23. juli 2020

Politisk folkekirke: Stefanskirken, “Jesus spiste ikke is med navne, der krænkede andre mennesker.”

Når selv venstreorientede Peter Tudvad mener Stefanskirken er langt fra skiven, så ved man den er gal. Hansens Eskimo is kunne i øvrigt købes flere steder på Sjællands Odde, blandt andet i gårdbutikken Birkemosegaard, der have et fint reklameskilt med den ikoniske plakat. Mon ikke andre is-producenter udnytter situationen, og sælger endnu flere Eskimo is. Lidt som Kong Fu-isen, der forsvandt og blev relanceret. Det købestærke publikum er opvokset med Eskimo is, og venstredrejede gymnasieelever er ikke den primære målgruppe. Fra Kristeligt Dagblad – Københavnsk kirke får kritik for ‘politisk korrekt’ budskab om is og Jesus (kræver login).

“Forestil dig, at der fandtes flødeis og sodavandsis i Israel på Jesu tid. Forestil dig også, at de havde samme udvalg af is som det, man kan finde i en kiosk i Danmark i dag. Hvis det var tilfældet, havde Jesus kigget ned på de mange is, og så havde han måske valgt en Champagnebrus, en Filur eller en Cornetto.

Hvad han derimod ikke ville vælge, var is med ‘eskimo’ i navnet. Det mener Stefanskirken på Nørrebro i København at vide. Fredag hængte den nemlig et banner op på kirkepladsen med budskabet:

‘Jesus spiste ikke is med navne, der krænkede andre mennesker.’

Bag budskabet står flere dages debat om, at isproducenter den seneste tid har valgt at ændre navn på is med ‘eskimo’ i navnet, fordi ordet kan opfattes som stødende. …”

(Stenfanskirken på Facebook, 17. juli 2020)

“Jesus krænkede alt og alle i sin samtid med sit radikale budskab (han blev faktisk korsfæstet af samme årsag), og Stefanskirken er opkaldt efter den første kristne martyr, der blev stenet til døde, fordi hans synspunkter og ord var krænkende.” (Poul Pilgaard Johnsen, journalist)

Oploadet Kl. 13:16 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/111807/trackback

35 Comments »

 1. “Der er ingen ko på isen” betyder, at der er fred og ingen fare.
  “Der er ingen koran på isen”, betyder at området er muslimfrit.

  Kommentar by Gustav Jensen — 23. juli 2020 @ 14:55

 2. Denne “kirke” hvad er dens syn paa, mord paa kristne Nigerianere ,Yazidier,Koptiske kristne,en is synes ligesom lidt ved siden af ,hvis altsaa “kirken” absolut vil ytre sig om kraenkelser,Vor Herre Bevare os

  Kommentar by dunk — 23. juli 2020 @ 15:12

 3. Er der stadig nogen, der er medlem?

  Kommentar by Bastardo — 23. juli 2020 @ 16:29

 4. Kirkesvindlere, det var det min salige fader kaldte dem. Det kom fra en oplevelse under krigen i Ringkjoebing; dengang havde de en praest der drog rundt i hele sognet og foregav at udbrede det glade budskab, mens han samtidigt lod sig bespise af alle sine smaa lam og aad sig tyk og fed. Min far kom aldrig helt af med sin afgrundsdybe mistillid til kirkens folk, og jeg tror ikke, at kirkens ageren i de sidste 15 aar ville have mildnet hans syn paa den. Jo, kirkesvindlere er vel det passende udtryk for Stefanskirkens fortolkning af Jesus’ spisevaner. Go’ sommer til dem ogsaa, og pas nu paa, i lyset af alle disse spontane selvantaendelser af kirker over hele Europa i de senere aar. Jeg tror der er kraefter derude, der bliver kraenkede over meget mindre end en ispind…

  Kommentar by krassisten — 23. juli 2020 @ 16:51

 5. Stefanskirken er det bedste eksempel i Danmark, på at venstrefløjen bruger kirkens integritet til at underløbe folket.

  Men det foregår også på minister niveau. Joy Mogensen har fundet noget at give alle hendes veninder der har taget intetsigende RUC-uddannelser noget at lave. Hun vil nemlig have de skal efteruddannelse, som kan gøre dem til præster.

  https://www.tv2nord.dk/nordjylland/praest-afviser-ministerforslag-vigtigt-holde-fast-i-praesternes-faglighed

  Kommentar by KineserSnot — 23. juli 2020 @ 17:18

 6. Hmmm, det var vist heller ikke ligefrem flødeis iSlamisternes voldsprofet spiste, så er det ikke en fornærmelse mod den pædofile voldsprofet, hvis hans tilhængere spiser is?
  Jesus fordrev dog farisærerne fra deres afladsboder, men den pædofile voldsprofet påbød sine tilbedere, at handle falsk, når det blot kunne tjene hans sag.
  iSlam og venstrefløjen har sq meget til fælles, men venstrefløjen agerer efter farisæernes egocentrisme og vil blive mejet ned af iSlammet, for selv samme.
  – og som de farisærer de er, trækker de alle vi andre med, i deres farisæriske leflen for alt, hvad der bliver døden for deres egen, ellers så højt-omsungne, vestlige frihed :-(

  Kommentar by M.S. Carstens — 23. juli 2020 @ 18:08

 7. De får penge fra vores skatteindbetalinger til at sprede deres propaganda.

  Kommentar by Winged Hussar — 23. juli 2020 @ 19:15

 8. Ved vi overhovedet noget om, om der fandtes is på Jesu tid?. Nåh, ja, spørg Stefans kirken, de ved tilsyneladende besked.
  Jeg tror ikke at der var indlands is, hverken i Judæa eller i Nazaret. Så det har nok ikke været “Hansens”.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 23. juli 2020 @ 19:37

 9. Nogen i Stefanskirken har KNALD I LÅGET. Det her “budskab” er latterligt og har intet med kristendom at gøre. Det er ren stupiditet. Noget infantilt pladder.

  Det er krænkende for normale mennesker at blive udsat for så fladpandet ævl om en uskyldig ispind og dens lige så uskyldige og harmløse navn.

  Er det kirkens præst der står bag? Kan menigheden være tjent med et sådant vrøvlehoved?

  Kommentar by Bent A — 23. juli 2020 @ 20:07

 10. Kun dumme mennesker føler sig krænket over et navn på en IS.
  Sikken dog noget pis med det banner.
  Hvor useriøs kan det vare.

  Kommentar by Charles — 23. juli 2020 @ 20:28

 11. Der er faktisk en tekst i Matthæusevangeliet 15, hvor Jesus sammenligner en kananæisk kvinde med en hund.

  Kommentar by Peter Faber — 23. juli 2020 @ 21:03

 12. ÆKEL PROPAGANDA OVERALT

  Kommentar by tavsen — 23. juli 2020 @ 21:29

 13. Lav dog lortet om til en moske først som sidst

  Kommentar by Træt — 23. juli 2020 @ 22:08

 14. FAT DET : Det er en MARK TWAIN vits.

  Kommentar by dansker — 23. juli 2020 @ 22:11

 15. Selve funktionen ved Jesu rolle var at han netop krænkede hvor han gjorde forskellen; forbandede frikirkefolk er så forblændede…….

  Kommentar by Moth — 23. juli 2020 @ 23:16

 16. Kristendom = Mellemøst bavl. Som om vi ikke har nok af det i forvejen. Og ja, Jesus var en perker.

  Kommentar by Bilka — 23. juli 2020 @ 23:46

 17. Freaking Jesus viste ikke hvad is er, så stik dit banner op hvor der er mørkere end farven på en neger.

  Og ellers:
  Opsig konventionerne.
  Start repatrieringerne.

  Kommentar by Neuhammer — 24. juli 2020 @ 00:18

 18. Jeg var den 22-07 på besøg i Hansen Is´s mejeri i Lyngerup på Hornsherred, Sjælland, hvor vi fik eskimo-is, Congo-is m.m.

  Kommentar by Black Watch — 24. juli 2020 @ 01:10

 19. Lad falde, hvad ikke kan stå.
  Misbrug af Jesus vs. en privat producents valg af navn på sit produkt.

  Satan bor på Nørrebronx hos Stefanskirken.

  Kommentar by Iznogut — 24. juli 2020 @ 02:00

 20. Nørrebro er et komplet sindssygt sted hvor løgn og politisk korrekthed er blevet danskernes religion, for det er den eneste måde de kan være i fred for den nye religion de selv har importeret. Jeg under dem hvert sekund i deres selvskabte helvede.

  Kommentar by Per — 24. juli 2020 @ 02:03

 21. Jeg tror jeg skal i Kirke på søndag, …og høre hvad der foregår…..:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-). Støt SIAD og GI. God fredag og weekend :-)…og især Søndag:-) :-) :-) :-). mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 24. juli 2020 @ 06:22

 22. #19 Kommentar by Per
  Enig !!

  Jesus blev netop sømmet fast på et kors ( datidens mest brutale torturinstrument ) fordi de åhh så frelste blev krænkede over at han kaldte dem øgleunger og kalkede grave. Hele det nye testamente er en lang beretning om et radikalt opgør med selvretfærdighed og påtaget fromhed.
  Hvis Jesus havde levet i dag, ville Stefanskirkens farisæerere( for det er lige præcis det de er et skolebogseksempel på )formentlig have bifaldet at han blev tortureret (korsfæstet)til døde.
  Man kan ikke nå til anden konklusion end at disse mennesker vitterligt er sindssyge.

  Kommentar by Danskeren — 24. juli 2020 @ 07:13

 23. AT STEFANSKIRKEN er infiltreret af kommunister og radikale feminister er soleklart. Eller er det øgleunger og kalkede grave som Danskeren skriver? At mange præster og præstinder ikke er kristne, men hyklere, løgnere og svindlere som har søgt ind i folkekirken for at fede sig på gode lønninger og billige præstegårde, og for samtidig at misbruge kirkens autoritet til at udbrede kommunisme og pladderhumanisme, er indlysende. Den type af kirkefolk er ikke andet end kirkesvindlere og forrædere.

  Røde doktriner plus feminiseringen kan blive dødsstødet til den kristne kultur som skabte så mange fremskridt og den vestlige velstand og civilisation.

  Inden længe kan vi være tilbage i den mørkeste middelalder.

  Kommentar by Bent A — 24. juli 2020 @ 08:56

 24. https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/erdogan-skaber-voldsom-vrede/8214880

  Kommentar by Anonym — 24. juli 2020 @ 11:58

 25. Så er freden sikret for multi kulti kirken- ingen smadrede ruder eller rød maling på relikvierne.

  Kommentar by Per K. — 24. juli 2020 @ 16:41

 26. Uhyggen breder sig. Gamle og nye spøgelser vinder frem. Medierne har gyldne tider ved at bringe spøgelseshistorier, der kan skræmme. Gamle sorte og hvide spøgelser huserer igen. Er det noget nyt eller er det noget, vi kender fra før? Er det en gentagelse af hekseforfølgelserne? Af den spanske inkvisition? Varsler det en ændring, der vil fjerne flere i verden fra rationel tænkning over i irrationelt og religiøst had? Hvor mange af verdens snart 8 mia mennesker er allerede i dag præget af irrationel og religiøs tankegang? Det er allerede nærmest forbudt for samfundsforskerne at undersøge det spørgsmål empirisk med videnskabelig metode. Fordi den ‘gamle’ videnskabelige metode er dømt ‘racistisk’?!:-)

  Kommentar by A-mad — 24. juli 2020 @ 16:48

 27. Så er freden sikret for multi kulti kirken- ingen smadrede ruder eller rød maling på relikvierne.

  Kommentar by Per K. — 24. juli 2020 @ 16:41

  Ja, det er da rigtigt, og så spares der måske også beskyttelsespenge.

  Kommentar by tavsen — 24. juli 2020 @ 16:51

 28. jeg kan ikke forestille mig at Jesus nogen sinde har spist en is, – overhovedet!

  Kommentar by g wiltek — 25. juli 2020 @ 01:37

 29. jeg kan ikke forestille mig at Jesus nogen sinde har spist en is, – overhovedet!

  Kommentar by g wiltek — 25. juli 2020 @ 01:37

  NEMLIG det er så tåbeligt at påstå sådan noget, bare for at profilere sig.

  På den tid havde de næppe kendskab til eskimoer

  Manfred Mann – Mighty Quinn https://www.youtube.com/watch?v=K13hH0pJx5s

  Come all without, come all within
  You’ll not see nothing like the mighty Quinn
  Come all without, come all within
  You’ll not see nothing like the mighty Quinn
  Everybody’s building ships and boats
  Some are building monuments, others are jotting down notes
  Everybody’s in despair, every girl and boy
  But when Quinn the Eskimo gets here, everybody’s gonna jump for joy
  Come all without, come all within
  You’ll not see nothing like the mighty Quinn
  I like to go just like the rest, I like my sugar sweet
  But jumping queues and makin’ haste, just ain’t my cup of meat
  Everyone’s beneath the trees, feedin’ pigeons on a limb
  But when Quinn the Eskimo gets here, all the pigeons gonna run to him
  Come all without, come all within
  You’ll not see nothing like the mighty…

  Kommentar by tavsen — 25. juli 2020 @ 09:59

 30. Lukas evg. i forhold til Kaifas (Rabbiner). “Du siger det selv”. Samme evangelie i forhold til Pilatus (Romer…han fatter ikke hvad det drejer sig om…Ham eller Barnabas) “Du siger det selv”.
  Jesus bliver korsfæstet for Blasfemi ud fra Moseloven.

  Støt SIAD og GI. God lørdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 25. juli 2020 @ 13:28

 31. PS: Det var dengang. Andre forhold andre tider. Politisk korrekthed var ikke opfundet, men dengang var der ærlighed til ansigt til ansigt.

  Kommentar by Michael Unna — 25. juli 2020 @ 13:30

 32. Biskop Jan Lindhardt brugte det engang som inspiration i et DR2 interview, hvis jeg husker det rigtigt, hvor han på en række spørgsmål fra en journalist, som jeg bare ville svare -Ja- til svarede på den måde….Jan Lindhardt afbrød kort og sagde…..Jamen man har jo gjort Folkekirken til en tandløs løve.
  Støt SIAD og GI. God søndag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 26. juli 2020 @ 06:23

 33. God ref til Manfred Mann – Mighty Quinn, tavsen 09:59. Husker den også fra Bob Dylan.

  Det var Bob Dylan – den senere nobelpristager i litteratur – der lavede den iørefaldende sang, der første gang kom på en (anonym) pirat-LP – blandt fans kaldt ‘Little, White Wonder’. En af Dylans bedste efter min mening.

  Jeg har begge på vinyl et sted i kælderen, men nu ingen vinyl-pladespiller!:-) “But when Quinn the Eskimo gets here, everybody’s gonna jump for joy!”

  Kommentar by A-mad — 26. juli 2020 @ 09:16

 34. why are there no churches in any muslim countries? what do muslims do with christians when they find out that they are christians?¨

  what do muslims do with non muslim women and have anyone of these retarded idiots ever read the quran (that i use as toilet paper, allegiedly written by a pedophile that could not read or write in his own shithole language).

  Kommentar by Erwache — 26. juli 2020 @ 12:40

 35. A-mad — 26. juli 2020 @ 09:16

  Ja, det var dengang uskyldigheden kunne udfolde sig, uden risiko for udskamning eller fatwa. Men så kom islam.

  Fuck You and Your Islam! https://www.youtube.com/watch?v=K5_8MCIYSbM Lily Allen, modig dame

  Kommentar by tavsen — 26. juli 2020 @ 15:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper