅR HAR Red barnet og Institut for menneskerettigheder sidst været i sving for effektivt at varetage DANSKE børns velfærd og rettigheder?
  Og hvornår har man sidst set et forsvar for DANSKERES menneskerettigheder? Det er vist længe siden.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 14:05

 12. Det er muligt at Birgitte Qvist- Sørensen Ikke har nogen problemer med at folkekirkens nødhjælp støtter Ghassan Kanafani’s kulturfond, men så har jeg i den grad problemer med at støtte folkekirkens nødhjælp!
  At en offentlig støtteorganisation skal støtte terrororganisationen PFLP, med direkte forbindelse til Blekingegadebanden, overgård min forstand. De efterladte familiemedlemmer til den dræbte politimand må føle sig voldsomt stødt!
  Men stort set alle hjælpeorganisationer har i dag kommunister og venstreradikale på ledende poster og de bruger deres placering helt uhæmmet til at fremme deres politiske mål! Derfor kunne jeg ikke drømme om at støtte nogen af dem!

  Kommentar by Den Nervøse — 16. maj 2020 @ 14:11

 13. Bent A

  Red Barnet forebygger og bekæmper mobning i danske skoler, institutioner, sportsklubber og på nettet. De arbejder for at stoppe alle former for vold og seksuelle overgreb mod børn. De hjælper børn, der lever i fattigdom og arrangerer ferielejre og oplevelser for de dårligst stillede børn.

  Kronprins Frederik er protektor for Red Barnet.

  Kommentar by np — 16. maj 2020 @ 14:29

 14. Folkekirkens Nødhjælp svindler og bedrager med misbrug af at benytte ordet “folkekirken” i dets navn.
  Hvordan er det dog tilladt ? Hvortil kan der klages ?

  Kommentar by Oppenheimer fan — 16. maj 2020 @ 15:00

 15. Folkekirkens Nødhjælp er befolket med venstreorienterede, nyttige idioter for Islam, og pengebegærlige karrieresameritanere.

  Forøvrigt er det interessant at se de forskellige hjælpeorganisationer udnytte Corona-situationen til at vække folks medlidenhed og få penge op af lommerne på dem. De lader ikke en god krise gå til spilde.

  Kommentar by JC — 16. maj 2020 @ 16:14

 16. Red Barnet, giv en kam

  Kommentar by k. m. — 16. maj 2020 @ 16:17

 17. Den radikale Aarhus-rådmand Rabih Azad-Ahmad er en del af støttekredsen til Kanafani-fonden.
  Måske bør han afradikaliseres efter Aarhus-modellen?

  Kommentar by Henning — 16. maj 2020 @ 17:27

 18. NGOerne har skaffet sig selv fast arbejde i mere end 50år og der er sq ikke meget humanitært i, at de øverste i lagene tager bedst for sig, af de penge, som naive danskere køber sig aflad for.
  – ja, de har endda været så ihærdige, at de har fået “arbejdet” importeret helt til Danmark.
  Først sørgede de for, at sultne børn i Afrika fik mad og overlevede, mens forældrene lystigt avlede videre, så overlevede de mange børn og begyndte selv at avle umådeholdent mange sultne børn, som nu ikke kun skal have mad til overlevelse, men hjælpes helt til Danmark, hvor nye NGO-idioter står parat med skattebetalte projekter, der sikrer NGO-idioterne en god indtægt og bibeholder deres klienter i deres ønskede formål: at omdanne Danmark til det lort de kom fra.
  – ja, de ligefrem agerer politisk, for at sikre at deres klienter kan bibeholde den volds- og indavls ideologi, der skal skal vedligeholde indvandreindustrien, indtil sidste krone er suget ud af menig arbejdende dansker.
  Og for at NGOeren kan være helt sikre på deres dobbelt-leverense fremover, så støtter de da også lige de krigere der er blevet derhjemme, så de kan vedligeholde fare/ødelæggelse i hjemlandene.

  Give ikke penge til egohumanisterne, før de ALLE arbejder frivilligt og enhver hjælp til fremmede er betinget af sterilisering af begge forældre efter 1.barn. Og vil de hjælpe/støtte ideologisk/religiøs krig/terror, så står det dem frit, at forlade Danmark for evigt, på egen regning og risiko.

  Kommentar by M.S. Carstens — 16. maj 2020 @ 17:54

 19. “np” kl. 14.29. Ja, iflg. deres egen selvros og brochurer gør de en masse godt. Men jeg har aldrig set et eksempel på at de forsvarede DANSKE børns velfærd. Har de nogensinde kritiseret de udskejelser/uhyrligheder/forbrydelser/den vold som myndigheder og bureaukratier året rundt begår mod tusindvis af børn og forældre. Ikke mig bekendt. (Men du aner vel ikke en pind om hvordan den kommunistiske-radikale familiepolitik fungerer)

  De røde humanister og børnevenner har i årevis demonstreret hvor ligeglade de er med DANSKE børns trivsel og fremtid.

  Kommentar by Bent A — 16. maj 2020 @ 18:50

 20. Gør de (ego)humanitære organisationer / “nødhjælpere” aktivt arbejde, for at forhindre iSlamismens børne-opdragelses-metoder i Danmark*/ude i verden?
  – og hvor er de henne, her i Danmark, når forældre foranlediger afskæring af forhuden på (endnu) forsvarsløse, uge-gamle drengebørn?

  ‘ Her i Danmark er det endda forbudt ved lov, men udøves i stor stil, til “ære” for den pædofile voldsprofet / familie-pluspunkter fra samme.

  Kommentar by M.S. Carstens — 16. maj 2020 @ 23:37

 21. np — 16. maj 2020 @ 14:29:

  Hvor og hvordan?
  Jeg har noget svært ved at få øje på det, når iSlam-tilbedernes yngel, i stigende grad, gør både børnehaver og skoler til fysisk- og psykiske kamppladser/helvede for vantro danskere og danske skolebørn bliver slået til plukfisk af samme i offentligt rum?

  Kommentar by M.S. Carstens — 16. maj 2020 @ 23:54

 22. Hvis vi skal se det fra den lyse side, så blev madrassens islamist ven sprængt i stumper og stykker for mange år siden(sikkert på grund af den sædvanlige muslimske udulighed), det er sgu da(haha..huskede det igen) positivt.

  Kommentar by Piphans — 17. maj 2020 @ 00:21

 23. Non-Government-Organisationerne NGO er ikke mere NGO end at de modtager offentlig støtte i stor stil. Derudover er de parkeringsplads og kødben for afdankede politikere. Sådan kører det hele i ring.

  Kommentar by Hodja — 17. maj 2020 @ 00:24

 24. Gider man gøre sig den ulejlighed, at sætte sig Ind i historien bag staten Israels oprettelse, – pålidelige kilder er let tilgængelige, f.eks. på biblioteket, internettet ect., så vil man erfare, at det er sket med stor brutalitet med terror, drab og etnisk udrensning af det palæstinensiske folk, udført af jødisk zionistiske terrorgrupper ved navn Stern, Irgun og Haganah. Vil man have disse facts lige fra hestens mule, så læs Herbert Pundiks erindringer. Inden man fordømmer PFLP, – og det kan der være al mulig grund til, så bør man sætte og ind i historien. At Israel er blevet anerkendt som stat af vestlige demokratier, er en stor skamplet på disse lande, og er med til at forringe respekten for demokrati i lande, der endnu ikke er kommet til dette stadie i udviklingen.

  Kommentar by Den sendrægtige — 17. maj 2020 @ 07:37

 25. # 7.37: Hvad med den brutalitet og ondskab som både jøder og kristne har været udsat for fra nazisternes, kommunisternes og islamisternes side? I adskellige lande.

  Kommentar by Bent A — 17. maj 2020 @ 11:41

 26. Ikke en krone.
  Røde kors i røven er en smuglerorganisation.
  Ikke en krone.

  Kommentar by Iznogut — 17. maj 2020 @ 20:00

 27. Pestilensen Haj Amin Al-Hussein som sad knæene af Hitler i Berlin i 5 år, imens hans 2 muhamedaner Divisioner myrdede jøder for nazisterne, erklærede krig imod verdenssamfundet så såre at staten Israel blev født i 1948.
  Muhamedanere kan ikke eksistere uden at skulle dræbe, overfalde, voldtage og begå kriminalitet.

  Kommentar by Iznogut — 17. maj 2020 @ 20:05

 28. Folkekirkens Nødhjælp og Red Barnet er begge to samfundsundergravende terrororganisationer, der bør forbydes helt på linje med LTF…

  Kommentar by Revisoren — 19. maj 2020 @ 19:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper