17. juni 2020

Stendrossel, Ebeltoft Færgehavn, 16. juni 2020

Onsdag i sidste uge, da jeg ferierede på Bornholm, opdagede en Facebook-ven en mærkelig fugl på Ebeltoft Færgehavn. Eksperterne blev hurtigt enige om, at vi havde at gøre med en sjældenhed. Danmarks 9. Stendrossel (hun, 2k), en fugl der normalt ses i bjergrige egne i Sydeuropa eller det nordlige Afrika. Tirsdag tog jeg turen til Ebeltoft, hvor den netop havde forladt en stendysse. Halvanden time senere blev den genfundet på et hegn ved færgelejet, og herfra gik det stærkt. De første billeder ud af sideruden, og den blev fulgt en times tid forskellige steder i nærheden. Ingen klynk denne gang – den poserede tålmodigt i det rigtige lys, og billederne blev noget det bedste min kamera kan præstere. Jeg kom for sent på job, men jeg lever nu engang ikke af brød alene.

“Stendrossel er registreret i Danmark otte gange tidligere, inden det aktuelle fund. Første fund er fra Veerst ved Kolding i 1971, hvor en fugl blev set gennem en længere periode. Siden er arten set i få minutter på Als i 1974, på Christiansø i 1977 og 1983, på Anholt i 1984, Bornholm i 1996, på Fanø i 2010, ved Albæk lidt SV for Gjerrild på Djursland i 2018 og så altså en fugl ved Ebeltoft Færgehavn, der blev opdaget i onsdags d. 10. juni. Alle fund er fra maj eller juni, bortset fra Fanø-fuglen, der dukkede op i oktober. Syv af de ni fund har været hanner og kun fuglen ved Kolding og de to på Christiansø, blev set mere end én dag. Indtil nu, hvor Ebeltoft-fuglen i skrivende stund ses på sjette dag ved færgehavnen.” (Naturhistorier.dk)

Oploadet Kl. 01:49 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110820/trackback

4 Comments »

 1. Tillykke med fangsten :)

  Men hvad betyder det der “2K”?

  Kommentar by Santor — 17. juni 2020 @ 12:01

 2. Ved intet om emnet, men gætter på “kvinde” nr. 2?

  Kommentar by kartoffeldansker — 17. juni 2020 @ 19:22

 3. 2k = Andet kalenderår. Dvs. født i 2019.

  Kommentar by Kim Møller — 17. juni 2020 @ 21:10

 4. Vi må nok, p.gr. af klima ændringerne, regne med at kunne spotte arter her i landet, som tidligere “kun” huserede længere syd på. For øvrigt knippel gode billeder.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 18. juni 2020 @ 04:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper