9. juni 2020

Opalsøen, Rytterknægten og Nexø Rådhus, 8.-9. juni 2020: ‘Ingen maa tage sig selv Ret’

De lover dårligt vejr senere på ugen, så vi forsøger at udnytte de gode dage her på solskinsøen. Foreløbigt er det blevet til Hammershus, Opalsøen, Jons Kapel, Ekkodalen og Rytterknægten. Jeg har set Rødstjerter flere gange, men endnu ikke med tele-Canonen klar. Nævnes kan en Havesanger ved Dueodde, en jagende Rørhøg ved Almindingen, og en ung Lille korsnæb på Kongeminde-tårnet ved Rytterknægten.

Opalsøen & Hammershus

Nexø Rådhus

‘Ingen maa tage sig selv Ret’ (Nexø Rådhus, Købmagergade, 1856)

Ekkodalen & Rytterknægten

“Almindingens berømteste parti er Kodalen, eller, som det med forskønnende variant hedder: Ekkodalen. Den bærer begge navne med lige ret, thi dens friske grønsvær, der som et bredt engdrag beklæder dalbunden, er lige så lokkende for køerne, som dens mærkværdige ekko er dragende for de glade skovgæster. Af og til ruller en artillerisalve ned gennem dalen. Man standser og lytter; et nyt skrald – og man opdager da, at det er lemmen til ‘Ørsteds Brønd’, der af den muntre ungdom benyttes som en kanon, hvis lydbølger de stejle klippevægge kaster tilbage med tidobbelt ekko” (Vilhelm Bergsøe, 1893)

Rørhøg og Lille korsnæb (juv)

La Trappe Quadrupel

Oploadet Kl. 23:12 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110676/trackback

12 Comments »

 1. Nu kørte du forhåbentligt ikke bil efter den øl?
  Vi kendere ved jo at den er på 10%

  Kommentar by Allan — 9. juni 2020 @ 23:44

 2. Sikke et liv i gamle dage, var på Bornholm første og eneste gang siden i syvende klasse, rundkirker og Hammerhus er stigmatiseret på min krop. Rådhus og Opalsøen vist glemt men markeret som et tegn på megen ligegyldig snak i dagens Danmark.
  Hilsen fra den glade vandrer…..

  Kommentar by Moth — 9. juni 2020 @ 23:55

 3. Rigtig god og velfortjent ferie, Kim :-). Vi har brug for dig fuldt opladet bagefter :-O

  Kommentar by egon olsen — 10. juni 2020 @ 00:00

 4. https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/dansk-libanesiske-partistiftere-pas-paa-islam/8156229

  Er det her et forsøg på at skabe en kontrolleret opposition?

  Kommentar by Zenobia — 10. juni 2020 @ 02:06

 5. Du er en lokal forræder Kim! en -bevares flot belgisk øl- men hvad blev der af- Svaneke golden-? :-) :-) :-). Tak for de flotte billeder. Har kun kort en weekend været på Bornholm. Det er dejligt at se og blive inspireret over hvad jeg har til gode. Lytter nu til Radio vinyl(60 er romantik)- Young rascals- “Groovin-” inden hverdagen træder i karakter (desværre). Støt SIAD og GI. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juni 2020 @ 05:53

 6. tillæg til 6) Islam er og bliver en usekulær diktatorreligion med en Førerprofetideal (også på Politisk plan)- og jeg kunne blive ved-. Men det simple er at Islam er en Diktatorreligion-hvor alle andre er vantro-. Det er dejligt at der er en seriøs opposition ud over Nationalkonservative med kristen baggrund. Vi må støtte eksmuslimer og alle dem der modarbejder Islam og dens undertrykkelse. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juni 2020 @ 05:57

 7. – Unna

  Jeg fik en Svaneke Mørk Guld på Gudhjem Bakke, og har et par i køleskabet. Qudroublerne er gode til terrassen om adtenen,, når det egentligt er for koldt at sidde ude.

  Kommentar by Kim Møller — 10. juni 2020 @ 10:04

 8. Islam er en ombytningsideologi, ´religiøs´ militarisme, Hr. Unna, eftersom den erstattede noget istedet for. Det var en mundtlig kultur som et let offer for demagoger der stjæler de gode ideer som om det var deres egne repræsenterer i virkeligheden misundelsen på iblandt de kristne kirker og det persiske rige.
  Lige så kom Koranen først i 1923!

  Tak for vores mantra på Nexø Rådhus, et godt princip….

  Kommentar by Moth — 10. juni 2020 @ 13:50

 9. Din smag for det gode øl,bør være et advarselstegn. Den bedste af mærket hedder blonde. Der er andre belgiske klosterøl derude. Hvis du går den vej ad misbrugerstien,skal du nok også se lidt på cognac. Eller du kan tage en Skotlandstourné og lære de gyldne dråber at kende. Der er mange fiskeørne derovre.

  Kommentar by Nielsen — 10. juni 2020 @ 14:05

 10. 8) Jo det kan man godt sige. Ifølge Bent Jensen som har haft kilder i Islamforskning (Kilde fra en artikel i JP)- mener dem der forsker-under jorden- at Muhammed som person aldrig har eksisteret men blot er en titel -Den ophøjede- (Sprogligt komplekst i forhold til datiden). Højst sandsynlig en klanleder i flertal. Læg mærke til at den religiøse myte blev dannet lige efter-eller på samme tid- som Da biblen blev samlet på et konvent i Konstantinobel (År 500 et eller andet)….Uanset hvad så er kristendommen med dens 4 evangelier blot et udgangspunkt i menneskeligt etik, og kan vel enkelte steder mdsige sig selv. Læg mærke til at det KUN er i Lukasevg Jesus fødsel i detaljer beskrives- mit gæt (ja gæt) er at Gudssøns begrebet dengang omkring år nul, på -Farisæisk vis (lovhellighedsmæssigt)- har været diskuteret. “Kan man være Guds Søn, hvis man er undfanget udenfor Guds lov (Hor-ok muligvis voldtægt, eller prostitution, eller blot en ung piges sidespring- Josef var gammel)” . Josef er jo ikke faderen. Lidt banalt- kan det lyde- men dybt alvorligt på daværende tidspunkt. Kan man vel tolke Helligånden som værende kærligheden på trods af loven. Josef kunne i princippet have dømt Maria for hor. Hvorfor gjorde han ikke det? Men det er kun den logiske Lukas der frembringer Jesus tidlige barndom. I princippet er alle dem som Tror på Gud som altings skaber vel indirekte Guds døtre og Sønner :-). Logisk eftertanke :-).

  Islam er blot en enstrenget bog som tolker Guds vilje, igennem profetens diktatoriske krav.(Med alt den Hjernedøde Hjernevaskeri det medføre for individet i forhold til det underkastende kollektiv. Desværre ja. Millitaristisk effektivt. Det har intet med frihed og ansvar på kærlighed til individet.). Islam har intet med kærlighed at gøre. (Støt SIAD :-)). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juni 2020 @ 16:16

 11. Alt øl under 7-8% er spild af tid. Smagen dikteres af styrken, lige såvel fedt giver den gode smag i maden

  Kommentar by tavsen — 10. juni 2020 @ 18:39

 12. Hvordan er stemningen på Bornholm vedrørende Winni Grosbøll’s tiggeri om flere velfærdsmigranter?

  https://sn.dk/Hilleroed-Posten/Hilleroed-sender-flygtninge-videre-til-Bornholm/artikel/1297186
  11 timer siden Bornholm har ikke selv fået tildelt nogle kvoteflygtninge til næste år, men Bornholms Regionskommune håber, at de med deres henvendelse til….

  Kommentar by tavsen — 11. juni 2020 @ 16:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper