9. september 2020

Selsing anm. ‘Hordernes hærgen’: “Det er ikke bare ekstremisme. Det er fascisme. Det er totalitært.”

Morten Uhrskov kalder identitetskampen for ‘nykommunisme’, og det dækker ganske godt. Eva Selsing har anmeldt Douglas Murrays seneste bog, og selvom sengebordets stak af ulæste bøger vokser og vokser, så lyder det til at ‘Hordernes hærgen’ er svær at komme udenom. Bogen kan købes hos Forlaget Ellekær for 295 kroner. Forstå dine fjender.

Fra Selsings veloplagte anmeldelse på Berlingske.dk – 6 stjerner: Bog om identitetspolitikkens rødder og endemål er uhyggelig læsning (kræver login).

“Har De svært ved at forstå, hvorfor nogle ekstremister fra amerikansk e universiteter fylder så meget i resten af verden? Og ved De ikke, hvad De skal sige til det? Den britiske kommentator og forfatter Douglas Murrays forklarer og besvarer disse og relaterede spørgsmål i sin nye bog, ‘Hordernes hærgen’. En ekskurs ud i identitetspolitikkens rødder og endemål – og det er uhyggelig læsning.

‘Hordernes hærgen’ handler om det, der rettelig er (post)marxismens dødsmarch hen over vores institutioner – akademia, offentlig debat, medier – over vores køn, vores fællesskab og sandheden som sådan. …

Murray identificerer det, han kalder ’snubletråde’ – altså fælder, som tilhængerne af den migrerende totalitarisme lægger ud for almindelige mennesker. Det kan være ord, man pludselig ikke må bruge. Individer, man ikke må associeres med. Bøger, man ikke må læse. Tanker, man ikke må give udtryk for. Den slags. I virkeligheden er der tale om, at man opstiller problemer, der ikke kan løses. Man reaktiverer gamle konflikter, åbner lægte sår, og etablerer et volatilt, boblende minefelt, som man sender Gud og hvermand ud i (og nyder at se eksplodere). Man fremmaner et billede af ekstreme uretfærdigheder i verdenshistoriens mest retfærdige samfund. Hvorfor?

Snubletrådene er pointen. Meningen er ikke at påpege nogle problemer og så løse dem. Meningen er splittelse. Konflikt. Opvigling. Had. Meningen er at gøre almindelige mennesker usikre på alt – thi usikre mennesker er mere medgørlige for hvem, der end har magten. Hvilket tilfældigvis i stigende grad er de identitetspolitiske militser.
Murray viser, hvordan idégrundlaget for hele baduljen er old school marxisme. Med totalitarismens mest genkendelige ingrediens: Sandhedsværdien af et udsagn afhænger ikke længere af, hvad der siges, men af hvem, der siger det.

Et morsomt afsnit gennemgår alle selvmodsigelserne, de forskellige intersektioner imellem. Hvordan trans-fortalerne har et essentialistisk syn på køn, mens homoaktivisterne er arge modstandere af enhver snak om kønsessens. Hvordan vi er gået fra at være farveblinde til at være besatte af race. … Hvordan kvinder i feminismen insisterer på at være sexede, men ikke seksualiserede.

Bogen giver talrige eksempler på, hvordan de nye venstreekstreme identitetspolitiske bevægelser har støvletramp i ascendanten. … Det er ikke bare ekstremisme. Det er fascisme. Det er totalitært. Murray viser hvorfor.”

(Douglas Murray til TFS-møde i Landstingssalen på Christiansborg, 2015)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/113172/trackback

35 Comments »

 1. Har lige fået den på engelsk. DM har nogle gode pointer – alt for gode pointer. Kan kun anbefales, selvom han indimellem snakker lidt for meget rundt om problemet.

  Kommentar by John — 9. september 2020 @ 11:14

 2. DET ER IKKE kommunisme, fascisme, socialisme, liberal eller radikal politik verden har brug for. Det er oplyst folkestyre, ægte og direkte demokrati, nationalstater med grænser samt retsstatens lov og orden, skoler og universiteter som underviser, familievenlig politik, traditioner og indfødsret/borgerrettigheder.

  Kommunismen bygger på en stærkt forældet og fejlagtig ideologi og samfundsanalyse. De er derfor kommunisme og fascisme etc. altid ender i statstyrranni, diktatur, undertrykkelse, kaos, kæmpekriminalitet og sociale ulykker.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 11:36

 3. Stop paying taxes, stop buying brands muslims wear, stop buying goods and services where niggers, french, latinamericans, muslims “work” and stop buying from commie nations that promote communism, enslaveent of the white man and dictatorship sothey can lie and steal, oppress and enslave the white man that is way smarter than the retarded sons of bitches.

  Kommentar by Erwache — 9. september 2020 @ 11:41

 4. Lige på falderebet begynder de anerkendte borgerlige kommentatorer at give lyd fra sig. Det var på tide, men den morgenluft de konstant vejer føre intet godt med sig.

  Hvis de nu ikke var så langt oppe i røven på dem selv, så havde de opdaget at Peter Nerup Buhl havde udgivet en bog om det her i 2017.

  Udtrykket AnarkoTyranni blev allerede beskrevet af Samuel P Francis i 00erne.

  Kommentar by KineserSnot — 9. september 2020 @ 11:54

 5. DOUGLAS MURRAY ser klart på tingene. Han er realistisk og fremsynet, og virkelig værd at lytte til. Han har fuldstændig ret i at pstkommunismen eller nyfascismen er fuld af selvmodsigelser. Som f.eks. når radikale feminister arbejder på at skaffe kvinderne fordele, privillegier, kvoter, ligeret, overret og positiv særbehandling, SAMTIDIG med at de går ind for islamisering, afrikanisering og multi-kulti kaos. Som helt sikkert vil ende i at alle kvinde-fremskridt vil blive rullet tilbage og blive til jernhård kvindeundertrykkelse.

  Efter at medier som DR, TV2 og papiraviserne er blevet købt og betalt af Christiansborg, er det blevet ligegyldigt om der leveres kvalitetsjournalistik. Lytterne, seerne og læserne er uden økonomisk betydning for medierne, og hvis niveauet synker så langt ned at næsten ingen gider bruge medierne, kan journalisterne være ligeglade. For pengene ruller stadig ind, betalt af skatteyderne. Det fremmer naturligvis dovenskab og magelighed i medieverdenen at man ikke behøver at gøre sig umage eller være dygtig for at holde på publikum.

  Resultatet er uhyggeligt ringe medier. Det medvirker igen til at befolkningen ikke får de oplysninger og fakta der er brug for hvis en totalitær og grufuld fremtid skal undgås. (Sveriges gigantiske nedtur skyldes først og fremmest mediernes løgne og hjernevask)

  Hvis man ikke allerede har læst bøger som “1984”, “Kammerat Napoleon”, “Fagre nye verden”, “kommunismens sorte bog” og selvfølgelig Murrays nyeste bog, bør man nok skynde sig at få fat i dem.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 12:04

 6. Douglas Murray er ateist og homoseksuel.

  Det er så ubehageligt, at man i London, Cambridge og Oxford bliver antastet af homoseksuelle på gaden og pubber. Det er ikke dem, der redder menneskeheden. Men tillykke med, at Rune har tilrettet Evas krimskrams.

  Kommentar by np — 9. september 2020 @ 12:24

 7. Hjertelig tak for dette indlæg Kim. Vil også meget gerne reklamere for “Det frie ord” af Ole Hasselbalch…Det sidste han kæmpede sig færdigt med, lige inden han døde-æret være hans minde.

  Kommentar by Michael Unna — 9. september 2020 @ 12:39

 8. Det er muligt at Murray ser sig selv som “konservativ”, men hans “livsstil” afslører, at det ikke er tilfældet …

  Kommentar by Peter Nielsen — 9. september 2020 @ 12:53

 9. np — 9. september 2020 @ 12:24 skrev:

  “Det er så ubehageligt, at man i London, Cambridge og Oxford bliver antastet af homoseksuelle på gaden og pubber.”

  Det har jeg ikke hørt om før, men det lyder afskyeligt …

  Kommentar by Peter Nielsen — 9. september 2020 @ 12:55

 10. Kommentar by Peter Nielsen — 9. september 2020 @ 12:55

  Jeg er blevet seksuelt krænket engang og det var af bøsser i Berlin. Der troede danse gulvet var et tag selvbord. Aldrig mere sætter jeg mine fødder på et så mangfoldigtsted. Toilettet flød også af Coke.

  Kommentar by KineserSnot — 9. september 2020 @ 12:58

 11. @Peter Nielsen: “Livsstil” høhø – han ER homoseksuel, men sjældent har man hørt en bøsse i det offentlige, som gør mindre ud af sin homoseksualitet.

  Kommentar by BB — 9. september 2020 @ 13:11

 12. Peter Nielsen kl. 12:55

  Der er en lang tradition for homoseksualitet inden for det engelske universitetsmiljø. Bloomsbury Group er vel central i den forbindelse. Seksualiteten var flydende, må man sige, også i visionen for samfundet.

  Jeg vil ikke overdrive mine oplevelser som turist – afvisning blev respekteret – jeg synes bare, at det var underligt.

  Kommentar by np — 9. september 2020 @ 13:21

 13. Jeg har i øvrigt ikke det mindste imod den engelske kultur. Folk henvender sig til fremmede på gaden. De vil meget gerne hjælpe, hvis man står med et kort og ser fortabt ud. De fleste lever i traditionelle kernefamilier. Hvis jeg ikke var dansker, ville englænder nok mit andet valg.

  Kommentar by np — 9. september 2020 @ 13:31

 14. #4 KineserSnot

  Du skælder ud fordi du ved at der er kommet en lignende bog i 2017.
  Havde du selv gidet følge med ved søge på nettet på f.eks “AMAZON UK” så ville du have vidst at der i en lang årrække er kommet et hav af tilsvarende bøger.
  Hurra for hver af dem, enhver bog af denne art er et gode.

  Kommentar by bjarne binee — 9. september 2020 @ 14:17

 15. Nå, så er TROLLEN OG FEMINISTEN “np” atter i gang med at snige sig ind i debatterne. Hun er snedig nok til i starten at holde lav profil med kommentarer der ikke straks fremkalder heftig strid og modstand. Men hendes generelle ærinde er at slå et slag for radikale “værdier” og islamisering af Danmark. Eller hun prøver at afspore debatterne.

  Hvad enten Murray nu er det ene eller det andet, så er hans oplysninger og argumenter i orden. Følger man hans råd overlever Europa. Følger man “np”s anvisninger, går Europas civilisation rabundus.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 14:24

 16. UDTRYKKET “POSTMARXISMENS DØDSMARCH

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 14:29

 17. SÆTNINGEN “POSTMARXISMENS DØDSMARCH HEN OVER VORES INSTITUTIONER” er en god beskrivelse af hvad der er foregået i skolerne og på universiteterne. For marxisterne og pladderhumanisterne er ved at bringe uroligheder, terror, krig og død til Europa og Norden.

  Hvad mener “np” forresten med 12.24 at skrive “til lykke med at Rune har tilrettet Evas krimskrams”? (en giftig bemærkning til Eva Selsing eller hvad?)

  NB har nu oplyst i sin fakta-boks at danske børn er dem som i hele verden tilbringer mest af deres tid i institutioner. I ingen andre lande har staten i den grad boltret sig i klam omklamring, udnyttelse og indoktrinering af børnene. Selv Sverige er langt bagefter DK på dette punkt.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 14:43

 18. Beklager smutteren 14.29, men min pc er blevet “overfølsom” på det sidste.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 14:53

 19. Er der overhovedet forskel på postmarxisme, kulturmarxisme og neomarxisme?

  Man bliver ikke klogere på den mulige forskel ved at søge på nettet. Udover at de røde ikke kan lide betegnelsen kulturmarxisme, men foretrækker neomarxisme.

  Kommentar by Vakse Viggo — 9. september 2020 @ 15:11

 20. Kommentar by Vakse Viggo — 9. september 2020 @ 15:11

  Nej ikke rigtigt i 20erne og 30erne, kaldte man det kulturbolsjevisme. Det har det sidste århundrede sygdom. Nazismen var et radikalt modsvar til dette.

  Kommentar by KineserSnot — 9. september 2020 @ 16:12

 21. Det er FASCISME. Det er TOTALITÆRT, skriver Selsing.

  Og mens vi nu snakker om totalitær fascisme: Danmarks familiepolitik, børnepolitik, indvandringspolitik og retspolitik er det hele, nemlig en rådden omgang.

  Familiepolitikken går ud på at manipulerede, opløse og splitte familierne. Mændene er kun på tålt ophold i deres eget hjem. Og kommer det til skilsmisse, er mændene retsløse. I det familiebureaukratiske system dominerer feminister der foragter mænd og pisser på dem ved enhver lejlighed. Selve skilsmisse-tallet betegner en verdensrekord, 75%. Og tusinder af børn er gjort faderløse og retsløse med beskidte former for feminisme og juristeri.

  Børnepolititikken er så kommunistisk, at over en million danske børn er blevet aflivet fordi de var “ubekvemme”. Hertil kommer at Danmark er i førertrøjen hvad angår at presse børn ind i støjende, urolige, støvede, smittefarlige, fremmedgørende og “statsopdragende” institutioner, hvor de så må tilbringe en stor del af deres barndom væk fra far og mor. Vi har også rekord i tvangsfjernelser fra hjemmet. Og i mistænkeliggørelse af forældre. (og af mænd som DR nu i lange serier omtaler som dumme svin, psykopater, perverse svin, forbrydere og idioter – i modsætning til de fantastiske, geniale, hellige og menneskevenlige superkvinder)

  (endvidere medvirker det høje skattetryk til at svække familierne)

  Indvandringspolitikken er også en rødtotalitær omgang. For det er let at se hvad den snart kan ende med: nemlig danskernes udplyndring, fordrivelse og etniske udrensning. Det som tidligere blev kaldt folkemord. Noget som er sat på skinner i landet øst for København.

  Retspolitikken mv. begynder at ligne retspolitikken i Sovjetunionen og DDR. Der er snart større sympati for forbryderne end for ofrene. Og danskernes indfødsret, grundlov, borgerrettigheder og menneskerettigheder ignoreres i stigende omfang.

  Hvis danskerne ikke vågner op, vil de miste ALT og en tusind-års nat vil sænke sig ned over deres land.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 16:52

 22. Bent A kl. 16:52

  Et enkelt nedslag i de mange udokumenterede påstande:

  “Selve skilsmisse-tallet betegner en verdensrekord, 75%.”

  Det er ikke korrekt. Her er skilsmisseprocenten i Danmark 2015-2019:

  2015 48,70
  2016 50,81
  2017 46,75
  2018 46,51
  2019 35,38

  Kilde: Danmarks Statistik, Skilsmisser

  Her er en oversigt over skilsmisseprocenterne i Europa i 2017:

  Portugal: 64,2
  Luxembourg: 62,5
  Spanien: 57,2

  Og så videre …

  På tiendepladsen kommer Danmark med skilsmisseprocenten 48. Den afviger lidt fra Danmarks Statistik 46,75. Det må være noget med beregningsmetode.

  https://www.statista.com/statistics/612207/divorce-rates-in-european-countries-per-100-marriages/

  Kommentar by np — 9. september 2020 @ 18:46

 23. Man kan se talbellen over skilsmisseprocent i Danmark 1989-2019 her:

  https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/befolkning-og-valg/vielser-og-skilsmisser/skilsmisser

  Kommentar by np — 9. september 2020 @ 18:49

 24. Hvis man regner de papirløse ægteskaber med, så når man op på et noget højere skilsmisse-tal end det officielle. Men sådanne familie-opløsninger kan også gå hårdt ud over børnene. Og med eller uden papir, behandles mændene som 3. rangs mennesker af det pilrådne familie-bureaukrati.

  Men den hysteriske feminist, indvandrings- og multi-kulti fan og løgnagtige femtekolonne troll “np” er jo kun med for at korrekse, belære, irettesætte, korrigere og nedgøre andre bloggere hvis meninger ikke er magen til hendes.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 20:07

 25. Vil foreslå at man besøger Nye Borgerliges faktaboks der fortæller om hvordan danske børn er ved at blive gjort til statens ejendom.

  Kommentar by Bent A — 9. september 2020 @ 20:10

 26. MHT. DKs STATISTIK er det iøvrigt sådan at deres statistikker og prognoser gang på gang har vist sig at være helt ved siden af. Man kan ikke stole på tallene. Tag f.eks. de officielle tal for udgifterne til indvandring. De tal har som regel været på en fjerdedel eller syvende del af de virkelige udgifter. Altså LANGT VED SIDEN AF!

  Kommentar by Bent A — 10. september 2020 @ 01:36

 27. Bent A kl. 16:52

  Et andet nedslag i de mange forrykte påstande:

  “Børnepolititikken er så kommunistisk, at over en million danske børn er blevet aflivet fordi de var “ubekvemme”.”

  Jeg går ud fra, at det er den fri abort, der omtales således.

  Det er ikke en korrekt fremstilling. Det er ikke staten, som vælger, at en kvinde skal have abort. Det er kvinden selv. Hun har fået denne rettighed, ligesom borgerne har rettighed til at ytre sig frit eller dyrke den tro de vil.

  Det er udtryk for, at vi lever i et liberalt demokrati, som sætter den enkelte borgers rettigheder højt. Og det er lige modsat af totalitarisme. Det ville være totalitært, hvis det var staten og ikke den enkelte kvinde, som bestemte over hendes krop og liv.

  Myndighederne gør alt for at begrænse antallet af provokerede aborter. I dag er tallet ned på ca. 15.000 om året. En del af dem skyldes, at lægerne finder alvorlige sygdomme hos fostret og forældrene derfor vælger abort.

  Kommentar by np — 10. september 2020 @ 08:34

 28. Det er udtryk for, at vi lever i et liberalt demokrati, som sætter den enkelte borgers rettigheder højt.
  Kommentar by np — 10. september 2020 @ 08:34

  Hvor er det enkelte fosters højt skattede rettigheder henne i denne forbindelse med provokeret abort?, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 10. september 2020 @ 08:46

 29. NotariusUmulius kl. 08:46

  Ja, det er abortmodstandernes argument, og det er fair nok.

  Det ændrer bare ikke på min pointe: At give den enkelte kvinde den frihedsrettighed at bestemme over sin egen krop, skæbne, lykke (eller ulykke) er ikke udtryk for totalitarisme, men for liberalisme som fokuserer på individets rettigheder.

  Totalitarisme er, at staten blander sig i alle aspekter af borgernes liv, selv de mest intime. Forbud mod abort ville være et ekstremt eksempel på det.

  Kommentar by np — 10. september 2020 @ 09:22

 30. https://www.bt.dk/samfund/biskopper-protesterer-mod-udsigt-til-omskaeringsforbud

  Kommentar by Islamarebad — 10. september 2020 @ 09:54

 31. Bent A kl. 16:52

  Et tredje nedslag i de mange forrykte påstande:

  “Hertil kommer at Danmark er i førertrøjen hvad angår at presse børn ind i støjende, urolige, støvede, smittefarlige, fremmedgørende og “statsopdragende” institutioner, hvor de så må tilbringe en stor del af deres barndom væk fra far og mor.”

  Det er ikke korrekt. Ifølge Grundlovens paragraf 76 har alle børn i den undervisningspligtige alder ret til fri undervisning i folkeskolen. Det er en ret, ikke en pligt. Forældre kan vælge selv at undervise børnene. Hvis man ikke bryder sig om den kommunale skole, kan man vælge at lade sit barn gå i en privatskole.

  Jeg ved ikke, hvor Bent A har det fra, at skolerne skulle være støvede og smittefarlige. I begyndelsen af coronakrisen blev kommunalt ansatte sendt ud på skolerne for at spritte af flere gange om dagen. Der blev opstillet vandhaner og kummer i skolegården, og børnene vaskede hænder hele dagen.

  Folkeskolen er heller ikke en statsopdragende institution. Jeg citerer fra folkeskolens formålsparagraf:

  “Stk. 3. Folkeskolen skal forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati.”

  Kommentar by np — 10. september 2020 @ 11:23

 32. ER FEMINISTEN “np” blevet hjerne vasket fra og med vuggestuen? Hendes største fornøjelse er at finde noget der kan modsiges ved hjælp af formelle og politisk korrekte påstande. Hvis begge forældre er udearbejdende, har de jo ikke tiden til at undervise børnene hjemme. Og i de højere klasser har de måske ikke den viden der skal til. Stk. 3 kan man fortolke som man vil. Ikke alle har råd til privatskole, og måske ligger den meget langt væk. Skoler er een ting, vuggestuer og børnehaver noget andet. (Barnets krop er ikke kvindens krop, for barnet er et selvstændigt væsen. Endnu en feminist-løgn)

  “np” mener at feminisme, kommunisme, islamisme, og masseindvandring er hvad Danmark har brug for. Deraf hendes mange usandheder, krumspring og paragraf-henvisninger for at kunne modsige dansk-sindede nationalkonservative bloggere.

  Kommentar by Bent A — 10. september 2020 @ 21:41

 33. Bent A kl. 21:41

  Du lever i et liberalt demokrati. Der er frit valg på alle hylder.

  Det er dig, der er monstret. Det er dig, der er den totalitære, som vil presse dine egne langt ude forskruede normer ned over andre mennesker.

  Kommentar by np — 11. september 2020 @ 07:06

 34. # NP, du er en net-troll, og det har de fleste læsere af UP nok forstået. Det er ikke mig, men dig der ønsker at omdanne Danmark til et kalifat og sharia-land. Det er dig.

  Kommentar by Bent A — 11. september 2020 @ 08:50

 35. https://ekstrabladet.dk/112/mand-med-rottweiler-stjal-pakker/8286328

  Kommentar by Islamarebad — 11. september 2020 @ 11:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper