10. juli 2020

Racistiske fodboldkommentatorer: Omtaler oftere lyse spillere som ‘intelligente’, mørke som ‘hurtige’

Intet skaber overskrifter som racisme, og man forstå godt at en onlinevirksomhed har interesse i at lave en undersøgelse, der giver en overskrift i venstreorienterede The Guardian. Denne her historie, siger intet om kommentatorerne, men en hel del om mediernes manglende integritet. Alt der bekræfter egne idiosynkrasier er per definition en artikel værd. Pseudo-forskning fra fra RunRepeat – Racial Bias in Football Commentary (Study).

“RunRepeat, in partnership with The Professional Footballers’ Association, has analyzed 2,073 statements from commentators in 80 soccer matches from the 2019/20 season. This is the first time a study of this kind has been conducted to understand if there is a difference in the way the soccer media talks about players of different skin color.

The comments discussed 643 unique players of various races and skin tones.

The findings show bias from commentators who praised players with lighter skin tone as more intelligent, as being of higher quality, and harder working than players with darker skin tone.

Players with darker skin tone were significantly more likely to be reduced to their physical characteristics or athletic abilities — namely pace and power — than players with lighter skin tone players were.

In numbers:

When commentators talk about intelligence:

– 62.60% of praise was aimed at players with lighter skin tone
– 63.33% of criticism was aimed at players with darker skin tone

When commentators are talking about power they are 6.59 times more likely to be talking about a player with darker skin tone

When commentators are talking about speed they are 3.38 times more likely to be talking about a player with darker skin tone

When commentators talk about work ethic, 60.40% of praise is aimed at players with lighter skin tone”

(Grafik: RunRepeat)

Oploadet Kl. 00:47 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/111480/trackback

18 Comments »

 1. Var det Gunnar “nu<" Hansen eller huksi Bakker på snadden? Har Mogens Vimmer Vemmer nogen del i balladen?
  Er Danmark til at lukke op og skide i?
  Har søren PAP PAP Poulsen haft en positiv indflydelse på lov og ret?
  Er Lene Espersen hjemmegående hausfrau?
  Er Angela Merkel i familie med Emanuel Makron -med c?
  Vil Prinsesse Pia af socialisme blive forenet med Søren Espersen?
  Følg med på medkræft.dk eller p syvoghalvfjerds,som dagligt kan høres i din nærradio.

  Kommentar by Nielsen — 10. juli 2020 @ 01:03

 2. En ny undersøgelse har også vist at lave personer ikke så ofte som høje personer bliver udtaget til professionelle basketball-hold. Forskerne konkluderer at der må være tale om en udbredt lav-fobi i professionel basketball …

  Kommentar by Peter Nielsen — 10. juli 2020 @ 04:33

 3. ¤

  Der er sikkert tale om FALSK VIDENSKAB/STATISTIK, hvor man har ledt med lys og lygte efter noget der kunne udlægges eller fortolkes som “racistisk”. Resultatet var givet på forhånd.

  Racisme-hysteriet synes uden grænser, ligesom klima/co2 hysteriet.

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 05:49

 4. ¤

  PS: Når man taler med almindelige danskere, nemlig det store flertal som ikke læser net-aviserne, får man indtryk af en flok uvidende og hjernevaskede borgere.

  Derfor er det godt at G.I. er begyndt at oplyse om den voldelige og daglige terror mod sagesløse danskere som foretages af indvandrede super racister, Danmarks virkelige racister. Hvis hårdkogte racisme aldrig nævnes af MSM.

  Men G.I bør også arbejde på at oplyse danskerne om at det er vigtigt at læse net-aviserne. For deres nye kampagne hjælper vel ikke meget, hvis den kun opdages af dem som i forvejen læser Urias og lignende hjemmesider.

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 06:06

 5. ¤

  Det er iflg. diverse kilder blevet påvist at BLM styres af kommunister og anti-hvide anarkister samt radiGALE typer.

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 06:47

 6. New England Patriots, som er det mest succesfulde NFL-hold de sidste ca 20 år har angiveligt en højere andel af hvide spillere. Holdet ønskede folk der kunne forstå deres system mere end de ønskede spillere med atletiske evner.

  Kommentar by John Sorensen — 10. juli 2020 @ 06:49

 7. @ John Sorensen — 10. juli 2020 @ 06:49

  Interessant vinkel, jeg er ikke ekspert i NFL men der ser ud til at være noget om snakken:

  “I’m not saying white players are less selfish than black player’s but the Patriots don’t buy into players who put themselves above the betterment of the team. Judge for yourself who those players are.

  Now to be fair, New England has had their fair share of black superstars as well. Player’s like Randy Moss, Ty Law, Lawyer Milloy, Vincent Brown, Troy Brown, Malcolm Butler, Malcolm Mitchell, to name just a few.!”

  https://www.quora.com/Why-do-the-New-England-Patriots-love-signing-so-many-white-receivers-compared-to-the-rest-of-the-league

  Kommentar by redneck — 10. juli 2020 @ 08:25

 8. Hvad er det for noget gjoedsel at spilde tid og penge paa.Der maa vaere flere og mere paatrengende emner der kraever belysning

  Kommentar by dunk — 10. juli 2020 @ 08:31

 9. Naturen selv er ‘biased’. Man bemærker, at der hvor magten er, findes kvinderne ikke. Merkel i Tyskland er kun talerør og frontfigur for gnomerne i Frankfurts finansdistrikt. De kvindelige skandinaviske statsministre (skvattede Löfven medregnet) er kun lokale sognerådsforkvinder i EU, som effektivt styres benhårdt af de europæiske finansielle åndsamøber. De ‘magtfulde’ kællinger i EU gør absolut intet ved den perverst destruktive islamiske erobring af EU.

  Kommentar by Gustav Jensen — 10. juli 2020 @ 08:31

 10. ¤

  # Gustav Jensen 8.31

  Du har nok ret i at nogle eller mange POLITIK-KVINDER er en slags marionet-dukker eller bugtaler-dukker.

  Men når politiserende kvinder fylder rigtig meget i partierne, i medierne, i bureaukratier, rets-væsner, styrelser, råd og udvalg…. kan det jo ikke undgå at få konsekvenser for afstemninger, for lovgivningen, for beslutninger….. for den måde hvorpå forvaltninger, kommuner, domstole, andre instanser og diverse firmaer udmønter eller bruger deres magt eller indflydelse.

  Langt hen ad vejen er det politiske liv og en lang række samfunds områder blevet FEMINISERET. Det lyder måske ret uskyldigt, men det har været skæbnesvangert og katastrofalt for millioner af borgere i Europa og Norden.

  Det værste skræk-eksempel på feminiseringens tragiske følger, er SVERIGSTAN, som i dag er et matriarkat, en BIG-MOTHER-WATCHES-YOU stat. Resultatet af feminiseringen og den medfølgende kortsynede og fladpandede PLADDERHUMANISME har været total katastrofe. Sverige er nu en jungle, en galeanstalt, en fattiggård, et terror-land, et rædselskabinet. En fuldstændig fejlslagen stat i frit fald.

  Sandheden er at de fleste politik-kvinder ikke aner hvad de snakker om. De har intet overblik, ingen sans for teknologi….. de er overfladiske, selvoptagede, lunefulde, navlepillende egoister…..og de er historieløse, ligeglade med fædrelandet, folkestyret og civilisationen…… og de fleste af dem har en negativ eller fjendtlig holdning til mænd, familier, børn og traditionelle værdier.

  Se hvordan de i både Tyskland, England, USA, Sverige, Norge og Danmark konspirerer mod mænd og familier, mod børns tryghed…..se hvordan de undergraver alt med økonomi, velfærd, frihed og sikkerhed….se hvordan de er involveret i den ene IT-skandale efter den anden, se hvordan de importerer så mange millioner kulturfremmede at det snart kan ende med at civilisation udskiftes med barbari, og velstand med fattigdom.

  Der er utallige oplysninger på nettet om feministerne, om Sverige og Tyskland, som viser at de politiserende kvinders misbruger deres magt i et sådant omfang, at det kan ende i Europas undergang og millioner af familietragedier.

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 09:28

 11. -> Bent A

  Tre kommentarer til denne post.

  1) Hvor du skriver en kommentar om falsk videnskab/statistik, der indikerer at du ikke har læst artiklen.
  2) En kommentar om G.I. (som ikke er emnet)
  3) En kommentar om BLM (som ikke er emnet)

  Jeg forstår godt hvis nogle føler at du spilder deres tid. Hvorfor indlede alle indlæg med et symbol (egen linje), der gør dine mange kommentarer lidt længere, og tråden unødvendig lang. En god kommentar er bedre end tre rutine-indklip.

  Kommentar by Kim Møller — 10. juli 2020 @ 09:30

 12. …at de politiserende kvinder misbruger deres magt….

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 09:31

 13. Hej Kim

  Handler posten her ikke om racisme og om en meget tvivlsom undersøgelse/analyse?

  Er mine 3 kommentarer ikke relevante, når de handler om dagens emne, direkte eller indirekte?

  ¤ mærket er kun fordi jeg synes at der burde være større afstand mellem kommentarerne, for at undgå at de flyder sammen. Det samme mener mine kammerater. Men det er selvfølgelig lidt en smagssag. Der er også nogle som mener at navnet på den skrivende burde stå øverst.

  Nogle mener at mine indlæg er spild af tid, f.eks. “np”, men der er da ret mange som finder at de er værd at læse, kan jeg se af svar.

  Der er så mange ting i samfundet som trænger til belysning, at jeg håber at du kan bære over med at mine/vores skriverier sommetider er lidt uden om emnet. I alle tilfælde bakker jeg/vi jo op om Uriasposten. Med venlig hilsen, Bent A.

  Kommentar by Bent A — 10. juli 2020 @ 09:53

 14. Det er en grund til de Afrikanske landshold aldrig udnytter deres potentiale.

  Kommentar by KineserSnot — 10. juli 2020 @ 11:17

 15. Vi afventer også bare at opdelingen i dame og herrefodbold afskaffes i ligestillingens navn…. der er jo ikke nogen forskel, vel?

  Kommentar by B74389 — 10. juli 2020 @ 13:04

 16. Men der ER jo forskel på racernes evner. Kenyaerne dominerer indenfor løbesport; til gengæld er der meget få sorte i svømmesport og cykling.

  Og når det gælder om at bruge hovedet er der STOR forskel.
  Se
  http://files.catbox.moe/jo70sc.gif (GIF med ca. et årig negerpige).
  Har I nogensinde set hvide børn, der var dumme nok til at blive bange for deres egen skygge? Jeg har ikke.

  Kommentar by Hertz — 11. juli 2020 @ 07:06

 17. Jamen hvad negerbasserne ikke har i hovedet, har de jo i benene!
  Der er da intet racistisk i at fastslå, at de er hurtige, men kloge er de jo bevisligt sjældent!
  Ser vi på den gennemsnitlige IQ, ligger flertallet af de sorte jo på det europæiske sinkestade!

  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 11. juli 2020 @ 09:04

 18. Som “gammel” fodboldmand med mange års erfaring udi topfodbold er den beskrivelse af henholdsvis sorte og hvide spillere spot on selvfølgelig med undtagelser.
  Det er reelt og konkret de egenskaber disse sorte og hvide spillere har.

  Kommentar by frank mathiesen — 12. juli 2020 @ 13:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper