24. juni 2020

Sort professor om racisme-debat: “… en fortælling, der har udviklet sit eget liv.”, ‘kollektivt hysteri’

Økonomiprofessor Glenn Loury har talt med Neue Zürcher Zeitung, og interviewet er oversat til Berlingske af Troels Heeger. En akademisk udgave af ‘Neger-Daniel’ fra Skive, der forleden kaldte BLM-Bwalya for ‘en skrigeballon’. Fra Berlingske – Fremtrædende sort professor nedskyder myter om USAs racistiske politi: Omfanget er overdrevet (kræver login).

“Årsagen skulle være systemisk racisme. Hvad siger De til det?

Det er en fortælling, der har udviklet sit eget liv. … I USA bor der omtrent 330 millioner mennesker, og der finder dagligt tusinder af episoder sted, hvor politiet og borgerne er i kontakt. Vi tager et halvt dusin af dem, måske et dusin, og former det til et generelt billede af omgangen med befolkningsgrupper. Jeg tror, det er farligt.’

Hændelsen i Minneapolis var da ellers usædvanlig i al sin nonchalante brutalitet?

‘… man ved stadig ikke præcis, hvad der er sket. Til det formål er der brug for en tilbundsgående undersøgelse. Alligevel er folk begyndt at betegne det som lynch-justits – som noget der afspejler racerelationerne i det moderne USA. Det er et slags kollektivt hysteri.‘ …

Selv et overfladisk blik på statistikkerne bekræfter, at det hyppigere kommer til konfrontationer, også voldelige, mellem sorte og politiet. Er det ikke et belæg (bevis?) for eksistensen af racistiske fordomme?

Hvert år bliver flere hvide end sorte skudt af politiet. Men det passer, at det relative tal målt på befolkningsgrupper er større. Problemet med politivold rammer dog ikke desto mindre alle etniske grupper.
Sandsynligheden for, at en person havner i konflikt med politiet afhænger af den hyppighed, hvormed denne person opfører sig på en måde, der tiltrækker sig politiets opmærksomhed. Den opførsel er ikke ligeligt fordelt mellem befolkningsgrupper. Afroamerikanere er overrepræsenteret i fængslerne, fordi de begår flere handlinger, som kan straffes med fængsel.

Kan De uddybe?

‘Sorte udgør i gennemsnit omtrent 40 pct. af de indsatte i fængslerne, men de udgør kun 15 pct. af befolkningen. Ser man på statistikkerne, er der intet bevis for tesen om, at overrepræsentationen lader sig forklare med politiets eller domstolenes racistiske fordomme. Snarere fremgår det, at sorte er overrepræsenteret, når det gælder lovovertrædelser.’

‘Det er legitimt at spørge, hvorfor sorte mænd begår flere forbrydelser end hvide mænd. Men det er et faktum, at de begår flere drab, næsten 50 pct. af drabene, og sorte mænd udgør måske syv eller otte pct af befolkningen. Flere hvide bliver også berøvet af sorte end omvendt, også endda i absolutte tal, ikke proportionelt.

‘Årsagen til, at politiet har så mange svære konfrontationer med sorte er delvist, at kriminalitetsraten i sorte kvarterer er meget højere. Et eksempel: Hvis politiet vil anholde en bilist i et sort kvarter, må de indstille sig på, at der befinder sig et våben i bilen. I virkeligheden passer det i de fleste tilfælde statistisk set ikke. Men erfaringen viser, at sandsynligheden for, at der opstår en farlig situation er højere i de kvarterer.'”

(Økonomiprofessor Glenn Loury, Brown University; Foto: Vox)

Oploadet Kl. 01:47 af Kim Møller — Direkte link7 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/110994/trackback

7 Comments »

 1. Neger-Daniel, Neger-Tom og Neger-Tim (der polerer Paludans bil) er lige som Glenn Loury røvtrætte af hele tiden ufrivilligt, at blive konfronteret med deres hudfarve i samfundet af venstreekstremister og arbejdsløse Bwalya Sørensen (hvide Sørens søn?), der konstant søger splid og had og som hele tiden vil opfinde problemer og konflikter.

  Kommentar by Skatteyderen — 24. juni 2020 @ 02:01

 2. Den ideologiske Venstrefløj kan ikke længere piske de arbejdere de snylter på op mod arbejdsgiverne ,og har derfor fundet sig nogle andre “ofre” de kan “hjælpe”

  Det er etniske minoriteter , homosexuelle og kvinder!

  PT har de etniske minoriteter fokus ,og den racebesatte venstrefløj afslører sin egen racisme uden at være klar over det

  De røde populister er fanget i deres eget verdensbillede hvor de er nødt til at please deres nye vælgere,og hvor de ganske enkelt ikke kan eller vil indrømme den egentlige årsag til at nogle minoriteter klarer sig skidt

  Det gør disse minoriteter af især kulturelle årsager,og ikke pga strukturel racisme og lignende pladder

  Samtidigt fastholder de røde visse minoriteter i en meget usund offerrolle ,der skader dem i forhold til det omgivende samfund.
  Folk vil jo nok tænke sig om 2 gange nu inden de ansætter en sort pga de problemer det kan give hvis vedkommende føler sig udsat for racisme.Det vil også blive sværere at fyre en sort der muligvis vil prøve på at trække racelkortet ed en fyring

  Røde tosser vil så prøve på at løse den slags problemer med kvoter el lign…og det vil forværre problemet.

  Kommentar by jønne — 24. juni 2020 @ 02:25

 3. En racist er et sygt menneske i sindet. En manisk besættelse af hudfarve som udmøntes i et had funderet i den blå luft.

  Når jeg undtagelsesvis ser en vaskeægte racist i Danmark er hun kulsort og taler afrikansk.

  Kommentar by Iznogut — 24. juni 2020 @ 02:35

 4. `
  Endelig noget sund fornuft. Men de røde og de radikale har fået racisme på hjernen. Plus at de bevidst bruger racisme-beskyldninger som et middel til at påtvinge danskerne ubegrænset indvandring.

  Kommentar by Bent A — 24. juni 2020 @ 02:52

 5. Hurra. Endelig et fornuftigt ord og forklaring…i stedet for den hysteriske racismepsykose der har ramt USA og Danmark. :-) . Støt SIAD og GI. God Sankt Hans dag. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. juni 2020 @ 06:54

 6. Black live matter?

  https://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE12149287/boern-i-storbritannien-beskyldes-for-at-vaere-besat-af-daemoner/

  “Op mod 2.000 børn i Storbritannien bliver hvert år beskyldt for at være hekse, være besat af onde ånder eller en djævel.

  Deres forældre eller omgangskreds bruger voldsomme metoder for at ”kurere” børnene, og det er et stigende problem.”

  Ian og Rob har vist været for længe på pub…. eller???

  Kommentar by redneck — 24. juni 2020 @ 09:46

 7. Alle de her racisme-beskyldninger og racisme-påstande er et “overskudproblem” der udbredes af folk med for meget tid og for lidt initiativ og forstand til at arbejde for deres egen bedring.

  Altså et luksusproblem. De vil ALTID finde et eller andet at være utilfredse med.

  Kommentar by Santor — 24. juni 2020 @ 12:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper