25. august 2020

Professor: Vi har brug for ‘radikal feminisme’, et ‘opgør med patriarkatet’, samfundsordenen skal vakle

Der trykkes mange obskure tekster i Politiken, og professor Peter Lauritzen ønske om mere radikal feminisme, er helt klassisk. En mand har råbt noget sensuelt efter hans 14-årige datter, og det skyldes patriarkatet, Hitlers patriarkat. Hen henviser til den norske forfatter Sigurd Hoel, men fortæller ikke at Hoel var første redaktør for den revolutionære organisation ‘Mot Dag’, der nogle år senere blev en del af Norges Kommunistiske Parti.

Mads Brügger har begået et fin kommentar til det totalitære aspekt i Berlingske, men her er lidt fra det oprindelige indlæg trykt i Politiken, 16. august – Danmark har brug for en ny, radikal feminisme (kræver login).

“Uden villigheden til at rykke nogle af de grundlæggende strukturer op ved roden, bliver vi stående, hvor vi nu har stået i årevis: I et samfund, der åbenlyst er præget af ulighed. … Hvis vi skal gøre op med denne ulighed, kræver det feminisme. …

En radikal feminisme vil ganske givet efterlade sig et slæbespor af sårede mænd, men sådan må det være. For uden villigheden til at rykke nogle af de grundlæggende strukturer op ved roden, bliver vi stående, hvor vi nu har stået i årevis: I et samfund, der åbenlyst er præget af ulighed…

Umiddelbart efter Anden Verdenskrig skrev den norske forfatter Sigurd Hoel et essay, hvor han forsøgte at forklare nazismen og dens evne til at vinde opbakning. Og en væsentlig del af forklaringen fandt han i et enkelt ord: patriarkatet. Altså et bestemt magtforhold, hvor kvinden er underordnet manden. Hun er hans ejendom og ret.

Dette magtforhold har eksisteret i århundreder, og selv om det var blevet svækket, eksisterede det endnu. Slumrende, men parat. Det vidste nazisterne, og det lykkedes dem at vække patriarkatet og dermed vinde opbakning.
I en usikker tid fik de ariske mænd en fast defineret plads, det samme gjorde kvinderne – og selvfølgelig også alle de ikke-ariske mænd og kvinder. Hoels bekymring var nu, at skønt nazismen blev besejret, så blev der ikke gjort op med patriarkatet. Derfor kunne man berettiget frygte nazismens genkomst.

I dag ville Hoel måske ikke have skrevet om nazisme, og måske heller ikke frygte den. Men han kunne have frygtet både ultranationalisme og højrepopulisme, og han kunne fint have brugt Trump i sin analyse, fordi han jo næsten dagligt viser, hvordan patriarkatet reinkarneres. Bedst som man troede, at det lå på sit yderste – eller i det mindste var stærkt alderssvækket – viser det sig igen for fuld styrke.

… Det er derfor, vi har brug for et radikalt opgør med patriarkatet og for kvalificerede analyser, der viser, hvor uligheden trives og gror. Men i stedet for at lytte til og lære af feminismen, så vælger de fleste at vrænge ad den og udskamme den. … Men hvis vi vil ligestilling og lighed, så skal samfundsordenen vakle. Og den skal vakle vildt. Der er ingen vej uden om.”

(Mads Brügger på Twitter, 16. august 2020)

Det er samme sprogbrug, du finder i totalitære regimer som Mussolinis Italien, Pol Pots Cambodja eller Stalins Rusland. Altså ideen om, at der skal chokterapi til, før vi kan nå frem til det Utopia, som vi allesammen er interesserede i. … at arbejde med kollaterale ofre i forsøget på at realisere et utopisk samfund er klassisk Pol Pot. Eller Stalin. Eller Hitler … Det er ret rabiat feminisme. Det synes jeg er vildt. Han sidder jo i Radikale Venstres bestyrelse. Det er jo et sprogbrug, som man ville finde på de ekstreme politiske yderfløje. At det lige pludselig dukker op en tilfældig weekend i Politiken, uden at folk rigtig tager notits af det, det synes jeg er ret vildt. … På et tidspunkt, da jeg arbejdede i Danmarks Radio, var der en skytteforening nede i kælderen. Et af medlemmerne havde identificeret den diskurs, der gjorde det muligt for ham at give udtryk for en trang til at skyde andre mennesker. Han havde fundet ud af, at vi allesammen kan blive enige om, at vi ikke kan lide racister. Så han gik og sagde, ‘jeg hader racister, de skal bare skydes’. (Mads Brügger, Berlingske, 25. august 2020)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/112736/trackback

11 Comments »

 1. i guess when you fuck for your job at for instance DR then this sensation that you can do anything you want and like because nothing will happen to you, you can say and do whatever you feel like as a raging commie or feminist and since you are amongst others that fucked for their jobs and “owned” you are amongst “friends”. i guess when you fuck for your job all the time and you know that that is the only merit you will ever have an that is how you get your job oit just shows how mentally instabile and insane you are, but also the ones that “owns” are as mentally deranged, insane as you are whe you have a comment like that. there are idiots everywhere. at one time i just wanted to check if i still had what it takes to shoot and hit a 10 numerous times. when looking at the club house it was all shot up from inside out and vice versa. there were all kind of small game animals killed by gun shots on the shooting range. who wants to be exposed to maniacs?

  Kommentar by Erwache — 26. august 2020 @ 01:00

 2. Nu om dage kan selv åndssvage, sindssyge og psykopater blive professorer hvis partibogen er i orden. I visse kredse anerkendes selv det mest rablende og blafrende nonsens som visdom eller videnskab. I det radikale parti som er søsterparti til enhedslisten er det en ekstra kvalifikation at være skør og blodtørstig. Og dem som går ind for at skabe “lighed” med nazistiske, marxistiske, feministiske, perverse og unaturlige metoder…..og for enhver pris….. værdsættes højt.

  De kalder sig humanister, men er fantaster som er klar til at bruge umenneskelige, lyssky og morderiske metoder for at nå frem til deres utopia.

  Kommentar by Bent A — 26. august 2020 @ 01:40

 3. Så DR har en skytteforening i kælderen hvor de skyder til mål efter imaginære racister…………!!!

  Kommentar by Per — 26. august 2020 @ 04:18

 4. “Men hvis vi vil ligestilling og lighed, så skal samfundsordenen vakle. Og den skal vakle vildt. Der er ingen vej uden om.”

  -Er iøvrigt grundideen i alle de venstreradikale grupperinger der er igang i disse år, om det er black lives matter, antifa, socialistisk ungdomsfront, og hvad de ellers kalder sig. De vil alle smadre det bestående for at bygge samfundet op igen efter deres ideer, hvilket ville være definitionen på en terrororganisation hvis den kaldte sig højreorienteret.

  Kommentar by Per — 26. august 2020 @ 04:33

 5. Pol Pot….Hvor mange millioner er det nu han har på samvittigheden. Alle intellektuelle skulle skydes (eller noget i den dur. Han var en af de mest sindsyge kommunistiske diktatorer Asien havde)…Mads Brygger kunne ligesågodt have brugt Kim Il Sung som forbillede. Støt SIAD og GI. God onsdag. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 26. august 2020 @ 05:26

 6. På et tidspunkt, da jeg arbejdede i Danmarks Radio, var der en skytteforening nede i kælderen. Et af medlemmerne havde identificeret den diskurs, der gjorde det muligt for ham at give udtryk for en trang til at skyde andre mennesker. Han havde fundet ud af, at vi allesammen kan blive enige om, at vi ikke kan lide racister. Så han gik og sagde, ‘jeg hader racister, de skal bare skydes’.“

  Til Mads Brügger.
  Du og åbenbart alle andre, også formanden, i den pgl. skytteforening har været vidende om noget der burde have ført til øjeblikkelig eksklusion fra foreningen af pågældende medlem !! Nu vil jeg gerne at du opgiver navnet på det pgl. medlem samt navnet på den pgl. formand for foreningen.. Dette skal selvfølgelig indberettes til dansk skytteunion samt DGI.

  Kommentar by Danskeren — 26. august 2020 @ 07:40

 7. Nu er det vist ikke Mads Brügger som er kommunisten eller galningen i det her spil, selv om det kan være lidt svært at se hvem af dem som siger hvad? Det er vist “professor” Peter Lauritzen som er tilhænger af mere radikal feminisme. PL har tilsyneladende intet lært og intet fattet af hvad der er foregået i Sverige, som radikale feminister har forvandlet til en jungle, et fallitbo, en galeanstalt, et rædselskabinet. PL ser ud til at være blind og døv og fuldstændig faktaresistent. Tilsyneladende har han et stærkt ønske om at Danmark skal være det næste Sverigstan.

  Her er han ganske vist på linje med enhedslisten og det radikale venstre, men det bliver PLs idéer ikke mindre vanvittige af. Er PL evt. stofmisbruger eller mentalt så syg at han burde opsøge en psykiater?

  Kommentar by Bent A — 26. august 2020 @ 07:52

 8. Det er ikke længe siden Danmark blev listet som et af verdens mindst korrupte lande.

  Den holder ikke i dag. Radikal galskab hærger i alle samfundslag og institutioner.

  Kommentar by k.m. — 26. august 2020 @ 08:07

 9. Måske kommer der snart en modreaktion til feminismen. Hvor længe mon mændene bliver ved med at finde sig i undertrykkelsen. Tryk avler modtryk.

  Kommentar by JC — 26. august 2020 @ 11:01

 10. Når hr. professoren taler om “patriarkat”, kommer jeg til at tænke på en ganske bestemt religion/samfundssystem.

  Kommentar by Bastardo — 26. august 2020 @ 11:36

 11. Forunderligt nok er ‘patriarkatet’ den mest almindelige samlivsform i hele dyreverdenen. Da mennesket har fælles afstamning med dyrearten ‘aberne’, må alle mennesker tilhøre dyreverdenen; ligegyldigt hvad de religiøse tosser påstår om guddommelighed.
  Hannen skaffer føden og sikkerheden – hunnen tager sig af fødsel og yngelpleje. Begrebet ‘feminisme’ er næsten totalt ukendt blandt dyrene. ‘Kællingerne’, både de kvindelige og de mandlige, kan muligvis ikke lide denne tingenes tilstand. Alene princippet om “De bedst egnedes overlevelse” kan ændre dette, hvis altså “den naturlige udvælgelse” begunstiger en ‘feministisk’ fremtid. Sådan noget tager flere århundreder. En dybfølt tak til Charles Darwin.

  Kommentar by Gustav Jensen — 26. august 2020 @ 19:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper