12. august 2020

Eva Eistrup: Udtrykket ‘All Lives Matter’ er et ‘ladet slogan’, som stiller sig ‘i vejen for antiracismen’

Anna Libaks fine ‘All lives Matter’-leder forarger centrum/venstre på Twitter, og den slags ender naturligvis med en artikel i Politiken. Det er helt okay med konstruktiv kritik, men det virker som om alt der er ikke er karikeret venstreradikalt, automatisk bliver et fortløbende debatemne. Kulturjournalist Eva Eistrup kommenterer på Politiken.dk – All Lives Matter clickbait (kræver login).

“… Det kræver et hurtigt shot voksenalkohol og et par selvpåførte lussinger med flad hånd for lige at dulme og hærde, før man åbner Weekendavisen for tiden. Men ‘All Lives Matter’? Er det virkelig der, vi vil være? Anna Libaks leder er problematisk af flere grunde…

… jeg kender da godt følelsen af, at det ville være fedt, hvis ideal og praksis var det samme. Hvis man kunne lukke øjnene hårdt i og tvinge virkeligheden op på det ønskede teoretiske niveau, sådan vupti a la Libak: ‘Skal USA være et bedre og mere retfærdigt land, handler det nu som altid om, at hudfarve ikke skal være en faktor. Den skal tages ud af ligningen, den skal ikke sættes ind’. Men: Hudfarven.

Er. Allerede. En. Del. Af. Ligningen. Som alle dem med de menneskelige erfaringer på området jo godt ved, uanset hvor hårdt der i den borgerlige presse arbejdes på at sidde denne kritiske erfaringsmasse overhørig. All Lives Don’t F* cking Matter Yet! ‘All Lives Matter’ er lige så intetsigende åbenlyst sprogligt sandt uden for kontekst som et inspirational quote tatoveret på en uheldig underarm. …

‘All Lives Matter’ er det kampråb, som bruges af amerikanere, der ikke ved eller ikke mener, at der finder racemæssig diskrimination sted i USA. Eller værre: ikke ser et problem med, at det findes. Det er et ladet slogan, som er opstået i en specifik kulturhistorisk kontekst, nemlig som ængstelig (hvid) reaktion på og backlash imod (den enorme, diverse) Black Lives Matter-bevægelses legitime påberåbelse af den diskrimination på liv og død, som politiet blandt andre udsætter sorte borgere for.

‘All Lives Matter’ som udsagn på lederplads bliver hensynsløs provokatorisk clickbait, fordi lederskribenten kender, men ignorerer den kontekst. At sige ‘All Lives Matter’ er – uanset om man ikke ved bedre, eller fordi det netop er hensigten – at stille sig i vejen for antiracismen.

(Kulturjournalist Eva Eistrup i Politiken, 9. august 2020, sek. 3, s. 2)

“Så lad os begynde. Her er det indledende afsnit i Libaks leder. Bemærk rammesætningen: Drabet på George Floyd har givet anledning til VOLDELIGE protestdemonstrationer i USA. Libak undlader dermed behændigt at nævne, at langt de fleste demonstrationer har været fredelige. …” (Carsten Fogh Nielsen, Twitter, 31. juli 2020)

“Helt skørt bliver det, når Libak i et Facebook-opslag forsvarer sig med, at demonstranterne i hendes øjne har ladet sig forføre af den kapitalismekritiske tyske Frankfurterskole-filosof Herbert Marcuses idéer. Her begynder Libaks udlægning at vække mindelser om den højreradikale konspirationsteori om ‘kulturmarxisme’, der ser repræsentanter for den såkaldte ‘kritiske teori’, der opstod i Frankfurt omkring 1930erne, som dukkeførere bag nutidens politiske korrekthed, feminisme og ‘wokeness’ – på trods af, at Frankfurterskolen (inklusiv Marcuse) ofte med rette er blevet kritiseret for stort set ikke at have noget at sige om kvindefrigørelse og racisme. Man kan nok kun opfordre til, at Libak udsøger sig nogle andre kilder, næste gang hun skal skrive leder om sorte amerikaneres kamp for retfærdighed.” (Malte Frøslee Ibsen, Berlingske, 6. august 2020)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/112315/trackback

26 Comments »

 1. Stifterne af black lives matter der beskriver sig selv som “trænede marxister” bliver nok kede af at høre at de i virkeligheden bare er en højreorienteret konspirationsteori. Skam dig malte frøslee ibsen, hvorfor nægter du at anderkende sorte?

  Andre kan blive klogere her: https://denkorteavis.dk/2020/black-lives-matter-vi-er-traenede-marxister-del-i/

  Kommentar by Per — 12. august 2020 @ 02:47

 2. Optøjerne i amerikanske byer handler ikke om hjemmerøveren George Floydd, der døde af stofforgiftning (han bruges blot som et påskud) men om at den røde venstrefløj/”demokraterne” ønsker at afsætte Trump for enhver pris. De røde ønsker et marxistisk Amerika. De har allieret sig med kriminelle, har opmuntret dem til at skabe kaos og uro, fordi de tror at det vil øge deres chancer for at vinde valget. Hodja har en masse om emnet som viser at Nancy Pelosi og Biden osv. har tabt sutten. Ligesom Eva Eistrup.

  Kommentar by Bent A — 12. august 2020 @ 02:54

 3. Hold da kæft hvor Eva Eistrup kommer til at skamme sig på hendes gamle dage.

  Kommentar by Nielsen — 12. august 2020 @ 03:07

 4. all these idiots that think they are smart and have a theory that they think are applicable. just because you are an idiot and go your job on other than merits does not mean you are smart as journalist, police or politician.

  the protesters raised mayhem because someone gave them money to “protest” and when they realized that the cuck police were afraid of the criminals and the raging whores they started to loot en masse since it was risk free. the question is is it my faukt because you are a dead beat, that sell drugs, use drugs, work black and live off welfare and benefits. pull yourself by the boot straps, buckle up but i guess when you are a criminal with very low iq like franch and atinamericans or spanish an therfe is always someone you can cry to and bail you out then you feel smart amnd t will always be someone elses fault that you are a loser, esp those that worked hard for a long time and where focused to get somewhere are the real racists that discriminate and should be locked up for existing and are light years ahead of you.

  Kommentar by Erwache — 12. august 2020 @ 03:39

 5. just stop going to these legacy newspapers and their site. let them impode by not getting traffic to their sites. their iq is low and will never present anything relevant besides copy paste what others morons and garbage commie scum have already said.

  doing nothing gives you more than to read garbage these inbreeds come up with.

  Kommentar by Erwache — 12. august 2020 @ 03:43

 6. Off topic. Anne Marie Waters (For Britain Party) bog på tilbud:https://www.amazon.co.uk/Beyond-Terror-Erosion-Western-Democracy/dp/1732451109/

  Kommentar by barfbag — 12. august 2020 @ 05:15

 7. Godt gået Anna Libak! – Den skingre/hysteriske tone fra de salonkommunistiske kernetropper viser at du har ramt plet!

  Kommentar by T. Flodur — 12. august 2020 @ 06:31

 8. Da Christopher Hitchens debatterede Tariq Ramadan, sagde Ramadan, helligt belærende, at “muslimer er også mennesker.” Da Hitchens fik mikrofonen igen, replicerede han: “Jeg finder mig ikke i at blive tiltalt i det tonefald! Som om vi ikke allerede vidste det!”

  Og det er netop problemet: du skal fandme’ ikke sige “black lives matter” til mig, som om du belærte mig om noget jeg ikke vidste i forvejen.

  Kommentar by Felix Krull — 12. august 2020 @ 07:21

 9. Somaliere i Norge slås indbyrdes

  kræver login
  https://www.aftenposten.no/norge/i/aw56AO/Intern-strid-i-somalisk-mosk-gjorde-at-politiet-matte-rykke-ut
  Politiet måtte gripe inn da sinte medlemmer forsøkte å presse seg inn i den somaliske moskeen i Oslo i helgen. En konflikt om makten i landets største enkeltstående moské går flere år tilbake.

  Kommentar by k.m. — 12. august 2020 @ 08:02

 10. Krasnik har gjort WA rød-radikal. Jeg gider ikke læse den længere

  Kommentar by BB — 12. august 2020 @ 08:03

 11. “Black Lives Matter-bevægelses legitime påberåbelse af den diskrimination på liv og død, som politiet blandt andre udsætter sorte borgere for.”

  Fake News…

  Kommentar by BE — 12. august 2020 @ 08:05

 12. Eva Eistrup ønsker ikke dialog. Hun ønsker ikke at forstå Anna Libaks argumenter, men latterliggør dem og anklager dem for at være ‘clickbait’. Eva Eistrups argumentationsform viser, at hun selv ved hun har en dårlig sag. Hun føler sig inderst inde ramt som racist. Som var hun blevet afsløret i en løgnedetektor test.

  Kommentar by A-mad — 12. august 2020 @ 08:19

 13. Tri-politiken i forhold til sandheder;
  er som månen i forhold til solen.
  Månen låner sit lys fra solen; den har intet lys selv!

  Kommentar by Hul igennem? — 12. august 2020 @ 08:37

 14. ..Og ja, Weekendavisen er også en døende dværgstjerne, meget af den skrumpende overflade er mørk og død nu..

  Kommentar by Hul igennem? — 12. august 2020 @ 08:39

 15. DET ER TOSSER AF SAMME TYPE SOM EVA EISTRUP som har ført Libanon og Sverige frem til afgrundens rand. Begge lande har været så politisk korrekte, har modtaget så megen indvandring, har ført en så kortsynet og ideologisk politik, at økonomien i flere år i træk har ligget i ruiner, at lov og orden er udskiftet med hverdagsterror og gangstervælde, at hjælpepakker for mange milliarder er forsvundet ned i korrupte lommer, osv. Begge lande er nu præget af kaos, fattigdom, vold og mord.

  Hvorfor ikke give etniske svenskere politisk asyl fremfor somaliere, congolesere og pakistanere osv.

  Eva Eistrup får meget at skamme sig over på sine gamle dage. Men typer som hende kommer nok aldrig til at forstå sin egen tåbelighed.
  Se hvordan hendes åndsfæller Jelved, Zenia, Stine Bosse, Pernille Skipper, Pernille Weiss, Joy Mogensen og Morten Østers fører sig frem.

  Kommentar by Bent A — 12. august 2020 @ 08:44

 16. Det er utroligt så meget venstreorienterede journalister og meningsdannere går op i hudfarve. Især når talen er om USA. Det er utrolig vigtigt at der nu er en sort demokratisk vicepræsidentkandidat, siger de farveblinde. Det mærkelige er at de selvsamme meningsdannere hårdnakket hævder at der kun findes een menneskerace. Der eksisterer ikke forskellige menneskeracer, siger de. Til trods for at alle kan se at der er nogle karakteristiske genetiske forskelle mellem europæere og sorte afrikanere, og mellem sorte afrikanere og kinesere.

  Der står ikke noget om hudfarve i USA’s love. Derfor er der ikke nogen som helst begrundelse for at tale om “sturkturel racisme” i USA (eller DK for den sags skyld).

  Kommentar by JC — 12. august 2020 @ 10:10

 17. Det er meningen at man ukritisk skal acceptere venstrefløjens paroler, analyser og løsninger – som samtidig er definitione på “det gode”. Hvis man ikke umiddelbart retter ind, så er man syg, ubegavet eller ondskabsfuld. Og så er det jo ikke svært at vælge side.

  Det giver mindelser om udlændingedebatten herhjemme især op gennem 90’erne.

  Kommentar by BE — 12. august 2020 @ 10:27

 18. Eva Eistrup: “Hudfarven. Er. Allerede. En. Del. Af. Ligningen.”

  Jeg er faktisk 100% enig i dette udsagn. Der er massive dobbelte standarder til FORDEL for “People Of Color”, herunder det såkaldte “Affirmative Action”.

  Den Anti-Hvide retorik bliver også mere og mere åbenlys dag for dag. Hvide mennesker er på vej til at blive anden-klasses borgere, som finansierer deres egen undergang.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. august 2020 @ 12:41

 19. Per — 12. august 2020 @ 02:47:

  Det største problem med BLM er ikke at de er “trænede marxister”, men at de HADER HVIDE MENNESKER og ønsker dem døde og borte.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. august 2020 @ 12:43

 20. barfbag — 12. august 2020 @ 05:15:

  Anne Marie Waters (For Britain Party) er desværre godkendt/kontrolleret opposition. Hendes politik vil ikke stoppe hvide englændere fra at blive et mindretal i deres eget land.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. august 2020 @ 12:46

 21. there is a white genocide going on, that niggers, muslims and other pieces of shit are engaged in but if the corrupt legacy media writes about all the atrocities the niggers and muslims then it will become clear to the white population what is going on and they will do something about it. so to counter this and divert the attention, the corrupt retarded legacy media pushes the black lies matter story and mantra. i guess the legacy media got money from some commie or commie politician to write about lies.

  i am curious, if a commie and feminist legacy “journalist” or a corrupt cuck police or an idiot politician got their dope stolen, or their phone stolen, or got raped or their daughtger got raped would there be a story or would infinite resources be invested into this crime to solve it ince they consider themselves insulated and “special” liars and thieves?

  Kommentar by Erwache — 12. august 2020 @ 12:53

 22. Politiken er et menighedsblad for en sekt. Menighedsbladet er skrevet af sektens medlemmer og for sektens medlemmer og burde derfor være aldeles ligegyldig for vi andre.
  Desværre har Dansk Journalistforbund/Journalistisk Venstreparti kollektivt meldt alle medlemmer ind i sekten. Dette betyder at sekten suverænt bestemmer over indholdet i alle danske medier og da et meget stort flertal af seere, lyttere og læsere ikke har lyst til eller evner at tænke selvstændigt, så har vi desværre det land vi har.
  Heldigvis er det snart efterår, så kommer X-faktor, Vild med dans og fangerne på fortet snart tilbage og så går det hele jo nok.

  Kommentar by bjarne binee — 12. august 2020 @ 14:06

 23. Kommentar by Peter Nielsen — 12. august 2020 @ 12:46

  De eneste der er noget værd i England er Patriotic Alternative, alle andre lader til at være kontrolleret opposition eller CivNat-typer der har en naiv tilgang til fremtiden.

  Kommentar by KineserSnot — 12. august 2020 @ 14:28

 24. I disse mislumske tider kan man høre imamser bræge til deres numseløftende menigheder: “4 mislum wives matter”, henset til det hellige budskab, nedgriflet på et helligt koskind om, at alle retro haner må gifte sig med 4 høns parallelt.

  Kommentar by Gustav Jensen — 12. august 2020 @ 16:55

 25. KineserSnot — 12. august 2020 @ 14:28:

  Helt enig. PA virker som de eneste, der er klar til at gøre, hvad der er nødvendigt.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. august 2020 @ 17:14

 26. Helt enig. PA virker som de eneste, der er klar til at gøre, hvad der er nødvendigt.

  Kommentar by Peter Nielsen — 12. august 2020 @ 17:14

  Enig https://www.patrioticalternative.org.uk, forbyd islam i Danmark v

  Kommentar by NotariusUmulius — 13. august 2020 @ 13:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper