18. januar 2010

Voldtaget: “De ville ikke spørge, hvorfor han gjorde det, men hvorfor jeg ikke sagde stop.”

Artikel dedikeret dem, som ikke mener noget er sandt før det har stået i Politiken. To artikler af Olav Hergel og Sosun Sendi om voldtægter blandt herboende muslimer i gårsdagens Politiken.

Fra Sexovergreb kommer aldrig frem i lyset (ikke online).

Seksuelle overgreb mod unge kvinder med indvandrerbaggrund er et overset problem. Sådan lyder advarslen fra en række fagfolk, Politiken har talt med… Også for danske kvinder har voldtægtstallet altid været et mørketal, fordi der foregår flere, end der bliver anmeldt. Men når der er tale om en målgruppe, som aldrig går til politiet, som har svært ved at henvende sig, som ikke vil have, at familien får at vide, hvad der ser sket, så kan man antage, at det mørketal er større, end vi kan se, mener Kristina Abu-Khader Aamand…

Hverken hun eller en række andre kilder, Politiken har talt med, kan huske, at de har mødt en pige, der har meldt overgrebet til politiet.”

Fra Måske, når han engang er død, kan jeg få fred i min sjæl (ikke online).

“Siham, der hedder noget andet, har det ikke godt, når hun fortæller. Skammen sidder stadig i hende og frygten for, at det der skete dengang i sofaen, skal blive opdaget, vil aldrig forlade hende. For skulle det ske, vil hun og hendes familie for altid være brændemærket med den skam, der følger med, når jomfruhinden er blevet brudt, før ægteskabet er indgået.

… Hun er i dag 24 år, er gift og har børn, men dengang var hun kun 12 år, og selv om hun skammer sig over det, så nød hun opmærksomheden fra den venlige onkel… Midt i voldtægten var der en ved hoveddøren…

»Jeg følte mig beskidt og flov. Jeg var rigtig bange for, at jeg ikke var jomfru mere. Jeg kunne ikke snakke med nogen – det eneste, jeg vidste, var, at hvis det blev opdaget, så var jeg færdig. Lige så snart det har noget med sex at gøre, så er det aldrig mandens skyld. Det er altid kvinden det går ud over i vores kultur«.

[…]

Siham meldte heller ikke sin onkel til politiet. Hun tænkte ikke engang over at sige det til nogen.

»Familiens ære var i mine hænder. De ville ikke spørge, hvorfor han gjorde det, men hvorfor jeg ikke sagde stop«. Hendes frygt var, at hun havde mistet sin mødom, og hun skammede sig…«.

Da Kristina Aamand arbejdede på Center for Voldtægtsofre, oplevede hun, at blandt kvinderne med anden etnisk baggrund, var familierne faktisk den største trussel.

»Jeg siger ikke, at familien er en reel trussel, for familier er forskellige. Men meget handler om, at kvinderne frygter familiernes reaktioner. Det hører jeg ofte. At konsekvenserne er værre end selve overgrebet. Det er, som om den sætning rummer det hele«, siger hun

[…]

Nogle af drengene føler ikke engang, at de gør noget galt. Så snart de ser en muslimsk pige gå i byen, anser de hende for billig, alene fordi hun er gået i byen. Over for den type piger kan man tillade sig alt..”.

Mere.

 • 17/1-10 Berlingske blogs – Mads Kastrup: Lars Hedegaard havde (delvist) ret.
 • 18/1-10 Snaphanen – Hedegaardsagens hegnspæle.
 • Oploadet Kl. 16:00 af Kim Møller — Direkte link4 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/11260/trackback

  4 Comments »

  1. Det var vist det, de skældte ud over at Lars Hedegaard ikke havde gjort grundigt nok rede for.

   Kommentar by Henrik R Clausen — 18. januar 2010 @ 16:57

  2. Den selvudråbte elite, har stadig travlt med at diskutere betydningen af ordet “de”. Det er selvfølgeligt også en langt mere interessant akademisk diskussion, og ikke nær så farligt for ens fasttømrede meninger og rent fysisk, som at diskutere budskabet.

   Når islam er kørt ud af landet på røv og albuer, skal der tages fat på den såkaldte intelligentsia.

   Kommentar by PeterK — 18. januar 2010 @ 17:03

  3. […] Kastrup: Lars Hedegaard havde (delvist) ret,  Sosun Sendi og Olav Hergel, Politiken: Sexovergreb kommer aldrig frem i lyset, online i uddrag. Mads Kastrup får herefter travlt med at tage rituel afstand fra sagens hovedperson, men i et […]

   Pingback by Hedegaardsagens hegnspæle « Snaphanen — 18. januar 2010 @ 17:32

  4. […] når de seksuelle overgreb er blevet begået af nære familiemedlemmer. Som det siden skulle vise sig, er første og tredje generalisering ikke bare grebet ud af den blå luft, men det er den anden af […]

   Pingback by Efterskælv « Generaliseringer — 1. februar 2010 @ 02:45

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper