9. juli 2020

Kriminologisk holdningsmassage på Videnskab.dk: “En forkert virkelighedsopfattelse kan have store…”

Førsteklasses kriminologisk holdningsmassage på Videnskab.dk, hvor professor Asmus Leth Olsen forklarer at kriminaliteten er ‘historisk lav’, og at der er en ‘kløft mellem danskernes forestillinger og virkeligheden’. Denne forkerte virkelighedsopfattelse kan ‘have store konsekvenser’, forklares det: “Hvordan kan vi ændre det?”

Man kan definere sig ud af alt, og ‘kriminalitet’ som samlebegreb bruges ofte når udviklingen indenfor personfarlig kriminalitet skal bortforklares. Volden er stigende, og det er selvfølgelig det der bekymrer danskerne – ikke risikoen for at få stjålet en forsikret cykel. Du kan købe en ny Raleigh eller Kildemoes, men man kan ikke bare sådan lige anskaffe sig en ny Marcus, Lauritz, Oliver, Tobias eller Martin.

Bemærk den halvhjertede kritik fra sociolog Lars Højsgaard Andersen, der fortæller at udviklingen i personfarlig kriminalitet har været ‘relativ konstant’ i perioden. Som man kan se på grafen nederst, så er der sket en fordobling i antallet af ‘voldsforbrydelser’ i perioden. Fra Videnskab.dk – Trods historisk lav kriminalitet frygter danskerne forbrydelser.

“Prøv at spørge en person i nærheden af dig, om de tror, kriminaliteten er steget, forblevet uændret eller faldet indenfor de sidste fem år. Hvis den, du spørger, er, som danskere er flest, vil de enten svare, at kriminaliteten er i fremgang eller uændret.

… statistikkerne afslører, at der i løbet af de seneste godt 20 år faktisk har været en nedgang på 31 procent i det samlede antal anmeldte straffelovsovertrædelser. Det tyder på, at der er en kløft mellem danskernes forestillinger og virkeligheden.

Den kløft forsøger Asmus Leth Olsen, der forsker i offentlig forvaltning, at formindske. Han er medforfatter på et nyt studie, som undersøger oplysningskampagners virkning på folks viden om kriminalitet. En forkert virkelighedsopfattelse kan have store konsekvenser, mener han.

Det er paradoksalt, at verden bevæger sig i en positiv retning, mens folk tror, at den bliver værre. Her er det interessant at spørge: ‘Hvordan kan vi ændre det?’,’ siger Asmus Leth Olsen, Professor MSO ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

… Den dalende kriminalitet skyldes især et dyk i antallet af ejendomsforbrydelser, herunder blandt andet indbrud og tyveri, som udgør 87 procent af den anmeldte kriminalitet.

Personfarlig kriminalitet har været mere konstant, imens der anmeldes flere voldtægter nu end tidligere.

… Derfor er hans teori, at mediernes historier om kriminalitet næsten altid er negativt ladede, og at de derfor giver os et mere ildevarslende billede af kriminalitetsraten, hvorimod folk har en mere realistisk opfattelse af, hvordan det går med emner, som medier beskriver mere neutralt.

(‘Højeste antal voldsanmeldelser siden 1995’; Foto: DST.dk)

Lars Højsgaard Andersen sætter dog spørgsmålstegn ved forklaringen om, at folks forfejlede opfattelse af indbrudsraten alene er drevet af en medieskabt virkelighed.

‘Det er fuldstændig rigtigt, at medierne kan have en forkærlighed for negative historier, der står i kontrast til virkeligheden, hvor indbrudsraten banker nedad,« siger han.

‘Men umiddelbart vurderer jeg, at mediernes dækning af kriminalitet i høj grad handler om personfarlig kriminalitet, selvom denne faktisk udgør en mindre del af kriminaliteten – og netop personfarlig kriminalitet har faktisk været relativ konstant over perioden.'”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/111462/trackback

19 Comments »

 1. Det er hvad man kan forvente af en “professor”, der liker Den Korte Coronafis og Allerød ShawarmaHouse. Gad vide om han nogensinde bliver færdig på universitetet.

  Kommentar by Skatteyderen — 10. juli 2020 @ 00:12

 2. Jo,vist kan vi danskere være kriminelle. Men det er procenter eller promiller sammenlignet med hvor ødelæggende de fremmede er mod liv og levned for et utal af os.

  Kommentar by Nielsen — 10. juli 2020 @ 00:20

 3. @kim møller, er det muligt for dig at grave lidt mere i hvem der står bag videnskab.dk? Det er langt fra første gang jeg har hørt dem lyde omtrent lige så “videnskabelige” og objektive som en førsteårs RUC-studerende eller værre endnu. Jeg er relativt overbevist om at mange af disse mediers chefredaktører mødes her og der og aftaler at dreje tingene i deres retning, dvs langt imod venstre. De er naturligvis ikke så dumme at de aftaler det på skrift, men et nærmere kig på persongalleriet bag kunne måske afsløre mere end de har lyst til at få frem i lyset.

  Kommentar by Per — 10. juli 2020 @ 03:16

 4. 100% af den kriminalitet (mord, overfald, voldtægt etc.) som bliver begået af de fremmede kunne 100% forebygges … 100% gratis … ved ALDRIG at have lukket gerningsmændene (eller deres forældre) ind i landet …

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. juli 2020 @ 04:45

 5. ¤

  Endnu et eksempel på FALSK VIDENSKAB OG MISINFORMATION.

  Det er sørgeligt at løgnepropaganda nu forekommer ikke bare i MSM, men også hos Videnskab.dk som åbenbart er infiltreret af kommunister og radiGALE.

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 06:36

 6. Ja det er den klassiske historie (Kejserens nye klæder). Hvis virkeligheden ikke passer til drømmeidealerne, så må man bearbejde virkeligheds indsigt, så idealerne kan blive urørte- således at vi alle kan blive dummere i vores virkelighedsopfattelse….skal man grine eller græde? Støt SIAD og GI. God fredag og weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 10. juli 2020 @ 06:38

 7. Politiet bekæmper jo kriminalitet…som f else ved at forbyde videoen af muslimen der bankede danskeren. Og VIPs så var der ingen kriminalitet

  Kommentar by redneck — 10. juli 2020 @ 07:23

 8. “Det er paradoksalt, at verden bevæger sig i en positiv retning, mens folk tror, at den bliver værre. ”
  Prøv at sige det samme om klimaet til en venstreekstremist.

  Kommentar by Danskeren — 10. juli 2020 @ 07:35

 9. Det er et udtryk for at tilliden mellem de danske borgere og medier, uni, politikere etc, ligger i ruiner. Det er nidkært blevet opbygget gennemårtier og var så let at smadre. Gud ved om vi nogen sinde for det tilbage?

  Kommentar by FrafaldenModerat — 10. juli 2020 @ 09:17

 10. Med andre ord, Asmus Leth Olsen er fuld af løgn eller også er idioten dum som snot.

  Kommentar by piphans — 10. juli 2020 @ 13:39

 11. DE EUROPÆISKE OG NORDISKE RETSSTATER er ved at gå i opløsning. Europæerne og skandinaverne bliver mere og mere retsløse, på en lang række områder.

  Grundlove, lokale demokratier, ejendomsretten, familietraditioner, hjemmets fred og børns ret til far, mor, søskende og et barndomshjem, tilsidesættes og ignoreres i stigende omfang.

  Det får grunden under både vores fred, frihed, sikkerhed, økonomi og civilisation til at skride.

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 14:14

 12. Ja, videnskab.dk er for længe siden overgået til socialistisk funderede og konstruerede “sandheder”.
  Hvad kriminalitetsstatistik angår, lærte jeg for længe, længe siden at man først skulle undersøge et repræsentativt udvalg af politiassistenters gøren og laden på et givet kriminalitetsområde for at undersøge hvordan, hvornår og hvorfor de registrerer kriminaliteten. Der kan være meget store forskelle i registreringerne i de forskellige politikredse.

  Kommentar by ino — 10. juli 2020 @ 14:25

 13. Man regner med at når videnskab.dk udgiver artikler så er de grundig gennemgået med kritiske øjne, at professoren så er heldig at finde et fald i indbrud fortæller jo ikke hele kriminaliteten i Danmark der er stødt stigende, jeg vil betegne videnskab.dk som dybt utroværdig, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 10. juli 2020 @ 15:19

 14. De beskæftiger sig meget selektivt med indbrudskriminaliteten, som jo kun er en lille del af det samlede kriminalitetsbillede.

  Det skulle ikke undre mig at lige netop denne type kriminalitet er faldet i antal. Men det skyldes i så fald ikke at der er blevet færre kriminelle. Det skyldes snarere at folk er blevet gode til at sikre sig. Der er blevet udviklet meget mere indbrudssikre døre og vinduer. Der er mange flere alarmer, og videokamereaer installeret. Der er Nabohjælp. O.s.v. Eller måske at der sker færre registreringer, fordi politiet alligevel ikke kan stille noget op.

  Det er i så fald logisk at venstreorienterede kriminologer med stor begejstring fokuserer lige netop på denne kriminalitetsart, for at få opmærksomgheden væk fra mange andre, endnu værre kriminalitetstyper, som er steget. De manipulerer som sædvanligt.

  Kommentar by JC — 10. juli 2020 @ 15:28

 15. videnskab.dk har slettet/nulstillet kommentarfeltet da flere påpegede at
  voldsforbrydelserne var steget markant…det flugtede nok ikke med videnskab.dks agenda med artiklen, nemlig at udskamme og kritisere at medierne skriver om volden der er i samfundet…, trist, men jeg har fulgt videnskab.dk i flere år og deres bias er som journalister er flest, nemlig venstreorienteret/radikale venstre

  Kommentar by konservativ — 10. juli 2020 @ 15:28

 16. hmmm, var det ikke i 2015 at Lars Løkke Rasmussen blev statsminister ved et valg og ikke udpeget som vikar/afløser?

  Løkke-fonden bugner.

  Kommentar by Iznogut — 10. juli 2020 @ 16:34

 17. At some point the idiots that work for the police will say officially that they do not solve more than for instance 10-20% of the rapes. That means that you should not report that you have been raped since nothing will happen. If you have been with a nigger or a muslim because you got free drinks, who wants you after you been with a criminal like that?

  If you dig deeper you will also see that the scum that are Black Lies Matters are those no sane man wants or needs. after a while you learn what clothes and markers you should look for to identify a commie or a feminist, those that no one with normal IQ needs or wants so you can stay away from them, stop buying goods and services where they “work”. Avoid those telecommunications companies that hire idiots that can not even answer a simple question but hey got their job on other than merits. Use you brain, stay vigilant and be observant. Never bow down to the ones with low or lowest IQ including French, commies, japanese ex prostitutes and latinamericans.

  Kommentar by Erwache — 11. juli 2020 @ 05:44

 18. Hvad så med overfald på bus chauffører, på folk på gaden, hjemmerøverier, unge mænd på toiletter begået af, især, tilvandrere også kaldt migranter. Tæller de ikke med, eller hvad?.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 11. juli 2020 @ 10:45

 19. JC — 10. juli 2020 @ 15:28

  ALT hvad statsansatte journalister plukker ud er selektivt udvalgt for at fremme deres agenda.

  “KLASSISK JOURNALISTIK – VI UNDERSØGER, DU KONKLUDERER”

  For det må vi ikke, så stemmer vi forkert. Derfor konstante kampagner mod de ikke accepterede partier.

  Da indbrud begyndte at stige i fattigfirserne fik jeg sat en ekstra lås på min dør. Jeg gav ikke fem flade ører for mediernes beroligende snak om, at stigningen kun skyldtes, vi var blevet bedre til at anmelde.

  Så skulle det kommende fald forklares med det omvendte, at vi havde opgivet at anmelde.

  Men afslørende at voldskurven i grafen eksploderer efter den store invasion i 2015. Hvem skulle dog have troet det, at raketforskere osv. var så voldelige.

  https://syrienblog.net/2020/07/10/syriske-mohamad-ahmad-jiblack-slap-for-udvisning-og-voldtog-dansker/

  Kommentar by tavsen — 11. juli 2020 @ 17:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper