24. juli 2020

Teaterinstruktør vil af med ‘hudfarvet’: “… vil gerne være en af dem, der frasiger mig mine privilegier.”

Kim Kardashian forklarer på Instagram hendes mands ageren, med at han som ‘en sort mand’ er presset. Hvide mænd kan nu også have en kompliceret logik, at dømme efter instagram-profilen ‘Skangster‘.

Her en teaterinstruktør ved navn Rasmus Mansachs, der anbefaler brugen af ‘kaukasid’ i stedet for hudfarvet. Den oplagte mørklødede pendant må være ‘negroid’, og så er vi tilbage ved start. Ethvert begreb får med tiden bibetydninger baseret på akkumulerede erfaringer (fordomme), og det kan kun undgås ved sproglig styring, der gør det umuligt at tænke udenfor boksen. Fra Berlingske – Rasmus vil ændre det ‘problematiske’ ord ‘hudfarvet’: ‘Det er et så basalt ekskluderende ord’ (kræver login).

“Ordet ‘hudfarvet’ er ad flere omgange blevet stemplet som ‘ekskluderende’ og ‘racistisk’. Nu er debatten atter opstået, men kravet er stadig det samme. Sproget skal ændres, så det ikke afspejler kaukasiske mennesker som normen. En af bannerførerne er Rasmus Mansachs, som allerede har et bud på, hvad et nyt ord kunne være. …

‘Ordet er jo ikke logisk. Vi går jo heller ikke rundt og kalder det en øjenfarvet kjole eller en hårfarvet kjole, for hår og øjne har mange forskellige farver. Det samme har hud.’

‘… Jeg vil gerne være en af dem, der frasiger mig mine privilegier. For vi skal lytte til dem, der bliver ekskluderet,’ siger Rasmus Mansachs.

Rasmus Mansachs har allerede en erstatning for ordet ‘hudfarvet’ . Det er ordet ‘kauk’ – en forkortelse af ordet ‘kaukasid’ – som, han mener, er en bedre beskrivelse af den lyse hudfarve, der af mange bliver betegnet som ‘hudfarvet’.”

(Mansachs medstillere: Stephanie K. Dedieu, Nana S.M. Arnfred, Mie N. Andresen; Foto: Borgerforslag.dk)

“I er med til at forstærke den strukturelle racisme, ideen om at hvide mennesker er en højerestående race, og at vi gule, brune og røde er ligegyldige.” (Josette Niyomwungere)

Oploadet Kl. 19:58 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/111852/trackback

17 Comments »

 1. Hvis landes gennemsnitlige IQ kan bruges som målestok for indbyggernes overlevelsesevne, må Charles Darwin helt klart anses som racistisk. Han skelner indenfor dyreverdenen mellem de grupper som overlever og de grupper som udgør en evolutionær blindgyde: De bedst egnede overlever. Nu er den kristne vestlige verden teknisk set i stand til at destruere hele den islamiske verden fysisk. Var vesterlændingene virkelig indædte benhårde racister a lá Adolf H., havde Vesten gjort det for længst. Muslimerne får nok aldrig den chance; de kan kun destruere Vesten indefra.

  Kommentar by Gustav Jensen — 24. juli 2020 @ 20:27

 2. Medstillere:

  Stephanie Kragh DedieuKøbenhavn
  E-mail:
  lille_dedieu@hotmail.com

  Nana Sofia Mokrzycki ArnfredKøbenhavn
  E-mail: nana.arnfred@gmail.com

  Mie Natius AndresenRødovre
  E-mail: mienatius@hotmail.com

  Ret krænkende, at der ikke er en mandlig medstiller. Kønsmonopol så det basker.

  Kommentar by Skatteyderen — 24. juli 2020 @ 20:37

 3. Jeg har den glæde at kunne meddele at jeg aldrig har hørt om Rasmus Mansach. Jeg er dog sikker på at han nu har sikret sig adgang til og rosende omtale i Danmarx Radio/Danmarx Ramadanradio. TV2-snooze samt alle 3 udgaver af menighedsbladet for Politiken-sekten, Rådhuspladsudgaven, Aarhusudgaven og Pilestrædeudgaven.

  Kommentar by bjarne binee — 24. juli 2020 @ 20:41

 4. … Og hvordan mon psykotikerne reagerer på at íslams profet også solgte afrikanske slaver samt hævdede at Satan har sort hudfarve?

  Kommentar by Abdullah Terkelsen — 24. juli 2020 @ 21:12

 5. Når visse MUSLIMER/ISLAMISTER kalder de hvide/ europæerne/ de danske for vantro, urene og racister, og betragter os som undermennesker som de har ret til at overfalde, røve/bestjæle, voldtage, myrde eller udrydde, er det vel også racisme, når det kommer til stykket.

  Ser man hvordan militante islamister, både arabere og afrikanere, fører sig frem mod hvide i forskellige lande, også i disse dage, må man spørge sig selv om der findes større eller værre racister end dem selv? Tusinder af kristne er blevet myrdet siden årsskiftet. Læs selv om terroren og blodbadene på nettet.

  Kommentar by Bent A — 24. juli 2020 @ 21:51

 6. Når Rasmus Mansachs gerne vil frasige sig privilegier, kan han jo begynde med at sige nej tak til statsstøtte til de stykker han medvirker til/i/på.

  Kommentar by Rinus — 24. juli 2020 @ 22:33

 7. Kun racister går op i hudens farve (hudfarve).

  Kommentar by Iznogut — 24. juli 2020 @ 23:42

 8. “Hudfarve” er kun det mest synlige og overfladiske udtryk for race-mæssige forskelle, som selvfølgelig stikker langt dybere.

  Kommentar by Peter Nielsen — 24. juli 2020 @ 23:46

 9. Hele det anti-racisme show er et stort røgslør, det er marxister der forsøger at få magt ved at kalde sorte for undertrykte af hvide, indtil de sorte tror på det og går amok som i usa hvor de har dræbt adskillige uskyldige mennesker, inklusiv små børn. Den korte avis har en fremragende artikel om black lives matter her som ALDRIG ville blive trykt i noget andet dansk medie: https://denkorteavis.dk/2020/black-lives-matter-vi-er-traenede-marxister-del-i/

  Samme medier vil heller aldrig vil gøre opmærksom på kim møllers udemærkede pointe med at den sorte version af hvad de foreslår netop er “negroid”.

  Det ville dog være ret sjovt at se deres reaktion hvis rasmus og de 227 støtter af forslaget vandt sagen, og fik indført en regel om at man nu skal kalde sorte for negere!

  Man bliver virkelig ikke klogere af at gå på universitetet og læse til social justice warrior, tværtimod.

  Kommentar by Per — 25. juli 2020 @ 04:30

 10. Kim Plastician støtter sin kæleneger med mere plastickusse end han plejer at få mellem sprogspassernumrene i tallerkennegerland..
  Spørgsmål: Hvorfor ser man aldrig en tallerkenneger præsidentkandidat på knallert?
  Svar: Fordi når han kører over 30, flopper tallerknen op, så han ikke kan se noget.

  Kommentar by Hul igennem? — 25. juli 2020 @ 06:20

 11. Nissen flytter med, når noget tvinges til at få et nyt navn. Alle ord har en denonatativ betydning dvs det det peger på. F.eks “mor” der er den, der føder et barn.
  “Mors” konnotative betydning er de forestillinger, tanker og følelser ordet “mor” bringer frem i bevidstheden.
  Konnotationerne og bevidstheden er ustyrlige. De kan ikke slettes hverken ved hån eller ved lov.
  Det er ikke denotationen, der styrer tankerne. Det er konnotationen, der forbliver den samme uanset hvilket ord, der bruges til at pege på den. Nissen flytter med!:-)

  Kommentar by A-mad — 25. juli 2020 @ 08:17

 12. Alle ord har en denotativ betydning dvs det, de peger på.
  Et ords konnotative betydning er dets medbetydning – det er alle de associationer, som det har hos afsender og modtager :-)

  Kommentar by A-mad — 25. juli 2020 @ 08:59

 13. Folketinget skal lovgive om navnet på en farve? Det tror Rasmus Mansachs vel ikke selv på, at det kommer til at ske.

  Det handler selvfølgelig om virtue signalling. Rasmus Mansachs har sendt et budskab ud i private og professionelle netværk. “Kan I se hvor dygtig jeg er? Kan I se hvor woke jeg er?”.

  Kommentar by BE — 25. juli 2020 @ 10:39

 14. Den eneste grund til at tosserne laver sådan et stunt er at de så har en grund mere til at udråbe Normale Mennesker som racister.

  Det er hovedløst at ville “bestemme over ord”. Nye ord og deres betydninger opstår ud fra en fælles forståelse og kan bruges af så små grupper som to Mennesker.

  Tænk engang at, tilsyneladende intelligente, mennesker kan bruge så meget tid på så fuldstændig ligegyldige ting.

  Folk kan fraskrive sig deres “privilegier” alt det de vil men gør det venligst i stilhed undgå at andre skal lide under deres depressive tankegang!

  Kommentar by Santor — 25. juli 2020 @ 11:13

 15. Ualmindeligt dumt at nedlade sig til overhovedet at gaa ind i en debat paa marxisters, roedfascisters og mordbraenderes praemisser. Jeg er hvid, halvgammel og mand; det har jeg ligesaalidt et problem med som at kalde en neger en neger, en eskimo en eskimo, en perker en perker eller en medieluder for en dum kaelling for den sags skyld…

  Kommentar by krassisten — 25. juli 2020 @ 11:50

 16. Mange kunstnere er nogle idiotiske føletyper, som ikke lever i virkelighedens verden.

  Når sorte og brune kommer rejsende langvejs fra og tiltvinger sig en plads som nassere i vort samfund, må de acceptere at de tilhører en minoritet (i hvert fald ind til videre). De kan ikke forlange at vi skal ændre vores sprog for deres skyld. Ej heller vores vaner, traditioner og vores livsform. De må tilpasse sig os, dvs. flertalllet af danskerne p.t. Det er ikke os der skal tilpasse sig dem.

  Men lad endelig kunstnere og mediefolk løbe linen ud og fortsætte deres latterlige racismevås og medløberi til fordel for de fremmede kolonisatorer. Så er der måske håb om at flertallet på et tidspunkt kan se galskaben og vågner op til forsvar for vores kultur.

  Kommentar by JC — 25. juli 2020 @ 12:34

 17. Kim Kardashian declared on social media that her husband, the one that gave her four kids is mentally sick. Who decides who is mentally sick, the ones that exposed their tits on social media (i wonder what the kids will say about their mom exposing her tits on social media and where videos about her fucking men are to be foun on internet will say about their mom) or the ones that have medical experience, are real doctors.

  these days the ones with the lowest iq and mentally disturbed have medical labels on people, all when it suits their own self interest.

  I NEVER met a policeman, politician, journalist or self proclaimed artist to be mentally sane. There are always something that made them disturbed and far from the norm bt hey, I guess if you have talent, intelligence and some kind of skill or knowledge you do not become anyting within those professions. You entrer those professions because you known that is the best way to get a life long job, lie to and steal from tax payers, make black money and get all kind of free money or as journalist fuck for your job just as the “movie stars”. You do something to get the job, there is a competition because anyone can do what you do. Your IQ is low and there are plenty of prostitutes that are willing to blow someone that is in power. But then that is how you get your job when you are number five or seven in line and competiting to become a “minister”. How else would you get a job like that and since you know that it is a time limit, a term you steal as much as possible and hire your friend and relative so they can also steal as much as possible and strengthen your power base and influence reach.

  Kommentar by Erwache — 26. juli 2020 @ 11:27

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper