28. maj 2020

Lands-avisen Aktuelt (19. november 1980): ‘Allahs lære’ er ‘en betydelig magtfaktor i storpolitikken’

Statsbiblioteket er ved at digitalisere ældre dagblade. For 40 år siden kunne selv venstreorienterede aviser problematisere ‘Allahs lære’, men som jeg pointerede i mit historiespeciale, så forsvandt den sunde skepsis overfor Islam med tilvandringen af muslimer. Her et udklip fra Lands-avisen Aktuelt, 19. november 1980.

“Verden har for alvor fået øjnene op for Islam som en betydelig magtfaktor i storpolitikken: Med den succesfulde islamiske revolution i Iran er verdens over 600 millioner muslimer kommet til en afgrundsdyb konfrontation med store dele af den vestlige verden. Allahs lære efterleves i disse år mere regoristisk end tidligere i dette århundrede. Kortet viser de lande, som hovedsagelig er muslimske.”

(Lands-avisen Aktuelt, 19. November 1980, s. 24: ‘Islam som magtfaktor’)

Oploadet Kl. 01:36 af Kim Møller — Direkte link30 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110411/trackback

30 Comments »

 1. Venstrefløjen har reelt set aldrig elsket de svage de påstod, at beskyttet. George Orwell så dette hos minearbejdere i Nordengland som de reelt set var totalt ligeglad med. De hader reelt set det eksistende samfund og de, som forsvarer det. De er totalt ligeglad med den europæiske underklasse idag. De er reelt set også ligeglad med, dem som kommer fra den ikke-vestlige verden. De vil ikke bo hvor de bor, deres børn skal ikke gå i skole med dem eller komme i kontakt med dem. Det hele handler om, at være en moralsk elite, der skal have en årsag til, at se ned på andre og det eksistende samfund.

  Kommentar by CCC — 28. maj 2020 @ 02:10

 2. Året efter kunne man i Fremskridtspartiets medlemsavis læse en artikel med overskriften: Sidder vi i lommen på de islamiske landes regeringer?

  https://fremskridtdk.wordpress.com/2008/08/10/sidder-vi-i-lommen-pa-de-islamiske-landes-regeringer/

  Kommentar by Karsten Lund — 28. maj 2020 @ 06:07

 3. Joken (den alvorlige) fra virkeligheden var at det var Sovjet der bekæmpede Muhammedanismen i Afghanistan, som den daværende hersker også var imod- da Taleban fra Afghanistan indvaderede Afghanistan. USA havde sammen med Saudi Arabien opbygget madrasser (koranskoler) i Pakistan langs grænsen til Afghanistan- som i forhold til resten af den islamiske verden var på vej til at blive sekulær (uddannelse for kvinder og kamp imod muhammedanismen-ligestilling etc). Planen har nok været at få Sovjet splittet- da flere at staterne havde muslimsk flertal (Turkmenistan, Kashakstan etc). Den Marxistiske ideologi var jo imod religion og man kunne derfor let bekæmpe den motivmæssigt, så derfor kunne man få skrupelløse Jihadister til at bekæmpe Sovjet på dets eget territorie, og det var jo let at sende Jihadisterne afsted ind over grænsen til Afganistan (som var Sovjets interesseområde). Alt for stort og ukontrollerbart. Sovjet hang fast i hængedønnet, og træk sig. Senere det samme med USA, efter 11 september 2001. Så simpelt var det. 1) har ret. De har en nedladende holdning til selvstændige holdninger og Pøblen/proletariatet. Derfor skal nogle få kloge marxistiske hoveder lave et Diktatur på proletariats vegne :-) :-) :-). Foretrækker dog Mogens Ambdi Pedersen, som kunne nare et flertal med sin ideologi til at følge ham profetisk, så han kunne leve hyggeligt og godt på KIng Fisher I-land ude foran Miami- hvor han efter sigende savnede leverpostejmader :-) :-) :-). Når ideologisk forblændelse giver Førerprofet idealer :-) :-) :-). Ligesom Muhammedanisme. :-) . Støt SIAD og GI. God torsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 28. maj 2020 @ 06:19

 4. PS: Vil lige reklamere med dendanskeforenings hjemmeside. Her interviewer Tommy Robinson- Poul Golding (Britian First) som også skal i fængsel ud fra en mærkelig terrorist paragraf….rent politisk (han har besøgt Rusland og givet interview der etc). Begge to helte i kampen imod Muhammedanismen i England. Der hvor De er er der håb.(Støt SIAD) mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 28. maj 2020 @ 06:42

 5. “…den succesfulde islamiske revolution i…”
  Ja godaw do. Socialdemokraters dybe indsigt,kender ingen grænser.

  Kommentar by Nielsen — 28. maj 2020 @ 07:39

 6. Fra 600 millioner til 1,3 billion på kun 40 år, og så er det klimaet, der får “eksperterne” til at opstille dommedags scenarier.

  Idioter, jeg er simpelthen omgivet af idioter..*suk*

  Kommentar by Kimski — 28. maj 2020 @ 07:42

 7. Til interesserede kan oplyses, at der på Mediestream indtil 27. juni kan søges på lidt flere aviser end normalt:

  http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/search/s%C3%B8g%20her/allowedonly/true

  Kommentar by kent — 28. maj 2020 @ 07:45

 8. Smitteraten er lavere men dødsraten højere end covid

  Kommentar by egon olsen — 28. maj 2020 @ 08:03

 9. Tak. Godt at genopfriske tidsånden anno 1980. I sandhed andre tider.
  Jeg husker, at jeg overfor professoren i en time kommenterede den lidt overraskende nyhed, at franskmændene i Paris havde sat ayatollah Khomeni på et fly til Teheran, hvor han var stået ud af flyet og havde startet den Iranske revolution bare sådan.
  Professoren mente, at jo, det var stort, men det ville give uoverskuelige problemer i verden i fremtiden.

  Kommentar by A-mad — 28. maj 2020 @ 08:10

 10. Det hele står i koranen. Og det er sket på vores vagt.

  Kommentar by Bastardo — 28. maj 2020 @ 08:31

 11. Er det muslimer?

  En 15-årig dreng blev tilbage i april overfaldet i så voldsom grad, at han måtte indlægges.

  Ifølge B.Ts oplysninger var der tale om vold i form af et stort antal slag og spark, ligesom den 15-årige blev sparket i hovedet. Derudover blev det voldsomme optrin filmet og delt på de sociale medier.

  B.T erfarer, at gerningsmændene nu er fundet. Der er tale om tre drenge på mellem 13 og 14 år, der skulle have indrømmet at have overfaldet den 15-årige på Randager i Albertslund.

  Vold på de sociale medier er et fænomen, B.T blandt andet har kunnet beskrive efter at have set flere videoer på Instagram-profiler, der nu er lukket ned.

  Mandag fortalte en ung mand, der gerne vil være anonym, hvordan han for nogle måneder siden blev overfaldet. Han blev tvunget til at sige ‘jeg er et pikfjæs’, og efterfølgende fik han et knytnæveslag i hovedet. Hele optrinnet blev filmet og delt på Instagram.

  Den største af de nu lukkede Instagram-profiler havde over 3.000 følgere, og i biografien lød det: ‘Send video af folk, der slås i Danmark, og så kommer det på siden.’

  Om det var den profil, den 15-årige fra Albertslund endte på, vides dog ikke.

  Psykolog hos Red Barnet, Kuno Sørensen, har tidligere fortalt, at han kender fænomenet ‘voldsleg’, hvor ofre umotiveret bliver overfaldet. Formålet er at bruge optagelserne af overfald som trofæ, så det kan blive sendt rundt og vist til morskab for andre.

  »Det er jo ondsindet, modbydeligt og ulovligt, det de gør. Desværre er det sådan med sociale medier, at det kan sætte gang i nogle dynamikker, hvor man gør nogle grænseoverskridende ting, fordi det giver opmærksomhed. Man bliver berømt og kendt for noget. Fornuften går desværre ud i de situationer, fordi man i højere grad går efter at blive kendt og få masser af likes på trods af, at det er modbydeligt, det man gør,« sagde Kuno Sørensen.

  Selvom de Instagram-profiler B.T kendte til nu er lukket ned, er der ikke garanti for, at videomaterialet ikke dukker op i andre grupper.

  »Ofrene kan godt risikere, at det dukker op igen. De her ting har det med at mutere, og ofte dukker det op igen, lang tid efter vi hører om det første gang,« har Niels Denny Sørensen, der er vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Cybercrimecenter, NC3, tidligere fortalt til B.T., forbud islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 28. maj 2020 @ 08:33

 12. Jeg er student fra en eliteskole i 1970. Der uddannedes de folk, der 13 år senere vedtog Udlændingeloven af 1983. Derfor ved jeg, hvad de vidste om islam: NUL. 0,0000. Vi vidste ikke EN skid dengang, for islam var totalt irrelevant.

  Kommentar by BB — 28. maj 2020 @ 08:49

 13. Det var i sandhed også ANDRE TIDER 1940-45. Dengang var Danmark også besat. Det var en frygtelig tid, men de fem onde år blev dog overstået. Det vil ikke undre, hvis de fem år med tiden vil blive husket som de fem ret idylliske og hyggelige år, i sammenligning med den besættelse som vi nu oplever, som hele tiden bliver værre og værre, og som måske aldrig ophører?

  Der er også den forskel at den gang var Christiansborg ikke det danske folks direkte fjende, for der var kun få eller ingen egentlige kommunister eller feminister/pladderhumanister derinde. I dag er der vel snart ikke andet. Og avisernes journalister var heller ikke blodrøde radikale. Læs selv om 9. april 1940, om folkestrejken og skyderierne i København, om nedkæmpelsen af nazisternes styrker i Frankrig, Rusland, Italien, Polen og Norge osv.

  Kommentar by Bent A — 28. maj 2020 @ 08:58

 14. 08.58 var svar til 08.10.

  Kommentar by Bent A — 28. maj 2020 @ 09:02

 15. @ #11 Notarius Umulius:

  Hvorfor spørger du gentagne gange om det er muslimer, når du lige så godt som alle andre ved, at medmindre noget andet udtrykkeligt fremgår af artiklen, så er gerningsmændene muslimer?

  Kommentar by Voldposten — 28. maj 2020 @ 09:23

 16. Der er utroligt meget affald i gaderne. Affaldet samles som regel i områder som Mjølnerparken, Ishøj, Brøndby strand, Nørrebro især. Affaldet er skadeligt for vores demokrati, vores land og koster mange penge. Affaldet er direkte skadeligt for vores børn og unge, som ofte ender med blå øjne og sår, når det støder på affaldet. Affaldet er særligt skadeligt, når det samles, hvilket det ofte gør. Vi skal have ryddet op og vi skal stoppe med at importere mere affald.!

  Kommentar by Affald i gaderne — 28. maj 2020 @ 09:32

 17. I min optik er den islamiske revolution i Iran i 1979 Ground Zero for nutidens polariserede verden, hvor Vesten lever i frygt for islamisk terror.

  Før den tid var Iran et delvist sekulariseret og vestligt orienteret samfund som Tyrkiet (før Erdogan). De arabiske lande var socialistiske diktaturer, men islam var nærmest ikke eksisterende og ungdommen gik i jeans, som man kan se på fotos fra den tid.

  Og før den tid var der nærmest en slags venskab mellem kristne og muslimer. Islam stod i et idylisk lys i Vesten. Det kan man konstatere, hvis man læser litteratur fra den tid. Lawrence of Arabia and all that jazz.

  Khomeini satte ild til islam og muslimerne.

  Kommentar by np — 28. maj 2020 @ 09:37

 18. michael unna skriver der er håb.

  Det håb er snart slukket.
  40 års hjernevask har virket, og i dag står vi med et Folketing, hvor i hvert fald 90% har overgivet sig til de to ismer – Kommunisme og Islamisme.

  Kommentar by k.m. — 28. maj 2020 @ 09:39

 19. er verdens over 600 millioner muslimer”

  På 40 år er der altså kommet mere end 1 milliard flere, ikke noget at sige til, de har behov for lebensraum.

  Og allerede i 1972 fik verden en forsmag på, at islam ikke spiller efter anstændige regler.

  https://da.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnchen-massakren
  München-massakren skete under Sommer-OL 1972 i München, Vesttyskland, da atleter fra det israelske hold blev taget som gidsler af den palæstinensiske terrororganisation Sorte September, en gruppe med bånd til Yasser Arafats Fatah-bevægelse. Terroristerne dræbte 11 israelere og en tysk politibetjent.

  MON den massakre var med til at sikre Arafat Nobel-fredsprisen?

  Kommentar by tavsen — 28. maj 2020 @ 09:46

 20. Bent A

  “Der er også den forskel at den gang var Christiansborg ikke det danske folks direkte fjende, for der var kun få eller ingen egentlige kommunister eller feminister/pladderhumanister derinde.”

  Der var en årsag til, at der ikke var kommunister på borgen. Citat fra Wikipedia:

  Besættelsesmagten beordrede (i 1941) det danske politi til at anholde 66 navngivne kommunister. Det danske politi valgte at anholde fem gange så mange kommunister, som tyskerne havde krævet. I blandt de anholdte var folketingsmedlem Martin Nielsen, der på trods af sin immunitet fra Folketinget blev anholdt og interneret i Horserødlejren. DKP blev forbudt ved lov, vedtaget af et flertal i Folketinget – direkte i modstrid med Grundloven.

  DKP fortsatte som en illegal organisation og blev kendt for bl.a. at udgive det illegale modstandsblad Land og Folk. I 1942 indleder kommunisterne organiseret sabotage mod jernbaner som tyskerne anvender og mod danske virksomheder der samarbejder med den tyske besættelsesmagt. Under resten af krigen udgjorde kommunisterne en stor del af modstandsbevægelsen på landsplan.

  Den 29. august 1943 rykkede tyskerne ind i Horserødlejren hvor nu 243 kommunister sad fængslet. 93 nåede at flygte, 150 øvrige blev i oktober 1943 flyttet til kz-lejren Stutthof, hvor 21 af dem mistede livet.

  Kommentar by np — 28. maj 2020 @ 09:56

 21. JA DET ER MUSLIMER—HVAD SKAL VI DET PIS OG LORT I VORES LAND—JEG ER SÅÅÅÅÅ RASENDE🤯🤬😱🤯🤬😱

  Ni personer med tilknytning til bandemiljøet blev onsdag aften og natten til torsdag anholdt og sigtet for tre tilfælde af drabsforsøg.

  Et af drabsforsøgene skal have fundet sted i Husum, to skal have fundet sted i Hvidovre.

  Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

  Alle tre drabsforsøg er ifølge politiet sket som en del af den verserende bandekonflikt, og flere af de anholdte er registrerede bandemedlemmer – resten har relationer til bandemiljøet.

  De første anholdelser skete i forbindelse med, at politiet onsdag aften afværgede et drabsforsøg i Hvidovre.

  De mistænkte forsøgte at køre fra politiet i en bil, men mistede herredømmet over den og kørte ind i et hus på Strandby Allé.

  Beboerne i huset kom ikke noget til, men har naturligvis fået en alvorlig forskrækkelse.

  »Som led i en længere efterforskning fik vi efterretninger om, at der blev planlagt et attentat. Derfor slog vi til mod bilen og efterfølgende mod flere adresser, hvor flere af de mistænkte opholdt sig,« fortæller vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er er leder af afdelingen for organiseret kriminalitet ved Københavns Politi.

  »Vi håber selvfølgelig, at anholdelserne vil lægge en dæmper på den aktuelle bandekonflikt,« tilføjer han.

  Personerne i bilen forsøgte at flygte fra stedet, men to af dem blev anholdt i nærheden. I den forulykkede bil fandt politiet en maskinpistol, en pistol og en del ammunition. En tredje stak af til fods.

  »Ham leder vi efter nu. Vi kender hans identitet, og vi opfordrer ham til at melde sig selv,« siger Knud Hvass, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 28. maj 2020 @ 10:41

 22. @ Bastardo — 28. maj 2020 @ 08:31

  Desværre har du fuldstændig ret. Det skete på vores vagt.

  Det var ikke fordi der manglede advarsler men fordi de blev overhørt og udskammet som racisme. På nøjagtigt samme måde som idag. Intet har ændret sig hvad det angår!

  Kommentar by Santor — 28. maj 2020 @ 12:18

 23. Det er ifølge Mediastreams forside kun midlertidigt under bibliotekernes coronabegrænsninger man kan læse de hedengangne aviser under 100 år gamle uden selv at møde op på et bibliotek, så vil man undersøge hvad nu lukkede aviser skrev om et emne skal der søges nu.

  Søgte lige efter en somalisk politibetjent, som skød en uskyldig australsk kvinde i Minneapolis, omtalt på internettet af David Knight i anledning af at de efterretningstjenestekontrollerede medier har gjort et andet politidrab samme sted til et racespørgsmål.

  Intet at finde i danske medier om den sag, men Wikipedia har omtale af sagen på engelsk og somali:

  Shooting of Justine Damond
  From Wikipedia, the free encyclopedia
  Jump to navigationJump to search
  Shooting of Justine Damond
  Date July 15, 2017
  11:41 p.m. CDT (UTC–5)[1]
  Location W. 51st Street alley between Washburn and Xerxes avenues, Fulton, Minneapolis, Minnesota, U.S.
  Coordinates 44.91071°N 93.31823°WCoordinates: 44.91071°N 93.31823°W
  Type Homicide by firearm
  Participants MPD Officer Mohamed Noor
  Deaths Justine Damond
  Convicted Mohamed Noor
  Convictions Third-degree murder and manslaughter
  Sentence 12.5 years
  On July 15, 2017, Justine Ruszczyk, also known as Justine Damond,[2][3] a 40-year-old Australian-American woman, was unintentionally killed by Mohamed Noor, a Somali-American Minneapolis Police Department officer, after she had called 9-1-1 to report the possible assault of a woman in an alley behind her house. Noor was ultimately arrested and charged with second-degree manslaughter and third-degree murder following an eight-month investigation by the Minnesota Bureau of Criminal Apprehension and the Hennepin County Attorney’s Office. In April 2019, Noor was convicted of third-degree murder and manslaughter, but acquitted of intentional second-degree murder.[4] In June 2019, Noor was sentenced to 12.5 years in prison.[5

  Kommentar by perhag — 28. maj 2020 @ 15:25

 24. “Intet at finde i danske medier om den sag …”

  Du må have valgt nogle forkerte søgekriterier. Alle store danske medier har skrevet om sagen, viser en google-søgning på “Justine Damond” plus “find sider på dansk”. Her er DR’s artikel:

  https://www.dr.dk/nyheder/udland/amerikansk-politimand-i-faengsel-drab-paa-australsk-kvinde

  Kommentar by np — 28. maj 2020 @ 17:08

 25. Aviserne noterede også, at vi for første gang for alvor så tørklæder i gaderne efter Den Iranske Revolution. Præstestyret var et navn, man gav det nye styre, fordi religion og religiøse autoriteter var foragtelige i den marxistiske epoke, og man dermed mente at kompromittere det med denne stigmatiserende betegnelse.

  Ja, siden blev det anderledes. Man fik pludselig “respekt” for autoritær religion og religiøse dogmer. Alt kunne retfærdiggøres med “det er min tro!” Også at kvinder fødes som ekstremt underprivilegerede, selvom de fødes i vores samfund.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 28. maj 2020 @ 22:48

 26. Enig np 09:56. Sådan var det under besættelsen efter den 9. april 1940.

  En fodnote til den kommunistiske modstandsbevægelse BOPA. Den kom først igang efter tyskernes overraskende angreb på Sovjet den 22. juni 1941.

  Indtil da var Tyskland og Sovjet allierede efter de startede anden verdenskrig ved at efter aftale at angribe Polen fra hver sin side den 1. september 1939. De ville sammen erobre hele Europa og de havde inden aftalt, hvordan de skulle dele de europæiske lande, de hver især skulle erobre, imellem sig.

  Det gik som bekendt ikke helt efter planen. Tyskerne mistede deres del af ‘kagen’ i 1945, men Sovjet mistede først sin del af ‘kagen’ i 1989.

  Stalin sendt per telegram en lykønskning til Hitler med tyskernes vellykkede invasion af Danmark og Norge den 9. april 1940.

  Så i de første 14½ måned af besættelsen af Danmark (9. april 1940-22. juni 1941) var kommunisterne og nazisterne allierede.

  (Det taler mange røde historikere helst ikke om i dag:-)

  Kommentar by A-mad — 30. maj 2020 @ 09:35

 27. A-mad kl. 09:35

  “Indtil da var Tyskland og Sovjet allierede …”

  Sådan synes jeg ikke, at man kan udtrykke det. Sovjetunionen havde indgået en ikke-angrebspagt med Nazityskland.

  Var Storbritannien meget bedre? Chamberlain førte appeasement-politik og indgik Mûnchen-aftalen med Hitler. Formelt set var det Chamberlain, der meget modvilligt måtte erklære krig mod Nazityskland.

  Hitler narrede alle. Med Churchill kom der andre boller på suppen.

  Jeg ønsker ikke at tegne et idyllisk billede af kommunisterne. De kommunistiske modstandsfolk var f.eks. antidemokrater, og mange af dem ønskede en kommunistisk magtovertagelse efter krigen, og dvs. at Danmark var blevet en sovjetisk vasalstat.

  Men samtidig må vi også takke kommunisterne i Sovjetunionen for at krigslykken vendte.

  Man må også opdele kommunismen i flere etaper. Når der var så mange intellektuelle i Vesten, som var kommunister på det tidspunkt, så var det en reaktion på fascismen i Tyskland og Italien.

  68’erne er en helt anden historie.

  Kommentar by np — 30. maj 2020 @ 18:21

 28. OK. Jeg er enig i meget af det du skriver np 18:21.

  Men Tyskland og Sovjet invaderede efter forudgående aftale Polen fra hver sin side den 1. september 1939. Det kan ikke bortforklares. Heller ikke, at de inden havde aftalt, hvem af dem, der skulle erobre hvilke europæiske lande. De lande de derefter invaderede med forskelligt held.

  Min onkel døde af følgerne af at have været aktiv sabotør for BOPA. Jeg værdsætter i høj grad BOPA’s indsats under besættelsen. Desværre var der ikke ret mange aktive i den danske modstandsbevægelse. Først blev de ugleset af flertallet. Til sidst blev de elsket til døde. I dagene før og umiddelbart efter befrielsen gik frihedskæmper armbind som varmt brød til høj stk. betaling.

  “Sådan synes jeg ikke, at man kan udtrykke det”, skriver du. OK. Det kan udtrykkes på mange måder, men sådan kan man også beskrive de faktiske forhold i jernindustien. Kalde en spade for en spade.
  Og lære af hvordan det virkelig forløb dengang det meste af Europa blev besat af to religiøse politisk totalitære diktaturer.

  Nu skete det lige igen. Heller ikke nu er der særlig mange danskere, der er modstandere af Islams besættelse af Danmark. Det viser de seneste mange folketingsvalg desværre.

  Kommentar by A-mad — 31. maj 2020 @ 08:27

 29. ->23: I disse dage demonstrerer somalierne i USA for at få politimanden løsladt – det var jo også kun en hvid kvinde, han skød.

  Kommentar by Hodja — 1. juni 2020 @ 14:55

 30. https://www.bizpacreview.com/2020/05/31/somali-rioters-demand-release-of-fmr-cop-that-killed-white-woman-who-called-911-in-2017-928170

  Kommentar by Hodja — 1. juni 2020 @ 14:58

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper