4. august 2020

Erik Rasmussen om racisme: Der vil altid være nogen som stemmer på DF, Nye Borgerlige og ‘Paludan’

Tidligere Superliga-træner Erik Rasmussen var gæst i seneste udgave af Fremkaldt på Radio4. Radio4-værten Claus Elgaard kender ham privat, og i slutningen af udsendelsen fik den tidligere toptræner lejlighed til at ride sin multikulturelle kæphest. For mange danskere er afrikanske kulturmøder ikke noget der foregår med en Versace-klædt fodboldspiller i en hotellobby, men et uønsket af slagsen, når de mindst venter det. Umotiverede trusler med en kniv under en bytur, eksempelvis.

Claus Elgaard, Radio4: I øjeblikket er der rigtig meget Black Lives Matter, og tak for det. Hvad rør det i dig, når du tager den diskussion med nogen, om der er racisme i Danmark?

Erik Rasmussen, tidl. Superliga-træner: Den er ikke umiddelbart sås nem. Jeg tror altid der vil være en eller anden form for racisme, det er jo en form for angst for det fremmede. Det som man ikke helt kan genkende, det som man ikke føler sig tryg ved, og det kan jo være en anden hudfarve, en anden duft – det kan være alle mulige forskellige ting, som får folk til at have det sådan. Så jeg tror ikke helt man kan komme ud over racismen, men jeg har slet ikke forstået grundbegrebet i den. Jeg er nysgerrig, når jeg møder mennesker. Jeg er ligeglad om de er sorte eller gule, eller røde, eller hvad de nu engang er. Jeg er nysgerrig. Jeg synes det er endnu mere spændende nogle gange at møde nogen med en anden etnicitet, og at prøve at spørge ind til hvad det er for et liv de lever, for det har jeg endnu sværere ved at forstå. Hvis jeg mødt et menneske inde i København, for eksempel. Der sidder en hvid mand og en sort mand, så vil det være mere interessant for mig i udgangspunktet at snakke med den sorte mand, og spørge hvor han egentligt kommer fra. Hvad er din historie? Hvad er det du har oplevet i dit liv? Som udgangspunkt kan jeg slet ikke forstå at man tager afstand, fremfor at føle sig trukket ind, og i stedet føle sig nysgerrig. Som sagt.

Claus Elgaard: Der er mange der siger, at der er massiv racisme i Danmark. Du har arbejdet med afrikanere… Har du oplevet racisme i Danmark?

Erik Rasmussen: Nej, det synes jeg ikke… Der vil altid være et X-antal i befolkningen, dem som måske især stemmer på Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og alt sådan noget, og endnu mere dem som er dumme nok til at stemme på Paludan. Der vil altid været et X-antal procent, men tager vi den store brede danske befolkning, så tror jeg der er mange flere som ikke er racister, end der er racister… Selvfølgelig eksisterer racisme, men jeg synes heller ikke vi skal ofre den for megen opmærksomhed. Sådan en som Rasmus Paludan. Jeg kan slet ikke forstå at han fik så meget spalteplads i medierne. Der er nogle gange hvor det er bedre at tysse det sådan en lille smule, end det er at prøve på at køre det fuldstændigt op…

(Kulturmøde ved Magasin i Århus, 2. august 2020; Lokalavisen, Politi.dk)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/112118/trackback

32 Comments »

 1. Erik Rasmussen er endnu en racist der får lov til at råbe ind i racisten Claus Elgaards håndholdte mikrofon at kalde hårdt arbejdende Danskere for racister fordi de stemmer på Ny Borgerlige, Dansk Folkeparti og Rasmus Paludan, de to formodentlige Enhedslisten stemmer undgår at tale om elefanten i rummet, pga af det røde segment er Danmark i dag et taberland med fængsler fyldt af kriminelle tilvandrere og non worken personer på aftægt betalt af skatteyderne alt dette skyldes de rødes politik, Erik Rasmussen og Claus Elgaards udtalelser er en forbrydelse mod vores forfædre, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 4. august 2020 @ 04:37

 2. Mens han var træner i VFF, lykkedes det ham at fylde holdet op med senegalesiske spillere, som hverken havde talent eller fremtidsudsigter. Spilletid fik de dog masser af på bekostning af klubbens yngre danske talenter, der måtte se til fra sidelinjen.

  At han havde en multietnisk agenda for holdet var tydeligt, men det viste sig snart, at han også havde en anden agenda for øje – nemlig den rent økonomiske. De sorte spillere var købt i hans egen klub i Senegal, og de blev hentet til Danmark med videresalg for øje. Det var en dobbeltrolle, som VFF’s bestyrelse ikke kunne leve med, og det kostede ham da også trænerjobbet til sidst.

  Han blev egentlig ansat som assistenttræner i VFF, men det lykkedes ham gennem snigløb at udmanøvrere den populære cheftræner, Joakim Mattson, og tage hans plads. TV2’s fodboldkommentator, Flemming Poulsen, kaldte dette snigløb for noget af det værste, han nogensinde havde set.

  Kommentar by Arne Torp — 4. august 2020 @ 04:46

 3. Tjah,uheldigvis for Hr Rasmussen er der danskere,som ønsker at han selv skal finde hans penge,og ikke stjæle dem fra borgerne med staten som mellemmand.

  Kommentar by lsen — 4. august 2020 @ 05:59

 4. KAN DET TÆNKES at Erik Rasmussen og Claus Elgaard både er anti-hvide racister og kommunister?

  Ja, velfærdsstaten er blevet noget af en taberfabrik, som beskrevet i bogen “Taberfabrikken”. Det kan vi “takke” de røde og måske især de radikale for. En “tak” bør dog også sendes til DF som svigtede totalt i årene 2015-19, hvor partiet havde 37 mandater og var større end Venstre.

  Men Tullesen og Pia K og resten af DF-toppen havde vist mest travlt med at være stuerene og nyde livet og de fine indtægter. De glemte rent at partiet eksistensberettigelse var at forsvare danskernes interesser. Men sådan noget sker jo nemt når man er selvfed og lidt glemsom.

  Og livet som små kælne hundehvalpe ved Lars Quislings fødder var jo behageligt og nemt. Og hvorfor sige fra eller gå på barrikaderne, når man kunne få gratis hundekiks af den store mester?

  Kommentar by Bent A — 4. august 2020 @ 06:00

 5. … at partiets eksistensberettigelse….

  Kommentar by Bent A — 4. august 2020 @ 06:02

 6. Vi der er dumme nok til at stemme på Hard Line,har måske en smule mere indsigt i islam,end idioten Erik Rasmussen.

  Kommentar by Nielsen — 4. august 2020 @ 06:06

 7. Man kan også kalde Danmark ET TABERLAND, som emmagad skriver ovenfor. For hvor nutidens Sverige er en feministisk terror-stat, er Danmark blot et taberland, og det er jo en vigtig forskel.

  Taberne er alle de almindelige danskere. De fleste er dog så heldige, at de endnu ikke har opdaget at Danmark er på vej ned i den samme helvedes-agtige afgrund som Sverigstan.

  Christiansborg er blevet til en parodi på et demokrati. Men alt har jo sin tid. Det kan man tale med om i Tyskland, hvor demokratiet endte som så stor en parodi, at det afskaffede sig selv i 1933. Det kan man også tale med om idag, hvor Berlins “elite” med Merkel i spidsen er ved at afskaffe ikke bare demokratiet, men hele Tysklands og Vesteuropas civilisation til fordel for Afrikas og Arabiens islamister.

  Der er lidt problemer med “integrationen” som Århus-episoden med negeren med kniven og 100.000 lignende episoder rundt om i Europa viser, men så skal vi jo bare blive bedre til at integrere, og så skal det nok blive godt altsammen.

  Kommentar by Bent A — 4. august 2020 @ 06:21

 8. Jeg ser overhovedet ikke fodbold mere!

  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 4. august 2020 @ 07:00

 9. Når først landsholdet bliver inficeret, er der ikke langt til det “franske” landshold, hvor der faktisk er flere negre end hvide spillere!
  Landshold, min bare mås!!!
  At så man skal høre på disse rødradikale fjolser, som tjener deres sølvpenge ved at rende rundt med 11 voksne mænd og en bold gør ikke sagen mere appetitlig!
  Næææ…der har ikke været spillet rigtig fodbold siden EM i 1992!

  Et prægtigt DANSK landshold!
  VIKINGER!

  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 4. august 2020 @ 07:04

 10. Hvis jeg ikke husker helt galt, så mener jeg, at det var filosoffen Søren Kierkegaard, som engang skrev, at der i Danmark findes nogle mennesker, som elsker negeren i Afrika, men som hader sin danske nabo.

  Kunne det tænkes, at Erik Rasmussen kan be- eller afkræfte mig i, om ovenstående er rigtigt husket?

  Kommentar by Karsten Lund — 4. august 2020 @ 07:15

 11. @ Arne Torp — 4. august 2020 @ 04:46

  Det lyder som “moderne” slaveri i mine øre.

  Så kan jeg bedre forstå at Danmark ifølge en international organisation har Ca. 9000 “skjulte” slaver.

  Kommentar by Santor — 4. august 2020 @ 07:48

 12. Tidligere Superliga-træner Erik Rasmussen er en typisk dansk landsforræder.

  Sportsentusiaster er ofte unationale. Den nu afdøde Gunnar Nu Hansen, sportsjournalist i Danmarks Radio, havde også nazisympatier, fremgår det*. Men Gunnar Nu var ved befrielsen igen på det rigtige hold. Gunnar “Nu” Hansen fik i 1993 en plads opkaldt efter sig: Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro i København tæt ved Idrætsparken. Her blev der rejst en buste af Gunnar Nu med mikrofonen i hånden.

  *”Nazisympatier
  Masser af danske idrætsfolk, ledere og organisationer var mere end samarbejdsivrige og bogen hegler især svømmerne Ragnhild Hvegner og Jenny Kammersgaard igennem, ligesom den folkekære Gunnar `Nu` Hansen får retfærdige hug for hans nazisympatier.”
  (klip fra omtale af Hans Bonde: Oprøret i Parken. Dansk Idræt under hagekorsets flag. Syddansk Universitetsforlag)

  Kommentar by A-mad — 4. august 2020 @ 08:10

 13. Hvad skulle vi dog gøre uden fodboldtrænenere. De er mindst ligeså berigende som syriske atomfysikere.

  Angående Paludans Hard Line, så fik jeg aldrig tilsendt nogen vælgererklæring fra Indenrigsministeriet efter at have bedt om en via partiets hjemmeside. Teknisk fejl eller mon andre årsager?

  Kommentar by Michael — 4. august 2020 @ 08:30

 14. *A-mad 08:10
  Den danske venstrefløj kaster om sig med nazisympatier og fascistbeskyldninger, det er bare skældsord de bruger om dem de er uenige med! De er ikke altid lige heldige når de udgyder deres bandbuller, f.eks blev Winston S. Churchill betegnet som nazist!
  Det eneste jeg har fået ud af det er at de er historieløse og at de ikke er voldsomt velbegavede!
  Måske nogen burde have fortalt dem at fascismen udspringer af kommunismen og at nazist kommer af NationalSocialisme, Hitler så sig selv som antikapitalist og Stalin fattede sympati for NationalSocialismen og havde ønsket at Sovjetunionen sammen med NaziTyskland sammen var gået mod det kapitalistiske VestEuropa!

  Kommentar by Den Nervøse — 4. august 2020 @ 08:35

 15. Hvis der sidder en sort og en hvid person på en bænk, og han automatisk går ud fra at den hvide er en normal dansker, og den sorte har en super spændende etnisk historie og altså bestemt ikke kan være en normal dansker, så er han selv racisten.

  Kommentar by sadadasdsd — 4. august 2020 @ 08:43

 16. “Jeg er ligeglad om de er sorte eller gule, eller røde, eller hvad de nu engang er.”

  Uuuuups Erik, pas på med det!

  “Colorblind Ideology Is a Form of Racism” (Psychology Today)
  “Being “Color Blind” Doesn’t Make You Not Racist—In Fact, It Can Mean the Opposite” (Oprah Magazine)
  “Science: The ‘Colorblind’ Approach to Racism Doesn’t Work” (LitHub)

  Og så videre i en uendelig og lind strøm af tilfælde. Pointen er, at identitetspolitiske race-baiters naturligvis har behov for, at alle ser i racer, ikke individer. Ellers kan de nemlig ikke race-baite dig.

  Kommentar by Quark — 4. august 2020 @ 09:15

 17. Når nu Erik Rasmussen har tjent millioner af kroner på negerer han har fået importeret fra Afrika kan man så kalde ham for slaveholder? Evt racistisk slaveholder? Er det evt en undskyldning, at de gerne ville selv? Og hvad med dem, der investerede passivt i foretagnet, fx gennem køb af aktier i de pågældende klubber. Er de også racistiske slaveholderer?

  Kommentar by Asger Baunsgaard — 4. august 2020 @ 09:35

 18. #12 Kommentar by A-mad

  Langt hovedparten af danskerne var tyskvenlige !
  Ved folketingsvalget 23 marts 1943 var stemmeprocenten 89,5 og selve valgresultatet blev at at 96% (!) af vælgerne bakkede op om partierne der tegnede samarbejdet med tyskerne. Det engelskvenlige parti Dansk Samling ( i sig selv en indikator for de frie forhold i Danmark at partiet overhovedet fik mulighed for at stille op til valget) fik mindre end 2% af stemmerne.

  Kommentar by Danskeren — 4. august 2020 @ 09:37

 19. “Der sidder en hvid mand og en sort mand, så vil det være mere interessant for mig i udgangspunktet at snakke med den sorte mand, og spørge hvor han egentligt kommer fra.”

  Det er tacisme at vælge sorte mennesker ud og spørge hvor de kommer fra. Ved Erik Rasmussen ikke det? Og hvilket sprog skal man benytte? Man er et svæversynet etno-nationalistisk møgsvin, hvis man bruger dansk overfor en person, som ikke forstår dansk. Og bruger man engelsk overfor en dansktalende er det endnu værre.

  Når man møder den her begejstring for mangfoldigheden og farverne og duftene, så er det altid interessant hvor vedkommende har bosat sig. Jeg vil ikke opfordre til at doxxe Erik Rasmussen. Men bor han i et område, hvor han kan nyde mangfoldigheden fra morgen til aften?

  Kommentar by BE — 4. august 2020 @ 09:51

 20. Den sædvanlige indspisthed i medieverdenen. Gode venner inviteres i studiet og der chattes politisk korrekt for statslige kroner.

  Selvfølgelig stiller en god ven IKKE nogle kritiske spørgsmål om diverse eskapader af træner Erik Rasmussen

  “Økonomiske interesser kostede Erik Rasmussen trænerjobbet – Vi kan ikke have en medarbejder, der har økonomiske interesser i spillere i truppen, lyder forklaringen fra bestyrelsesformanden til Erik Rasmussens utidige farvel til Vendsyssel FF.”

  HURRA for Vendsyssel FF, der er i stand til at se inhabilitet, når det er der. Lad det endelig brede sig til Radio4

  Hvor meget har han været involveret i skandalen om?

  “Falske agenter har svindlet Viborg i sagen om Bernio Verhagen”

  Det lyder som “moderne” slaveri i mine øre.
  Så kan jeg bedre forstå at Danmark ifølge en international organisation har Ca. 9000 “skjulte” slaver.
  Kommentar by Santor — 4. august 2020 @ 07:48

  HØRT, afrikanere indfanges i opsamlingslejre, hvorefter de eksporteres til fremmede lande, hvor deres arbejdskraft udnyttes.

  Kommentar by tavsen — 4. august 2020 @ 10:19

 21. Sex galningen, Erik Rasmussen. Er han værd at høre på, når han er en drivende faktor bag importen af negere fra Afrika?
  Hvorfor skulle denne sex galning ikke fordømme og nedgøre mennesker i Danmark, som er bekymret og direkte modstander af, at landet bliver oversvømmet af fremmede?

  Får han sin lyst styret i lovløse Afrika?

  Kommentar by Iznogut — 4. august 2020 @ 10:41

 22. Jeg forstår ikke at alle “fodboldtosserne” finder sig i, at man fylder de danske fodboldhold op med afrikanske spillere. Hvorfor kan man ikke sørge for at udvikle danske talenter i stedet for. Det er jo nok på grund af professionaliseringen af fodbold. Det er big business idag, ofte med kapital fra sandkassestaterne i Mellemøsten. Men kunderne kunne jo godt stille nogle krav. Helt galt går det, når man kan kalde et hold med overvejende udenlandske spillere for et “landshold”. Det minder om dengang det danske atletiklandshold levede højt på den kenyanske løber Kipketer, som man udnævnte til det danske løbetalent.

  Kommentar by JC — 4. august 2020 @ 10:52

 23. Nu har jeg aldrig interesseret mig for fodbold, men kan dog godt se et perspektiv i, at blive AGF fan.
  Kom så de hviie. kom så de hviie.

  Kommentar by Kunta — 4. august 2020 @ 11:35

 24. der har ikke været spillet rigtig fodbold siden EM i 1992!
  Et prægtigt DANSK landshold!
  VIKINGER!
  Kommentar by Ole Mejlstrøm — 4. august 2020 @ 07:04

  Global opvarmings effekt på det franske landshold fra 1976 til 2016 😳🙈😁:https://worklad.co.uk/global-warming-effect-and-national-team-of-france-more-at-worklad-co-uk/, forbyd islam I Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 4. august 2020 @ 12:17

 25. Erik al-Mekka mangler bare at gro et bedemåtteskæg.

  Kommentar by Hul igennem? — 4. august 2020 @ 12:18

 26. Der er altid en horde af 5. kolonnefolk, som arbejder for at ødelægge Danmark.

  Kommentar by Bilka — 4. august 2020 @ 12:20

 27. Begreber som “Racisme”, “Islamofobi”, “Xenofobi”, ”Homofobi”, ”Anti-Semitisme” etc. er opfundet for at udskamme og lukke munden på folk af europæisk herkomst.

  Det meste såkaldte “racisme” er blot en sund og naturlig tilbøjelighed til at foretrække sin egen etniske gruppe.

  Kommentar by Peter Nielsen — 4. august 2020 @ 12:30

 28. paludan just like max uwe are heros. the commies neutralized paludan so who is next?

  they like to make examples and have different laws for different people. you can see right away on a criminal or a commie what kind of person they are, being as charming as a north korean prision guard.

  Kommentar by Erwache — 4. august 2020 @ 12:54

 29. Aldrig hørt om den latterlige idiot, godt man ikke gider følge med i fodbold.

  Kommentar by LarsB — 4. august 2020 @ 20:03

 30. Hvordan kan en træner, som Erik Rasmussen være så nedladende overfor visse af sine landsmænd?. Der skal noget til, i den grad, offentligt, at udskamme mennesker, som stemmer på bestemte partier.
  Jeg ved ikke hvor ER står politisk, men jeg synes at han burde være for stor til at komme med den slags udtalelser.
  Lad være med, f.eks. at blande religionskritik og racisme sammen, da religion(bl.a. islam) ikke kan betegnes som en race, men som et begreb, en tro på en Gud. Så derfor, hold religion og racisme SKARPT adskilt.

  Kommentar by Allan Gorm Larsen. — 4. august 2020 @ 21:03

 31. Ole Mejlstrøm — 4. august 2020 @ 07:04:

  Enig!
  – og så kunne det iøvrigt væreinteressant at vide, hvad alle de fodbold-interesserede/medheppere på tribunerne og ståpladserne stemmer?

  Mig bekendt er det en stor del af vore landsegne mænd?

  Kommentar by M.S. Carstens — 4. august 2020 @ 22:47

 32. Asger Baunsgaard — 4. august 2020 @ 09:35:
  (ikke personlig)

  er ikke alle flygtninge-/indvandrer venlige partier ophav til nyt slavehold?
  – de vil dem jo kun, for selv at score profit af dem/høste nyt stemmekvæg?

  (hvor dødsens naivt dette så end er for både dem, deres og vore kære)

  Kommentar by M.S. Carstens — 4. august 2020 @ 23:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper