19. maj 2020

Forsker om Trumps ‘fascistiske æstetik’: Forfører fordi ‘vi ikke længere genkender den som fascistisk’

DIIS-forsker Helle Malmvig ser en farlig fascisme, der minder om 30’erne mange steder, eksempelvis hos Donald Trump. Han er godt nok ikke diktator og promoverer heller ikke en totalitær ideologi, men han lægger hånden på hjertet når nationalsangen spilles, og kigger stift ud i horisonten. Det er sådan det hele starter, må man forstå.

Nyd blot citaterne fra dagens overdrevskronik i Politiken – Debat: Den fascinerende og dødsensfarlige fascisme.

“… Det er en æstetik, vi måske troede fik sit endeligt med Anden Verdenskrig. Men som jeg vil påstå stadig er med os og rækker helt ind i det politiske maskinrum. Vi ser f. eks. den fascistiske æstetik i valgkampagner, og når der skal mobiliseres til krig.

Den viser sig så forskellige steder som i Trump regeringens politiske kampagner og shia-militser, der rekrutterer til krig på slagmarkerne i Irak og Syrien. Fascisme ER ikke blot en bestemt politik, partiprogram eller en autoritær styreform. Det er også en helt særlig form for æstetik og kulturelle tænkemåder, som vi ofte overser eller umærkeligt bliver forført og underholdt af.

… Men findes de træk ikke også i vores liberale demokratier? Trump-regeringen er naturligvis ikke et fascistisk styre og promoverer ikke en totalitær ideologi. Men de politiske kampagner og iscenesættelse trækker på fascistisk ikonografi og idealer.

Trump skød tidligere i år valgkampen i gang ved et racerløb i Daytona. Præsidentens Air Force One flyver først lavt hen over det jublende stadion publikum og tager så endnu en runde. ‘USA, USA, USA’, råber mængden taktfast, og tv-kameraerne panorerer hen over de begejstrede ansigter. Hjemme i stuerne ser 11 millioner tv-seere med.
Som i åbningsscenen til Riefenstahls ‘Viljens triumf’ stiger Trump nu ned fra himlen til sine undersåtter forsamlet på stadium. Nationalsangen spilles, og præsidenten lægger hånden på hjertet og kigger med et stift blik ud i horisonten. Det er nøje tilrettelagt. Trumps inderkreds kender betydningen af orkestrering og iscenesættelse.

Trump selv er vokset ud af reality-tv’s manipulation med virkeligheden. … Den fascistiske æstetik er et effektivt redskab til at mobilisere en hel befolkning og derfor også til at mobilisere til krig. … Den fascistiske æstetik stadig er med os – i populærkulturen, i de politiske kampagner, og når skal der mobilseres til krig.

Den fascinerer og forfører stadig, måske fordi vi ikke længere genkender den som fascistisk.”

Oploadet Kl. 01:41 af Kim Møller — Direkte link40 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110234/trackback

40 Comments »

 1. Seniorforsker!
  Skolernes idrætsdag, Fagenes Fest og f.eks. Arbejderbevægelsens 1 maj møder er også inspireret af Leni Riefenstahl er således også fascistiske ifgl.denne “forskers” tankegang.
  Måske dette præmiefjols af en “forsker” skulle få sig et almindeligt 9-16 arbejde, så hans beklumrede hjerne lavede noget nyttigt og han ikke længere levede af understøttelse fra staten.

  Kommentar by T. Snorrason — 19. maj 2020 @ 02:43

 2. Helle Malmvig er det man kalder for en VIP-kontanthjælpsmodtager. Tanken var, at man skulle læse sig til at arbejde, men her skal der arbejdes for, at hun kan læse. Skatteyderne bør fyre hende, så hun kan nå at prøve et arbejde inden pensionsalderen.

  Kommentar by Fascist — 19. maj 2020 @ 03:48

 3. Er kællingen færdig med at makulere Danmarks historie? De røde landsforræderes gøren og laden for deres mønster samfund, Sovjetunionen?

  Hun kender intet til Donald John Trump og hvad som sker i kloaksumpen vi kender som Washington D.C.
  Kællingens viden om national socialisterne er sikkert uden huller. Heltedyrkelse af satanisternes dukke, den østrigske maler Adolf.

  Kommentar by Iznogut — 19. maj 2020 @ 04:27

 4. Der er sket det samme med Politiken som med CNN. For år tilbage var de nogenlunde tilregnelige nyhedskilder. I 1993 starter Seidenfaden som chefredaktør for Politiken, og rejsen mod ren venstrepropagand begynder. Det samme skete for CNN lidt senere. Hvem tager dem alvorligt idag ? CNN mister ratings hele tiden, og Politiken er næppe nogen stor avis længere

  Kommentar by BB — 19. maj 2020 @ 05:24

 5. “Jamen, kvinder ER altså bare mere spirituelle, og kan lissom MÆRKE den slags, ik’, lissom?”

  Da antallet af funktionelle idioter indenfor akademia nødvendigvis er dikteret af antallet af optagelser, og stærkt slækkede krav til uddannelserne, (se bl.a. “Emotionel Intelligens”,) er det helt forventeligt, at der med jævne mellemrum dukker “forskningsresultater” som det ovenstående op.

  Et ret gennemgående tema i dag synes at være, at man smider en teori på bordet, der er hentet fuldstændigt ud af det blå, og derefter går på jagt efter ensidigt materiale til at understøtte nævnte teori. Dette sker så samtidigt med, at man fuldstændigt ser bort fra materiale, der går imod éns vilde påstand.

  Efter at have nedfældet sin afhandling er der derefter kun tilbage, at finde et par “forskere” af nogenlunde samme ideologiske overbevisning og niveau af idioti, til at blåstemple ordskvalderet.
  Og gør man det mange gange nok, kan man så kalde sig “seniorforsker”, (hvilket i dagens politiske miljø, med offentlig udskamning og ødelæggelse af karrieren, hvis man skulle formaste sig til at være uenig), har nogenlunde samme pondus som “landsbytosse” havde det før i tiden.

  Og nu ku’ jeg dæleme godt bruge en brækspand, efter gennemlæsningen af den artikel..

  Kommentar by Kimski — 19. maj 2020 @ 06:14

 6. It takes one to know one. Jeg formoder hun også bliver aflønnet under en eller anden form?

  Kommentar by pseudonym — 19. maj 2020 @ 06:20

 7. Og Obama og Clinton etc benyttede sig også af de samme virkemidler. Men det er naturligvis ikke fascistisk når DE gør det.

  Kommentar by Lukket fest, skrid hjem — 19. maj 2020 @ 07:13

 8. Vidste I, at der er over 100 ansatte på DIIS? De laver “internationale studier” og betales fyrsteligt af skatteyderne. Det kan ikke undre nogen, at de hader Donald Trump og hans ‘populistiske’ slogan om at ‘dræne sumpen’? :-)

  Kommentar by A-mad — 19. maj 2020 @ 07:20

 9. Det er tragisk at så mange forskningsmidler havner hos folk, der lader sig betale for at føle og synes på baggrund af deres ideologiske mavefornemmelser.

  Kommentar by marius — 19. maj 2020 @ 07:21

 10. Sådan er amerikanerne. Obama har “facistisk æstetik”.

  Kommentar by NulTolerance — 19. maj 2020 @ 07:28

 11. Helle Malmvig

  SENIORFORSKER
  FRED, RISIKO OG VOLD
  International politik og sikkerhed i Mellemøsten, herunder Mellemøstens regionale sikkerhedsorden og sikkerhedsliggørelser, sekterisk identitetspolitik, magt og kreative modstandsstrategier i den arabiske verden, regionale konflikter og konfliktløsning særligt Syrien, Irak, Libanon, Hizbullah,…

  https://www.diis.dk/diis/diis/oversigt-medarbejdere

  Kommentar by Hagmann — 19. maj 2020 @ 07:32

 12. Dhanmarx Radio sender i en endeløs strøm udsendelser om nazister og hørefløj – negative udsendelser, naturligvis.

  Rendestensaviserne har jævnlige artikler om nazister, så det kan bortlede opmærksomheden fra araberaffaldets hærgen. For aviserne er det et dilemma, for arabernes hærgsen sælger jo aviser.

  Skolebørnene lærer intensivt om nazityskland og Hitler, men intet om kommunisme og Stalin.

  Amerikanske film bugner med nazisteotyper.

  Indoktrineringen er er massiv !!

  Kommentar by Bilka — 19. maj 2020 @ 07:38

 13. Helle for Delle Pragsted..
  Malmvig og Landsvig..

  Kommentar by Hul igennem? — 19. maj 2020 @ 07:53

 14. Klart nok, nazikortet skal naturligvis trækkes overfor republikanske Donald Trump. Som socialisterne i 1910’erne -20,erne måtte have den onde kapitalisme som fjende,prøver de i dagens kollektivistiske tankesæt at gøre nationalisme til fjenden. Som om de der minder mest om Adolf Hitlers brunskjorter, AntiFascister og Social Justice Warriors måske ikke er dem som ødelægger Amerikas historie bedre end universitetsprofessorerne kan. Jævnfør ødelæggelsen af Robert E Lee statuen og andre eksempler på pøblens hærgen rundt omkring.

  Kommentar by Nielsen — 19. maj 2020 @ 08:10

 15. Hele universitetsnassebranchen bør overgå til privat financiering, de må finde sig nogle mæcener.. det vil effektivt fjerne nassere og daskere og uduelige tosser, og rydde kraftigt ud i fascistlakajerne og mulighederne for at de kan udbrede deres intelligensforurening.

  Kommentar by Hul igennem? — 19. maj 2020 @ 08:22

 16. Masse fyringer af snyltere og landsbytosser som Helle Malmvig i kølvandet på Obamagate er et must, hvis Danmark og vi få rigtige danskere der er tilbage og vores efterkommere skal overleve.

  Kommentar by Piphans — 19. maj 2020 @ 08:24

 17. “Seniorforsker” , jeg begynder at tro, at det i virkeligheden drejer sig om forskere paa aftaget…

  Kommentar by krassisten — 19. maj 2020 @ 08:27

 18. Aftaegt skulle der have stavet :-)

  Kommentar by krassisten — 19. maj 2020 @ 08:28

 19. Staaet, for helvede.

  Kommentar by krassisten — 19. maj 2020 @ 08:29

 20. Den anæmiske Pernille Skipper fra det stærkt venstrefascistiske parti Enhedslisten, kunne måske dele nogle af blodpengene fra vampyrsarkofagen i palæets kælder, ud til alle disse Igor´s ?

  Kommentar by Hul igennem? — 19. maj 2020 @ 08:29

 21. Artiklen er en glimrende lejlighed til at mindes en ældre Shu-Bi-Dua sang med titlen: Knald i låget.

  Kommentar by Karsten Lund — 19. maj 2020 @ 08:32

 22. HELLE MALMVIG må da kunne få selv de søvnigste mandlige vælgere til at vågne lidt op og indse at politiserende kvinder som regel er idioter.

  Helle her er en typisk repræsentant for røde kællinger der kloger sig om emner de ikke véd noget om, og ikke forstår en pind af. Politikens, DRs og tv2’s årelange hetz mod USAs præsident er landsskadelig. USA er Danmarks allierede og Vesteuropas allierede, men det fatter de røde sinker ikke. Trods sine mange fine ord er Helle Malmvig tydeligt åndsformørket. Eller hun véd bare at Politiken gerne betaler folk for at skrive noget, der kan bruges i avisens hetz mod alt der ikke er blodrødt.

  Pølletikens redaktører er så historieløse og fladpandede, at de tror at kommunisme er opskriften på et lykkeligt, humant og civiliseret samfund. Statsterroren, elendigheden og de MANGE MILLIONER MORD OG HENRETTELSER i kommunistiske lande har de aldrig hørt om, eller de har glemt dem igen.

  De er endda så fjollede at de tror på at fru Clinton var blevet en meget bedre leder af USA. Ligesom de er sikre på at europæerne var heldige med at fruerne/feministerne Merkel, Ursula og “Yvonne” kom i spidsen for EU.

  Ned med mændene, familierne, demokratierne og nationalstaterne, op med kvinderne, kommunismen og islamismen, er hvad Pølletiken går ind for.

  Kommentar by Bent A — 19. maj 2020 @ 09:12

 23. Enhver der har været i USA ved at man rejser sig og lægger hånden på hjertet når nationalhymnen spiller….fascisme anklagen kommer tilbage på kjællingen selv, hun ved intet om hvordan den tidligere fascisme i Italien udviklede sig og hvor især fagforeningen grundlagde sin organisation igennem fascistisk politik…..

  Kommentar by Moth — 19. maj 2020 @ 09:19

 24. Som Churchill sagde at hvis folk i denne verden kun udtalte sig om det de vidste noget om, ville der blive meget stille…

  Kommentar by Frank Mathiesen — 19. maj 2020 @ 09:38

 25. I KOMMUNIST-KLIKER er mænd noget katten har slæbt ind, mens politik- kvinder bare er super duper. Det er derfor EU-toppen består af rødradikale kvinder som Merkel, Ursula, Ylva, Vestager og feminiserede mænd. Det er derfor Sverige nu regeres af en tilsvarende klike. For en tid kan kommunist-kvinderne triumfere. Men Sverige er i frit fald, og Europas undergang er heller ikke langt væk, hvis politik-kvinderne får lov til at fremture.

  Mandlige vælgere har alt for længe været alt for naive og godtroende.

  Også her i Danmark kan det ende med at feministerne sejrer ad helvede til. (læs JP Jalvings sidste kronik og “En feminiserad og døende nation)

  Kommentar by Bent A — 19. maj 2020 @ 09:40

 26. “En feminiserad, døende nation” kan læses hos Snaphanen

  Kommentar by Bent A — 19. maj 2020 @ 09:43

 27. ” – Og snart lægger flere og flere hånden på hjertet, ikke, og så pludselig: Heil Trump, ikke, og så i en forbundsrepublik, der råder over atomvåben!”

  Hvor mange milliarder er det nu, det koster at have universiteter?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 19. maj 2020 @ 09:51

 28. Men vi kan nok blive anklaget for fascisme, for det er åbenbart mere end en ideologi – det er en måde, et menneske kan være indrettet på, reagere på, tænke på. Fascismen kan ligge gemt i et menneskes natur. Så hvis vi skal bekæmpe fascisme ved dens rod, skal vi tage fat i alle de fascistiske mennesker og tugte dem til en anden måde at tænke og ræsonnere på. Eller afsondre dem fra det øvrige samfund, hvis det ikke lykkes at få dem til at opnå fornøden selverkendelse og refleksion.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 19. maj 2020 @ 09:56

 29. Kommentar by Bent A — 19. maj 2020 @ 09:12.

  “De er endda så fjollede at de tror på at fru Clinton var blevet en meget bedre leder af USA.”

  Ak, ja, naiviteten er grænseløs, især på dét punkt.
  Når bare ens egen bundløse korruption er pakket ind i det rigtige budskab, om kvinders allerede lovbefæstede rettigheder, (altid en sikker vinder!), og lighed for alle, (uanset erfaring, evner eller fortjeneste), så kan man sgu være gift med en serie-voldtægtsforbryder, stjæle interiøret i det Hvide Hus, være indblandet i kokain smugleriet i den stat man kommer fra, og venstrefløjen vil stadig troligt bakke op om én.
  https://www.youtube.com/watch?v=j0ZFiTeZzL8

  Kommentar by Kimski — 19. maj 2020 @ 10:05

 30. Sikke en gang vås. Hvad fascistisk er der ved afsyngelse af nationalsangen. Eller en militærparade. Hvorfor beskylder hun ikke Macron for at være være fascist, når han afholder den årlige militærparade på nationaldagen og afsynger den bloddryppende franske nationalsang.

  Nedlæg dog DIIS, Uffe Ellemanns tåbelig opfindelse. Det er spild af skatteborgernes penge. Det er ikke en tænketank. Det er en politiserende føletank, overbefolket med venstreorienterede feminister.

  Kommentar by JC — 19. maj 2020 @ 10:06

 31. DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) har 100 ansatte, hveraf 65 kvinder. Ingen af de ansatte udfører noget nyttigt arbejde. Denne Helle Malmvig vil for eksempel gøre fascisme, nationalisme og patriotisme til synonymer, og det skal nok komme med i Gyldendals Ordbog.

  Kommentar by Ole Madsen — 19. maj 2020 @ 10:33

 32. DIIS-forsker Helle Malmvigs selviscenesættelse for flere skattekroner.

  Kommentar by tavsen — 19. maj 2020 @ 10:53

 33. “Sindssyge kvindemenneske!”

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 19. maj 2020 @ 15:15

 34. Sjældent jeg er enig med den kulturradikale “journalist” Reimer Bo Christensen.
  Men i et indlæg på jp.dk (bag betalingsmur) kritiserer han i dag skarpt de to statsejede TV-stationers bovlamme dækning af “Coronakrisen”.

  Både DDR og TV2 Fake News har fungeret som Skrigeskinkens små artige skødehunde uden kritiske spørgsmål.
  Man bider som bekendt ikke den hånd, der fodrer én…

  Kommentar by Revisoren — 19. maj 2020 @ 16:24

 35. Tak for alle opmuntrende kommentarer. Danskerne er ved at tage bladet fra munden. Det jager håbløsheden på flugt.

  Kommentar by Torben C — 19. maj 2020 @ 16:30

 36. Trump 2020!

  Kommentar by Revisoren — 19. maj 2020 @ 19:27

 37. Staaet, for helvede.

  Kommentar by krassisten — 19. maj 2020 @ 08:29

  Hvorfor aktiverer du ikke ÆØÅæøå på din enhed?

  Jeg har US English på mine enheder (tablet, smartphone samt på både Mac og Windows computer), og det virker perfekt:

  ÆØÅ

  æøå

  Forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 20. maj 2020 @ 10:54

 38. >NotariusUmulius
  Hvordan fik du fikset uret?

  Kommentar by Nielsen — 21. maj 2020 @ 10:21

 39. De røde idioter fatter som sædvanlig intet, ser løgnekanaler som CNN som inspirationskilde, det siger alt om hvor blinde og selvbedrageriske de er.

  Kommentar by LarsB — 21. maj 2020 @ 18:38

 40. Trumf har to arme og to ben. Det havde Hitler også….ergo minder Trumf om Hitler….(og andet idioti)..inspiration.”Erasmus Montanus” fra Holberg :-). Støt SIAD og GI.God himmelfartsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 21. maj 2020 @ 18:39

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper