5. august 2020

Århus: Cirka ‘halvdelen af de 77 nye smittetilfælde’ kommer fra ‘det somaliske mindretal’ – Eid-fest?

Borgmester Jacob Bundsgaard afviser, at smittestigningen har noget med søndagens bronze-fejring at gøre. En historie fra JP.dk – Aarhus iværksætter særlig coronaindsats hos det somaliske mindretal (kræver login).

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard har Styrelsen for Patientsikkerhed konstateret, at omkring halvdelen af de 77 nye smittetilfælde i Aarhus siden fredag kommer fra det somaliske mindretal i byen.

‘Vi har ikke det fulde billede endnu. Men vi kan se et mønster i noget af smitten,’ siger han og tilføjer: ‘Derfor laver vi en fokuseret indsats for at sikre, at det somaliske mindretal er helt opdateret på de gældende retningslinjer, og at man har stor agtpågivenhed. Kommunikationsindsatsen vil ske gennem boligforeninger, vores institutioner i området og via de civilsamfundsinstitutioner, der er i det somaliske mindretal.’

Aarhus-borgmesteren ved ikke, om smittespredningen i det somaliske samfund er sket i forbindelse med fejringen af den muslimske højtid eid, der begyndte torsdag aften og fortsatte hen over weekenden.”

Opdate.

“Forekomsten er særligt høj i Ringsted, som følge af udbruddet i Danish Crowns slagteri, men derudover er forekomsten høj i Aarhus kommune med 78 nye tilfælde i uge 31. Der ser her ud til at være en smittekæde i somaliske kredse idet 61 af tilfældene er blandt personer med somalisk herkomst. Der er tale om ophobningen inden for familier i flere forskellige boligområder.” (Statens Serum Institut, 5. august 2020)

Oploadet Kl. 01:10 af Kim Møller — Direkte link35 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/112155/trackback

35 Comments »

 1. Tak Erik Rasmussen din klamme nar.

  Kommentar by piphans — 5. august 2020 @ 02:03

 2. MASSEIMPORTEN AF KULTURFREMMEDE har også ført til import af diverse sygdomme (som fx. tyfus og ebola samt multi-resistent tuberkulose der smitter gennem luften, og til øget smittespredning af fx. covid-19) Hertil kommer så alle de gammelkendte ulemper, udgifter, problemer, trusler og ulykker der er forbundet med masseindvandring.

  Hvad corona-virussen angår, har Søren Brostrøm og hele det røde apparat og bureaukrati omkring ham ikke været til megen nytte, men har faktisk medvirket til flere smittetilfælde og dødsfald end nødvendigt. Rådgivningen derfra har været elendig og vildledende. Det fortæller Hodja og andre nærmere om på nettet. Private danskere bør ikke tro for meget på Brostrøm & co., men bør hellere bruge deres egen fornuft.

  Er det klogest at bruge mundbind i tog og busser, er det nok også klogest at bruge dem i dagligvarebutikker. Afstandsforslaget på 1 m er latterligt. I udlandet anbefales MINDST 2 m. Og der er eksempler på at folk i busser er blevet smittet på 10 meters afstand.

  Iflg. virologen Kristian G. Andersen, USA, er covid-19 en sygdom som kan være farlig for alle aldersklasser. Og selvom man overlever, kan det være som invalideret eller kronisk syg. Og varig immunitet opnås måske aldrig, da virussen muterer med ret korte mellemrum.

  Kommentar by Bent A — 5. august 2020 @ 02:05

 3. Fra Norge vidste vi at somalierne var de mest tilbøjelige til at lade sig smitte, og i første omgang blev der i Danmark lukket så meget at somalierne øjensynlig klarede frisag.

  Hvad der er sket nu gætter jeg på er at en af dem har bragt smitten fra Somalia til Aarhus. Husk på at de få syge med smitten i Afrika skyldes at så mange dernede tager malariamedicin, som også virker mod coronavirus. Men man kan sagtens tage smitten med dernedefra, især hvis den besøgende undlader at tage malariamedicin (hydroxyklorokin).

  Kommentar by perhag — 5. august 2020 @ 02:53

 4. Somalierne i Århus mener naturligvis at det er AGFernes skyld:

  https://twitter.com/studmedabdu/status/1290672039767019521?s=21

  Kommentar by Ole — 5. august 2020 @ 04:48

 5. Negre…..

  Black lives matter, men åbenbart ikke for negrene selv. Nogle, der husker Rwanda og ufatteligt mange andre klan- og stammeopgør blandt negre?

  Kommentar by Henrik Petersen — 5. august 2020 @ 05:25

 6. ,,hvis nogle ønsker at se en retarderet neger, kommer han lige her: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-08-04-halvdelen-af-aarhus-nye-smittede-har-somalisk-baggrund-vi-fik-et-chok

  Kommentar by Henrik Petersen — 5. august 2020 @ 05:27

 7. Så ikke medalje fejring.
  Mere trojanske heste. Smittede, der skal ud blandt de vantro.

  Kommentar by Anonym — 5. august 2020 @ 08:12

 8. Danmark styres af bevidst uvidende og handlingslammede levebrødspolitikere. De tror at en somalier er afrikansk dyrlæge med speciale i sygdomme hos soen, en syrer er plantekonsulent med speciale i syrener og en jordaner er en jordbrugskonsulent fra mellemøsten. Helliget være den permanente dumhed og uvidenhed i al evighed – Socialacrobatic Lives Matter.

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. august 2020 @ 08:43

 9. Det kan ikke passe. Der er vist tale om det somaliske overtal.

  Kommentar by Michael — 5. august 2020 @ 08:51

 10. Survival of the fittest.

  Kommentar by Bastardo — 5. august 2020 @ 08:56

 11. Synopsis Olsen leverer forklaringen:

  Muslimer har den ide, at når de følger deres allahs påbud og deres profets eksempel, undgår de de sygdomme, som de urene vantro plages af.

  Det gælder for tiden COVID-19, hvor muslimer ikke tror på Sundhedsstyrelsens og regeringens anbefalinger og påbud, fordi de er lavet af vantro. Epidemien giver derimod mulighed for at styrke ummahens sammenhold ved nøje at følge de islamiske renhedsforskrifter.

  Og dermed har vi opskriften på, at de muslimske miljøer bliver centrum for corona-udbrud. Det er tydeligvist gået helt galt ved deres seneste Eid-fest.

  Hvad sker der ved en sådan fest: De udfører bøn tæt pakket, og de deler rituelt slagtet råt kød ud til familie, muslimske naboer og de såkaldt fattige i deres ummah, givetvis uden normal god hygiejne.

  Det har således intet at gøre med socio-økonomiske forhold, hvor den eneste løsning, som socialistisk skolede journalister og politikere kan finde på, er at give dem mere økonomisk støtte, renovere deres boliger og give dem større boliger.

  Kommentar by traveler — 5. august 2020 @ 09:13

 12. 62 af 78 smittede er 80%… noget mere end halvdelen.

  Corona er måske mere en Nigger-remover end en Boomer-remover?

  Kommentar by redneck — 5. august 2020 @ 09:24

 13. Jeg overværede et interview på TV2 hvor studieværten konstant afbrød Lars Boje Mathiesen midt i hans svar. Det endte så med at intervieweren rystede fortvivlet på hovedet fordi Lars Boje Mathiesen insisterede på at svarer færdigt!
  Lars Boje forsøgte bare at sige at fordi smitten breder sig i Indvandrekredse og på et slagteri i Ringsted, så kunne man måske nøjes med at nedlukke disse områder, i stedet for at lukke hele samfundet ned igen! Men selvfølgeligt skulle intervieweren straks tale om at Indvandrene skulle overdænges med nye og større tilskud til store boliger!

  Kommentar by Den Nervøse — 5. august 2020 @ 10:08

 14. #8 Kommentar by Gustav Jensen

  Hvis ikke det var fordi det faktisk er sådan det forholder sig ville din kommentar være hylende morsom.

  Kommentar by Danskeren — 5. august 2020 @ 10:40

 15. Endnu engang begrænset danskernes frihed og liv af yallaer, som ingen ønsker her i landet.!!!

  Kommentar by Revser — 5. august 2020 @ 10:40

 16. Gustav Jensen — 5. august 2020 @ 08:43

  Den handlingslammelse har efterhånden varet i 37 år. Der må være en masse politikere eller affiliates, der spinder guld på den situation, siden det får lov at fortsætte. At komme fra Tyskland og søge asyl, er et “anerkendelsesværdigt” formål under en pandemi.

  Kommentar by tavsen — 5. august 2020 @ 10:51

 17. 62 stk, der er vel bare tale om en enkelt familie så?

  Kommentar by Lundahl — 5. august 2020 @ 11:42

 18. it s wellknown and documented that niggers and muslims are super spreaders of corona and that they do not follow the rules and laws, such a shame that the smartest on the planet get infected, all over the internet the niggers spread that they invented all the things the human kind is using presently. i wonder, why go all the way to Denmark to cheat with welfare, park yourself on welfare and work black and sell drugs if you are so smart. why not stay in your own shithole cesspool and there act to inprove lives of your co-humans and country if you are so smart. instead you ae a criminal that cite racism when you do not get what you want, more money or more of anything that you need better, and cut the lines by raging at the emergency room when having contact with social workers. i wonder how the niggers and muslims always have the latest phone models when they are on welfare, something not even the ones that work can afford.

  Note that the niggers and muslims use Flixbus preferrably when they travel across so that they can collect the welfare in other eu countries they got in their false names. they have already collected the 25000 euros per ault when they got their asylum approaved. not to get asylum in a false name is of course racist and a nigge ror muslim will kill a few wite innocent people because of that so he can stay in the country (he will not get kicked out because he has unique skills in murdering innocent people and being a lying criminal).

  Kommentar by Erwache — 5. august 2020 @ 11:51

 19. Tre ud af fire nye smittede i Aarhus har somalisk baggrund: »Folk med somalisk baggrund arbejder ofte i job, der kan være særligt udsatte i forhold til smitte«
  https://www.berlingske.dk/danmark/tre-ud-af-fire-nye-smittede-i-aarhus-har-somalisk-baggrund-folk-med

  Arbejde ????

  Kommentar by jesper — 5. august 2020 @ 12:13

 20. Der er 4762 somaliere i Århus ud af en befolkning på 350.000.

  Overrepræsentation i corona-statistikken:

  26000% (seksogtyve tusinde procent)

  Nå, men så lige det jo voldtægts-, mord-, røveri-, volds- og kontanthjælps-statistikken…

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 5. august 2020 @ 12:28

 21. Observér hvordan somaliske mødre håndterer hygiejne. Ungerne får tørret næse i mors lange gevandter og der smages på maden med fingrene. Husk det er århundreders dårlige vaner der på 1-2 generationer skal aflæres.

  Kommentar by liz. — 5. august 2020 @ 13:03

 22. liz. — 5. august 2020 @ 13:03

  Og det vil aldrig lykkes, se bare deres spisevaner stadig dikteres af 1400 år gamle leveregler.

  Grise er urene dyr, det er de bare, og så valfarter de til Danmark, hvor nationalspisen er gris. Godt der blev opfundet insulin, der ikke var udviklet af gris.

  Kommentar by tavsen — 5. august 2020 @ 14:08

 23. Jesper kom til at skrive noget forkert ved at referere Berlingske-artiklen. Hvis tallene 78 smittede, heraf 61 somaliere, er korrekte, så giver det 78,2 %, hvilket er tættere på fire ud af fem end tre ud af fire.

  Kommentar by perhag — 5. august 2020 @ 14:47

 24. 11.000 migranter kom til Italien på 1 uge. Lampedusa er ved at total brunfarvet af migrantlort, der dumpes alle steder på øen. Italienerne tør ikke afvise de 11.000 dovne lykkeriddere, men forsøger at få dem fordelt til resten af EU. De europæiske lande afviser at blive presset til modtagelse af migrantkvoter – det må de godt! Italien afviser ikke migranter ved den ydre grænse til Europa – hvorfor må de ikke det, når EU’s medlemslande må afvise de selvsamme migranter???

  Kommentar by Gustav Jensen — 5. august 2020 @ 15:06

 25. Hele den bedrageriske kaglende elite uanset hudfarve i Danmark er stille og roligt ved at blive klædt af til skindet, der har tidligere været fremme at overvægten af covid 19 smittede fandtes blandt indvandrer, men det har man bevidst skjult for befolkningen, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 5. august 2020 @ 15:54

 26. Eid-festen er endnu ikke slået igennem i smittetallet. Det er adfærden i de seneste uger, der slår igennem nu.

  Kommentar by William — 5. august 2020 @ 16:31

 27. # Gustav Jensen: Ja, hvorfor afviser Italien ikke indvandrerne? Er det fordi Salvini blev sat fra magten af en samling pladderhumanister med nogle Jelved- og Løkke-lignende typer i spidsen?

  Kommentar by Bent A — 5. august 2020 @ 17:24

 28. ” Emma Gad: “Hele den bedrageriske kaglende elite…. er ved at blive klædt af til skindet….”

  Ja, mildest talt. Men hvis kun 10-15% af vælgerne forstår hvem der er deres fjender, og hvem der er deres venner, så hjælper det jo ingenting.

  Bliver det mon anderledes, så længe ingen gider uddele pjecer og løbesedler?

  Kommentar by Bent A — 5. august 2020 @ 17:31

 29. Er det derfor.
  https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/25-buschauffoerer-sendt-hjem-efter-smitteudbrud/8229233

  Kommentar by Anonym — 5. august 2020 @ 20:48

 30. “we’re all in this together” Unless you’re an Imperial College computer modeller and you wish to blatantly flout your own lockdown instructions in order to continue your immoral and adulterous affair with your married girlfriend. “we’re all in this together” unless you’re a senior Government advisor and fancy a 250 mile frolic during lockdown so you can “test your eyesight.” “we’re all in this together” unless you’re old, frail and been sentenced to solitary confinement in your own home or, even worse, a care home which has been riddled with infectious disease due to short-term and short-sighted Government hospital discharge policy. “we’re all in this together” unless you’re protesting historical slavery and can congregate en masse, ignore social distancing and mask regulations, loot and vandalise at will with no fear whatsoever of any official reprisals. “we’re all in this together” unless you live in Leicester, Bradford or East Lancashire and have been singled out and victimised for additional, prejudicial and almost certainly racist additional lockdown measures. “we’re all in this together” unless you operate in the shadows relentlessly censoring and deleting anyone with any opinions or arguments, however well researched, rational and factual, that contradict the World Health Organisation party line. “we’re all in this together” unless you’re a polly-parrot journalist happy to copy and paste whatever Government press releases fall into your lap without any independent research, critical insight whatsoever or consideration of any alternative points of view. “we’re all in this together” unless you’re an N.H.S. worker concealing the truth about your near-empty pandemic hospitals from the public while preferring to perform TikTok dance routine propaganda. “we’re all in this together” unless you happen to question the obvious paradoxes, inconsistencies and lies we’re being fed on a daily basis in which case you’re demonised, discredited and castigated into the Conspiracy Theory pit of Hell . “we’re all in this together” unless you’re the Bill and Melinda Gates Foundation and you’re relentlessly pursuing your own personal agendas regardless of the genocidal cost to humanity. “we’re all in this together” a cesspit of lies, corruption and oppressive tyrannical psychological control. Perhaps that’s what the slogan really means.

  “This is the most dangerous time in the history of man. The seriousness of this plot cannot be underestimated. It is not due to any threat of conventional war, and it is not due to any threat of nuclear decimation, it is based on the fact that this is a psychological war waged by psychopaths against all mankind, and it is being advanced by a small group of monsters that have taken control of the minds of the masses through long-term indoctrination and policies meant to breed dependency. Fear is the new weapon of mass destruction, not because it is legitimate, but because the people have lost all will to be free, have lost all ability to think, and seek shelter and comfort as a collective herd only capable of existence in a society that is based on totalitarian rule.” – Gary D. Barnet

  Kommentar by Stevie — 5. august 2020 @ 22:05

 31. Jeg kender en god Aarhus historie.

  Kommentar by Nielsen — 5. august 2020 @ 23:08

 32. Hvorfor hedder det århus historier?
  Før i tiden hed det molbo historier. De flyttede så til storbyen!

  Kommentar by Anonym — 6. august 2020 @ 09:42

 33. Kommentar by William — 5. august 2020 @ 16:31

  “Eid-festen er endnu ikke slået igennem i smittetallet. Det er adfærden i de seneste uger, der slår igennem nu.”

  Det har du ret i.

  Inkubationstiden er 2-12 dage, i gennemsnit 5-7 dage. Den største smitterisiko er lige ved symptomdebut. Eid-festen begyndte om aftenen torsdag den 30. juli og varede frem til mandag aften den 3. august. Smitte fra festen kan ikke nås at blive sporet så hurtigt.

  Kommentar by traveler — 6. august 2020 @ 11:06

 34. Skal vi nu til at ramadan lukke igen. Ingen mad og udskænkning.
  Gå med mundslør og ikke give hånd.
  Ja vi er på vej til islam sharia.

  Kommentar by Anonym — 8. august 2020 @ 14:13

 35. Hvorfor hedder det århus historier?
  Før i tiden hed det molbo historier. De flyttede så til storbyen!

  Svaret må være at undervisningen i dansk geografi stoppede i løbet af 1970erne, sådan at københavnerne ikke længere vidste hvad en molbo er. Århus var der større ĉhance for de unge havde hørt om.

  Kommentar by perhag — 12. august 2020 @ 22:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper