27. august 2020

Aalbæk om kultureliten: ‘Det almindelige menneske har en tendens til at dyrke alt det, vi ikke kan lide’

Berlingske har bedt filmmanden Peter Aalbæk Jensen uddybe hans kritik af kunst- og medieeliten, som han forleden underholdt med på DR2. Det blev til en læseværdig kronik, som jeg desværre kun kan bringe uddrag fra – Mine få borgerlige venner fra eliten tør ikke afsløre deres politiske ståsted – det kan koste dem jobbet.

“… da det nu er Brugsen i Herfølge og det lokale pizzaria, jeg frekventerer, muligvis med påtaget folkelighed, sker det skrækkelige: At jeg møder et almindeligt menneske. Noget vi ellers forholder os distanceret til. Det almindelige menneske, som vi synes, vi giver så meget i form af gode tanker og påbud, men som egentlig ikke interesserer os.

Det almindelige menneske har en tendens til at dyrke alt det, vi ikke kan lide: Den politiske højrefløj, dårlig konventionel dyrket mad, folkeskolen.

Min klasse og jeg kræver, at hele folket er med os til at betale regningerne, mediestøtte og momsfritagelse til aviserne, filmstøtte og tvangslicens til fjernsynet. Og uden at blinke leverer vi som tak for betalingen effektiv propaganda for vores verdensopfattelse, som i overflod dominerer debatten.

Og selv om vi alle til enhver tid i den kreative klasse vil forfægte rummeligheden og omfavnelsen af alt og alle, accepterer vi dybest set kun formidlingen af én fortælling: Vores egen.

… uden at være onde eller ville ensrette debatten, udelukker vi dybest set halvdelen af folkets fortællinger. Og med den seneste tids identitetsdebat og heftige fordømmelser af alt og alle, nærmer vi os nu noget, der ligner et paradoks: En centrum/venstre-fløj, der egenhændigt har indført og eksekverer censur.

Jeg hører blandt de kreative, at de må lægge bånd på sig selv og trimme deres historier. Ikke for at please nogen, men ud fra den simple konstatering at hvis projektet skal realiseres, kræver det klanens accept. Og det indebærer en kraftig ensretning af tematik, udsagn og plot.

… Lever vi i et frit land, hvor ordet kan tages af alle og alle synspunkter og livsanskuelser frit fremlægges? Svaret er med snart 40 års erfaring inden for media et rungende nej!

(Berlingske, 27. august, 1. sektion, s. 24)

Oploadet Kl. 11:00 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/112808/trackback

20 Comments »

 1. Det, Aalbæk her siger, er så sandt, som det er sagt. Men det er ikke et nyt fænomen. Det har eksisteret i mindst 50 år.

  Kommentar by Ole Madsen — 27. august 2020 @ 11:15

 2. Ja, censur, fortielser, hetz og politisk forfølgelse af fremsynede personer som Glistrup, Ninn-Hansen og nu Rasmus Paludan, Steen Raashau og Jeppe Juhl osv. er sandelig ikke noget nyt. Og i de senere år er mængden af fortielser og løgnepropaganda kun taget til. Og underdanigheden overfor die frauen Merkel, Ursula og Ylva er nærmest uden grænser. Sidst fik vi lige en forhøjelse på 4.5 milliarder til 25 milliarder kr. af EU-kontingentet.

  Her går det godt, fru kammerherreinde.

  Kommentar by Bent A — 27. august 2020 @ 11:24

 3. Er der stadig nogen der bruger de medier, han taler om?

  Kommentar by Skatteyderen — 27. august 2020 @ 11:33

 4. Jamen dog jamen dog, nu er proppen røget af flasken og ud vælter sandhederne, som fortalt af Peter Rindal

  https://da.wikipedia.org/wiki/Peter_Rindal
  Peter Rindals kamp rettede sig især mod de abstrakte kunstværker, som han benævnte som “komplet uforståelige og latterlige”.[3] Rindal pointerede mange gange, at det ikke var kunst i al almindelighed han var imod, blot at han var imod at staten brugte skattekroner til at støtte den.

  Kommentar by tavsen — 27. august 2020 @ 11:34

 5. LAD VÆRE MED AT TRO PÅ NOGET denne mytoman, narcissist, serie løgnhals, millionær og selverklærede “pornogangster” måtte mene!

  Han er den typiske “filmjøde”, som kynisk udsuger andre mere begavede kunstneres talent for selv at berige sig og møve sig frem. Og som nu giver den som “arbejderrist” og bonderøv fra Herfølge, som nu har set lyset! Give me a break….

  Hele hans liv har han været på “konsulentstøtten” og haft det udmærket med det. Hvorfor helvede har han ikke selv finansieret og støttet de få borgerlige filmkunstnere, som han påstår han kender?

  Kommentar by MKM — 27. august 2020 @ 11:37

 6. Pas nu på Peter! Efter den afsløring (som aller herinde på UP i øvrigt kender til bevidstløshed) kan du, derhjemme i Herfølge, snart vente besøg af fem bevæbnede betjente – Det bliver sgu ikke morsomt når du til politi-socialrådgiveren skal redegøre for din passion gældende nøgenbadning – Øjner vi en ny Weinstein sag? Segmentet du beskriver, skal fandengalemig nok få dig ned med nakken pal; vær så sikker!

  Kommentar by T. Flodur — 27. august 2020 @ 11:48

 7. Sært nok mangler den selvudnævnte elite et refleksionsniveau, som de såkaldt almindelige mennesker har. Følelsen af at være noget usædvanligt og enestående med særlig indsigt, talent og mission er jo om noget et vulgært og udbredt træk, som dyrkes for fuld udblæsning i to tilsyneladende modsatte segmenter, i “eliten” og blandt “konspirationsteoretikere”, mens det foragtede tavse flertal når en modenhed med selvindsigt uden skråsikkerhed og arrogance. Fx udtrykt i Einsteins ord om, at vi alle famler os gennem en verden i mørke, dårligt oplyst af en flakkende bevidsthed.

  Kommentar by Peter Neerup Buhl — 27. august 2020 @ 12:00

 8. Aalbæk Jensen er et sympatisk og meget retskaffent MENNESKE.
  Jeg kan bedre og bedre li ham.
  Jeg håber han bliver ved , af det spor.
  Han kan også være virkeligt sjov og underholdende.

  Kommentar by Heisahero — 27. august 2020 @ 12:15

 9. 7. P.N.Buhl.
  Flere ord af Einstein – “Der findes to ting, som er uendelige: Universet og den menneskelige dumhed. Og når det gælder universet, er jeg endda ikke sikker.”

  Kommentar by Gustav Jensen — 27. august 2020 @ 13:30

 10. # MKM 11.37: De sidste åbenhjertige udtalelser fra Aalbæk kan vi vist godt tro på. Han burde måske nok have udtalt de samme ord for ti eller tyve år siden, men bedre sent end aldrig. Og dengang ville man nok slet ikke have givet ham spalteplads eller taletid. Han var snarere omgående blevet stemplet som racist og fascist og smidt ud af det gode selskab. Det sidste kan nås endnu.

  Men nu er det vist begyndt at gå op for enkelte redaktører/journalister at Danmark har kurs mod Apokalypsen.

  Kommentar by Bent A — 27. august 2020 @ 14:01

 11. Berufverbot i den svindende klasse..? Dansen om guldkalven bliver mere og mere krampagtig, som pengene til tungetale og spasserdans bliver mindre og mindre- lille dumme almindelige borger er snart for fattig at plyndre for luksuspenge og guld..

  Kommentar by Hul igennem? — 27. august 2020 @ 14:11

 12. Bravo, så er det sagt, præcist mine ord!
  Ensretning, udskamning, censur, bedrevidende, revolutionære og i virkeligheden uendelig naive! En selvudråbt elite, som udmærker sig ved at være alt andet end elitær, snarere enfoldig, faktaresistent, historieløs og uvidende! Arrogante uden at have noget at have sin arrogance i. Kort sagt blålys!

  Kommentar by Den Nervøse — 27. august 2020 @ 14:24

 13. At 12:

  Hvorfor kommer jeg til at tænke på Ghita Nørby – blandt andre?

  Kommentar by Bastardo — 27. august 2020 @ 15:43

 14. I will enclose an article, if you have problems reading then put the text into an automatic translator. All these comments from muslims in malmoe, praising the high muslim iq and all these treats that are accepted by the beta cucks. I also thrown in an article about how the muslim retarded inbreeds milk the swedish taxpayers for free money. All this happens in Denmark too but it is covered up or they use one or two additional layers to cover up the crimes. At Dr.dk there is an article about how ineffective the cuck betas are when it comes to uncover simple economic fraud and tax evasion. The solution? re-organization. If you hire in public sector base don how blew you best, you know that that job is a life time employment and you can do whatever you like and will not get fired since you will take all the other corrupt thieves with you in the fall so you walk out and say away, no body will miss you and when you coe back you just say that you were looking for a toilet paper roll (for 5 hours).

  Malmöpolisen hånas efter kapitulationen: ”Malmö ägs av muslimer”
  https://samnytt.se/muslimer-hanar-och-hotar-efter-polisens-retratt-om-paludans-demonstration-de-tror-att-de-ar-i-sverige/

  Inrikes. Företag styrda av islamister i Sverige har fått över en miljard kronor genom affärer med kommuner och svenska staten. Det visar en granskning från Nyhetsbyrån Siren, skriver Aftonbladet. Det handlar om allt från flyttfirmor till friskolor.
  https://www.friatider.se/islamister-har-fatt-12-miljarder-av-svenska-skattepengar

  note that i never visit any legacy media links or watch the beta cuck TV. i do not believe in that corrupt and inbreeded pieces of sit that fuck for their jobs get traffic and ad revenues, and think they are smarter than me when they are not. when the problems they have been part to create comes to them then they cry in public like the bastards and corrupt pieces of shits they are.

  Kommentar by Erwache — 27. august 2020 @ 16:12

 15. Det afgørende skel er ikke længere “Højre vs Venstre” eller “Kapitalisme vs Socialisme”, men Nationalisme vs. Globalisme.

  Kommentar by Peter Nielsen — 27. august 2020 @ 16:16

 16. *Peter Nielsen 16:16
  Uenig! Skellet er ikke mellem Nationalisme og Globalisme, men mellem Patriotisme og EU! Globalisme i form af en global markedsplads er kun godt for en handelsnation som Danmark, men Global som manglende beskyttelse af grænser, er noget skidt! Det fungerer fint med Østeuropæisk arbejdskraft, men det fungerer helt forfærdeligt dårligt med muslimske migranter, som ikke kan og vil integreres, som ikke kan og vil forsørge sig selv og som begår uhyrligt meget kriminalitet!
  Patriotisme som fædrelandskærlighed og en forståelse af at vi kun har vores land til låns af vores forfædre og vores børn! Altså vores børn ikke alle mulig andres børn!

  Kommentar by Den Nervøse — 27. august 2020 @ 17:28

 17. # MKM 11.37
  Er du uenig med Peter Aalbæk Jensen? Hvad er en “filmjøde”?
  Er dit eget toilet stoppet siden du har behov for at sprede dit skidt her på bloggen?

  Kommentar by bjarne binee — 27. august 2020 @ 18:45

 18. Kloge ord, sande ord, bedre sent end aldrig.

  Kommentar by Crass Børsting — 27. august 2020 @ 20:08

 19. Han har sit på det tørre. Pengene og succeserne kan han sætte flueben ud for.
  Det er en gratis omgang hvor han viser sig som den frække dreng i klassen……igen.
  Image pleje er vigtigt i den alder.

  Kommentar by Hagmann — 27. august 2020 @ 23:29

 20. IKke de vilde kommentarer herop til weekenden. Det er en glædelig nyhed at en -Forening for frafaldne- (Muslimer). Altså muslimer der helt bevidst har forladt den yderst modbydelige religion, og ikke vil have mere med den at gøre. Set på DDF,s hjemmeside. Et navn- Akkari- stødte jeg på (Mon ikke det er den mentalt helbredte Imams søster?). Det er rart at vide vi ikke er de eneste der bekæmper denne religion. Støt SIAD og GI. God fredag og weekend. mvh Michael Unna

  Kommentar by Michael Unna — 28. august 2020 @ 06:15

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper