22. maj 2020

Egern, Middelfart, 22. maj 2020

Det regner og regner, så ingen eksotiske fugle denne frie fredag. Det første besøg af et Egern under en af foderstationerne, lover dog godt for matriklens artsdiversitet. Lige på det her punkt er diversitet et positivt ord.

Oploadet Kl. 18:19 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110306/trackback

20 Comments »

 1. “Diversitet”?!
  Det er sku da en bastard. Invasiv art.

  Kommentar by Bastardo — 22. maj 2020 @ 19:37

 2. Apropos diversitet, så ligner dette en blanding af rød og sort egern. Det sorte egern er den oprindelige art i Danmark, hvorimod de røde egern blev udsat i 1800-tallet, og nu mere eller mindre har udkonkurreret de sorte …

  Kommentar by DavidK — 22. maj 2020 @ 19:37

 3. Det sorte egern og det røde egern er samme dyr bare med forskellig pelsfarve. Det røde gen er dominant derfor forsvinder de sorte egern.

  https://www.tv2fyn.dk/langeland/det-sorte-egern-skal-reddes

  De egern der er i haven er røde. Jeg har set egern mange steder i landet men jeg har aldrig set et sort egern.

  Kommentar by Zenobia — 22. maj 2020 @ 20:27

 4. I USA var der grå egern; de var større og knapt så kønne som vore brune egern. I haven har vi har to, der lege tagfat. Jeg har hørt, at de grå egern er kommet til Europa, og er ved at udkonkurrere de mindre brune. Er det mon rigtigt?

  Kommentar by Ole Madsen — 22. maj 2020 @ 20:32

 5. I England og Syd-Europa er det nordøst-amerikanske grå egern en uønsket invasiv art.

  Det sorte danske egern kom måske fra Polen eller Østrig/Swiss for 11.000år siden for i de lande er der et bred bælte hvor det sorte egern lever.

  Kommentar by Zenobia — 22. maj 2020 @ 20:40

 6. Jeg går stærkt ind for global diversitet: Afrikanere i afrikanske lande, Arabere i arabiske lande, Europæere i Europæiske lande etc.

  Kommentar by Peter Nielsen — 22. maj 2020 @ 20:47

 7. VW anklages for racisme.

  https://politiken.dk/udland/art7796939/Reklame-for-Volkswagens-nye-Golf-udl%C3%B8ser-bestyrtelse-i-Tyskland?ref=eblistermest

  »Grænseoverskridende og racistisk«: Reklame for Volkswagens nye Golf udløser bestyrtelse i Tyskland

  En sort mand puffes rundt af en stor hvid hånd i en reklame for den seneste VW Golf. Bilgiganten undskylder efter tordenbyge af kritik på de sociale medier.

  En få sekunder lang reklamefilm for Volkswagens nye Golf er proppet med virkemidler, der dårligt kan opfattes som andet end racistiske.

  En lille sort mand, der vistnok forsøger at stige ind i en gul udgave af Golf’en, bliver først puffet væk af en kæmpestor hvid pegefinger. Manden tumler ind på fortovet og bliver så mellem to fingre ført hen foran en restaurant kaldet Petit Colon, et navn med kolonialistiske undertoner.

  Dernæst knipser den hvide højrehånd den sorte mand ind gennem døren. Under dette knips løfter hånden de tre overskydende fingre i vejret og danner derved et håndtegn, der ligner et ’W’ og et ’P’, det kendte tegn for White Power.

  Til sidst toner ordene ’DER NEUE GOLF’ frem på skærmen. Ordene former sig trinvist, således at der i et splitsekund står: ’ER NE G’, som anbragt i en anden rækkefølge danner et bandlyst N-ord.

  Kommentar by Zenobia — 22. maj 2020 @ 21:07

 8. VW reklamen.

  https://twitter.com/dwnews/status/1263162381900951553

  Kommentar by Zenobia — 22. maj 2020 @ 21:08

 9. Peter Nielsen — 22. maj 2020 @ 20:47:

  – ja, den er jeg helt med på :-)

  Jeg syntes også, at det er godt, at truede dyrearter bliver beskyttede i Zoologiske haver og at disse nu igen er (corona) åbnede for besøgende, men:
  hvem kan svare mig på, hvorfor eksotiske rovdyr, med stort smittepotentiale, der oven i købet kan snakke papegøje-dansk, ikke er spærret inde her i Danmark i lignende indretninger, så (overvejende venstrefløjserne) mod rimelig betaling, kan nyde deres kæledyr der, med behørig afstand???
  – jeg mener ca., at når hverken eksotiske dyr eller -mennesker kan klare sig selv, men samtid skal beskyttes osv., så skal de eksotiske mennesker da vel ikke ligge under niveau for dyrene?
  Anlæggene og det autentiske liv for for de eksotiske arter er der allerede, der mangler bare hegn omkring og så lige nogle parkeringspladser uden for, samt billetpriser, der kan holde driften kørende.

  (en form for humor kan forekomme, men hva´fanén; der er jo mangel på produktivt arbejde til venstrefløjen, så her har de da en chance, for både at udnytte deres (ego)humanisme, blive kulturberigede iværksættere og – med rette: – endelig at deres løn ud fra egene vellykkede opgaver)

  Kommentar by M.S. Carstens — 22. maj 2020 @ 21:59

 10. Her er en kort beskrivelse af, hvad der er sort/rødt mht. til egern i Danmark.

  kortlink.dk/264qe

  Der var et indslag på P1 Morgen forleden, af en naturvejleder, der fortalte om forskellen mellem de to farver egern – geografisk – i Danmark.

  De sorte egern skulle være genudsat på Bornholm, var det vist..?

  Egernet på Kim’s billed er tydeligvis en ‘hybrid’ af en slags.

  # Og nu jeg er ved det – Måske til benefice for “Der Adler” på Uriasposten :-)

  https://www.dof.dk/oplev-fuglene/ornetv

  Det er fantastisk at se, her til aften/nat – instinktivt – at se, hvordan forældrefuglen – formodentlig hunnen – stiller sig i vindretningen og skærmer for regn og vind – for de nu knapt så ’små’ kæmpe ørneunger.

  Her er en fiskeørn – hvis æg endnu ikke er klækket – ifht. hvad jeg her fulgt med i.

  https://stream.webstream.dk/naturstyrelsen/

  #

  Og endeligt er der jo de tre sjove hornugleunger. Der vandre ud, og rundt omkring, i grusgraven “et sted i Sønderjylland”

  Hold øje med taget på billederne. Uglemor sidder der jævnligt. Men er let at overse – Ugler har det jo med at forholde sig i ro om dagen…

  https://www.dof.dk/oplev-fuglene/ugletv

  Pax Vobiscum

  Kommentar by Thorbjørn — 23. maj 2020 @ 01:26

 11. Hvordan kan perkersvinet, muhamedanske Latif valse fra retssalen og ud i friheden, mens kridhvide, danske Lars marcheres ind til NI måneders ubetinget fængsel?, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 23. maj 2020 @ 01:39

 12. Er det muslimer?

  KOLDING: To grupperinger røg i totterne på hinanden på Låsbygade, fredag aften.

  Der blev angiveligt benyttet slagvåben i form af køller, økser og en hammer – det er dog endnu ikke bekræftet af politiet.

  Der er natten til lørdag endnu ingen oplysninger om tilskadekomne, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 23. maj 2020 @ 09:26

 13. Egerner er nok i top ti af de mest nuttede dyr i dansk natur.. Prøver selv at lokke en familie til mig, i haven, lægger fuglmix ud til dem, men lige meget hjælper det.. Englænderne er mestre i egern i haven sjov.. Naturen er sin egen herre.. I modsætning til invasionen, som altid skal være herre over andre, med ultravold og malkemaskine som foretrukne kampmidler ud over børnebrølet fra forsyningstropperne.. Gud være med dem.. Og fjerne dem, derved.. Der er selvfølgeligt, som altid i genereliseringer, undtagelser, der lever i kronisk frygt for henrettelse, hvis de tænker på at løsrive sig.. Vist nok. Nedenunder herskermultietniskfolket finder man så de røde som altid skal hjælpe andre, for at være martyrer selv, og have noget at gå op i.. Sådan er samfundet bygget op, som en pyramide a dumhed, hos ventrefløjens vi-er-alle-lige-diktatur.. Alt giver logik hos de rødbrune.. De rustne.. Bortset fra logik. Oppe øverst sidder så de een pct, ultra rige, som stadig er dem der har mest glæde af Corona krisen, fordi de bliver reddet af centralbankerne og regeringen, som komisk nok, føljer FED i usa, mens de deler ud af folkets egne penge, som de også sender regningen til senere.. Hykleriet er deres gud. De røde som de brune.. Vi er altid mest grusomme mod vores egne.. Derfor er vores grusomhed mod andre jo berettiget… Logik for rustne.. God weekend..

  Kommentar by Gaflen — 23. maj 2020 @ 13:43

 14. Kommentar by Zenobia — 22. maj 2020 @ 20:27

  Kom til Fyn min far…!

  Her ser vi mange sorte…helt sorte…altså egern forstås – ser dem af og til i min have.

  Kommentar by Black Watch — 23. maj 2020 @ 15:07

 15. Om et andet dyr. Vildsvinet, som Norge nu søger at begrænse antallet af. der er tale om invasion fra Sverige.
  https://www.aftenposten.no/okonomi/i/b5Aaq3/villsvinfeller-skal-testes-i-norge?

  Kommentar by Peter Buch — 23. maj 2020 @ 15:28

 16. Jeg håber, at coronavirus tager flest mulige invasive muhamedanere i de danske perkerghettoer med til Shaitan—gerne en 800.000-900.000 sjæle—og at coronaen forbipasserer alle kridhvide danskeres hjem. som var der påført lammeblod på deres danske dørkarme, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 23. maj 2020 @ 16:28

 17. >15 Peter Buch 23. maj 2020
  Mon ikke det vill være gavnligere for norsk natur,at de forsøgte at begrænse invasive mennesker?

  Kommentar by Nielsen — 24. maj 2020 @ 05:05

 18. Husker engang fra fortiden at man kaldte udsagnet -Danmark for danskere- for et racistisk udsagn…..tåbeligt. Hvem skulle det ellers være for? Ihverttilfælde ikke for muhammedanere. Støt SIAD og GI. God søndag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. maj 2020 @ 06:18

 19. #1. Tosse.

  Kommentar by LarsB — 24. maj 2020 @ 17:36

 20. Husker at pianisten Henrik Solgård fra det hedengangne Drengene Fra Angora hvert år til jul lavede egernpølse…

  Kommentar by Revisoren — 25. maj 2020 @ 14:40

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper