7. oktober 2020

Mikkel Thorup teoretiserer: Vi kan bruge ‘den her mega-globale krise til at omforme vores samfund’

Søndag nævnte jeg henkastet Mikkel Thorup i en post om venstreradikale professorer, og der gik blot to dage før han dukkede op som ekspert på Radio4, og sagde stort set det samme som professor Mikkel Bolt. Kraniebrud havde overskriften ‘Utopi og fremtid’, og så var der ellers hyldest til Extinction Rebellion og Black Lives Matter, der gav ‘forandringshåb’ i det her ‘drømmeløse’ samfund baseret på den vestlige universalisme. Der blev ‘leget med nogle utopiske tanker’, blandt andet ‘Defund the police’, hvad sådan set ikke er nyt. Afskaffelse af politiet var en del af Enhedslistens principprogram indtil 2014. Klimabevægelsen skal blot kickstarte Revolutionen. Igen.

Et citat fra den nævnte udsendelse.

Mikkel Krause, Radio4: Vi startede med klimabevægelsen. Hvad er det klimabevægelsen gerne vil skabe for et samfund?

Mikkel Thorup, idehistoriker: De har opgivet troen på det ordinære politiske system, der hvor man skulle have en forventning om at tingene bliver løst. Der er kommet en stigende erkendelse af, at der ikke kommer nogle løsninger derfra. Der kommer en masse snak, og det er sådan set det. Og en henholdenhed, og en ikke-reaktion. Og i stedet for at det giver udtryk i kynisme eller fatalisme, så kan vi jo se at det giver udtryk for håb. Nemlig, at man tager tingene på sig, og det vi i stigende grad ser fra den unge klimabevægelse og fra en lang række folk der teoretiserer over det, det er en tanke om, om at vi kan bruge den her katastrofe, den her mega-globale krise til at omforme vores samfund til noget der ikke bare er bæredygtig i forhold til den umiddelbare situation, men bæredygtigt i forhold til en lang række parametre. Så der er et forsøg på på at bruge den her til at gentænke vores samfund. Så noget af det vi kan se, som der paradoksalt nok har skabt håbet, formodentligt, det er at det er gået fra at være en delanalyse af selve klimaspørgsmålet i snæver forstand, til en meget bredere analyse af hvad det er der har skabt den her klimasituation i allerbredeste forstand. Og det betyder også at løsningen, og det samfund der melder sig på den anden side, ikke bare er CO2-neutralt, det er ikke bare er elbiler. Det er faktisk et helt andet form for samfund. Ligeså snart vi begynder, så kan vi se konturerne af et helt andet form for samfund…

(Professor Mikkel Thorup, der som ung var Cuba-apologet i revolutionære Rød Ungdom)

“Når Enhedslistens program taler om en kommunistisk utopi, så betyder det et samfund, hvor ingen mennesker tjener på andres arbejdskraft. Hvor alle bidrager til samfundet, og hvor den rigdom, der skabes, fordeles ligeligt. Det synes jeg er en smuk utopi. … Men når der tale om en kommunistisk utopi, er det i forståelsen af et samfund, hvor man ikke tjener penge på andre menneskers arbejdskraft, og hvor rigdommen fordeles ligeligt. Det er en smuk fremtidsvision, synes jeg” (Johanne Schmidt-Nielsen, 2011)

“Konkret drejer det sig selvfølgelig om overtagelse af de økonomiske nervecentre (arbejderovertagelse af de større virksomheder, demokratisk kontrolleret samfundseje af bank- og kreditvæsen), men også om at erstatte centrale dele af statsapparatet med nye folkemagtsorganer. Frem for alt opløsning af politiet og militæret, der gang på gang har vist sig som kapitalmagtens sidste, alt for effektive, allierede.” (Enhedslisten, principprogram frem til 2014)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/113954/trackback

20 Comments »

 1. OT: Irans ambassadør i Danmark er blevet indkaldt til møde hos Udenrigsministeriets politiske direktør.

  Det sker som reaktion på forlydender om, at den iranske ambassade skal have været involveret i sager om religiøse skilsmisser i Danmark.

  Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

  – Vi vil selvfølgelig på ingen måde acceptere, hvis en ambassade er involveret i sager, der strider mod dansk lovgivning – og strider mod vores grundlæggende demokratiske værdier i Danmark, siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i pressemeddelelsen.

  – Den form for religiøs kontrol, som vi har hørt om i medierne hører ikke hjemme i Danmark. Derfor har jeg indkaldt den iranske ambassadør for at få en forklaring, tilføjer han, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 7. oktober 2020 @ 11:20

 2. Det er jo egentligt ret imponerende, at man som professor kan snakke så meget om analyser, og så tilsyneladende stadigvæk være fuldstændigt ude af stand til, at analysere sig frem til langtidsvirkningerne af sine egne utopiske fantasier.

  Hver gang jeg skal læse ævl som det ovenfor, så forventer jeg næsten hvert øjeblik at høre et barn råbe, ‘jamen, de har jo ikke noget tøj på!?’

  Kommentar by Kimski — 7. oktober 2020 @ 11:27

 3. Jamen, Mikkel Thorup har da i det mindste ret på ET punkt. Vi skal i den grad til at genoverveje hvordan Vores, Danskernes, samfund skal se ud og det kan kun gå for langsomt.

  Det er på tide at Vi samler Os og yder modstand mod venstrefløjens utopier der med garanti, som alle andre kommunistiske regimer, vil ødelægge århundredes møjsommelige opbygning af et af de mest stabile og velfungerende lande i verden.

  Folk må simpelhen indse at venstrefløjens utopier ikke er andet end børn der leger med tændstikker i en hule bygget af halm. Det kan kun gå galt!

  Kommentar by Santor — 7. oktober 2020 @ 12:00

 4. Mit Fittensscenter er allerede (gjort mig) bæredygtigt :-).

  Kommentar by Michael Unna — 7. oktober 2020 @ 12:09

 5. “Ligeså snart vi begynder, så kan vi se konturene af et helt andet form for samfund…” – Vi er heldigvis nogen der kan kuske mindst 50 år tilbage; vi ved godt hvad det er for konturer Professor Mikkel Thorup fabler om.

  Men ved du hvad professor, jeg synes du skal se at få gelejdet dine såkaldte konturer, langt op i dit eget ynkelige røvhul. Og spring så gerne ud ad vinduet! – Over and out!

  Kommentar by T. Flodur — 7. oktober 2020 @ 12:44

 6. DE RADIKALE, KOMMUNISTERNE/ENHEDSLISTEN OG SF er ekstremistiske grupperinger. Fanatikere, dagdrømmere, feminister og utopiske fantaster dominerer disse tre partier. Hvis de kommer igennem med deres planer og “visioner” vil Danmark blive et mix af DDR, Nordkorea, Venezuela, Libanon, Iran og Sverige.

  Typer som Thorup og Bolt bør betragtes som psykiatriske tilfælde.

  Enhver dansker/vælger der ønsker at skade sig selv, sin familie og sit land, gør klogt i at støtte de tre partier.

  Også de skabsradikale kan man overveje at støtte. De ønsker også at afskaffe danskerne og DK.

  Kommentar by Bent A — 7. oktober 2020 @ 13:10

 7. Venstreorienterede og kulturradikale dominerer totalt de højere uddannelser på samme måde som de dominerer børnehaver, folkeskoler og gymnasier. Samme grupper sidder totalt på magten i centraladministrationen, politi, domstole og medierne. Folkekirken er på vej væk fra folket. Menighedsråd er begyndt at søge præster der går ind for FNs verdensmål. Er der efterhånden nogen i den selvbestaltede kulturelite der ikke er venstreorienterede?
  Jeg er skaldet fordi jeg i årevis har revet hår ud af hovedet over hvad folk gør når de står i stemmeboksen, men efterhånden skal man vel være glædelig overrasket over at 10 – 15% endnu ikke stemmer helt bindegalt.
  Mikkel Thorup er derfor kun en af uhyggeligt mange.

  Kommentar by bjarne binee — 7. oktober 2020 @ 13:24

 8. Havde egentlig set frem til at se gårsdagens debat på DR2 om Skrigeskinkens åbningstale i Folketinget.
  Men efter en halv time med tåbeligt klimaævl fra den lille yndige marxist frøken Skipper og Nikolaj Wammel måtte jeg slukke igen.

  I øvrigt besluttede Enhedslistens landsmøde i weekenden, at frøken Skipper må stoppe ved næste folketingsvalg på grund af partiets rotationsprincip.

  Hvem bliver mon hendes afløser?
  Den spejlblanke Antifa-tøs Rosa Lund?

  Kommentar by Revisoren — 7. oktober 2020 @ 13:31

 9. Endnu en professor der har trukket sit professorat i en automat!

  En kommunistisk utopi, er netop en utopi! Præcis derfor ser vi at man i 40 lande på kloden har forsøgt sig med kommunisme og hver gang er det mislykket, det har udviklet sig til fattigdom, sult, tyranni og folkemord! Og ærlig talt så syntes jeg ikke det er en smuk vision!

  Kommentar by Den Nervøse — 7. oktober 2020 @ 15:35

 10. Hvis der ikke fandtes politi eller militær i Danmark så tror jeg at Lego og Mærsk plus andre for længst havde ansat lejesoldater der vil skyde først og spørge bagefter, lejetropperne er selvfølgelig ansat til at beskytte medarbejderne, så bare kom an kommunister og socialister, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 7. oktober 2020 @ 15:51

 11. I Sovjetunionen sagde almindelige mennesker: Staten lader som om, at den betaler løn. Så lader vi også som om at vi arbejder.

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. oktober 2020 @ 15:54

 12. Det er kun lix-tallet der adskiller “analysen” fra den gennemsnitlige elevrådstankegang. Og det er præcis lige så konkret.

  Nå, så idehistorikeren kan ane konturerne (med r, Kim) “af et helt andet form for samfund”, akkurat som alle de andre enøjede navlebeskuere, der kynisk bruger “coronakrisen” som platform til at fremme egne utopier.

  Det mindste man kunne forlange var lidt perspektiv. I stedet får vi stillet endnu en adresseløs utopi i udsigt: En helt anden form for samfund.

  Trist at en formentlig overrislet Morten Messerschmidt spildte tiden på at diskutere alderen på repræsentanten fra “Fridays for future”, frem for at imødegå sludderet om at hendes fremtid var stjålet osv.

  Kommentar by DavidK — 7. oktober 2020 @ 16:01

 13. Allerede Lenin sagde under den russiske revolution: “De intellektuelle er nationens lort.”

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. oktober 2020 @ 17:25

 14. Den manglende eksistensberettigelse hos uproduktive sniksnakkere løber ovenud af vrøvlespanden med jævne mellemrum; måske lidt færre foræringspenge og mere produktionsgavnligt arbejde ville rense deres tilsodede hjerner for vrøvleslaggerne?

  Kommentar by Hul igennem? — 7. oktober 2020 @ 18:02

 15. Ligeså snart vi begynder, så kan vi se konturene af et helt andet form for samfund…

  Partiet er blandt de hovedansvarlige for at fjerne danskes mulighed for at have et land hvor danske er i stort flertal. Og så taler de om en mand der har haft hånd på en kvindes lår, og nu går af som leder 10 år efter håndspålæggelsen…

  Kommentar by Peter Buch — 7. oktober 2020 @ 19:12

 16. Morten Østergård snublede naturligvis og greb i panik ud efter nærmeste støtte, som desværre var et lårstykke på et kvindelig dame af det modsatte køn. Hun misforstod situationen og troede at lårgrebet var et personalegode. Efter 10 år opdagede hun at det slet ikke var et personalegode, men sexisme, efter at hørt om MeTooYuhu.
  Det minder om ham den muslimske unge han i London, anklaget for voldtægt. Han forklarede at han var snublet og faldet ovenpå en dame, hvorved han penis af sig selv uheldigvis var væltet ind i damens underliv. Shit happens .-)
  Når mennesker ikke engang kan styre jernbanedriften, hvordan skal de så kunne styre seksualdriften?

  Kommentar by Gustav Jensen — 7. oktober 2020 @ 20:22

 17. Folk skal helt grundlæggende blande sig uden om andre folks gøren og laden online, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 7. oktober 2020 @ 20:56

 18. En imponerende beskrivelse af denne Mikkel Thorup, kan man med egne øjne se på Wikipedia. En meget udførlig beskrivelse, som leder tanken hen på, at Mikkel Thorup selv er skriverkarlen.
  Det er der vel ikke noget galt i, når Mikkel Thorup nu engang ser op til Mikkel Thorup.
  Hør her Fessor: Du har gjort det godt. Derfor skal du roses, alene af den den grund, at du skaffet dig en god indtægt ved at udgyde en god portion manipolerende ord diare.
  Det er ikke dig der dum.

  Kommentar by Mogens Christiansen — 7. oktober 2020 @ 21:26

 19. Johanne Schmidt-Nielsen vil Så gerne dele sit palæ?!

  Kommentar by Hul igennem? — 7. oktober 2020 @ 23:06

 20. Jeg burde blive pisse gal når jeg ser på det skallede misfoster, men i stedet for bliver jeg bare så ked af det når jeg tænker på, at jeg med mine skattekroner har været tvunget til at forsørge dette skallede misfoster til Mikkel Thorup.
  Danmark er væk for altid.

  Kommentar by piphans — 7. oktober 2020 @ 23:45

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper