25. september 2020

Mikkeller-ejer, der stemte anti-kapitalistisk: “Hvem tror i skal betale regningen når alt dette er ovre?”

Historien om Mikkeller er intet mindre end fantastisk. To tvillingebrødre, der som yngre var blandt de absolut bedste herhjemme i langdistanceløb, lærer sig selv at lave øl – bliver uvenner undervejs, og konkurrerer nu med hver deres brand på verdensmarkedet. Historien om Mikkel Borg Bjergsø og Jeppe Jarnit-Bjergsø er beskrevet i ‘Ølbrødre’ af Rasmus Emborg, som Gyldendal udgav sidste år.

En detalje overraskede mig, men så alligevel ikke. Det noteres, at begge var meget alternative i ungdomsårene, men det bliver også mere konkret. Det fortælles eksempelvis, at Jeppe der driver sit ‘Evil Twin’-bryggeri i USA, vil forsøge at få amerikansk statsborgerskab for at undgå at Donald Trump bliver genvalgt. Han ville aldrig stemme til højre for midten. Han ejer fire biler, herunder en Cadillac Escalade, og det nyindkøbte hus er på hele 650 kvm.

Såvidt Jeppe. Efter nogle vilde ungdomsår uddannede Mikkel sig til skolelærer, og fik job på Det Frie Gymnasium, hvor han underviste i fysik og kemi. Her lærte han sine elever at brygge øl, blandt andet en øl til støtte for Ungdomshuset. To af eleverne Tore Gynther og Tobias Emil Jensen etablerede senere bryggeriet ‘To øl’. Tallet ’69’ figurerer på flere etiketter fra Mikkeller-brandet, blandt andet den såkaldte ‘Hvedegoop’. I bogen fortælles det, at han stemte på Alternativet i 2015, og på Enhedslisten sidste år. Han er god for et 3-cifret millionbeløb, og ikke just begejstret for den røde regerings håndtering af coronakrisen.

“Det er lort og lagkage det vores politikere har gang i. At lukke en branche uden at have evidens for dens bidrag til smitten er galimatias. Og før der kommer kommentarer. Hvem tror i skal betale regningen når alt dette er ovre? Vores branche kommer ikke til at gøre det hvis det fortsætter sådan her.” (Mikkel Borg Bjergsø)

(Mikkel Borg Bjergsø på Instagram, 24. september 2020)

“Men selvom han er millionær og kan leve det liv, han vil, uden at tænke på penge, er værdierne og den politiske holdning stadig den samme, som da han var fysiklærer på Det Fri Gymnasium: ‘Det er også meget unormalt som direktør for så stort et firma, men jeg har fortsat de samme værdier som før, og jeg er stadig ræverød,’ siger Mikkel Borg Bjergsø.” (Vesterbrobladet, 18. maj 2018)

Oploadet Kl. 10:54 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/113292/trackback

29 Comments »

 1. Yde efter evne, nyde efter behov

  Kommentar by redneck — 25. september 2020 @ 11:25

 2. Det faktum at Mikkel forstår at der kommer en regning og at den skal betales tilsiger at han faktisk ikke er ræverød. Max socialdemokrat.

  Enten har han ikke indset det endnu eller også er hans udtalelse til Vesterbrobladet et eksempel på imagepleje. Vi har heldigvis stadigvæk hemmelige valg i Danmark,

  Kommentar by Vagn Henning — 25. september 2020 @ 11:36

 3. INTELLIGENT NOK OG ENERGISK NOK til at få stor succés som iværksætter, men ikke intelligent nok til at forstå at kommunismen er en ideologisk dødssejler, og ikke energisk nok til at undgå historieløshed og uvidenhed.

  Ja, intelligens er en underlig størrelse. Og absolut ingen garanti for gode menneskelige egenskaber udover IQ-tallet. Nogle af de største forbrydere og psykopater var ret intelligente, men samtidig primitive, afstumpede og ondskabsfulde.

  Kommentar by Bent A — 25. september 2020 @ 11:53

 4. Stop buying this crap. Avoid anything that has to do with these pieces of shit. Put them on a list, they should share what they have since they are commies. According tp these hypocrites they are entitled to things but the ones that worrk hard and have gotten their jobs on merit are not.

  beer? Are you smart because you copy something off internet and make your own “brand”? retarded pieces of shits that think they are smart because they copy something off internet and then promote it in their own name are low lifes, low iq creatures.

  Kommentar by Erwache — 25. september 2020 @ 12:41

 5. Var der ikke noget med at firmaer på den yderste venstrefløj helst skal været ejet af medarbejderne? Jeg syntes altid de glemmer det koncept så snart pengene begynder at rulle ind på kontoen.

  Kommentar by Per — 25. september 2020 @ 12:48

 6. Nu er jeg ikke den store øl-drikker men for mig at se er hans øl ikke andet end et reklame-trick på linje med hundeprutter og mågeklatter der så ironisk nok sælger til det samme segment der blot er blevet nogle år ældre.

  Om hans øl smager godt eller ej skal jeg lade være usagt men hundeprutter er stadig bare en bolche.

  I øvrigt lidt morsomt at hans øl er så dyrt når man betænker hvilket segment reklamen henvender sig til.

  Kommentar by Santor — 25. september 2020 @ 12:52

 7. Objektivt set er hans øl fine, men priserne er alt for høje for almindelige mennesker.
  Minder mig om Rifbjerg, der vist også poserede som rød, men privat levede et luksusliv (Kong Hans osv). Han fik tilnavne som Caminante-Klaus (dyr cigar) og Tarifbjerg.

  Kommentar by Gunnar Biering — 25. september 2020 @ 12:57

 8. Det han har lavet ville aldrig have været muligt i et socialistisk samfund, så hvad der har fået tumpen til at stemme på Enhedslisten og Alternativet må være en gåde!

  Kommentar by Den Nervøse — 25. september 2020 @ 13:02

 9. OT: Nu er DR og de røde vildt forarget over at en kvinde skal betale 75.000 kr. til manden for en skilsmisse, og oveni risikerer at blive frataget sine børn hvis nogle muslimske betingelser ikke overholdes. Hvor er det middelalderligt, fnyser de forargede.

  Når lignende middelalderlige urimeligheder hældes ud over danske mænd og deres børn, er der kun larmende tavshed eller en strøm af bortforklaringer og bla-bla-bla. Det er frygteligt hvis indvandrere udsættes for uretfærdigheder eller tab, mens det er totalt ligegyldigt når det er danskere som må lide under urimeligheder.

  Den snakkende og toneangivende klasse består tilsyneladende udelukkende af tumper, hyklere, feminister, feltmadrasser og feminiserede mænd. Eller er der noget jeg har misforstået?

  Kommentar by Bent A — 25. september 2020 @ 13:12

 10. Husker at tossen deltog i programmet Kender Du Typen på DDR for et par år siden.
  Her viste han rundt i sin store mondæne herskabslejlighed på Frederiksberg, og pralede samtidig åbenlyst med, at han stemmer på Enhedslisten.

  # 7

  “Tarifbjerg” – den var sgu go’!

  Kommentar by Revisoren — 25. september 2020 @ 13:29

 11. Terrror?
  https://ekstrabladet.dk/112/article8303465.ece

  Kommentar by Anonym — 25. september 2020 @ 13:51

 12. Jeg håber at de først bliver gennnemkneppet af en flok djævlekult medlemmer, og bagefter bliver tvunget til at betale erstatning til dem de er blevet voldtaget af aka dobbelt Mohammedansk karma.
  Fuck Mohammedanmark!

  Kommentar by piphans — 25. september 2020 @ 14:06

 13. Det er interessant, at han påstår, at han er ræverød, men stadig skovler penge ind til sig selv.

  Det eneste røde ved ham er, at han gerne vil have, at vi andre skal betale ham, når hans forretninger går dårligt.

  Kommentar by Rasmus Paludan — 25. september 2020 @ 14:08

 14. Jeg har den største foragt for etniske danskere, som stemmer for at vores folk (etniske danskere) bliver udskiftet med ikke-vestlige fremmede.

  Kommentar by Peter Nielsen — 25. september 2020 @ 14:26

 15. Hr. Mikkeller er en sur, kedelig stodder at se og høre på. De af hans dyre øller, jeg har smagt, var nærmest forgiftet med alt for meget humle. Hvis det er brygkunst, så hellere en Grøn Tuborg eller en Blå Royal.

  Kommentar by Crass Børsting — 25. september 2020 @ 14:48

 16. Det er slut med at købe det ræverøde pisøl.

  Kommentar by Ole Bole — 25. september 2020 @ 15:32

 17. Tag nu ikke fejl af manden; han er selvfølgelig en kynisk opportunist – Tricket med at associerer sig med den yderste venstrefløjs hjernespind er et gammelkendt salgstrick – Hele venstrefløjen, som jo ikke aner et klap om at drive forretning (vi taler om mindst 30/40 procent af befolkningen) æder (Læs: drikker) den slag råt!

  Folk med en borgerlig indstilling har for længst gennemskuet den slags plat; vi køber ikke med maven men med hjernen; hvis pris og kvalitet går op i en højere enhed så køber vi – Tilbage sidder så socialist-tosserne, og prinser sig med alt for dyre øl, med Mikk-krogen dybt nede i halsen; de har ikke fattet en skid af hvad der foregår – Skål!

  Kommentar by T. Flodur — 25. september 2020 @ 16:06

 18. Venstrefløjen drejer sig mest om “identitet og image” dvs forfængeligheden er det der styrer.
  Forfængelighed og magt er to sider af samme sag, det er selvcentrede og selvoptagede kræfter.det ender i en meningsløs selvsmageri ,- fordi kun egoismen råder, – som erstatning for ……? Tomhed ?

  Kommentar by Heisahero — 25. september 2020 @ 16:47

 19. this is just like that over priced ice cream, where the ones that started the brand promotes open borders and all kind of commie shit while themselves are rich.

  Stop buying this over priced crap and stop sponsoring these pieces of shit with low iq and we will see how the business model will hold and how much money you will make.

  The reason why you move to the US is because you hope that a bigger market will mean that you will sell more. The ones that have money are the ones that work hard and have gotten their jobs on real merits and not commies that break into peoples homes and steal and rob.

  just boycot anything that is alinged with your own beliefs and norm, let the commies bleed out, their shitty business model. If they were smart they would come p with something smarter than ice cream or beer, copying what others have already done.

  also boycot anything that has a “halal” certification on the back, the product pays muslim organizations to have that certification and the money for that comes put of you pockets. boycot that crap.

  stay focused and safe.

  Erwache jetzt!

  Kommentar by Erwache — 25. september 2020 @ 18:31

 20. Endnu en velbjærget rigmandskommunist.

  Kommentar by Bilka — 25. september 2020 @ 23:26

 21. Kommentar by Rasmus Paludan — 25. september 2020 @ 14:08
  Hæhæhæ…så sandt så sandt, en ægte socialist.

  Kommentar by piphans — 25. september 2020 @ 23:28

 22. Det brødre er vist lige så røde og solidariske som Amdi Pedersen (Tvind)
  Kassen er min…

  Kommentar by Iznogut — 26. september 2020 @ 01:45

 23. … De brødre…

  Svendborgsund Bryghus. Verdens klasse.
  Dark Ale med lakrids… MUUUUMS…

  Kommentar by Iznogut — 26. september 2020 @ 01:47

 24. Alle røde vil så gerne have mange penge.. og kan de ikke tjene, vil de stjæle..

  Kommentar by Hul igennem? — 26. september 2020 @ 10:10

 25. Bare mærkeligt at de har så travlt med den røde glorie? Er de flove, næh det tror jeg ikke, de har bare ingen rigtige venner..så de optræder i circus goe venner, som pauseklovner og ballonoppustere.

  Kommentar by Hul igennem? — 26. september 2020 @ 10:12

 26. Grådighed er heller ikke det samme som intelligens.
  Mange ubehagelige typer har raget meget til sig, uden at være specielt kulturelle, begavede eller gode mennesker.. de er bare grådige!

  Kommentar by Hul igennem? — 26. september 2020 @ 10:15

 27. “Han ejer fire biler, herunder en Cadillac Escalade, og det nyindkøbte hus er på hele 650 kvm.”

  Blogposten oser langt væk af misundelse, som ellers kun indebrændte venstreorienterede ønsker at dele med offentligheden.

  Her har vi to iværksættere, talentfulde og flittige, som skaber nye produkter og arbejdspladser til alles fælles gode.

  Det må lune enhver ægte konservativ om hjertet.

  Men på Uriasposten bliver de udstillet for hykleri og efterfølgende i kommentarsporet svinet til, fordi de ikke har de rette politiske holdninger.

  Man må forstå, at de slipseklædte jakkesæt på direktørgangen i Carlsberg er idealet, fordi de stemmer Venstre eller Liberal Alliance. Hvor havde vi i øvrigt været i dag, hvis ikke idealistiske originaler havde skabt et modspil til den monpolagtige gigant, med deres mikrobryggerier drevet af “con amora” med risici og lille håb om profit?

  Det er også pudsigt, at priserne på brødrenes øl kritiseres i tråden. Man sælger varerne til den pris, man kan få for dem. Således fungerer den fri prissætning på et frit marked. Det er god gammeldags kapitalisme.

  Er der en borgerlig til stede på Uriasposten? Eller er I alle sammen socialister på overførselsindkomst?

  Kommentar by np — 26. september 2020 @ 11:45

 28. De to brødre skaber ikke nye øl til alle, men kun til overklassen, der har råd til at betale deres høje priser. Det harmonerer ikke med deres røde profil?
  De høje priser kritiseres af mig, fordi andre bryggerier (Svaneke, Thisted, Nørrebro osv osv ) laver lige så godt øl til mere normale priser.

  Kommentar by Gunnar Biering — 26. september 2020 @ 15:07

 29. Feminist-trollen “np” er kun med for at modsige og nedgøre. Talrige gange er hun grebet i løgn og selvmodsigelser.. Og hun går amok hvis nogen kritiserer indvandringen, kinesisk politik eller vores sundhedsvæsen osv.

  Kommentar by Bent A — 27. september 2020 @ 19:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper