30. september 2020

Young Wallander (’20): Svenske Hugo myrdes i ghetto, politiet mistænker ‘Ibra’, skurken var rig racist

Den svenske forfatter Henning Mankell var maoist i sin ungdom, og forblev indtil sin død i 2015 en del af den yderste venstrefløj. Filmatiseringen af hans bøger om politiinspektør Kurt Wallander har jeg forsøgt at undgå, men her i lørdags, kom til at se tre afsnit af ‘Young Wallander’. En ny Netflix-serie, løst baseret på Mankells forlæg.

I seriens første minutter ser man en svensk teenager demonstrativt blive likvideret, foran en helt masse udlændinge, med unge Wallander på sidelinjen. Jeg får ikke set resten af sæsonen, men havde da også gættet plottet: En rig svensker havde tvunget en flygtning til at myrde svenske Hugo, for på den måde at skabe modstand mod indvandrere. Fra Cinemaholic – Young Wallander Season 1 Ending, Explained.

“Kurt Wallander is a beat cop who is impatient to rise up the ladder, become a detective, and solve crimes. His wish comes true when a gruesome crime happens in his own backyard. A teenager is killed when a grenade in his mouth explodes. This event is followed by several upheavals in the town of Malmo, and no matter what thread Wallander follows, he always ends up at Munck, one of the richest and most influential families in Sweden.

… Hugo’s death looks like a hate crime in the beginning, and Wallander gets involved with it because he wants to clear Ibra’s name, his next-door neighbor, who becomes the first and only suspect for his superiors. Soon, however, he discovers that the murder is not about what it looks like on the surface. Here’s what it really means.

Karl-Axel Munck is the first-born of Leopold Munck, one of the wealthiest and most influential men in Sweden. Their family follows a rule according to which the wealth of the father goes entirely to his first-born son, much like it happened in the time of the kings. Karl-Axel grew up with the belief that his father’s empire is his to have. However, that did not stop him from turning into a psychopath. When he was at boarding school, he brutally tortured a younger boy, following which he had to be brought back home. His tendencies would have only gotten worse with age, though no one gets a whiff of anything because his father has enough money to slip everything under the rug.

While Leopold Munck did everything in his power to protect his son, he also knew that Karl-Axel is not his worthy successor. In comparison to him, Gustav has shown more diligence and compassion, especially with his work with the immigrants. When a disease puts a deadline on his days, he decides to do the right thing. He changes the will, after getting the rule ratified, and leaves everything to Gustav. This, of course, does not sit well with Karl-Axel, who is not just to lose a multi-billion dollar worth of inheritance, but is also shown that he is not better than his younger brother.

To prove to his father that Gustav is undeserving of this praise, he decides to malign his name. He tricks Zemar, an illegal immigrant, into working for him. The target becomes Hugo, an unsuspecting teenager whom Karl-Axel had met at a club called The Cube. Hugo was chosen because he was easy prey, but before testing his creative killing methods on him, Karl-Axel experiments on a dog that belongs to Hugo’s best friend, Isak.

Following Hugo’s death, Karl-Axel ignites anti-immigration sentiments and leads to the rally that eventually turns fatal for Wallander and his friend. Because Gustav speaks out in the favour of the immigrants and against the violence, his public image is tarnished and the shares of his company dip significantly. Despite all this, Leopold doesn’t think bad of him. If anything, he appreciates his mettle to strive against all odds. Eventually, it becomes clear to Karl-Axel that the only way he can get back his birthright is if Gustav dies.”

(Plot: Svenske Hugo myrdes i en ghetto orkestreret af rigmandssøn med fremmedfjendsk motiv)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/113750/trackback

17 Comments »

 1. This is pure crap. 10 minutes in I turned the crap off out of being bored. The story is boring and worse than average. Waste of time. I recommend that if you have not been to the ghetto then go there and see with your own eyes what it is ll about, get a perspective. Zlatan the crooked nosed muslim had a football field named after him in rosengard. I think that there was even a plack there, everything sponsored by Nike. Everything was ruined. It is like that when muslims touch anything. everything turns into shit. the muslim way.

  That commies are into music, book writing and other things that can quickly turn into money is common in a shithole like sweden, everyone is a commie but the hunger is massive for money. they all have failed commie theories that they cite and are for open borders but they hate when criminals come to their doors and rape their women.

  From one story to another. Lars Kragh Andersen has a tax debt that is 4MDKK. So he tries to get the black money washed. One trick that I know politician garbage do is to take up a loan and then it is OK to shuffle in stolen or black money. That is how muslim wash the black money they have, or borrow money for a car or lease it and then repay the debt with drug money. Many times, they are OKed by some other musli mthat work at the dealership. It is a clan, for that detail that the muslim at the dealership OKes the drugdealing muslim there is fee. everyone wins except the hardworking taxpaying citizen, that is why i think it is better just to evade taxes. just claim to be a dead beat and live off welfare. imported muslim do it all the time and they are claimed to be the future of a nation.

  If Lars Kragh Andersen get someone to guarantee a loan for him, then it is OK. Lets say that he claims that he wants to buy a house or an apt., pays someone to guarantee a loan to him. I think that there are other ways too but it costs 30% of the sum. Swiss and Swedish bankers charged the germans 6% as one time fee and then 3% on the sum that was supposed to be transferred so it all depends on who you are, that was in the 40ies.

  Kommentar by Erwache — 30. september 2020 @ 02:37

 2. Det var også noget med, at Breivik var en helt normal velfungerende mand, indtil han stødte ind på en hjemmeside ved navn Uriasposten.

  Det svarer nogenlunde til at sige, at Peter Lundin ser TV2.

  Kommentar by Skatteyderen — 30. september 2020 @ 03:47

 3. Den konstruerede historie er lige hvorfor DR elsker Henning Mankell

  Kommentar by BB — 30. september 2020 @ 04:23

 4. I Sverigstan foregår der nu ting der var UTÆNKELIGE for 5 eller 10 år siden. Vanviddet og ondskaben derovre er uden grænser. Hovedstadens gamle partier og hele landets medier har i årevis ført svenskerne bag lyset. Hemmelige valg har de heller ikke haft længe. Den politiske “elite” består af kommunister, feminister, tosser og kriminelle pladderhumanister.

  Kommentar by Bent A — 30. september 2020 @ 06:45

 5. SVERIGE ER LANDET HVOR RØDE OG “MODERATE” POLITIKERE SVIGTER OG TERRORISERER DERES EGEN BEFOLKNING. De samme tilstande som i Malmø, Gøteborg og mange andre svenske byer, er på vej til os. Men det tager vi danskere med en knusende ro. For vi stoler på Chrborg, DR og TV2 osv.

  Kommentar by Bent A — 30. september 2020 @ 06:52

 6. Vi begyndte at se serien, men droppede ud da vi kunne se hvor den bar hen!

  Kommentar by Den Nervøse — 30. september 2020 @ 07:10

 7. Jeg læste med stor fornøjelse Wallander bøgerne for en snes år siden. Jeg vidste godt at Mankell var på venstrefløjen, men det skinnede kun sjældent igennem, syntes jeg. De flese kunstnere var venstreorienterede dengang. Den meget læste svenske krimiforfatter Jan Guillou arbejdede i sine yngre dage for KGB. Wallander-tv serien dengang var god, men bøgerne var bedre, som det tit er med filmatisering af bøger.

  Jeg så lige et par minutter af ‘Young Wallander’, den ny Netflix-serie, så slukkede jeg. Jeg synes det var pinligt og jeg mindedes med vemod den eminente Rolf Lassgård i den gamle Wallander serie.

  (‘Young Morse’ anbefales i stedet for ‘Young Wallander’. Bedre end ‘den gamle Morse’, synes jeg:-)

  Kommentar by A-mad — 30. september 2020 @ 07:29

 8. Første udgave af Wallander var mere traditionel krimi, uden det altoverskyggende indvandrer islæt der præger young wallander.

  Young Wallander giver til gengæld indblik i hvor Sverige står i dag, med no-go-zoner uden svensk lov og ret.

  Kommentar by k.m. — 30. september 2020 @ 08:02

 9. Den originale Wallander er faktisk en ret god serie – den findes i tre udgaver, første med Rolf Lassgaard som Wallander (en drikfældig sexfikseret og meget lidt meetoo figur) og derefter i en lidt mere poleret version med Krister Henriksson for endelig en (parallel) historie på engelsk med Kenneth Branagh i hovedrolen.

  Den oprindelige serie har udlændige involveret, men oftest som skurkene, ikke som ofrene. Og specielt i Krister Henriksson’s version skildrer den en retfærdighedssøgende men stedse mere ensom strømer der langsomt forsvinder ind i sindsygen. Faktisk nok den bedste krimiserie jeg kender

  De nye netflix serier har ikke andet end navnet til fælles med originalerne. Det er ren holdningsmassage og bør under ingen omstændigheder have airtime.

  Kommentar by redneck — 30. september 2020 @ 08:27

 10. DR bruger en masse sendetid og ord på at anmelde prisbelønnede syge og perverse film. Og på at sende åndssvage film ind i hjemmene, film der spekulerer i vold, mord og uhumske temaer. Det er altsammen led i fordummelsen og forråelsen af lytterne og seerne.

  Kommentar by Bent A — 30. september 2020 @ 09:13

 11. Det er mange år siden jeg har set en svensk krimifilm. De er ulideligt politisk korrekte, og så urealsiske at det gør ondt. Godt nok er det underholdningsfilm, men derfor bryder man sig jo ikke om at udsættes for politisk propaganda. Det ødelægger fornøjelsen for den velorienterede seer. Skurken eller skurkene er altid onde, velhavende, perverse, højreorienterede, hvide mænd, og ofrene er ofte uskyldsrene indvandrere eller venstreorienterede engle.

  Når man nu ved at langt den største kriminalitet i Sverige bliver begået af folk med indvandrerbaggrund, er det irriterende at blive udsat for et forvrænget billede af virkeligheden. Det undrer mig ikke at manuskriptforfattere som Mankell, Wahlø, Sjowall, Larsson, Guillou har en kommunistisk fortid.

  Kommentar by JC — 30. september 2020 @ 09:29

 12. REGERINGENS TRE MARXISISKE STØTTEPARTIER, EL, SF og RV, går alle tre ind for at DR og TV2 skal bruges til fordummelse og løgnekampagner, og til at propagandere for mere indvandring, afrikanisering og islamisering. De er også alle tre fanatiske mht. co2, som de ønsker at bruge milliarder på at bekæmpe, selvom det er en uskadelig og nødvendig luftart. Det skøre “klimamål” på 70% er slet ikke nok for dem. De ønsker også at vores demokrati udskiftes med EU-diktater.

  Deres røde og feministiske politik fører os uundgåeligt mod kaotiske og horrible forhold med hverdagsterror, velfærdskollaps, hærgende sygdomme, folkeudskiftning, sammenbrud af lov og orden, statsbankerot og udslettelse af danskernes livsgrundlag og fremtid.

  Utroligt at mange stadig tør stemme på disse tre menneskefjendske vanvidspartier.

  Kommentar by Bent A — 30. september 2020 @ 09:43

 13. Livet er ganske enkelt for kort til at spilde tiden på politisk korrekte svenske krimier samt kvindefodbold…

  Kommentar by Revisoren — 30. september 2020 @ 11:50

 14. Jeg ser ofte britiske krimiserier, som efter min mening tidligere og af og til nu, er meget kvalitative.

  Desværre er de nu fyldt med negre i alle afskygninger og oftest helt fejlplacerede og helt ulogisk i roller som ikke passer til temaet og plottet i krimiserien. Det føles som om at de bare skal med i henhold til den politiske korrekthed. Det er så pinligt at se dem prøve at udfylde deres roller, som for mig at se oftest er en umulig opgave!

  Kvaliteten lider skade på den baggrund…og svenske, norske og danske krimier ser jeg ikke mere…jeg bryder mig ikke om at blive udsat for den ringeagt i forhold til min intelligens!

  Kommentar by Black Watch — 30. september 2020 @ 12:45

 15. *Black Watch 12:45
  Hvis film eller serier skal sælges i USA skal der være sorte og latino skuespillere med.
  Det kan måske forsvares i film som foregår i dag, men i film fra Middelalderen, herunder vikingetiden og film fra midten af 1800 tallet, da virker det helt malplaceret og latterligt.
  Det er intet mindre end Orwelsk og historieforfalskning af værste skuffe! Tænk på at for unge mennesker er det helt naturligt at der dukker en sort op blandt vikingerne, og vi er allerede så langt ude, at man bliver set på, som halvracist når man italesætter det!

  Kommentar by Den Nervøse — 30. september 2020 @ 14:08

 16. Det sædvanlige idiotiske, forløjede statsmedielort, som vi tvinges til at betale for at se. Eller lade være med at se, betales skal der alligevel.

  Kommentar by Crass Børsting — 30. september 2020 @ 15:51

 17. @ Den Nervøse — 30. september 2020 @ 14:08

  Og, de bliver også nødt til at smide et par Crackwhores og en krøbling ind i filmen for lizom at være woke nok!

  Kommentar by Santor — 30. september 2020 @ 21:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper