30. juli 2020

Jens Olaf Pepke Pedersen: Domprovst Anders Gadegaards vision om ‘flere stormoskéer er fuldbragt’

Flere tyrkiske moskéer, eksempel den i Valdemarsgade i København, er opkaldt efter Mehmet Erobreren. Sultanen der erobrede Konstantinopel i 1453. De fleste danskere ved det ikke, men tyrkerne kender historien, og for en stor del af dem er det hjerteblod. Det er derfor de stemmer på Erdogan, som netop har gjort Hagia Sophia-katedralen til moské: “Moskeerne er vores kaserner, kuplerne vores hjelme. Minareterne er vores bajonetter, og de troende vores soldater.” (Erdogan, 1989).

Seniorforsker Jens Olaf Pepke Pedersen har en interessant vinkel på Facebook – Fuldbragt.

For nogle år siden opfordrede domprovsten i København, Anders Gadegaard, Folkekirken til at finansiere byggeriet af en ny stormoske. Ifølge Gadegaard har Folkekirken evnen til hurtigt at samle penge ind ved søndagsgudstjenesterne ‘i forbindelse med f.eks. naturkatastrofer, og det kan vi også gøre for at finde penge til en moske’.

Desværre for Gadegaard mente hans biskop ikke, at det harmonerede med gudstjenestens formål. En særligt kreativ præst ved Sankt Stefans Kirke på Nørrebro fandt dog hurtigt ud af, hvordan biskoppens påbud skulle omgås:

Folkekirken skulle bare lade indsamlingen til en stormoske foregå uden for selve gudstjenesten: ‘menighederne kan f.eks. bidrage med et beløb. Desuden kan man samle ind ved f.eks. at stemme dørklokker’ og så nøjes med ‘generelt (at) opfordre folk til at yde et bidrag ved gudstjenester, ligesom når man samler ind til Folkekirkens Nødhjælp og Kræftens Bekæmpelse.’

Siden viste det sig dog, at der ikke var behov for Folkekirkens penge, og midlerne strømmer fortsat ind til nye stormoskeer. I Tyrkiet har det endda vist sig, at der ikke engang var behov for at bygge nyt, eftersom Hagia Sophia-katedralen alligevel ikke var i brug som katedral.

Så selv om Gadegaards indsamling ikke blev til noget, kan han nu med tilfredshed konstatere, at hans vision om flere stormoskeer er fuldbragt.

(Hagia Sophia-katedralen i Konstantinopel, før Sultan Mehmed d. II ‘Erobreren’ i 1453)

Turkey’s president, Recep Tayyip Erdoğan, has led worshippers in the first prayers in Istanbul’s iconic Hagia Sophia since his controversial declaration that the monument, which over the centuries has served as a cathedral, mosque and museum, would be turned back into a Muslim house of worship.

The Turkish leader and an entourage of senior ministers arrived for the service in the heart of Istanbul’s historic district on Friday afternoon, kneeling on new turquoise carpets while sail-like curtains covered the original Byzantine mosaics of Jesus and the Virgin Mary.

Erdoğan began the service with a recital from the Qur’an before the head of Turkey’s religious authority, Ali Erbas, continued the formal prayers for hundreds of specially invited attendees and the call to prayer rang out from the building’s minarets.

Outside, in Sultanahmet Square, about 350,000 people joined the president in worship. (The Guardian, 24. juli 2020)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/111995/trackback

10 Comments »

 1. SAMTIDIG MED AT KOMMUNISTERNE OG DE RADIKALE afskaffede morgensangen, historie- og kristendomsundervisningen i skolerne, infiltrerede de folkekirken. Anders Gadegaard har nok aldrig haft et kristent sindelag, men har vel mere haft et ønske om at være en god kommunist, ateist eller nihilist. Hans opførsel har ihvertfald intet med kristendom at gøre, for den er i skarp modstrid med ikke bare bibelens ord, skriftsteder og de ti bud, men eventuelt og måske endda også med straffelovens ord om at den som medvirker til at bringe Danmark under fremmed herredømme osv. Men ok, på det punkt er han jo i smuk overensstemmelse med de gamle partier, så der vil selvfølgelig aldrig blive rejst tiltale. Og måske er Danmarks straffelov også så forældet, at den snart bliver kendt ugyldig eller helt afskaffet, ved at blive afløst af en ganske anden art af lovgivning.

  I bibelen advares der direkte mod islamisterne, men det er måske en stor nyhed for Anders G.?

  Der er også den mulighed at domprovst (flot titel) Anders er konvertit? Eller er han bare en feminiseret gak-gak humanist der kaster vrag på vor kristne kulturarv og -civilisation? I de absurde og groteske tider vi er kommet til at leve i, synes alt at være muligt. Alle faste holdepunkter er ligesom ved at forsvinde.

  Biskoppen bør måske indkalde Anders til en alvorlig samtale om Gadegaards egnethed som præst?

  Kommentar by Bent A — 30. juli 2020 @ 01:04

 2. PS: Efter angrebet på den kristne by Konstantinopel (nu Istanbul) og et stort blodbad på de overvundne, fortsatte Islamisterne/muslimerne deres fremtrængen mod Europa, indtil slaget ved Wien i 1683 satte en (foreløbig?) stopper for deres invasion og erobring af Europa. Læs selv om Polens redning af Europa i allersidste øjeblik, da alt efter lang tids belejring så komplet håbløst ud for Wiens tapre forsvarere.

  Gennem verdenshistoriens største pansrede rytterangreb som jog den store hær fra Tyrkiet på vild flugt, blev europæerne reddet fra grusom undertrykkelse og blodig udryddelse.

  (læs selv koranen der påbyder nedslagtning af alle “vantro” samt bøsser, jøder, kristne, “urene” og opsætsige eller utro kvinder)

  (Har Anders læst koranen? Er han tilhænger af den?)

  Kommentar by Bent A — 30. juli 2020 @ 01:26

 3. (læs selv koranen der påbyder nedslagtning af alle “vantro” samt bøsser, jøder, kristne, “urene” og opsætsige eller utro kvinder)

  (Har Anders læst koranen? Er han tilhænger af den?)

  Kommentar by Bent A — 30. juli 2020 @ 01:26M

  “ Slå den ikke-troende ihjel, hvor du finder ham.” Koran 2:191

  “Før krig mod de vantro, der bor i dit nabolag.” Koran 9:123

  “Når lejlighed viser sig, så dræb de vantro, når du pågriber dem.” Koran 9:5

  “Ingen anden religion end lslam kan accepteres.” Koran 3:85

  “Jøderne og de kristne er perverse; bekæmp dem.” Koran 9:30

  “De vantro er urene, lad dem ikke komme ind i en moske.” Koran 9:28

  “Straf de ikke-troende med ildens flammer, stænger af jern, kogende vand; smelt deres hud og maver.” Koran 22:19

  “Søg ikke efter fred med de vantro; halshug dem, når du fanger dem.” Koran 47:4

  “De ikke-troende er dumme; opfordr muslimer til at bekæmpe dem.” Koran 8:65

  “Muslimer må ikke have vantro fremfor muslimer som venner.” Koran 3:28

  “Terroriser og halshug de, som tror på andre skrifter end Koranen.” Koran 8:12

  “Muslimer skal benytte alle våben for at terrorisere de vantro.” Koran 8:60

  Jeg oplæste disse korancitater for hele familien en højhellig juleaften under middagen; mine familiemedlemmer tabte bogstaveligt talt kæben, de spurgte om, jeg tog pis på dem og nægtede at tro på, at koranen indeholder sådanne svinske og morderiske vers, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 30. juli 2020 @ 09:08

 4. Hvor er Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus Augustus, når vi har brug for ham, forbyd islam i Hagía Sofia og forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 30. juli 2020 @ 10:15

 5. Gad vide hvor mange af dem der melder sig ud af folkekirken gør det fordi de ikke ønsker at være i stue med Anders Gadegaard?

  Kommentar by bjarne binee — 30. juli 2020 @ 12:36

 6. there are 51+ muslim countries, so how many churches are there in these muslim countries combined? and why should a mosque exist in Copenhagen when there are no churches at all in any of the muslim shitholes?

  is not that fact obvious what muslim filth and garbage is all about?

  Kommentar by Erwache — 30. juli 2020 @ 13:28

 7. note that a muslim will never hire a white person or a non muslim. muslim always hire muslims so their low iq and criinality is contained.

  read the “koran” (i use their holy book as toilet paper) to find out what islam is really abut and why Poles and Hungarians refuse to take in any muslims or niggers at all. They know what muslims stand for and what they are.

  Kommentar by Erwache — 30. juli 2020 @ 13:32

 8. Er det ikke bare fedt at tænke på at de islamiske folkemorder terrorister fra tyrkiet bliver næste EUSSR land :)
  Fuck hvor er vi fortabt.

  Kommentar by piphans — 30. juli 2020 @ 22:27

 9. Vil man ikke arbejde for at muslimerne skal ud, jammen så arbejder man for at de skal overtage.

  DF og NB: Hvorfor trække pinen ud? Enten løber vi vores undergang i møde ellers forsøger vi at overleve og drive fjenden på flugt!

  Kommentar by Polka — 30. juli 2020 @ 23:19

 10. Enten løber vi vores undergang i møde ellers forsøger vi at overleve og drive fjenden på flugt!

  Kommentar by Polka — 30. juli 2020 @ 23:19

  Polka, hvad gør du SELV for at drive fjenden på flugt?, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 1. august 2020 @ 15:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper