16. oktober 2020

På trods af coronopandemi er ‘dødeligheden i årets første 30 uger den laveste i Danmark siden 2016’

På trods af coronopandemi er ‘dødeligheden i årets første 30 uger den laveste i Danmark siden 2016’
For 6-7 måneder siden så vi alle skræmmende billeder fra Bergamo, og jeg citerede J.P. Jacobsens Pesten i Bergamo (1881): “… først en om Dagen, saa fem, saa ti og saa en Snes”. Det endte ikke helt så galt herhjemme, og måske var frygtscenariet skudt over målet. Det har ikke været gratis at lukke Danmark ned. Fra DR Online – Laveste antal døde i Danmark i seks år trods coronapandemi: ‘Lad skuldrene falde en smule ned igen’.

“Mens andre europæiske lande som Italien, Spanien og England i år har oplevet en overdødelighed især grundet coronapandemien, er dødeligheden i årets første 30 uger den laveste i Danmark siden 2016. …

Og det er der to grunde til, fortæller Lasse Vestergaard, som er afdelingslæge ved Statens Serum Institut.

– Den ene grund er, at vi havde en meget mild influenzasæson sidste år, hvilket betød, at der i starten af i år var ganske få, der døde af influenza sammenlignet med sidste år. Den anden forklaring er, at vi lukkede kraftigt ned, da coronavirus begyndte at sprede sig i februar og marts, hvilket betød, at vi ikke så overdødelighed af betydning.”

(Overskrift på TV Syd, 13. august 2020)

“Tilbagegangen har betydet, at Grindsted-Billund Begravelsesforretning har været nødt til at afskedige en medarbejder.” (TV Syd)

NB: Uvist af hvilken årsag forsvandt denne her post fra bloggen/databasen kort efter upload, onsdag formiddag.

Oploadet Kl. 03:19 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/114183/trackback

20 Comments »

 1. Den enes død, Den andens brød!

  Kommentar by P — 16. oktober 2020 @ 08:12

 2. CORONA-PESTEN, fup eller fakta?

  Ja, det ser ud til at den almindelige influenza nærmest udeblev. Det har jo sænket antallet af kritisk syge med flere tusinde. Den store nedlukning har gjort gavn.

  Men hvad skal man tro? Covid-19 pesten er iflg. DR og andre kilder kommet ud af kontrol både i Frankrig, England, Spanien og Tyskland mv. Og 4-500 smittede pr. dag herhjemme, er vel også udtryk for at man ikke længere har styr på smitte-udbredelsen. I Sverige er 6000 døde af corona-sygen, og hodja og snap fortæller at der er mange læger, sygeplejersker og pårørende som anklager “systemet” og politikerne for forbryderisk slendrian og for at have udstedt retningslinjer der mangedoblede dødstallet.

  I Frankrig var der noget med 30.000 nye smittede på eet døgn.

  Nogle siger at covid-19 ikke er slem, andre fortæller om meget alvorlige og yderst ubehagelige senfølger, blodpropper, smerter, åndedrætsbesvær og hjertesvækkelse. Og det er vist en ubestridelig kendsgerning at en række yngre læger, sygeplejersker og sosuassistenter mv. er døde af sygdommen. Som nu også huserer blandt børn og unge.

  Ligesom det er ubestrideligt at Brostrøm har gættet forkert igen og igen.

  Men hvad skal man tro, når snesevis af lande iværksætter omfattende nedlukninger? Når over en million meldes døde? (måske mange flere?) Når 50-70 lande påbyder mundbind OVERALT i det offentlige rum, når SAS og andre flyselskaber har aflyst tusindvis af flyvninger, osv.

  Nedlukningen var ret enkel. Men genoplukningen synes præget af stor forvirring, med mange økonomiske ulykker og konkurser til følge.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 09:41

 3. Mogens Jensen frygter mutation i minkbesætninger ! måske en hvid løgn for at få aflivet så mange mink som mulig, eller afvikling af erhvervet.

  Nu snakker de om corona i svinestalde. Sikkert en skræmmekampagne fra klima-og veganer tosser, der vil af med det nuværende landbrug og kødproduktion.

  Hvis de bindegale idioter får det som de vil, styrer verden mod hungersnød der får coronadødsfald til at blegne

  FN´s 17 verdensmål er uopnåelig, fordi de fleste punkter strider mod hinanden.

  Kommentar by k.m. — 16. oktober 2020 @ 09:54

 4. PS: I butikkerne kan man konstatere at de fleste kunder er decideret dårlige til at holde afstand. De virker nærmest tåbelige. Og hvordan kan det være at der kræves mundbind i tog, fly, busser, på spisesteder, ved konferencer, hos tandlæger og i almen lægepraksis etc. Men IKKE i butikker. Er det igen Brostrøm og S-S der har sørget for den manglende logik?

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 10:01

 5. sociale medier herunder youtube laver faktatjek på alting.
  Vi har ikke brug for en flok studentermedhjælpere til at bestemme hvad der er fup eller fakta.

  De sletter opslag om Hillary Clinton. Vi må krydse fingre for at Trump vinder så han kan få ryddet mere op i medierne og democrats

  Kommentar by k.m. — 16. oktober 2020 @ 10:20

 6. Ja, idioter er der ingen mangel på i politik. Især ikke hos de radikale, enhedslisten, SF, “alternativet” og veganerne. Og hvad med S-S?

  Afstanden mellem mink skal være 7.8 km. Hvorfor ikke 8 km, 5 km, 2 km eller 1 km? Når det nu er nok med 1 m eller ½ m mellem mennesker, iflg. Brostrøm.

  Tre partier har åbent meldt ud at de ønsker landbruget og en række erhverv delvis eller helt afskaffet/lukket ned. Der skyldes en forklaring på de 7.8 km.

  Rest-FN domineres af lande som Kina, S-Arabien og en række muslimske lande. De 17 verdensmål er mest værktøjer til at styrke rest-FNs magtbeføjelser.

  Det er det samme med “klima-krisen”. Den bruges til at fremme visse forretnings-interesser og til at vende op og ned på samfund og nationer.

  Prøv at gå ud i det danske vejr. Det er som det plejer at være. Læs bøger om hvordan klimaet har været i Danmark de sidste 100 år. Og læs om co2 og solens betydning. “Klima-krisen” og Greta Tunfisk anvendes som påskud til at inddrive endnu flere afgifter, til at øge statens magt, til at skabe monopoler, til at øge “godhedsindustriens indtægter”, til at sælge vindmøller, solceller og atomkraftværker, til at igangsætte “kystsikring” og meget andet der kan være penge i. Og så kan klima-kampagnerne bruges til at aflede opmærksomheden fra de virkelige problemer og den kommunisme der sniger sig ind mange steder.

  “Skovdøden” blev ikke til noget, de påståede “havvandsstigninger” blev ikke til noget, sydpolen og grønlands ismasser smeltede ikke osv.

  Men hver sommer kan tv naturligvis godt vise billeder af smeltende is. Havde der været tv for 100.000 år siden, kunne man allerede dengang have vist de samme billeder.

  Verden VIL bedrages.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 10:27

 7. Eller rettere: Verden SKAL bedrages mest muligt, iflg. lystløgnerne.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 10:43

 8. Efter ti år i Danmark er hver anden flygtning ikke i arbejde

  Opgørelse finder en tydelig forskel på, i hvor høj grad kvindelige og mandlige flygtninge kommer i arbejde.

  Lidt over hver anden flygtning, der har været i Danmark mellem tre og seks år er i beskæftigelse, viser en gennemgang foretaget af Danmarks Statistik.

  Det er markant højere end for de flygtninge, der har været i Danmark op til tre år. Her er det lidt over hver tredje, der er i beskæftigelse.

  For de flygtninge, der har været her i over ti år, er det lidt under halvdelen, der er i beskæftigelse.

  Danmarks Statistiks specialkonsulent Jens Bjerre, der har arbejdet med opgørelsen, advarer i en pressemeddelelse mod at drage alt for mange konklusioner ved at sammenligne på tværs af årgangene.

  – Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er tale om forskellige grupper, når vi taler om flygtninge, der har været i landet i kortere og længere tid.

  – Grupperne kan derfor også være forskelligt sammensat med hensyn til alder, køn og uddannelsesniveau, hvilket kan påvirke beskæftigelsen, siger han i en pressemeddelelse til opgørelsen.

  Tallene viser dog også, at der i alle grupperne er en stor forskel på, hvor mange mandlige og kvindelige flygtninge, der kommer i arbejde.

  Faktisk er forskellen mindst hos de flygtninge, der har været her i over ti år. Her er det 51 procent af mændene, der er i arbejde, mens 42 procent af kvinderne er i arbejde.

  For de flygtninge, der har været her i seks til ti år er det over 60 procent af mændene, der er kommet i arbejde, mens 37 procent af kvinderne er i beskæftigelse.

  Forskellen er størst blandt de flygtninge, der har været her tre til seks år. Her er 60 procent af mændene i arbejde, mens 24 procent af kvinderne er det.

  For de flygtninge, der har været kortest tid i landet, er 16 procent af kvinderne i arbejde, mens 49 procent af mændene er i arbejde, forbyd islam i Danmark 🇩🇰

  Kommentar by NotariusUmulius — 16. oktober 2020 @ 10:59

 9. lidt off-topic, men alle veje fører til Rom.

  For få måneder siden rev man statuer ned fra soklen, anti-racister anti-slaveri demonstranter fyldte medierne.
  Det er heldigvis gået lidt i sig selv igen, men tænk på om vi er på vej mod et nyt slavesamfund, hvor det er Den Store Stat der kontrollerer alt. Der er snart mere korruption i USA valgkamp end i et lavtstående afrikansk land.

  Kommentar by k.m. — 16. oktober 2020 @ 11:05

 10. EEN EPIDEMI ER VI INDTIL VIDERE sluppet relativt nådigt fra. Men der er to andre epidemier som rammer flere og flere danskere: EPIDEMIEN AF VOLD OG OVERFALD og EPIDEMIEN AF KONSEKVENSER. (så der er sådan set mindst tre epidemier i gang i Danmark pt.)

  Til ofrene for de radikales “berigelse”: masseindvandringen…….har det ikke været nok med 200 kister. Her er
  vi nærmere oppe på 2000 kister eller endnu flere. Måske 20.000 kister hvis ofrene for de enorme sundheds- og velfærdsforringelser tælles med. Læs selv overlægers beskrivelser af SVs deroute.

  I Sverige har det været herlige tider for ligkiste-fabrikkerne, efter at kommunisterne og feministerne kom til magten. Forholdene i det blå-gule land er nu nærmest utrolige. En guerilla-krig mod svenskerne er begyndt, og det er blevet dagligdags med skyderier, knivstik, bomber og nedbrænding af skoler, huse, butikker og biler. Hertil kommer mange dødsfald pga. selvmord plus kollapset sundhed og velfærd.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 11:48

 11. @9 På Anker Jørgensens statue i Københavns Sydhavn bør monteres et skilt med oplysning om, at han fastholdt 5 millioner danskere i skatteslaveri og med statsmagtens tvang udbyttede dem for stigende andele af deres indkomst og værdier, som han delte ud til sine tilhængere for at fastholde magt og privilegier.

  Kommentar by Anonym — 16. oktober 2020 @ 18:05

 12. @9 På Anker Jørgensens statue i Københavns Sydhavn bør monteres et skilt med oplysning om, at han som slaveherre fastholdt millioner af danskere i skatteslaveri og ved brug af statsmagten udbyttede dem for store og stigende andele af deres indkomst og værdier, som han delte ud til sine tilhængere for at fastholde partiets magt og privilegier.

  Kommentar by Egon Olsen — 16. oktober 2020 @ 18:14

 13. https://www.bt.dk/udland/medier-mand-halshugget-uden-for-paris

  Kommentar by P — 16. oktober 2020 @ 20:03

 14. Der er kommet en 52 siders rapport om indvandrersmitte: https://files.ssi.dk/COVID19-og-herkomst-oktober-2020

  Uheldigvis er den gjort mere uoverskuelig end de tidligere rapporter, og incidenserne for hvert oprindelsesland er tilsyneladende ikke udregnet.

  Rapporten ser ud til at være udformet med største omhu for at søvndysse den almindelige læser til ikke at opdage hvor ekstremt de fremmede er overrepræsenteret blandt de smittede.

  Kurverne og søjlediagrammerne viser dog udviklingen retvisende, men de er gnidrede og kan i øvrigt heller ikke kopieres af mig, så jeg må med en aflæsningsusikkerhed på 1-2 selv opstille tallene i en tabel:

  ugenr. smitteincidens pr.100.000 for henholdsvis dansk herkomst-vestlig herkomst-ikke-vestlig herkomst:
  30 1-3-20
  31 2-30-40
  32 4-25-100
  33 7-18-90
  34 6-14-45
  35 6-18-40
  36 10-20-70

  herkomstland, andel i % af smittede, – andel i % af befolkningen
  somalia 3,7 – 0,4
  tyrkiet 3,6 – 1,1
  pakistan 3,6 – 0,4
  libanon 1,9 – 0,5
  irak 1,8 – 0,6
  marokko 1,1 – 0,2
  polen 1,0 – 0,8
  afghanistan 0,9 – 0,3
  ex-jugoslavien 0,7 – 0,3
  syrien 0,7 – 0,7
  indien 0,7 – 0,3
  iran 0,6 – 0,4
  sverige 0,6 – 0,3

  Kommentar by perhag — 16. oktober 2020 @ 20:59

 15. “måske var frygtscenariet skudt over målet.”

  Ret så. Nedlukningerne skulle i langt højere grad havde været lokale i stedet for nationalt. Det ville også give lægerne bedre erfaringer med at klare fremtidige epidemier med smitte opsporing.

  I øvrigt undre det mig at man ikke har leveret N95+ masker til de mest udsatte. Det såkaldte mundbind beskytter ikke det mindste.

  Kommentar by Santor — 16. oktober 2020 @ 21:08

 16. HVIS ALLE I EN BUS, et tog, et fly, en butik osv. bærer mundbind, giver de altså god beskyttelse. En superspreder vil ihvertfald ikke så nemt smitte andre. Der er eksempler på at en superspreder kan smitte snesevis af personer omkring sig på få minutter. Hvorfor tror Santor på at de ikke beskytter det mindste? Det er rigtigt at de ikke giver optimal beskyttelse hvis man er den eneste der bruger det, men hvis alle bruger det indendørs blandt fremmede, er smitterisikoen langt mindre. Det er vel også derfor at mange lande kræver dem anvendt overalt i offentlige lokaler.

  Brostrøm er ihvertfald en dårlig rådgiver.

  Kommentar by Bent A — 16. oktober 2020 @ 21:59

 17. perhag — 16. oktober 2020 @ 20:59

  Tak igen for den fine statistik. Skulle blogposten forsvinde igen, kan den genfindes her

  https://archive.vn/UefKh#selection-809.12-809.26

  “NB: Uvist af hvilken årsag forsvandt denne her post fra bloggen/databasen kort efter upload, onsdag formiddag.”

  Kommentar by tavsen — 16. oktober 2020 @ 22:52

 18. The retards at legacy media still tries to make people brainwashed with their low iq lies. Journalists are as retarded and fucked for their hob just as the piece of shit Brostrøm. A real medical doctor does not get in charge for a fake news outlet, where the one that has the lowest iq become in charge for influencing so many lives.

  i wonder why all the muslims are at the top of the infected list and why they stand 5 cm from you in the line to pay? If you are a retarded inbreed then of course you are going to go outside and infect a many as you can. these apes are not loyal to the whites or Danish that pay out their welfare and all kind of benefits no white would get in their muslim shithole. animals are smarter than muslims.

  I would close the orthern and southern border for all muslims, they are the ones that spread the infections. putting everyone else in risk and they are the reason why the draconian laws and rules are introduced, that they do not follow anyway. so why are they here in the first place? why are indians and pakistani garbage in a country that is tolerant but they themselves are not?

  Kommentar by Erwache — 17. oktober 2020 @ 01:36

 19. Centralmagtens næste holocaust ofre er vel kæledyrerne ?

  Jeg tror ikke på de amerikanske konspirationsteorier omkring covid19, men der er et eller andet der ikke stemmer. Årsagen er nok mere det som vi har døjet med i snart 25 år – DJØF vældets- og den kreative klasses inkompetence og alt for store magt.

  Kommentar by Bilka — 17. oktober 2020 @ 08:20

 20. Der burde vel ellers være arbejde nok til bedemændene med at begrave alle de døde muhammedanske bandemedlemmer, der pløkker hinanden?

  Kommentar by Revisoren — 18. oktober 2020 @ 13:10

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper