24. juni 2020

Forskeraktivister: Som ‘farveblind’ er man ‘med til at lukke øjnene’ for racialiseredes oplevede ulighed

Venstreradikale identitetskrigere har kronede dage, og det gør det selvfølgelig ekstra slemt at debatten ikke foregår på lige vilkår. Facebook bannede mig i tre dag for en kommentar til Videnskab.dk-artiklen, der gengiver konklusionerne fra aktivistisk forskning fra Rikke Andreassen og Mira Skadegård. De betragter enhver form for ulighed som udtryk for racisme, men nævner dog kort, at der også kan være en ’socio-økonomisk forklaring’. Kulturforskelle nævnes ikke med et eneste ord, og den her nordiske skole indenfor racismeforskningen er intet andet end beskæftigelsesterapi for den yderste venstrefløjs normstormere.

Fra Videnskab.dk – Hvad er strukturel racisme? Og findes strukturel racisme i Danmark?

“… Findes strukturel racisme i Danmark?

‘Ja’, lyder det korte svar fra diskriminationsforskerne. …

Selvfølgelig findes strukturel racisme i Danmark, selvom den ikke er lige så udtalt som i USA. I USA er historien anderledes, og det er en helt anden boldgade, men der findes strukturel diskrimination på baggrund af race i Danmark,’ siger Mira Skadegård. …

Et andet sted, forskere finder den strukturelle racisme, er i sproget og kulturproduktionen, hvor det bugner med fordomsfulde fortællinger om forskellige racer.

Hele den vestlige historie bygger jo på den hvide overlegenheds fortælling, og det bliver i den grad gengivet i vores kultur,’ påpeger Mira Skadegård. …

En anden vigtig præcisering er forskellen mellem to forståelser af racisme, som RUC-professoren Rikke Andreassen kalder for henholdsvis intentionel- og oplevet racisme…

‘Vi har en forestilling om, at der er ‘tanken, der tæller’, men den forestilling er forældet, når det kommer til racisme. Her er det effekten, der tæller, forklarer Rikke Andreassen.

… Nogle mennesker siger, at de er ‘farveblinde’, og at de ‘aldrig har set deres sorte venner som sorte’, men det betyder også, at de nægter at se al den ulighed, som deres ven oplever på grund af sin racialisering. Som ‘farveblind’ er man med til at lukke øjnene for problemerne,’ forklarer Rikke Andreassen.”

(Tre dages ban af Facebook for kommentaren, 22. juni 2020)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/111002/trackback

31 Comments »

 1. Skatteålen Helle Schmidt på hårdt arbejde for sine millioner.

  Kommentar by Iznogut — 24. juni 2020 @ 02:19

 2. `
  Enhver form for kritik, ironi og satire kan man påstå er “hadefuld” eller “racistisk” tale. Rikke Andreassen og Mira Skadegaard er vel to 12-13 årige skoletøser åndeligt set. De er historieløse, véd ingenting og forstår ingenting. Men er gode til at efterplapre hvad man har fyldt dem med af kommunistiske og radikale “sandheder”.

  Hvis den ideologi og de holdninger som de to repræsenterer, breder sig yderligere, er stats-censuren, EU-censuren, tankepolitiet og kinesiske/nordkoreanske/ svenske tilstande ikke så langt væk som mange tror.

  MEN HVIS G.I. OG NB IKKE SNART KOMMER I GANG MED AT REKLAMERE FOR LÆSNING AF NET-AVISERNE, KAN DE GLEMME ALT OM AT REDDE DANMARK FRA UNDERGANG.

  Kommentar by Bent A — 24. juni 2020 @ 03:10

 3. Hvem ejer/driver videnskab.dk? Det er ikke første gang jeg har set dem være alt andet end videnskabelige.

  Og facebook burde virkelig snart tvangsopløses, det er efterhånden lettere for inger støjberg at komme ind til en fest i ungdomshuset end det er for nogen til højre for enhedslisten at mene noget på deres fascistiske platform. Prøv at se den video om facebook fra projekt veritas som en linkede til i off-topic, neutrale er det sidste de svin er.

  Jeg håber snart trump gør noget ved det, vi skal nok næppe regne med at der sker noget som helst fra dansk side og det kan vi vel ret beset heller ikke overfor et amerikansk firma. Det er et lorteargument i den virkelige verden ja, men de er juridisk set stadig et privat firma man bare kan lade være med at benytte sig af.

  Vi burde (og ja jeg ved hvordan det lyder) måske have et dansk socialt medie drevet af staten ligesom et offentlig bibliotek, hvor reglerne fastsættes af politikerne ud fra loven, som vi så kan diskutere og stemme om. Dvs er det lovligt, så er det også i orden på den platform. Jeg tror det bærer den vej engang i fremtiden, og selvom det lyder som noget man ikke burde ønske sig, så vil man i det mindste have en smule indflydelse på det som borger, i modsætning til nu hvor det er den yderste venstrefløj som dikterer hvad man må tænke.

  Men så igen, højrefløjen dikterer jo ikke noget som helst for tiden så måske ville det bare være mere af det samme til en langt højere pris.

  Kommentar by Per — 24. juni 2020 @ 04:11

 4. Gad vide om der overhovedet var nogen der opdagede det, hvis man nedlagde RUC?
  Bortset fra elever og lærer naturligvis. Man kunne så lægge de naturvidenskablige fakulteter ind under KU og så bare nedlægge alle samfundsfaglige fakulteter!
  Jeg er sikker på, at verden i så fald ville blive et bedre sted at være!

  Kommentar by Den Nervøse — 24. juni 2020 @ 04:12

 5. Pas iøvrigt på ikke at skrive noget nedladende om orker: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/slut-med-fremstille-orker-som-onde-og-dyriske-rollespil-vil-vaere-mere-mangfoldigt

  Bemærk hvordan de selv indirekte sammenligner de mest modbydelige fantasi-væsener med virkelige etniske minoriteter…

  De mennesker KAN bare ikke lade være med at skyde sig selv i foden.

  Kommentar by Per — 24. juni 2020 @ 04:33

 6. You’re damned if you do and damned if you don’t.

  Kommentar by Jan Huus — 24. juni 2020 @ 05:58

 7. Bemærk brugen begrebet systematisk/strukturel racisme. Oprindeligt brugte de såkaldte ‘forskere’ begreberne individual og legislative racisme, begge begreber der krævde en vis form for bevisførelse en række eksempler eller en desideret lov eller regel.

  Det smukke med systematisk/strukturel racisme, at når bare en etnisk gruppe klare sig bevisligt dårligere, så er forklaringen systematisk racisme og ergo er lillemor en sten.

  Det er også sjovt at farveblindhed nu er ondt, det ved sige at Martin Luther Kings Drøm om at hans børns karakter og ikke deres hudfarve skulle være afgørende, er smidt i skraldespanden, mens at Bwalya Sørensens synspunkter er i kridthuset.

  ‘Videnskab’ er ikke hvad den har været.

  Kommentar by Sorte Smølf — 24. juni 2020 @ 06:23

 8. Må jeg anbefale man læser indlægget før. Racismepsykosen har ramt Danmark. Støt SIAD

  Kommentar by Michael Unna — 24. juni 2020 @ 06:55

 9. Præcis! “den her nordiske skole indenfor racismeforskningen er intet andet end beskæftigelsesterapi for den yderste venstrefløjs normstormere”.

  Rikke Andreassens og Mira Skadegårds ‘forskning’ og det meste af den øvrige universitets ‘indvandrerforskning’ blev klædt af til skindet i Mehmet Ümit Necefs og Henning Bechs “Er danskerene racister?” Den afslørede med en grundig videnskabelig metodetilgang, at deres ‘forskning’ var ‘fup’dvs uden noget som helst videnskabeligt grundlag. Kejserens nye klæder.

  (Er danskerne racister? Indvandrerforskningens problemer. Af: Mehmet Ümit Necef & Henning Bech. Udgivelsesdato 12-12-2012)

  Kommentar by A-mad — 24. juni 2020 @ 07:42

 10. videnskab.dk er i al stilfærdighed blevet mere og mere utroværdig pga en stadig stærkere venstreorientering. Sørgeligt, men sandt.

  Kommentar by ino — 24. juni 2020 @ 08:35

 11. Igen en dansk kvinde der taber sutten

  https://nordjyske.dk/nyheder/reportage/perle-farve-forsvinder-nu-skal-hud-perlen-have-et-nyt-navn/32c05b9e-d2d6-4f14-866d-cba8a511afd4
  – Må jeg få hudfarven?

  Sådan har det lydt i børnehaver og andre steder, hvor der er produceret perleplader. Men snart er det slut. For perlerne hud og lys hud skal have nye navne.

  For mennesker kommer i mange farver – ikke kun de to nuancer af lyserødt, som producenten Hama kalder for hudfarve.

  Opfordringen til navneskiftet kom fra Lisbeth Lauritsen, der ganske ofte laver perleplader sammen med sine to drenge på fire og syv år. En fornøjelig aktivitet synes både mor og børn – bortset fra en ting. Lisbeth Lauritsen, der også er socialdemokratisk byrådsmedlem i Aalborg, bryder sig ikke om, at drengene – og tusindvis af andre børn – konsekvent bruger ordet hudfave.

  Kommentar by k.m. — 24. juni 2020 @ 08:38

 12. Hver gang de røde vil skabe paradis på Jord, ender det op i ufattelige rædsler.

  Interneringslejrene, massegravene og varemanglen har vi ikke set endnu, men sindelagskontrollen, den massive propaganda og udplyndringen af den ydende befolkning er vi godt i gang med.

  Når det nyeste socialistiske projekt braser sammen engang ude i fremtiden og man har slikket sårerne, ja så vokser der et nyt kuld af socialister frem, som skal prøve igen. Gud ved hvilke tåbeligheder der venter forude …..

  Kommentar by Bilka — 24. juni 2020 @ 08:51

 13. ‘Hele den vestlige historie bygger jo på den hvide overlegenheds fortælling, og det bliver i den grad gengivet i vores kultur,’ påpeger Mira Skadegård. … Typisk venstrefløjssludder, der så ubarmhjertigt afslører, hvor stupide og indskrænkede disse hvide kvinder er. Ja, den vestlige kultur har fuldstændig vundet, og alle andre kulturer ønsker at ligne den vestlige kultur med alle de goder, der følger med. MEN hvad venstrefløjen ikke fatter eller vil forstå, er, at den vestlige kultur ikke har vundet, fordi mennesker er hvide, men fordi kristendommen har været den åndelige basis i Europa. Tænk alt det gode, som kolonianismen har bragt med sig. De indfødte analfabeter har lært at læse og skrive, de kristne missionærer har hjulpet med at bekæmpe sygdomme og man kunne blive ved. Man skal tænke på, at før den vestlige verden kom til disse vilde egne af verden, ja da var der ingen civilisation. Der er ingen som helst grund til at ophøje den vilde uciviliserede menneskehed til at være noget ædelt. Her er det den stærkeste, der bestemmer. MEN det er jo også her, venstrefløjens virkelighed ender, gadens parlament og såkaldt revolutionær handling, dvs. vold. Men hvorfor er hvide kvinder så blinde? Har de ingen historisk indsigt? Trangen til at være gode mennesker? Disse hvide kvinder saver den gren af, som de selv sidder på, og ingen har ondt af dem, når de falder ned, for de vil ikke høre.

  Kommentar by piusXII — 24. juni 2020 @ 08:55

 14. Denne tog overskrifter over hele verden. Nu viser det sig ikke at have noget med racisme at gøre. Gad vide, hvor mange overskrifter den kommer til at tage nu.

  https://www.dr.dk/sporten/motorsport/fbi-loekke-i-sort-nascar-koerers-garage-var-ikke-en-forbrydelse

  Kommentar by Larsen — 24. juni 2020 @ 09:26

 15. Her er mere om historien fra NASCAR. Der er et billede af løkken. Det viser sig at være en trækmekanisme til garagedøren.

  https://mobile.twitter.com/RealJamesWoods/status/1275596967544930305

  Kommentar by Larsen — 24. juni 2020 @ 09:56

 16. https://stiften.dk/artikel/kerry-afvist-i-storegade-det-var-p%C3%A5-grund-af-min-hudfarve
  “Kerry Chimwiza Sachi flyttede for fem år siden fra Zambia til Aarhus for at studere marketing”

  Al kommunikation på hans FBprofil foregår på engelsk, og han lader til at være vild med fitness og vægttræning.

  Som journalister plejer at spørge: hvad ved vi om manden ?

  Kommentar by k.m. — 24. juni 2020 @ 10:01

 17. Det er ordet “negre” FB har set sig gale på. Det er cirka ligegyldigt i hvilken kontekst man bruger det, så vanker der dage i fb-Hilton.

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 24. juni 2020 @ 10:18

 18. `
  NEDBRYD OG OPLØS SAMFUNDET og vend alting på hovedet med hetz, løgn, censur og hjernevask. Og benyt så det efterfølgende kaos til at gribe magten. Det er kommunisternes opskrift på at skaffe sig total kontrol og uindskrænket magt. For rødfascisterne er magten det endelige mål, ikke befolkningens vé og vel.

  Blandt midlerne til nedbrydning af det bestående er feminisme, masseindvandring, islamisering, splittelse af familierne, propaganda og vildledning, statsopdragelse af børnene….. infiltrering af medierne, kirkerne, skolerne og universiteterne….. hetz mod alle folkelige værdier og traditioner, samt feminisme, kønsforvirring, historieløshed, klimasvindel, ligestillings-humbug og at sætte kvinderne op mod mændene.

  Det er ikke uden grund at kommunisme i snesevis af lande endte i galskab, gangstervælde, statstyranni, rædsel, fattigdom, sygdom og elendighed. Læs selv verdenshistoriens beretninger om terroren, myrderierne og grusomhederne.

  Der er bare een stor fejltagelse med i nutidens kommunisme. Når afrikaniseringen og islamiseringen er gennemført, vil tusinder af kommunister blive hængt fra byggekraner eller smidt ud fra høje bygninger. Det var i Iran islamisternes “tak for hjælpen” til de kommunister som havde hjulpet dem med at komme til magten. (I Sovjet blev millioner af kommunister fængslet, tortureret, dømt og henrettet som tak for deres loyalitet mod partiet)

  Det samme er ved at ske i Sverige og Libanon mv. Kommunister er kortsynede og sindsforvirrede typer som i længden skader og ødelægger både deres land og sig selv.

  Kommentar by Bent A — 24. juni 2020 @ 10:35

 19. `
  ER IØVRIGT ENIG med både k.m., pius XII, Per, A-mad og Unna m.fl.

  Hvad face-book angår, virker det påfaldende at en række netaviser klynger sig til f-b, når der er andre muligheder. Og de private og personlige oplysninger som f-b indsamler, risikerer jo at blive misbrugt før eller siden.

  DR bliver da også værre og værre. Nu bruges både radioaviserne, Brinkmanns disk, “super tanker” og orientering til rødradikal vildledning og racisme propaganda osv. Men det er vel hvad man må forvente når en rød kvinde er direktør for DR.

  Kommentar by Bent A — 24. juni 2020 @ 11:10

 20. De to racisme forskere glemmer at Islamisk Stat holder sexslaver men det og andre problematikker skal man nok holde kæft med, i dag er forskere og eksperter upålidelige mundævlere der kunne spares væk, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 24. juni 2020 @ 11:18

 21. Krigen mellem civilisationerne er igang. Den spidser mere og mere til.

  Nu med Black Lives Matter og Antifa, muslimsk terror osv. Og der vil komme stadig mere af den slags.

  “Venstreradikale identitetskrigere har kronede dage”. Marxisterne tabte den kolde krig. Derfor har de allieret sig med de mange milliarder mennesker i verdens ulande, der hader de hvide og den kristne vestlige kultur og derfor tror de igen på, at de kan smadre de vestlige demokratier og kapitalismen og indføre proletariatets diktatur i hele verden.

  “Det kommende konfliktmønster
  Verdenspolitikken er på vej ind i en ny fase, og de intellektuelle har ikke sparet på visioner om, hvad den vil blive til – afslutningen på historien, en tilbagevenden til de traditionelle rivaliseringer mellem nationalstater, nationalstatens aftagende betydning i de modstridende tendenser mellem lokal og global politik – for blot at nævne nogle få. Hver af disse visioner fanger nogle aspekter af den virkelighed, der er ved at opstå. Men de mangler alligevel alle et afgørende, ja, et centralt aspekt af det, som verdenspolitikken efter al sandsynlighed vil komme til at dreje sig om i de kommende år.
  Det er min hypotese, at den fundamentale kilde til konflikt i denne nye verden ikke vil være primært ideologisk eller primært økonomisk. De store delingslinjer mellem menneskene og den dominerende kilde til konflikt vil være kulturel. Nationalstaterne vil blive ved med at være de mest magtfulde aktører i verdenspolitikken, men de vigtigste konflikter i denne politik vil opstå mellem nationer og grupper, der tilhører forskellige civilisationer. Civilisationernes sammenstød vil dominere den globale politik. Brudlinjerne mellem civilisationerne vil blive fremtidens kamplinjer.”
  [citat: Samuel P. Huntington. Civilisationerens sammenstød?. Artikel i Foreign Affairs, 1993]

  “Vi beder jer alle arabiske kvinder og mænd, fjern enhver form for prævention for – Allah – vi må have en milliard mennesker – vi har ikke brug for en atombombe til Europas erobring – vi har børnebomben.” [citat: Libyens leder Omar Al-Khadafi i 1990]

  Demografi er skæbne.

  Kommentar by A-mad — 24. juni 2020 @ 12:54

 22. Desværre er der alt for mange mennesker der tror på letbenede konklusioner som dem Rikke Andreassen og Mira Skadegård kommer med.

  Alle frygter racist-mærkaten. Fakta er at racisme er en meget lille del af langt de fleste menneskers liv og kun spiller ind når en eller anden SnowFlake ikke har andre ting at tænke på eller har brug for mere opmærksomhed.

  Og så er det hoveddiskussionen i de her Corna-tider. Go figure!

  Kommentar by Santor — 24. juni 2020 @ 13:03

 23. Kommentar by ino — 24. juni 2020 @ 08:35

  Videnskab.dk har altid været utroværdigt.

  Kommentar by KineserSnot — 24. juni 2020 @ 13:07

 24. Var ind på FB opslaget hvor en del giver “forskningen” kritik. En, der kommer med forsvar og som får mange likes er en “Benjamin Bach Kirkman”. Ser man på hans FB profil er det et “Refugees welcome”, “No, one is illegal” som er en poster lavet af “ANTIFA”. Så, det må være forskning, der er objektiv, når en sympatisør for ANTIFA kan se det.

  Kommentar by CCC — 24. juni 2020 @ 14:51

 25. Begreber som “Racisme”, “Islamofobi”, “Xenofobi”, ”Homofobi”, ”Anti-Semitisme” etc. er opfundet for at udskamme og lukke munden på folk af Europæisk herkomst.

  Det meste såkaldte “racisme” er blot en sund og naturlig tilbøjelighed til at foretrække sin egen etniske gruppe (in-group preference).

  Kommentar by Peter Nielsen — 24. juni 2020 @ 16:20

 26. Ifølge Charles Darwin er den hvide race en vinderrace, da den besidder den højeste IQ, gennemsnitligt. Nordøstasiatiske folkegrupper ligger vistnok endnu en smule højere. Godt for dem og så får vesterlændinge fin konkurrence.
  I dyreverdenen klarer de smarteste sig naturligvis bedre end de mindre smarte: Det er hvad Darwin kalder “evolution by natural selection” = “survival of the fittest”. Menneskearten er en dyreart, så menneskeheden er også styret af Darwins evolution. Hellere det, end at være styret af åndssvage guder i ental eller flertal. Guder er også underkastet Darwins evolutionslære – hæhæ.

  Kommentar by Gustav Jensen — 24. juni 2020 @ 17:25

 27. Darwin og min bare r..!
  Hvornår kommer de næste mennesker fra aberne?
  Nå ikke???

  Kommentar by Iznogut — 24. juni 2020 @ 23:37

 28. Hvis ikke venstrefløjen konstant opfinder nye problemer, vil de være nødsaget til, at ernære sig ved regulært arbejde i den private sektor.
  – hvis nogen der da kan bruge dem?

  Vi betaler omkring 100 milliarder om året for fupflygtninge, men mon ikke vi lander på langt over det tredobbelte, hvis vi kunne regne venstrefløjsernes projektlønninger med?
  – dommerstanden, kommunale- og statslige sagsbehandlere, ansatte i udlændingestyrelsen osv. er her IKKE medregnet.

  JEG føler det racistisk, når det danske arbejdende folk, de tilvandrenes gæstgivere, udskammes som racister, når de blot udtaler, at de er trætte, af at være slaver for folk, som har vandret gennem 5-6 SIKRE lande, for at kunne kalde sig “flygtninge” i Danmark!
  – og når etnisk danske kvinder kaldes dansker-ludder på gaden!!
  – og når islamister (korantilbedere) kalder etniske danskere for vantro!!!

  Kommentar by M.S. Carstens — 25. juni 2020 @ 01:08

 29. Spot on! M.S. Carstens 01:08. “Hvis ikke venstrefløjen konstant opfinder nye problemer, vil de være nødsaget til, at ernære sig ved regulært arbejde i den private sektor.”

  I 1951 var 13 privat beskæftigede for hver offentligt ansat, i dag er der kun 2 privat beskæftigede pr. offentligt ansat.

  Det skyldes venstrefløjsernes politiske markedsføring til fordel for sumpen, som den amerikanske præsident kalder “the swamp”, og som han vil dræne overthere.

  Det giver voldsom modstand i medierne, som står med sumpen. Herhjemme ‘ejes’ de altdominerende elektroniske massemedier, DR og TV2, af venstrefløjserne, der støtter dem i folketinget med beskyttelses lovgivning og 4 mia årligt fra skatteyderne. DR og TV2 er en del af sumpen. Nedlæg til en start DR og TV2.

  Kommentar by A-mad — 25. juni 2020 @ 08:09

 30. @27.: Menneskearten er en ‘blind’ sidegren i abernes ellers fine stamtræ. Vores sidegren stopper brat efter næste verdenskrig, eller når islam tager magten. Måske burde orangutangerne blive stamfader til udvikling af en ny menneskeart – de er sgu’ så fredelige.
  Der er kun en skaber; det er ‘evolution’ og Charles Darwin er dets profet!

  Kommentar by Gustav Jensen — 25. juni 2020 @ 08:43

 31. yeah, there is discrimination, against white work experienced men, that do not get a job in public sector because you are a threat to the ones that fucked or blew someone in return for a job but I never heard any of these men complain. You always heard the inbreeded commies and other retarded idiots mention discrimination because they have to have something to bitch about and blame when they are losers, when they copy what others do and try to apply it themselves later on, they always think that they are smart when they apply something that someone else came up later, when it is too late, and then it is discrimination that you are a fuck up and have low IQ, that is why you become police, polititician or “journalist” or work for the public sector.

  And you always find out the real reason to how they actually got their jobs when they are drunk. How else can a loser get a job when there are skilled, experienced and educated men applicants that are way better than yourself.

  Kommentar by Erwache — 25. juni 2020 @ 11:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper